X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka wrote:
    Hej! Opowiedz coś więcej o sobie :)

Mam takie wrażenie, że już czuję ruchy 🥹😊
    Pierwszy raz to było wieczorem 14 lutego - kilka razy tak jakby coś "podskoczyło" w jednym miejscu w środku, jak maluch na USG kiedy skacze. Wczoraj i dziś bliżej wieczora czuję bardzo delikatne łaskotanie, jakby coś lekko muskało od środka. To zdecydowanie nie są jelita
    Dodam, że ogólnie mam bardzo wrażliwy brzuch.

Lekarze Ci powiedzą, że to nie możliwe, że za wcześnie. Natomiast ja w poprzedniej ciąży i teraz też raz czasem jak się położę też czuje. Jako że to moja 3 ciąża to wiem, że jest to to. Nie zapisuje jeszcze tego jako ruchy, ale wiem że to fasolka się komunikuje❤️

Irynka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia114 wrote:
    Właśnie dzisiaj wybieram się do Rossmanna żeby kupić ten stanik, bo już wielokrotnie słyszałam o nim dobre opinie
    Podrzuc link. Bo ciekawa bardzo jestem które to. Córce nastolatce właśnie w rossku kupuje że sloggi ale to są takie topy, więc napewno macie jakieś inne na myśli

preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Podrzuc link. Bo ciekawa bardzo jestem które to. Córce nastolatce właśnie w rossku kupuje że sloggi ale to są takie topy, więc napewno macie jakieś inne na myśli
    Ja też kupiłam.

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Ja paskami sprawdzam i też ciągle rano mi wychodzą.

Dzięki, że mi przypomniałaś. Sprawdzę też paskami. Choć i tak obawiam się, że muszę powtórzyć wynik dla gin w labie.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem odrobinę bolał mnie żołądek bez bonjesty. Zachciało mi się spać dopiero koło 23, zanim zasnęłam to już pewnie było przed północą. Budziłam się kilka razy i tak już bardzo mocno przebudziłam się o 7, leżałam z zamkniętymi oczami do 8. Sen miał dużo mniej godzin, a czuję się dużo bardziej przytomna. Wstałam również z bólem żołądka.
    Póki co ciężko o werdykt. Nie wiem czy bardziej będzie mnie męczył żołądek, czy bardziej chce odzyskać normalny sen i przytomność w ciągu dnia.

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
    12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
    19.01. prenatalne
    13.02 9,86cm /13.03 284g

preg.png
  • Misia114 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:

http://www.rossmann.pl/Produkt/Bielizna/Babydream-Mamas-biustonosz-ciazowy-i-do-karmienia-czarny-rozm-L-1-szt,377987,19269

Tu akurat rozmiar L, ale są też inne wedle potrzeb

08.2024 👼🏼 7tc

11.2025 ⏸️
    06.12 beta 1488
    08.12 beta 3370
    16.12 CRL 0,59cm i jest ❤️
    09.01 CRL 2,89cm
    16.01 CRL 4,12cm
    26.01 prenatalne - niskie ryzyka🤞🏼
    03.02 CRL 7,7cm
    17.03 320g 🩵

preg.png
  • ŚWIEŻYNKA97 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tym, które mają średnie stosunki z teściową 🫣
    Ja niestety nie mam możliwości poinformowania swojej, zmarła 1.5 roku temu, a mialam z nią świetne relacje 🥺
    Z teściem umiarkowane, ale czasem potrafi rzucić takim tekstem, ze unoszę się 2 metry nad ziemię 🫣🙄 jemu nie powiedzieliśmy, to byla nasza wspolna decyzja, on nam o swoim życiu aktualnym tez za wiele nie mówi. Poczekamy po prostu, az sie skapnie.
    Moja mama się dowiedziała, jak byłam w szpitalu. Po jakimś czasie powiedziała mojemu tacie, ale w piątek mial urodziny, wiec pojechaliśmy z USG prenatalnym powiedzieć oficjalnie :)
    Dla taty kupiłam dziadka do orzechów, a dla mamy upiekłam babkę pomarańczową. Taki wątek tematyczny 😀

rozia, Frajda lubią tę wiadomość

👱‍♀️29 ♥️ 33👦

10.2025 💔

05.12 ⏸️
    08.12 beta 73.4
    10.12 beta 72.6
    12.12 beta 115
    15.12 beta 424
    17.12 beta 860
    30.12 1.1cm i ♥️
    Rośniemy 🥹♥️
  • Kornej Znajoma

Wysłany: 22 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    A my właśnie powiedzieliśmy teściom o ciąży. Mam z nimi trudne relacje. Są mili, ale szczególnie teściowa - potrafi dopieprzyć. Niby niewinnie, w dobrych intencjach ale wiemy jak jest.

Ucieszyli się, to najważniejsze ale usłyszałam że najważniejsze to nie przytyć za dużo w ciąży, bo później ciężko jest zrzucić :P. Dopytywała, dlaczego nie chcę rodzić naturalnie (nie to, że nie chcę - nie mogę, ze względu na wskazania neurologiczne). Na wszystko miała złote rady które są nieaktualne i często nieodpowiednie.

Dobrze, że już wróciliśmy. Mam nadzieję, że na razie mamy z nimi spokój.

Chyba jest z moją teściową po rodzinie 😅
    Ja ma już na to sposób że wpada jednym uchem i wypada drugim

Carrie12 lubi tę wiadomość

• Zazuzi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiok wrote:
    Szukacie juz wózków dzieewczyny do maluchów?
    zaczynam robić rozeznanie na wózki na teren wiejski :D
    Jeśli chodzi o gondole to ja mega polecam bebetto Holland. Ma duże, pompowane koła. Idealne na trudne tereny. Mega fajna amortyzację. Duża gondole. No super. Jedynym minusem jest jego sporą waga.
    Natomiast spacerówka w nim mi nie podeszła. Nie umiem powiedzieć co mi w niej nie odpowiadało. Napewno brakowało mi tego paska, który jest między nogami a pałąkiem. Ale widzę, że coraz mniej wózków je posiada. No i to, że jest ciężki a ja go musiałam albo na 2 piętro wnieść albo do bagażnika w aucie wpakować.
    Teraz też będę go używała, bo akurat przygotowałam do sprzedania, zrobiłam fotki i zamin wrzuciłam ogłoszenie to test pokazał 2 kreseczki😉 aczkolwiek teraz mieszkam na wsi, nie muszę go dźwigać. A na polne drogi po których lubię spacerować sprawdzi się idealnie.
    Rozważam też zakup wózka rok po roku. Ale to już chyba po porodzie zobaczę czy faktycznie będzie mi potrzebny

preg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornej wrote:
    Chyba jest z moją teściową po rodzinie 😅
    Ja ma już na to sposób że wpada jednym uchem i wypada drugim
    Ja dodam jeszcze anegdote o mojej maz poszedl ostatnio na kawe sam a tam tesciowa mu juz wozki pokazywala ze ona juz ma wybrane dla nas tylko chce wiedziwc czy chlopiec czy dziewczynka maz jej nie powiedzial ze nie musi na razie wiedziec to obrazona bo ona chciala juz patrzec na zabawki co ma kupic i oczywiscie w koko ze szkoda ze nie blizniaki bo by sie podzielily z moja mama opieka 🤣 ja rozumiem wyczekane dlugo ale chyba trzeba jednym wpuszczac drugim wypuszczac ta gadke

Frajda lubi tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:( brak zarodków
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
    3 IVF 2❄️❄️
    8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
    (Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
    5dpt beta 10,4 progesteron 16....
    7dpt beta 45 progesteron 27
    9dpt beta 122.2 progesteron 66
    11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
    14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
    21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
    31.12 mamy ❤️
    12.02. Prenatalne OK, ryzyka niskie 🥰
    Dziewczynka 🥰
    Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Rozia będę robić 3 prenatalne ☺️

Ja się czuję źle, wręcz gorzej niż było. Mdłości męczą 24/7 z różną częstotliwością, ciężko tak funkcjonować jak ciągle chce się rzygać 💁🏻‍♀️ Ogólnie mam mało energii i sił. Mam nadzieję, że druga połowa będzie lepsza jak w poprzedniej ciąży 😛

Co do wózka to za pierwszym razem kupiliśmy używkę 2 w 1 i to była super opcja, sprawdził nam się. Teraz raczej będziemy się rozglądać za podwójnym wózkiem ze względu na niedużą różnicę wieku między dziećmi. Ale zobaczymy z czasem.

Co do brzucha to na ten moment wyglądam jak dobrze pojedzona, czekam aż wyrzuci brzuch konkretnie. Ogólnie lubię ten stan. Kobiety z brzuchem ciążowym są dla mnie wyjątkowe. No nie mogę się nigdy na nie napatrzeć 😁 może już pod koniec ciąży ma się dość ale naprawdę to wyjątkowe przeżycie 🥰

Przypomniało mi się właśnie jak ciężko później zwlec się z łóżka, założyć skarpetki albo ogolić nogi 😂

Pyśka halo jesteś?

Locus jeśli masz chwilę - 🔜 2 prenatalne 1.04, wizyta 04.03

Chętnie poczytam jakie podwójne wózki bierzesz pod uwagę. Mi koleżanka jakie s poleca, ponoć Mercedes wśród podwójnych. Ale on ma miejsca w tandemie. Jakiś mi się wydaje mało wygodny do prowadzenia. Nie wiem czy nie wolałabym jeden obok drugiego

preg.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Chętnie poczytam jakie podwójne wózki bierzesz pod uwagę. Mi koleżanka jakie s poleca, ponoć Mercedes wśród podwójnych. Ale on ma miejsca w tandemie. Jakiś mi się wydaje mało wygodny do prowadzenia. Nie wiem czy nie wolałabym jeden obok drugiego
    Ja przy synach miałam podwójny wózek. Kupiliśmy Valco Snap Duo. Byliśmy mega zadowoleni. Skrętny, łatwo się podbijał na krawężnikach, mieścił się we wszystkie standardowe drzwi, do windy też bez problemu czy do kas w sklepach. Naprawdę serdecznie polecam. A przy tym wszystkim lekki jak na podwójny wózek.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Mały cud ❤️
    15.12.2025 ⏸️
    15.12.2025 beta 107, prog 26,8
    17.12.2025 beta 332
    20.12.2025 beta 1568, prog 22,4
    08.02.2026 wyniki Nifty Pro, zdrowa dziewczynka 🌸

preg.png
  • Asiok Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak radzicie sobie ze zgaga na gardle?

• Graficzka Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pierwszej ciazy skorzystaliśmy z okazji jaką byly urodziny mojej mamy i przyszliśmy z kiloma balonami helowymi i dwa kazaliśmy przebić. W jednym byla data a w drugim zdjecie z prenatalnych.

U tesciow postawiliśmy w salonie w ktorym siedzieliśmy ramkę ze zdjęciem tez z usg I zapytaliśmy co się zmienilo. Nie wiedzieli o co nam chodzi wiec kazaliśmy im szukać:)

W drugiej juz nie kombinowaliśmy ale cieszyli się tak samo mocno.

rozia lubi tę wiadomość

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia114 wrote:
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Bielizna/Babydream-Mamas-biustonosz-ciazowy-i-do-karmienia-czarny-rozm-L-1-szt,377987,19269

Tu akurat rozmiar L, ale są też inne wedle potrzeb
    Dziękuję bardzo. Jutro planuje podjechać do galerii dzieciakom buty na wiosnę kupić dopóki są rozmiary to podejdę do rosska. Ale one są chyba z tego sztucznego dziwnego materiału? To nie jest bawełna ani nic przyjemnego w dotyku?

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Ja przy synach miałam podwójny wózek. Kupiliśmy Valco Snap Duo. Byliśmy mega zadowoleni. Skrętny, łatwo się podbijał na krawężnikach, mieścił się we wszystkie standardowe drzwi, do windy też bez problemu czy do kas w sklepach. Naprawdę serdecznie polecam. A przy tym wszystkim lekki jak na podwójny wózek.

Kojarzę wózek, bo siostra męża ma bliźniaki i go używa. Wizualnie valco mi się nie podobają, ale to nie o wygląd chodzi. Widziałam tylko spacerówki to one jakieś strasznie wąziutkie są. A da się w nim zamontować gondole i spacerówkę obok?

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że nadrobiłam. Ufff. Chyba z 50 stron miałam.

U nas ok. Dzidzia rośnie. Prenatalne miałam we czwartek. Chyba ok. Ja to wogle się w tym nie orientuje. Nic dodatkowo nie planuje robić. Tylko to co muszę.
    Czuje się już troszkę lepiej, korci mnie bardzo by zacząć już wyprawkę organizować, ale z tym to poczekam gdzieś do czerwca. Większość rzeczy mam po synku. Jeśli faktycznie będzie dziewczynka to ubranka, jakieś tetry będę musiała kupić. I fotelik samochodowy.

Postaram się być na bieżąco. Ale nie wiem czy dam radę. Piszecie dużo i nie nadazam

Locus, Asiok, Graficzka, Luna11, Lulli, Irynka, Flora96, Liyss🧚🏻, Anilamk, ŚWIEŻYNKA97, Carrie12, FlowerGirl, borowinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Graficzka Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Dziękuję bardzo. Jutro planuje podjechać do galerii dzieciakom buty na wiosnę kupić dopóki są rozmiary to podejdę do rosska. Ale one są chyba z tego sztucznego dziwnego materiału? To nie jest bawełna ani nic przyjemnego w dotyku?

Kolezanka miala z babydream i w skladzie glownie poliamid. W c&a mają dwupaki z bawełny, mi się sprawdziły na czas ciąży i karmienia jak mniej wychodziłam z domu.
    Na później byly dobre bardziej "kryjace" z hm.

rozia lubi tę wiadomość

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień mega bolał mnie żołądek, także eksperyment zakończony porażką. Wzięłam już na wieczor bonjeste. Musze jeszcze wytrzymać z tą sennością. Za to poszłam dzisiaj na dwa spacery z psem bo miałam więcej siły 🥰

Sigi133, rozia, Anilamk lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
    12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
    19.01. prenatalne
    13.02 9,86cm /13.03 284g

preg.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Kojarzę wózek, bo siostra męża ma bliźniaki i go używa. Wizualnie valco mi się nie podobają, ale to nie o wygląd chodzi. Widziałam tylko spacerówki to one jakieś strasznie wąziutkie są. A da się w nim zamontować gondole i spacerówkę obok?
    Piękny nie jest, ale siedziska naprawdę szerokie. Mój pierwszy syn jest poza siatkami centylowymi i ze wzrostem i z wagą od małego i bez problemu jeździł tym wózkiem, a miał ponad 2 lata na pewno. Bez problemu także zamontowaliśmy gondolę tylko te ze Snapa są dość małe, ale pasuje tam też gondola z firmy Joie.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Mały cud ❤️
    15.12.2025 ⏸️
    15.12.2025 beta 107, prog 26,8
    17.12.2025 beta 332
    20.12.2025 beta 1568, prog 22,4
    08.02.2026 wyniki Nifty Pro, zdrowa dziewczynka 🌸

preg.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ