☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazuzi wrote:Dziękuję bardzo. Jutro planuje podjechać do galerii dzieciakom buty na wiosnę kupić dopóki są rozmiary to podejdę do rosska. Ale one są chyba z tego sztucznego dziwnego materiału? To nie jest bawełna ani nic przyjemnego w dotyku?
90% poliamid, 10% elastan. Jest przyjemny w dotyku, jak dla mnie w porządku. Miałam już okazję go nosić przez cały dzień i nie mam mu nic do zarzucenia
Flora96 lubi tę wiadomość
-
Jak zależy Wam na bardziej naturalnym składzie jeśli chodzi o biustonosze, to ja zamówiłam taki z Esotiq, są na wyprzedaży https://esotiq.com/pl/pl/biustonosz-do-karmienia-blissy-bezowy-42887-80X
Na rozmiary trzeba polować, ale po zapisaniu się do powiadomień bardzo możliwe, że się pojawią (tak było, jak ja kupowałam). Wzięłam rozmiar większy i jest ok. Też się fajnie naciąga, więc jak biust urośnie to powinien być ok.
Niestety te Rossmannowe M w mojej okolicy są już wyprzedane, więc szukałam alternatywy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 20:52
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
A macie do polecenia biustonosz na duży biust ale stosunkowo nieduży obwód? Przed ciążą miałam 75G, w tym momencie biust mi urósł o rozmiar ale obwód... niekoniecznie.
Chciałabym coś miękkiego i wygodnego ale jeżeli dobieram sobie te standardowe wymiary M, L, XL to najczęściej przy większym rozmiarze jest albo za luźny pod biustem albo miseczka jest za mała i wszystko wypada
. Ten Rossmanowy czeka na karmienie bo teraz czuję się w nim średnio atrakcyjnie.
Może znacie takie miękkie biustonosze które mają dość rozciągliwe miseczki? -
Część dziewczyny, ostatnio długo się nie odzywałam ale musiałam odpocząć od telefonu 🙈 niby wskoczyłam w 2 trymestr 2 tyg temu ale nadal samopoczucie średnie. Jest już dużo lepiej niż było ale codzienne mam ból głowy i totalny brak energii, mogłabym spać cały czas. Nie ukrywam, że przechodzę trudny psychicznie czas. To moja druga ciąża więc nie wiem kompletnie skąd się to u mnie wzięło bo w pierwszej rozkwitałam i mimo objawów czułam się w swoim ciele dobrze, teraz w drugiej zaczęłam z wagą, z którą wcześniej szłam do porodu i to mnie chyba trochę dobija bo czuję się duża. Mam już duży brzuch a to przecież dopiero 16 tydz, mam okrągłą twarz i w ogóle cała jakaś taka jestem zaniedbana przez to, że cały czas leżę i nic nie robię 🙈 chyba nie tylko ja to czuję bo ostatnio na obiedzie teściowa mi powiedziała, że na 100% mam w sobie dziewczynkę bo mi bardzo urodę zabrała 🤯 nie chce wam psuć humorów dlatego wolałam się nie odzywać i po prostu ten gorszy czas sobie trochę posiedzieć w swojej norce.
Właśnie jedziemy z mężem do ginekologa na badania i najprawdopodobniej dziś poznamy płeć, jestem bardzo ciekawa chociaż wiadomo, że najważniejsze jest dla mnie zdrowie dziecka a nie płeć to chłopca już w domu mam więc fajnie byłoby zobaczyć też jak to jest być mamą dziewczynki 🙈♥️ ale będzie co będzie, jak wyjdzie, że chłopczyk to też będę się cieszyć bo mój syn będzie miał najlepszego przyjaciela, zadbam o to ♥️
Sigi133 lubi tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
♥️👶🏻 09.2024 ♥️
⏸️ 12.2025 🥹 -
Hej. Witam oficjalnie z drugiego trymestru! Jak się czujemy? Ja całkiem dobrze, moje jedyne problemy to senność (ale i tak już jest lepiej niż było), ból pleców, kiepska cera, i gigantyczne wzdęcia, mój brzuch czasem wygląda jak 8 miesiąc ciąży 🤣
Mam pytanko do tych które jeszcze pracują, w którym tygodniu planujecie iść na zwolnienie? Ja myślałam żeby iść w 20 TC, ale tak strasznie mi się już nie chce... Najgorsze jest to że moja praca jest mocno stresująca (dużo calli z zagranicznymi dużymi firmami, presja czasowa, duze pieniądze w grze) i boje się że ten stres może mi jakos zaszkodzić..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:33
Carrie12 lubi tę wiadomość
starania od 08.2024
👀
14 TC, dziewczynka 🩷 -
Carrie, rozumiem Cię, bo przed ciążą mój rozmiar to 70E i nie jestem w stanie kupić biustnosza, który ma rozmiarówkę XS-XL. Tak jak Tobie powiększyły mi się piersi, a obwód jest taki sam. Kupiłam biustonosze ciążowe z Bonprix. Wzięłam swój rozmiar. Pod biustem jest w miarę ok, a miseczki są bardzo elastyczne i jak je naciągam, to jest jeszcze dużo miejsca.Carrie12 wrote:A macie do polecenia biustonosz na duży biust ale stosunkowo nieduży obwód? Przed ciążą miałam 75G, w tym momencie biust mi urósł o rozmiar ale obwód... niekoniecznie.
Chciałabym coś miękkiego i wygodnego ale jeżeli dobieram sobie te standardowe wymiary M, L, XL to najczęściej przy większym rozmiarze jest albo za luźny pod biustem albo miseczka jest za mała i wszystko wypada
. Ten Rossmanowy czeka na karmienie bo teraz czuję się w nim średnio atrakcyjnie.
Może znacie takie miękkie biustonosze które mają dość rozciągliwe miseczki?
https://www.bonprix.pl/biustonosz-do-karmienia-piersia-bez-fiszbinow-2-pary/p-853495/950031/?type=image&category=379&return=ref&sizeId=1360&utm_content=BH%27s&landmark=Entry&typ=PLA&anbieter=googleshopping&aktion=PL_PLA_WOW_NC&version=169681391643_2636735055&matchkey=21882565129&gad_source=1&gad_campaignid=21882565129&gbraid=0AAAAADkU8g3FM27Y2QHF-urKkF3zWMHpH&gclid=CjwKCAiAkvDMBhBMEiwAnUA9BRqYWgYp1eLdtMxiYE8rkARacaxpaHPfkytySgxW6uN40G5i5FBJRxoCxC0QAvD_BwE
Te są dla mnie najwygodniejsze. Mam te i te czarne.
Carrie12 lubi tę wiadomość
-
Ja też się nie odzywałam przez jakis czas, ale podczytywałam Was. Współczuję Wam przebojów z teściowymi. U mnie nie jest źle, na szczęście, ale też czasem zdarzy się jakaś szpileczka. 🫠
Za to samopoczucie w końcu się poprawiło. Chcę się zapisać na pilates dla kobiet w ciąży raz w tygodniu i joga albo jakieś inne ćwiczenia w domu. Czekam na lepszą aurę, żeby więcej spacerować. Po dwóch miesiącach w końcu zobaczyłam trawę w ogródku. Już mniej niż miesiąc do wiosny. 🌸 Brzuszek rośnie, wzrusza mnie to niesamowicie. Czekam aż pojawią się pierwsze ruchy. Czuję wielką radość i spokój. 🥹❤️ W weekend byliśmy w kinie i byłam z siebie dumna, bo udało mi się wysiedzieć cały film bez pójścia do toalety. W domu już rzadko się to zdarza. 😅
Mam nadzieję, że będziecie mieć miły tydzień, drogie Mamy. Już za tydzień marzec. 🌼✨️
Pyśkaaa, Carrie12, ŚWIEŻYNKA97, Sigi133 lubią tę wiadomość
-
Luna11 wrote:Carrie, rozumiem Cię, bo przed ciążą mój rozmiar to 70E i nie jestem w stanie kupić biustnosza, który ma rozmiarówkę XS-XL. Tak jak Tobie powiększyły mi się piersi, a obwód jest taki sam. Kupiłam biustonosze ciążowe z Bonprix. Wzięłam swój rozmiar. Pod biustem jest w miarę ok, a miseczki są bardzo elastyczne i jak je naciągam, to jest jeszcze dużo miejsca.
https://www.bonprix.pl/biustonosz-do-karmienia-piersia-bez-fiszbinow-2-pary/p-853495/950031/?type=image&category=379&return=ref&sizeId=1360&utm_content=BH%27s&landmark=Entry&typ=PLA&anbieter=googleshopping&aktion=PL_PLA_WOW_NC&version=169681391643_2636735055&matchkey=21882565129&gad_source=1&gad_campaignid=21882565129&gbraid=0AAAAADkU8g3FM27Y2QHF-urKkF3zWMHpH&gclid=CjwKCAiAkvDMBhBMEiwAnUA9BRqYWgYp1eLdtMxiYE8rkARacaxpaHPfkytySgxW6uN40G5i5FBJRxoCxC0QAvD_BwE
Te są dla mnie najwygodniejsze. Mam te i te czarne.
Bardzo Ci dziękuję
! Czuję, że niebawem będę musiała sobie je sprawić
.
zoltyjesiennylisc - tak, ja dziś oficjalnie zaczęłam 2 trymestr! Liczę na lepsze samopoczucie i więcej energii. Planuję zacząć jakieś ćwiczenia (mam zielone światło) więc szukam sobie na youtubie pilatesu dla ciężarnych
. Co do pracy, ja planuję jak najdłużej - do kiedy dam radę. Liczę, że w czerwcu/lipcu będę już szykowała się do porodu. Takie uroki własnej działalności.
Luna11, zoltyjesiennylisc lubią tę wiadomość
-
Chciałam iść po Wielkanocy, czyli właśnie w okolicach 20 tygodnia, ale chyba jednak przyśpieszę parę tygodni, bo już naprawdę nie chce mi się. Chciałabym trochę odpocząć przez armagedonem, który nas czeka w sierpniu.zoltyjesiennylisc wrote:Hej. Witam oficjalnie z drugiego trymestru! Jak się czujemy? Ja całkiem dobrze, moje jedyne problemy to senność (ale i tak już jest lepiej niż było), ból pleców, kiepska cera, i gigantyczne wzdęcia, mój brzuch czasem wygląda jak 8 miesiąc ciąży 🤣
Mam pytanko do tych które jeszcze pracują, w którym tygodniu planujecie iść na zwolnienie? Ja myślałam żeby iść w 20 TC, ale tak strasznie mi się już nie chce... Najgorsze jest to że moja praca jest mocno stresująca (dużo calli z zagranicznymi dużymi firmami, presja czasowa, duze pieniądze w grze) i boje się że ten stres może mi jakos zaszkodzić..
zoltyjesiennylisc lubi tę wiadomość
-