🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Dysia08 wrote:Właśnie pytam odnośnie tej trudnej sytuacji.
Ale 100 km to faktycznie ...lepiej nic sobie nie rozkręcaj, a w razie co to nawet przykręcaj😅 Myślałam ,że może trochę inaczej wygląda. A masz wytyczne od lekarza gdyby się zaczęło wczensiej niż ta indukcja ?
Ja też się dziwię ,że nie masz skierowania na CC. Nie mówię ,że to zła decyzja absolutnie ,aczkolwiek nie dziwię się ,że jesteś trochę taka tykającą bombą. W obliczu problemów synka to Ty masz przed sobą naprawdę wielkie wyzwanie z tą porodówka .
Tak, mam🤣 od prowadzącego, że jak się zacznie to mam jechać na Warszawę, a nie do nas na izbę przyjęć.
Co do CC to podobno przy tej wadzie nie jest potrzebne bo sam poród nie stanowi problemu dla dziecka.
Dlatego chyba zaczyna mi już trochę odbijać 😩 ale trochę mi lepiej jak z siebie to tutaj wyrzuciłam.
-
ReginaPhalange wrote:Ja jeden czopek na noc biorę, bo nie mam aż takich mocnych, żeby brać dwa razy dziennie.
Indukcja w twoim przypadku myślę, że lepsza niż CC. Bo nawet po indukcji można wrócić szybko do siebie. Ja urodziłam rano przed 12 i już wieczorem czułam się bardzo dobrze.
Dlatego też nastawiam się na sn mimo jakiegoś strachu przed tą indukcją. Oby i u mnie poszło gładko 🙏. Mam nadzieję, że szybciej mnie wypiszą ze szpitala.Bbbuuu lubi tę wiadomość
-
KaFka wrote:Anuśla jak zaczęłam macać to jakby zniknęło 😅. Dopiero w kucykach wyszło. A ta kulka to twarda?🤔 Bo u mnie to taka jakby poduszeczka😅
ReginaPhalagne może powinnam kupić. Zaszkodzić to nie zaszkodzi. Raz dziennie stosuje się taki czopek?
Dysia08 po rozmowie z ginekologiem i neonatologiem w szpitalu w którym będę rodzić nawet przez myśl mi to nie przeszło, żeby samemu rozkręcać poród 😅 oni chcą indukować, żeby wcześniej zespół był przygotowany jak mały się urodzi by móc go jak najszybciej zbadać i podać leki.
Jakby wszystko było ok z małym to może bym coś próbowała, a tak to się boję🙈 nie chce mu zaszkodzić. Tym bardziej, że mam 100 km do szpitala , a na drogach jest różnie.
Chciałabym, żeby samo się zaczęło bez indukcji pod warunkiem, że byłabym już wtedy w szpitalu 😅 tylko to marzenie ściętej głowy.
I chyba już wolałabym CC niż tą indukcje🫣.
Tak, taka poduszeczka 😁 mnie ten sposób mama sprzedała i mnie pomogło, wiadomo przy małych hemoroidach, jak są turbo duże to już lekarz raczej. Czopki na pewno też pomogą bardziej niż jakiekolwiek smarowidła.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
osiecka89 wrote:Kafka a jakie masz ciśnienie? Brałaś acard? Jesteś totalnie bez szans na CC? Bo dość dużo składowych u ciebie za tym przemawia, a komfort psychiczny i spokoj ducha najważniejszy!
Ja dziś zaliczyłam szczepienie RSV i póki co jest git. Zamówiliśmy też komodę na ciuchy małego. Na liście wyprawkowej zostało już niewiele i nic co by było na cito.
Dziewczyny robiłyscie sesje z brzuszkiem? Ja jestem anty zdjęciowa (tzn. nie mam nic do innych, ale sama bardzo nie lubię). I teraz naszło mnie, że moze fajnie by było mieć jakąś ładną pamiątke no i ostatni dzwonek na to.
Totalnie nie podobają mi się sesje z brzuchami, nie robiłam i nie zrobię😁 Za to gorąco polecam sesje noworodkowa. To jest cudna pamiątka na całe życie. Trochę się naszukalam odpowiedniej fotograf, bo nie podobają mi się te sesje z dziećmi w czapeczkach jak u krasnala czy w kubłach/koszach. Chciałam raczej naturalna sesje. Wyszło cudnie i to była dla mnie najbardziej wzruszająca chwila od czasu porodu. Kiedy patrzyłam z boku jak pani ja układa i robi jej zdjęcia to takie namacalne się dla mnie nagle stało, że po tylu lat starań, inseminacji, ivf jest to nasze maleństwo. Obecna ciąża nas wzięła z zaskoczenia, ale również planuje sesyjke rodzinna🙂3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
KaFka wrote:Tak, mam🤣 od prowadzącego, że jak się zacznie to mam jechać na Warszawę, a nie do nas na izbę przyjęć.
Co do CC to podobno przy tej wadzie nie jest potrzebne bo sam poród nie stanowi problemu dla dziecka.
Dlatego chyba zaczyna mi już trochę odbijać 😩 ale trochę mi lepiej jak z siebie to tutaj wyrzuciłam.
Kafka, wspominałam raz o mojej przyjaciółce, która urodziła córeczkę z tetralogia Fallota. Ona też była przekonana, że będzie mieć cc że wzgledu na wadę serca dziecka, a właśnie lekarze jej mówili, że dla serduszkowych dzieci lepszy jest sn. Mała urodziła się w terminie, ale przez indukcję. Poród był szybki, nawet tata nie zdążył dojechać. Mała była okruszkiem, 2200 g. Z tego co obserwuje to te porody są stosunkowo łagodne jeśli dziecko oscyluje w okolicach 2 kg. A CC jeśli tylko będzie najmniejszy problem myślę że lekarze, posiadając wiedzę o wadzie serca, wykonają szybko. Im też zależy, żeby poród jak najmniej obciążył dziecko.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
Anuśla wrote:Totalnie nie podobają mi się sesje z brzuchami, nie robiłam i nie zrobię😁 Za to gorąco polecam sesje noworodkowa. To jest cudna pamiątka na całe życie. Trochę się naszukalam odpowiedniej fotograf, bo nie podobają mi się te sesje z dziećmi w czapeczkach jak u krasnala czy w kubłach/koszach. Chciałam raczej naturalna sesje. Wyszło cudnie i to była dla mnie najbardziej wzruszająca chwila od czasu porodu. Kiedy patrzyłam z boku jak pani ja układa i robi jej zdjęcia to takie namacalne się dla mnie nagle stało, że po tylu lat starań, inseminacji, ivf jest to nasze maleństwo. Obecna ciąża nas wzięła z zaskoczenia, ale również planuje sesyjke rodzinna🙂
Mam tak samo. Nie podobają mi się sesje z brzuchem i te noworodkowe też. Za to wczoraj właśnie umówiłam nam za miesiąc sesje rodzinna w plenerze. Kocyk łąka lub pole...Rodzice + trójka dzieci. Naturalne, spontaniczne zdjęcia 🙂Anuśla, Dysia08, KaFka lubią tę wiadomość
-
Martanax wrote:Dziewczyny jakie pampersy i ile opakowań kupiłyście na początek?
Jestem przed tym wyborem i od kilku dni mam problem żeby zdecydować
Ja tylko dwie paczki darmowych Pampersów z Rossman. Pierwsza córka urodziła się tak duża, że chodziła od razu w rozmiarze 1. Poza tym u nas mąż tylko używa, ja - wielopielo. Z jednorazowek dla mnie najlepsze są biedrowe Dady.Martanax lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
KaFka wrote:Dlatego też nastawiam się na sn mimo jakiegoś strachu przed tą indukcją. Oby i u mnie poszło gładko 🙏. Mam nadzieję, że szybciej mnie wypiszą ze szpitala.
Martanax- ja kupiłam 1 - pampers i Dada pure care po dwa opakowania . Myślę ,czy dokupić Pampers premium. Miałam przy pierwszym dziecku ,ale on miał mega odparzenia . Drugi nie miał w ogóle odparzeń i też używałam raz pampersów ,a raz te z Dady.
Martanax, KaFka lubią tę wiadomość
-
KaFka wrote:Dlatego też nastawiam się na sn mimo jakiegoś strachu przed tą indukcją. Oby i u mnie poszło gładko 🙏. Mam nadzieję, że szybciej mnie wypiszą ze szpitala.
I tej wersji się trzymajmy! Niezależnie od rodzaju porodu każdej z nasz wszystko pójdzie gładko! (Nie wierzę w afirmacje itp, ale może przed porodem zacznę 😀)
U mnie po 2 paczki pampersów, tych najmniejszych z moomin i bambo nature. Zobaczymy co spasuje.
Anuśla byłam na fizjo u Magdy, tam na retoryka. Było wspaniale! Super mnie rozmasowała. Zaleciła też masaż krocza, a to już mniej super 😀 -
W ogóle jestem na zakupach i melduje ,że Dada pure care - wersja hipoalergiczna- są w promce ,że jak się kupuje jedno opakowanie to drugie jest za złotówkę . Gdyby któraś z Was miała zamiar używać czy testować to promocja dobra jest .
Anuśla, Bbbuuu lubią tę wiadomość
-
Pampers premium care 1 miałam dwie paczki na początek bo chciałam przetestować. Okazało się że synek urodził się wcześniej i 1 za duże więc kupiłam dwie paczki 0 i na razie na tych będziemy lecieć 😉
U nas jutro pierwsza wizyta położnej 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 12:29
-
Milka1991 wrote:Pampers premium care 1 miałam dwie paczki na początek bo chciałam przetestować. Okazało się że synek urodził się wcześniej i 1 za duże więc kupiłam dwie paczki 0 i na razie na tych będziemy lecieć 😉
U nas jutro pierwsza wizyta położnej 🙂
Milka a jak starsze dzieci zareagowały na wasze przybycie? Udana była niespodzianka ? -
Jestem przed tym wyborem i od kilku dni mam problem żeby zdecydowaćStarania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Mam 3 paczki jedynek
Huggies extra care 26 sztuk- teraz są na promce w Rossmanie
Pampers premium care 26 sztuk darmowa paczka z rossmana
Dodot- kupione na allegro w fajnej promce 44 sztuki. Wysoko ocenione i zobaczymy co to jest.
Dada- dostałam kilka próbek ze szkoły rodzenia.
Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
ReginaPhalange wrote:Milka a jak starsze dzieci zareagowały na wasze przybycie? Udana była niespodzianka ?
A bardzo dobrze. Nie mogą się naprzytulac i naglaskac. Syn jak to facet popatrzy pogłaska i idzie dalej a córka chce się mocniej angażować, pilnować go, przebierać, nawet pieluchy zmieniać. Także mocno pomocna z własnej inicjatywy 😉Rzelka, ReginaPhalange, Dysia08, KaFka, Anuśla lubią tę wiadomość
-
Anuśla wrote:Tak, taka poduszeczka 😁 mnie ten sposób mama sprzedała i mnie pomogło, wiadomo przy małych hemoroidach, jak są turbo duże to już lekarz raczej. Czopki na pewno też pomogą bardziej niż jakiekolwiek smarowidła.
Zagadka rozwiązana 🤣 dzięki. Miałam nadzieję, że mnie to ominie. -
Jestem przed tym wyborem i od kilku dni mam problem żeby zdecydować👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Nie jestem z Wami na bieżąco i ciężko nadrobić poprzednie strony. Wczoraj wypuścili nas do domu i ogarniam powoli nową rzeczywistość rodziny 2+3. Jestem totalnie zakochana w małej, a dziewczyny są bardzo zaangażowane w pomoc nad siostrą. Jest tak jak to sobie wyobrażałam ☺️
Zielona2024, Bbbuuu, Rzelka, ReginaPhalange, Roxanne, aglo, Dysia08, KaFka, Anuśla lubią tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1