☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Też myślę o Anilamk, mam nadzieję, że z całą trójką wszystko dobrze.
U nas można wybrać czy w swojej koszuli się rodzi czy w ich.
Ja myślałam jeszcze żeby może na vinted kupić jakieś koszule, skoro i tak później z nich pewnie nie będę korzystala
north_node lubi tę wiadomość
-
Mi siostra dala swoje . Mysle ze nie ma co sie na nie wykosztowywacMart0511 wrote:Też myślę o Anilamk, mam nadzieję, że z całą trójką wszystko dobrze.
U nas można wybrać czy w swojej koszuli się rodzi czy w ich.
Ja myślałam jeszcze żeby może na vinted kupić jakieś koszule, skoro i tak później z nich pewnie nie będę korzystala -
Liyss🧚🏻 wrote:Nie wiem jak się na to rozpatrujesz ale mi kupiliśmy używany wózek za grosze, w super stanie. Sprawdził nam się i uważam, że to była najlepsza decyzja, żeby znaleźć używany w bardzo dobrym stanie niż kupować nowy 😁
A jaki? Na tą opcję jestem również otwarta 😊 -
Też myślałam żeby kupić używany wózek. Na pewno pójdę obejrzeć jakieś wózki żeby w ogóle zobaczyć co i jak, bo zielona w tym jestem. Najbardziej mi zależy żeby był lekki, bo mieszkamy na 3 piętrze i się trochę obawiam jak ja dam rade schodzić z dzieckiem na spacer 🫣
-
Liyss🧚🏻 wrote:Jak zrobiłam ostatnie zamówienie z gemini i miałam popakowaną walizkę to odetchnęłam z ulgą. Jak już ruszy się z wyprawką to potem leci. Ja też pakowałam szybko walizkę. Miałam w październiku spakowane wszystko a rodziłam w styczniu.
Ja się w sylwestra pakowałam a tydzień później niespodziewany wcześniejszy poród 🙈 Akcja zaczęła się gdy mój mąż wieczorem zaczął skręcać mebelki dla dziecka, miałam skurcze przepowiadające i odszedł czop. Rano chlusnęły w łóżku wody. Całe szczęście że spałam na macie chłonnej bo coś przeczuwałam 🫠 -
Dziś znowu wpadłam w amok. Miarka się przebrała z tym sąsiadem na bieżni. Nie dość że o 7 rano zafundował mi pobudkę waląc nogami z całej siły o podłogę jakby ze złośliwości to znowu bieżnia i ostatnio nowy HIT. Wali czymś w porach nocnych o podłogę jakby ciężarkami. Wynajmuję mieszkanie u doradczyni prawnej. Jeden telefon i jutro będzie konfrontacja. Sama oceniła że tak nie może być. Mam dziś poświęcić chwilę czasu na nagrywanie dźwięku jako dowody. Z tym akurat nie będzie problemu. Ja się już w tym domu zaczęłam źle czuć i rozważam wcześniejszą przeprowadzkę. Płakałam ze stresu. Boję się być sama w domu bo dostaję nerwicy lękowej. Od nowego roku nie da się w tym domu normalnie mieszkać bo ktoś sobie założył że NOWY ROK NOWY JA 😡
-
FlowerGirl wrote:A jaki? Na tą opcję jestem również otwarta 😊
Pierwszy mieliśmy z bebetto, teraz widzę, że nowy można kupić do 2 tys
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece-p-bebetto-vulcano-wozek-3w1-z-fotelikiem-bebetto-cosmo?kolor=195&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BHBGR%5D%20%5BPMax%5D%20%5BCSS_HBGR%5D%20Wszystko&utm_id=22183060964&gad_source=1&gad_campaignid=22176651561&gbraid=0AAAAAD-Y6hY0cOCKiQCGEW73q8elK8RQz
Tylko my bez fotelika. Fotelik kupiliśmy w sklepie z fotelikami dopasowany do samochodu.
Teraz postawiliśmy na cybex gazelle S, bo będziemy mieć dzieci rok po roku
FlowerGirl lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
22.04 564g naszego cudu 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
Falka93. wrote:Ja się w sylwestra pakowałam a tydzień później niespodziewany wcześniejszy poród 🙈 Akcja zaczęła się gdy mój mąż wieczorem zaczął skręcać mebelki dla dziecka, miałam skurcze przepowiadające i odszedł czop. Rano chlusnęły w łóżku wody. Całe szczęście że spałam na macie chłonnej bo coś przeczuwałam 🫠
Ale historia 🙊🙊Nadzieja to początek wszystkiego✨
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
Falka współczuję

Flora96 na olx jest dużo ogłoszeń, warto sobie zobaczyć na żywo i oczywiście negocjować ceny 😆
Flora96 lubi tę wiadomość
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
Co do koszul to na izbie przyjęć musialam się przebrać w swoją i pozniej dopiero przy cc przebrali mnie w tą szpitalną, wydaje mi się że prześwituje i jest sztuczna więc coś swojego trzeba mieć. I nawet jesli nie planujecie mieć kp to lepiej żeby koszula byla rozpinana (kangurowanie).
Też mam nadzieję że u dziewczyn wszystko gra.
north_node, Sigi133 lubią tę wiadomość
-
Falka, przykro mi, że musisz przeżywać takie hałasy, ja mam wrażliwy słuch i tez by mnie coś takiego doprowadziło do płaczu.
Dzisiaj piękny dzień.
Mam takie poczucie, że wszystko będzie dobrze, swojego czasu w ciąży się martwiłam, że nic jeszcze nie ogarnięte; ale widzę, ze powoli wszystko się zaczyna układać.
Półki/ szafki, za których sprzątanie długo się nie mogłam zabrać, a które muszą być ogarnięte przed porodem, jakoś do mnie zaczynają przemawiać i stopniowo ogarniam bałagan 😅
Myślicie, że coś takiego się sprawdzi jako torba do porodu?
Czy lepiej jednak taka z kieszeniami z boku, podróżna? (Nie chciałabym jednak walizki)
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Torba-na-ramie-Maxi-sea-creature%2C-sandy-Liewood/39120?_gl=1*19r6xgb*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwhe3OBhABEiwA6392zIs0jzkU4-eVFDSUWBIbt4JxhQSHPSd6bpWGvz4-AWL_s-tRN3bb9RoCJX0QAvD_BwE&gbraid=0AAAAACvDXkpqOJ1bq_Rs8Asb2bl7Tp4i0
💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅
2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
🫧FET 19.11.2025
🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

-
north_node wrote:Falka, przykro mi, że musisz przeżywać takie hałasy, ja mam wrażliwy słuch i tez by mnie coś takiego doprowadziło do płaczu.
Dzisiaj piękny dzień.
Mam takie poczucie, że wszystko będzie dobrze, swojego czasu w ciąży się martwiłam, że nic jeszcze nie ogarnięte; ale widzę, ze powoli wszystko się zaczyna układać.
Półki/ szafki, za których sprzątanie długo się nie mogłam zabrać, a które muszą być ogarnięte przed porodem, jakoś do mnie zaczynają przemawiać i stopniowo ogarniam bałagan 😅
Czy lepiej jednak taka z kieszeniami z boku, podróżna? (Nie chciałabym jednak walizki)
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Torba-na-ramie-Maxi-sea-creature%2C-sandy-Liewood/39120?_gl=1*19r6xgb*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwhe3OBhABEiwA6392zIs0jzkU4-eVFDSUWBIbt4JxhQSHPSd6bpWGvz4-AWL_s-tRN3bb9RoCJX0QAvD_BwE&gbraid=0AAAAACvDXkpqOJ1bq_Rs8Asb2bl7Tp4i0
Ładne te torby 😁 nie pomogę bo mi wygodniej było mieć poukładane w walizce zwłaszcza, że ostatecznie mąż wszystko wyciągał więc było przejrzyście
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
north_node wrote:Falka, przykro mi, że musisz przeżywać takie hałasy, ja mam wrażliwy słuch i tez by mnie coś takiego doprowadziło do płaczu.
Dzisiaj piękny dzień.
Ładna ale polecam coś z kieszonkami mimo wszystko (dokumenty, woda, telefon musisz mieć pod ręką a czasem nawet na przyjęciu moze być zamieszanie i lepiej tego nie szukać w nerwach albo przy zmianie sali)
-
Polecam jogę z Gosią Mostowską. Ma playlistę ciąża.Mart0511 wrote:Współczuję Falka, też mieliśmy takiego upierdliwego sąsiada. Teraz w domu mieszkamy to cisza i spokój.
Dziewczyny, ćwiczycie jakaś jogę albo inne ćwiczenia z YouTube? Polecicie coś?
Sigi133, rozia, Frajda lubią tę wiadomość
-
Jakbyście szukały torby na rzeczy maluszka to polecam tę torbę. Kupiłam na Shein dla Wiktora i jestem pozytywnie zaskoczona. Nie dość że ładna, zmieści wszystko co potrzeba dla dziecka to jeszcze w miarę przyjemny materiał w dotyku no i nie śmierdzi chińszczyzną. Nada się też na rzeczy dla mamy. Dałam za nią 32zł z kuponami i punktami 🙂
-
Dzisiaj piękny dzień.
Ja też mam wrażliwy słuch. Muszę spać z zatyczką w prawym uchu bo jest najbardziej wrażliwe na dźwięki, lewym nasłuchuję w nocy syna. Czasem potrafi wstać o 3 i barabanić zabawkami 🤡
-
Na smyku jakies promki sa pokupowalam jakies pieluszki itp. Zerknijcie sobie .
Falka93., Sigi133, Graficzka, rozia lubią tę wiadomość
-
Ja też mam problem z dźwiękami, z zasypianiem w dzień i w nocy chociaż to ostatnio mniej bo jestem zmęczona. Dziś na drzemkę syna puściłam różowy szum i udało mi się nawet zasnąć a on zamiast 40 minut spał z przerwami (sprawdzał czy jestem obok) 3h.