☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Super 🥰Sigi133 wrote:Ja już po wizycie. Według USG wyszło, że jest 5t5d , a z OM 6t4d. Ale wszystko narazie wygląda w porządku. Mam owulacje w 17-18dc. więc obraz z USG pasuje. Widać było już zarodek w pęcherzyku. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Luminka lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
19.01. prenatalne ⌛️

-
Sigi, gratulacje 😉
Powodzenia dla pozostałych wizytujących dziewczyn! 🍀🍀✊🏻
Ja biorę Prenatal Uno, mimo Hashimoto mam zalecenie przyjmowania jodu w tym czasie.
Anilamk lubi tę wiadomość
-
Piękne wiadomości! ♥️🥰Sigi133 wrote:Ja już po wizycie. Według USG wyszło, że jest 5t5d , a z OM 6t4d. Ale wszystko narazie wygląda w porządku. Mam owulacje w 17-18dc. więc obraz z USG pasuje. Widać było już zarodek w pęcherzyku. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Ja biorę folian, wit B ( oczywiście metylowane) i wit D.
Kciuki za resztę wizyt 🙏🏻
Sigi dobre wieści 🥹 -
Dziewczyny, a pijecie kawę? ☕️ Ja od początku ciąży nie piję, ale moja pani dr powiedziała, że można 2 kawy dziennie. Widziałam, że różne są podejścia. Jak jest u Was? 🙂
W ogóle to miałam wizytę tydzień temu, a wydaje mi się jakby miesiąc minął 😅 -
Ja piję rano. 1 łyżeczkę (naturalna mielona) na 300ml wody. To jest mój rytuał ☺️Frajda wrote:Dziewczyny, a pijecie kawę? ☕️ Ja od początku ciąży nie piję, ale moja pani dr powiedziała, że można 2 kawy dziennie. Widziałam, że różne są podejścia. Jak jest u Was? 🙂
W ogóle to miałam wizytę tydzień temu, a wydaje mi się jakby miesiąc minął 😅
Nie mam żadnych problemów po kawieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:10
-
Frajda wrote:Dziewczyny, a pijecie kawę? ☕️ Ja od początku ciąży nie piję, ale moja pani dr powiedziała, że można 2 kawy dziennie. Widziałam, że różne są podejścia. Jak jest u Was? 🙂
Piję 🙂 Miesiąc przed zajściem w ciążę kupiłam kalendarz adwentowy z kawami no i trzeba to wypić 😅 Po filiżance kawy oczywiście zaczynają się jazdy bo każda ma inny aromat i posmak związany z tym aromatem 🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:13
-
Frajda wrote:Dziewczyny, a pijecie kawę? ☕️ Ja od początku ciąży nie piję, ale moja pani dr powiedziała, że można 2 kawy dziennie. Widziałam, że różne są podejścia. Jak jest u Was? 🙂
Ja w ogóle nie piję. Ale za to uwielbiam herbaty i w tej ciąży przerzuciłam się na rooibos ☺️ -
Cześć dziewczyny,
Nieśmiało się przywitam z terminem na 1.08
Za mną dwa poronienia, więc dopóki nie zobaczyłam migającego serduszka na usg, nie chciałam się odzywać. Dziś miałam wizytę (na szczescie rano, bo chodzilam po scianach), wg CRL jestem w 7+1
Wzruszenie ogromne, ciągle niedowierzam
Mam nadzieję że nasze wszystkie ciąże zakończą się bez niespodzianek w sierpniu!
Ciąża na acardzie, heparynie i progesteronie. Oprócz tego euthyrox i glucophage 1500, więc troche tych leków mam
borowinka, Pyśkaaa, Anilamk, Irynka, Falka93., Locus, Sigi133, Luna11, Frajda, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
1.24 💔 5tc
1.25 💔 7tc
20.11.25 ⏸️
21.11.25 beta 33
24.11.25 beta 171
26.11.25 beta 425
28.11.25 beta 1036
1.12.25 beta 3225
3.12.25 beta 6549
16.12.25 jest ♥️ -
Piję jedną kawę. Do tego rooibos, uwielbiam te ze sklepu 5 o’clock, jest nawet świąteczna 😁
Mam ustaloną datę wizyty na 8 stycznia, będzie wtedy 7w+3, więc już powinno być serduszko.
I teraz nie wiem co zrobić z informacją o ciąży wśród rodziny. U mnie w święta zawsze jest wino i zawsze je piłam, a teraz wiadomo, odpadam i się zastanawiam czy po prostu nie powiedzieć, że zmieniamy się w rodzinę wielodzietną 😂
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ja piję kawę, uwielbiam ją i ograniczam się do jednej dziennie bo nie potrafiłabym z niej zrezygnować. O dziwo mi smakuje, bo w pierwszej przez wymioty nie było szans, żeby kawę przełknąć 🙉 Pani doktor mówi, że można pić kawę ale wiadomo z umiarem.martakam wrote:Piję jedną kawę. Do tego rooibos, uwielbiam te ze sklepu 5 o’clock, jest nawet świąteczna 😁
Mam ustaloną datę wizyty na 8 stycznia, będzie wtedy 7w+3, więc już powinno być serduszko.
I teraz nie wiem co zrobić z informacją o ciąży wśród rodziny. U mnie w święta zawsze jest wino i zawsze je piłam, a teraz wiadomo, odpadam i się zastanawiam czy po prostu nie powiedzieć, że zmieniamy się w rodzinę wielodzietną 😂
A co do wina to u mnie jest dokładnie tak samo, do kolacji do rybki zawsze jest kieliszek białego wina, malutko ale jednak jest. Nie wiem jak się wykręcić w tym roku z tego 🤭🙈🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Mi lekarz mówił, że lepiej wypić filiżankę słabej kawy, niż mocna herbatę.
Ale ja zrezygnowałam z kawy, przynajmniej w pierwszym trymestrze, że względu na poronienie. Jak najwięcej czynników starałam się wyeliminować. Na herbaty owocowe itd też zwracam uwagę bo większość zawiera w składzie hibiskus, który przyczynia się do poronien -
Cześć wszystkim! Też witam się nieśmiało ☺️
Termin z OM 18.08. Byłam już na wizycie, takiej zaplanowanej wcześniej, a akurat test pokazał 2 kreski 😅 ale na USG jeszcze nic nie było widać. Teraz mam się zgłosić na wizytę 29.12.
Jestem na heparynie, duphastonie, acardzie + suplementacja pueria uno.
Do tego mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto więc na stałe biorę letrox, aktualnie już mam zwiększoną dawkę.
Trochę się denerwuję, bo nie mam żadnych objawów, poza bólem piersi, a od wczoraj co jakiś czas na papierze toaletowym widzę jakby różowo-brązowe niteczki. Nawet plemieniem chyba nie można tego nazwać, bo jest tego naprawdę niewiele. Miałyście podobnie?
Jestem już po 3 poronieniach i się schizuję 😔
Irynka, Frajda, Falka93., Sigi133 lubią tę wiadomość
-
aniula wrote:Cześć wszystkim! Też witam się nieśmiało ☺️
Termin z OM 18.08. Byłam już na wizycie, takiej zaplanowanej wcześniej, a akurat test pokazał 2 kreski 😅 ale na USG jeszcze nic nie było widać. Teraz mam się zgłosić na wizytę 29.12.
Jestem na heparynie, duphastonie, acardzie + suplementacja pueria uno.
Do tego mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto więc na stałe biorę letrox, aktualnie już mam zwiększoną dawkę.
Trochę się denerwuję, bo nie mam żadnych objawów, poza bólem piersi, a od wczoraj co jakiś czas na papierze toaletowym widzę jakby różowo-brązowe niteczki. Nawet plemieniem chyba nie można tego nazwać, bo jest tego naprawdę niewiele. Miałyście podobnie?
Jestem już po 3 poronieniach i się schizuję 😔
Miałam coś podobnego trzeciego dnia po spodziewanej miesiączce po współżyciu, ale bardziej przypominało to zwykłe wydzieliny z drugiej fazy cyklu, tylko w różowym kolorze.
Po jednym dniu wszystko było już czyste.
Witam w naszym gronie! 😊
-
Jestem już po wizycie i jest widoczny zarodek z bijącym serduszkiem🥹❤️ wg USG 6+3, z OM 6+0 czyli tak jak czułam, że owy była wcześniej. Póki co data porodu zostaje taka sama, do skorygowania później. Mogę trochę odetchnąć😊
Irynka, Mart0511, Kycia, Luna11, Pyśkaaa, Frajda, Locus, Falka93., Kendiii, Liyss🧚🏻, Sigi133 lubią tę wiadomość
08.2024 👼🏼 7tc
27.11 beta 22
29.11 beta 86
06.12 beta 1488
08.12 beta 3370
13.12 beta 14037
16.12 CRL 0,59cm, 6+3, jest ❤️