🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
osiecka89 wrote:Dobry wieczór, widzę, że mamy kolejnego sierpniowego bobasa 🎉🎉🎉 Domel98 gratulacje!!! 🥳🥳🥳
Aktualizacja listy:
01. BrittaDominika- 1140g - CC 09.06.2025 (31t)
02. MartabsAntoś- 2250g i 44cm - CC 08.07.2025 (34t+1d)
03. WojcinkaLea - 3200g i 55cm - SN 12.07.2025 (38t+0d)
04. AduNikodem i Bianka - CC 15.07.2025
05. AnakondaWiktor - 2700g i 48cm - 22.07.2025
06. Milka1991Wojtek - 2600g i 51cm - SN 23.07.2025
07. SandraH.97Marianna - 2600g i 44cm - SN 23.07.2025
08. SreberkoMatylda - 2510g i 50cm - CC 26.07.2025
09. Domel98Hania -3130g i 47cm - SN 27.07.2025 (36+4)
Co do bólu to u mnie na razie spokój, jedynie nocne obkrecanie w łóżku mocno dokucza😒 ale zmęczenie to inna para kaloszy. Nie znam dnia ani godziny kiedy odetnie mi prąd. Czasem jestem w stanie przenosić góry, a czasem siedzę w piżamie do 12...
Ja żadnych przetworow nie robię, bo zupełnie nie umiem:) jedynie pomorozilam zblanszowana cukinię i marchew z ogrodu teściowej.
A z ustępowaniem miejsca to w sklepie nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mnie przepuścił, ale odwiedzam taki osiedlowy w takich godzinach, że jestem ja i emeryci, więc kolejek tam się nie uswiadczy. Za to w komunikacji miejskiej ustępują mi miejsca bądź sama proszę jeśli nie ma chętnych. I wiecie co? To działa:) ani razu nie zdarzyło się, żeby ktoś odmówił czy skomentował w niefajny sposób. Na samym początku miałam opór jak nie było widać mojej ciąży, ale w końcu się przełamałam. Bez wdawania się w szczegóły pytam czy mogę usiąść.
A z mojego updatu to jestem po wizycie. I Piotr waży 2650g 💪 cały czas spada z siatki (dziś mamy 43pc). Lekarz nie widzi nic niepokojącego, więc i ja staram się tym nie denerwować, ale łatwo nie jest. Poza tym wyszedł mi dodatni gbswięc jestem dość niepocieszona. No ale tego tematu nie przeskoczę, muszę się trzymać wytycznych.
Mam jeszcze zagwozdkę dotyczącą clexane. Otóż mam mutacje leidena V heterozygotyczna, zupełnie bezobjawowa. I lekarz sugeruje odstawić zastrzyki już w 37tygodniu. I tu mam pewne obawy, bo czytam, że dziewczyny jeszcze przyjmują heparyne w połogu. Nie chce podważać zdania lekarza, ale przyznam, że chyba będę szukać jeszcze u kogoś konsultacji. Któras z was przyjmuje może heparyne i powie jak jest u niej?
Tak, ja przyjmuje clexane przez całą ciążę (mam malformacje żylna, niedomykalne zastawki, obniżone białko s i jestem po zakrzepicy żył głębokich). Pod kontrolą jakiego lekarza jesteś? Oprócz ginekologa wypowiadał się hematolog? Ja w pierwszej ciąży odstawiłam heparynę 48 h przed i w szpitalu niezła aferę z tego zrobili, że niby powinnam 24 h przed. Ostatecznie cięli mnie jako pierwsza żeby nie przedłużać. Ty z tego co pamiętam rodzisz naturalnie więc ciężko to zaplanować. Natomiast ja na pewno bym to skonsultowała z hematologiem.osiecka89, Britta lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Co do ubrań dla dziecka, też się nad tym zastanawiałam. Przy poprzednim porodzie nie miałam probleu bo położne ubierały dzieci w szpitalne ubranka. To była mega wygoda. Teraz rodzę gdzie indziej, ale wypytalam się dziewczyn na grupie w moim mieście, w salach jest klima, poza tym noworodki słabo trzymają temperaturę i raczej mało kto ubierał na krótko, wiec ja wezmę długie rękawy.
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Anuśla wrote:Tak, ja przyjmuje clexane przez całą ciążę (mam malformacje żylna, niedomykalne zastawki, obniżone białko s i jestem po zakrzepicy żył głębokich). Pod kontrolą jakiego lekarza jesteś? Oprócz ginekologa wypowiadał się hematolog? Ja w pierwszej ciąży odstawiłam heparynę 48 h przed i w szpitalu niezła aferę z tego zrobili, że niby powinnam 24 h przed. Ostatecznie cięli mnie jako pierwsza żeby nie przedłużać. Ty z tego co pamiętam rodzisz naturalnie więc ciężko to zaplanować. Natomiast ja na pewno bym to skonsultowała z hematologiem.
Dzięki!! Udało mi się wyszarpać termin do hematologa z luxmedu na środę, więc zobaczymy co powie. Najgorzej, że byłam kiedyś u tej lekarki i jest jakby to kulturalnie powiedzieć? Nieprzyjemną Krową - to tak łagodnie :p
Ja nie miałam nigdy epizodu zakrzepowego, nie przyjmuje żadnych leków na stałe (poza ciążą ofc), w ogóle to, że jestem świadoma tej mutacji to jeden wielki przypadek.
I jest tak jak piszesz, że SN nie zaplanuje a do znieczulenia ma to ogromne znaczenie. Jeszcze jutro napiszę do położnej, ciekawe co ona na to. -
Hejo, mam do was pytanko, bo zastanawiam się czy nie wyszłam egoistkę. Mój brat z rodzina chca w przyszły weekend pojechać gdzieś poza miasto i zostawić nam swoje dwa yorki. Czy wyszłam na buraka jak mu powiedziałam, że ok, ale niech szuka też w razie czego kogoś awaryjnego ze względu na to, że mogę wtedy rodzic, bo jeśli się zacznie lub mały będzie na świece to odpada?
osiecka89, Milka1991 lubią tę wiadomość
Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Hejo, mam do was pytanko, bo zastanawiam się czy nie wyszłam egoistkę. Mój brat z rodzina chca w przyszły weekend pojechać gdzieś poza miasto i zostawić nam swoje dwa yorki. Czy wyszłam na buraka jak mu powiedziałam, że ok, ale niech szuka też w razie czego kogoś awaryjnego ze względu na to, że mogę wtedy rodzic, bo jeśli się zacznie lub mały będzie na świece to odpada?
Hej, niechcący polubiłam (jest po 5 🫠). W twojej odpowiedzi nie ma absolutnie nic buraczanego czy samolubnego. Myślę, że brat i jego rodzina byli świadomi tego, że jesteś "na wylocie" i może się okazać, że najzwyczajniej w świecie fizycznie nie dacie rady się zająć pieskami. A jeśli nie byli, to właśnie bardzo kulturalnie i wprost dałaś im znać jak się mają sprawy.
Zgłaszam nowa niedogodność - spanie. Przecież to ostatnie momenty, gdzie mogę spać dowoli. Czemu organizm tego nie wykorzystuje tylko robi pobudkę po 5? 😅 -
KaFka wrote:I jak maluszek? Jak z tą żółtaczką? Lekarze mówią kiedy was wypuszczą? 🙂
Naświetlal się do wczoraj wieczorem. Przez noc przerwa. Dziś po wizycie mają pobrać bilirubinę i zobaczyć czy spadła. Jeszcze ma mieć powtórzone USG płuc. Jak będzie ok tu i tu to może dziś do domu 🙏ReginaPhalange, Dysia08 lubią tę wiadomość
-
Bbbuuu, im raczej też powinno zależeć, żeby w razie czego psy były pod dobrą opieką, a nie że jak coś się zacznie dziać to zostaną np. na dobę same, bez wyprowadzenia.
Osiecka, ja się budzę w nocy kilka razy, ale na wolnym jestem, jak trzeba to pośpię nawet do 10. 😁
Coraz bardziej uciążliwe jest dla mnie parcie na pęcherz. Sikam po troszeczku tak, że już mi szkoda spłuczki... 😂
I skóra na brzuchu bardzo swędzi.
I plecy bolą...
😑Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-