X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel1994 wrote:
    Cześć,
    długo mnie tu nie było. Walczę z nową rzeczywistością😉💙
    Termin miałam na 8 sierpnia ale syn postanowił zrobić niespodziankę i tydzień po zdjęciu pessara oraz szwu szyjkowego zaczęła się akcja.

Dnia 24 lipca o godzinie 13:15 przyszedł na świat Jan🩵

Waga: 3600, Długość: 54cm, Apgar: 10pkt 💙

Jest naszym wielkim cudem z in vitro. Trudna ciąża zakończona w tak wspaniały sposób to dowód na to żeby nigdy nie tracić nadziei. 🩵

Ewel a ja się zastanawiam gdzie Ty się podziałaś.
    Gratulacje synka 🥰🎉🩵
    Dużo, dużo zdrówka dla Was i oby teraz już było tylko lepiej ❤️

Ewel1994 lubi tę wiadomość

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Jesteśmy z Tobą . Fajnie ,że udało Ci się wszystko dopiąć. Okna poczekają i pewnie nigdzie nie uciekną 😅
    Ciesz się być może ostatnim dniem w ciąży . Trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

Dzięki ❤️
    Tak myślę, że poczekają 🤣
    Oj tak. Zaraz tego brzuszka może nie być ❤️ a ja się jeszcze nie nacieszyłam

• ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel1994 wrote:
    Cześć,
    Termin miałam na 8 sierpnia ale syn postanowił zrobić niespodziankę i tydzień po zdjęciu pessara oraz szwu szyjkowego zaczęła się akcja.

Jest naszym wielkim cudem z in vitro. Trudna ciąża zakończona w tak wspaniały sposób to dowód na to żeby nigdy nie tracić nadziei. 🩵

Wow jaki duży chłopak i to dwa tygodnie przed terminem! Gratulacje :)

Ewel1994 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 2 sierpnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj chcieli zatrzymać mnie na oddziale przez to rosnące białko w moczu, ale się nie zgodziłam. Wypisałam się na żądanie, ale powiedziałam, że przyjadę pod wieczór. Nie miałam z sobą nawet walizki 😅 więc wróciliśmy do domu. Wyparzyłam laktator, zjadłam obiad, pozmywałam naczynia, dopakowałam ciuchy, wypełniłam plan porodu, ostatni raz poprzytulałam się z mężem i pojechaliśmy. Okien nie zdążyłam umyć 🤣 po 21 byliśmy na sorze. Koło północy położyli mnie na oddział i od dzisiaj rana zbierałam mocz na badania. Jak białko wyjdzie ponad dopuszczalną normę to mają wywoływać poród 🫣 pewnie już mnie stąd nie wypuszczą.

Ufff… dobrze, że się odezwałaś bo już myślałam, że coś złego się dzieje. Mam nadzieję, że białko się utrzyma na dobrym poziomie, ale coś ogólnie czuję, że będziesz naszą pierwszą pełnoprawną sierpniową mamą ❤️❤️❤️

KaFka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Odiodi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja Was bardzo przepraszam, na poczatku wątku byłam bardzo aktywna, ale później ciąża i mój obecnie 18 miesięczny smyk mnie tak przetyrali, że tylko Was podczytywałam jak znalazłam czas. Może któraś z Was mnie pamięta z początku. W międzyczasie byłam 2 razy na patalogii przez kolki nerkowe i rwe kulszową i tak jakoś zupełnie mnie zdemotywowała ta ciąża.

Gratuluje wszystkim już rozpakowanym i trzymam kciuki za następne mamy i ich maluszki ❤️❤️

Czy zdecydowałyście się może na jakiś czat poza ovu?
    ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 14:04

preg.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel1994 gratulacje!! 🎉🎉🎉🥳

Aktualizacja listy:

01. Britta <3 Dominika- 1140g - CC 09.06.2025 (31t)
    02. Martabs <3 Antoś- 2250g i 44cm - CC 08.07.2025 (34t+1d)
    03. Wojcinka <3 Lea - 3200g i 55cm - SN 12.07.2025 (38t+0d)
    04. Adu <3 Nikodem i Bianka - CC 15.07.2025
    05. Anakonda <3 Wiktor - 2700g i 48cm - 22.07.2025
    06. Milka1991 <3 Wojtek - 2600g i 51cm - SN 23.07.2025
    07. SandraH.97 <3 Marianna - 2600g i 44cm - SN 23.07.2025
    08. Ewel1994 <3 Jan - 3600g i 54cm - 24.07.2025
    09. Sreberko <3 Matylda - 2510g i 50cm - CC 26.07.2025
    10. Domel98 <3 Hania -3130g i 47cm - SN 27.07.2025 (36+4)

Kafka czekamy na wieści i ładnie o siebie dbajcie:)

Odiodi jest grupa na fb chyba albo messendzerze, nie wiem szczerze mówiąc do kogo powinnas uderzać, bo dziewczyny dość dawno się tam przeniosły. Mam nadzieję, że końcówka ciąży jest dla ciebie łaskawsza!!!

Ewel1994, KaFka, Wojcinka lubią tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png

Wysłany: 2 sierpnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:

Aktualizacja listy:

Odiodi jest grupa na fb chyba albo messendzerze, nie wiem szczerze mówiąc do kogo powinnas uderzać, bo dziewczyny dość dawno się tam przeniosły. Mam nadzieję, że końcówka ciąży jest dla ciebie łaskawsza!!!

A tak a propo tej grupy, to ja proponuję, jeżeli oczywiście większość aktualnie udzielających się będzie miała ochotę - założenie nowego wątku. Bo z tego co widzę, to na głównej stronie nikt już tego nie pilnuje, a stare sierpniowe mamy mają jakiś swój messenger i się tutaj nie udzielają (wątek oczywiście by tutaj dla nich został). Więc jakbyście chciały możemy sobie zrobić swój lipcowy/sierpniowy/letni wątek dla tych co mają ochotę tutaj zostać. Oczywiście prowadzić go może Osiecka jeżeli ma ochotę. Możemy jakieś głosowanie zrobić pod jakimś postem - lajk to znaczy, że chętna na nowy wątek. Dajcie znać co myślicie, otwarta propozycja :)

Odiodi, osiecka89, Krysia23, KaFka, Dysia08, Ewel1994 lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Odiodi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    A tak a propo tej grupy, to ja proponuję, jeżeli oczywiście większość aktualnie udzielających się będzie miała ochotę - założenie nowego wątku. Bo z tego co widzę, to na głównej stronie nikt już tego nie pilnuje, a stare sierpniowe mamy mają jakiś swój messenger i się tutaj nie udzielają (wątek oczywiście by tutaj dla nich został). Więc jakbyście chciały możemy sobie zrobić swój lipcowy/sierpniowy/letni wątek dla tych co mają ochotę tutaj zostać. Oczywiście prowadzić go może Osiecka jeżeli ma ochotę. Możemy jakieś głosowanie zrobić pod jakimś postem - lajk to znaczy, że chętna na nowy wątek. Dajcie znać co myślicie, otwarta propozycja :)

Ja chętnie dołącze do wątku letniego ☺️☺️

ReginaPhalange - oki dzięki.
    Lipiec był całkiem ok, ale dokładnie tydzień temu zaczeły łapać mnie silne skurcze pachwin, skurcze podbrzusza i całego brzucha, doszła mocna bezsenność, bo mała mocno wariowała w brzuchu, kilka skurczy było naprawdę silnych, potrafiły mnie wybudzić - przypomniało mi się jedynie, że to będzie boleć 🙈 Do tego od niedzieli doszła biegunka kilka razy dziennie i codziennie na papierze znajdowałam brunatny czop. Każdego dnia myślałam, że może to już, ostatecznie w czwartek psychicznie już nie wytrzymałam, przepłakałam cały dzień, myśle, że było to spodowane tym, że sama się nakręcałam, że coś się zacznie i po prostu przebodźcowałam się, myślałam tylko o tym. Od wczoraj wszystkie objawy przeszły, brzuch mam względnie miękki, mała się uspokoiła troszkę, śluz wrócił do normy i nawet humor mi wrócił i chęć zajmowania się synkiem. Istny rollercoaster.
    Macie może podobnie czy cierpliwie i spokojnie czekacie?
    Przyznam, że czuje się jak pierworódka. Nie wiem w ogóle czego sie spodziewać, bo poerwszy poród miałam indukowany, bez zadnych objawów zbliżającego się porodu 😮‍💨😮‍💨

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

preg.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:

Pomysł z letnim wątkiem jest super! Na lipcowych mamach też część poszła na messendzera, więc może będą chciały się połączyć:)
    Ja się nie podejmę prowadzenia wątku, z uwagi na moje lenistwo i nieregularność! Na pewno chce zostać na forum, bo myślę, że wymiana doświadczeń na końcowce i z bobasem będzie nieoceniona.

Odiodi, wiesz jak czytam jakie miałaś objawy, to się nie dziwię, że trochę bzikowalas. Dobrze, że się uspokoiło i niech tak jeszcze zostanie! U mnie z kolei brak jakichkolwiek objawów (skurcze itp), wczoraj miałam dodatkowa konsultacje w sprawie leków przeciwzakrzepowych i lekarz stwierdził, że szyjka zamknięta, więc nawet nie ma co badać. Powoli myślę, że mogę być wrześniową mamą... ;)

Odiodi, KaFka, ReginaPhalange lubią tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ufff… dobrze, że się odezwałaś bo już myślałam, że coś złego się dzieje. Mam nadzieję, że białko się utrzyma na dobrym poziomie, ale coś ogólnie czuję, że będziesz naszą pierwszą pełnoprawną sierpniową mamą ❤️❤️❤️

Nie miałam za bardzo czasu, żeby wchodzić tutaj dzisiaj i się udzielać bo cały czas coś, cały czas ktoś 🫣 później mąż przyjechał to też nie było jak.
    Też mam taką nadzieję, że to białko będzie ok. Choć pewnie już mnie do domu nie wypuszczą.
    Oj nie wiem, nie wiem, zaraz będzie 3 sierpień więc może sie coś u dziewczyn na messagerze wykluło, ale szansę jakieś są 😎. Gorzej, że organizm nie gotowy.

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Cześć dziewczyny, ja Was bardzo przepraszam, na poczatku wątku byłam bardzo aktywna, ale później ciąża i mój obecnie 18 miesięczny smyk mnie tak przetyrali, że tylko Was podczytywałam jak znalazłam czas. Może któraś z Was mnie pamięta z początku. W międzyczasie byłam 2 razy na patalogii przez kolki nerkowe i rwe kulszową i tak jakoś zupełnie mnie zdemotywowała ta ciąża.

Gratuluje wszystkim już rozpakowanym i trzymam kciuki za następne mamy i ich maluszki ❤️❤️

Czy zdecydowałyście się może na jakiś czat poza ovu?
    ☺️

Ty nas nie masz za co przepraszać. Ja podziwiam wszystkie kobiety, które mają już dzieciaczki i jakoś to wszystko ogarniają. Współczuję bardzo dolegliwości i hospitalizacji. Rozłąka z dzieckiem musiała być dla Ciebie trudna.

Także witaj z powrotem, fajnie że jesteś ❤️🙂

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:

Aktualizacja listy:

Oczywiście jak coś będę wiedzieć lub coś zacznie się dziać będę informować w miarę możliwości 😎👍

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel1994 wrote:
    Cześć,

Wow, to już! Gratulacje!

Kafka, mocne kciuki.

Ja się na grupę na Messengerze niestety nie pisze, nie mam na to czasu przy dwójce dzieci, a mam już grupę z pierwszej ciąży 🙂

KaFka, Ewel1994 lubią tę wiadomość

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:

Fajny pomysł jestem za 🥰

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zrobić nowy wątek, który prowadzić będzie kilka osób co by sobie ułatwić? Zawsze jak jedna nie da rady to druga lub trzecia pomoże. A jak ktoś będzie chciał zrezygnować czy nie będzie mógł/ miał czasu to może kogoś innego chęć najdzie 😁 i jakoś to będzie się kręcić .

Ktoś byłby zainteresowany?☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 00:45

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie po obchodzie. Lekarz mówił coś o zakładaniu balonika dzisiaj 😱 ale ma się jeszcze skonsultować z pediatrami po usłyszeniu o wadzie serca. Nie wiem czy oni sprawdzają jakieś dane o pacjencie przed obchodem bo brak znajomości takiej wiedzy może źle się skończyć. Przecież w tym przypadku to warto jednak pogadać z neonatologami to po pierwsze, a po drugie to może jakiś kontakt z centrum zdrowia dziecka czy np. jest miejsce? ( wiem, że dzieci się tak szybko nie rodzą 😅 ale byłabym spokojniejsza wiedząc cokolwiek)
    Poza tym jeszcze wyników nie ma, a on mi już będzie proponował indukcję bo 39 tc skończony,nie znając choroby dziecka... Trochę straciłam do nich zaufanie i zaczynam się stresować czy to była dobra decyzja wybierając ten szpital.

Wysłany: 3 sierpnia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Ja się na grupę na Messengerze niestety nie pisze, nie mam na to czasu przy dwójce dzieci, a mam już grupę z pierwszej ciąży 🙂

Nie chodzi o grupę na messenger, tylko nowy wątek tutaj na ovu ;). Mi tam też na razie messenger nie odpowiada, forma forum jest o wiele mniej zobowiązująca, tylko nowy wątek będzie bardziej dla nas, bez strachu, że nas ktoś może usunąć, bo nie znamy osób, które to założyły ;)

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 3 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej, u mnie po obchodzie. Lekarz mówił coś o zakładaniu balonika dzisiaj 😱 ale ma się jeszcze skonsultować z pediatrami po usłyszeniu o wadzie serca. Nie wiem czy oni sprawdzają jakieś dane o pacjencie przed obchodem bo brak znajomości takiej wiedzy może źle się skończyć. Przecież w tym przypadku to warto jednak pogadać z neonatologami to po pierwsze, a po drugie to może jakiś kontakt z centrum zdrowia dziecka czy np. jest miejsce? ( wiem, że dzieci się tak szybko nie rodzą 😅 ale byłabym spokojniejsza wiedząc cokolwiek)
    Poza tym jeszcze wyników nie ma, a on mi już będzie proponował indukcję bo 39 tc skończony,nie znając choroby dziecka... Trochę straciłam do nich zaufanie i zaczynam się stresować czy to była dobra decyzja wybierając ten szpital.

Nie daj się im tam w szpitalu, pytaj o wszystko i przypominaj co się da. Słuchaj siebie i tego jakie masz przeczucia, aż ktoś cię przekona, że naprawdę wie o co chodzi z twoim maluchem. Szpital to zbieranina straszna, różnych lekarzy i naprawdę można trafić różnie, trzeba tam walczyć o swoje!

Balonika się nie bój, bo to całkiem spoko sposób na wywołanie, ja go wgl nie czułam. Podobno najmniej inwazyjny sposób. Tylko upewnij się, że dla twojego maleństwa na bank jest ok :)

KaFka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka u mnie przed obchodem zanim lekarz cokolwiek mówił to zawsze czytał kartę pacjentki czy też dziecka. To powinien być standard. Mam nadzieję, że podejmą w porozumieniu z Tobą najbezpieczniejszą opcję sprowadzenia malucha na świat. Trzymam za to mocno kciuki.

KaFka lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1

Wysłany: 3 sierpnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    A może zrobić nowy wątek, który prowadzić będzie kilka osób co by sobie ułatwić? Zawsze jak jedna nie da rady to druga lub trzecia pomoże. A jak ktoś będzie chciał zrezygnować czy nie będzie mógł/ miał czasu to może kogoś innego chęć najdzie 😁 i jakoś to będzie się kręcić .

Ktoś byłby zainteresowany?☺️

Bardzo dobry pomysł! Każdy kto by na pierwszej stronie coś napisał, później może w razie potrzeby swój komentarz edytować. Ja mogę wieczorem założyć wątek i przygotować go, a kolejne osoby co go jako pierwsze skomentują będą mogły w przyszłości dopisywać rzeczy :) Dajcie znać, kto były chętny razem prowadzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 09:43

KaFka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 387 388 389 390 391
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ