☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Koszule do karmienia z Sinsay można śmiało kupować 😀 Ta czarna jest bardzo wygodna i ma miękki materiał, beżowa też ale ma trochę niewygodna gumkę pod piersiami więc oddaję do sklepu i zamawiam drugą czarną. Czarna też ma gumkę pod piersiami ale jest o niebo wygodniejsza i nie wkurza, ma o wiele więcej miejsca na brzuszek ciążowy. I wiecie co? Nie ma już mojego rozmiaru 😭
Edit. Zdecydowałam że oddam beżową i kupię rozmiar większy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 13:55
Graficzka, Locus, north_node, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Ja też zamówiłam tę koszule beżowa z Sinsay i też oddałam, tak jak Ty Falka, bo ta gumka była dla mnie nieakceptowalna.
Mam jedną z Francis and Henry i jest bardzo wygodna, ale nie wiem czy zamówię kolejną, bo są drogie.
Zamówiłam też jedną z Milk and Love z guzikami z przodu, dam znać, jak dojdzie, czy nic w niej nie przeszkadza.
Dobrze, że piszesz Locus, że te koszulę mogą być do wyrzucenia, nie pomyślałam o tym…
Kurczę zaczynam powoli myśleć o tych rzeczach porodowych, w stylu podkłady, majtki, torba, ta część wyprawki mnie najbardziej przeraża 🥲
Wczoraj widziałam fajny filmik o torbie do porodu na instagramie Dominiki Dąbrowskiej, tak myślę, że to dobry patent z pakowaniem wszystkiego w woreczki z Ikei.💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅
2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
🫧FET 19.11.2025
🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

-
Liyss🧚🏻 wrote:
Czy tylko ja zostałam z mdłościami?!?😆
Ja nadal na tabletkach, kolejna próba odstawienia w przyszłym tygodniu 😅👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️
29.01 3,65cm
6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha -
Byliśmy tez dzisiaj oglądać wózki i chyba wybierzemy Muuvo Five. Jakoś wygodnie się nim jeździło.
Jeszcze biorę pod uwagę Venicci Upline ii, ale w domu myślałam o tych wózkach i chyba bardziej do mnie przemawia minimalistyczny wygląd Muuvo.
Poza tym trudno mi dostrzec wyraźne różnice, poza wizualnymi. Te wózki są bardzo podobne jak chodzi o funkcje, choć Muuvo się chyba trochę płynniej jeździło.
Jeszcze mnie zaciekawił Anex IQ, taki mały, lekki, co mi by odpowiadało - ale czytam, że czuć nierówności podczas jazdy nim.
Piret lubi tę wiadomość
💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
🫧FET 19.11.2025

-
W ogóle dzięki dziewczyny, że dzielicie się swoimi doświadczeniami i radami o wyprawce.
Zazuzi, Liyss, Graficzka, zrobiłam printscreeny z Waszych wiadomości z poprzedniej strony wątku i wpisałam już część na listę do kupienia.
Locus za info o koszuli, Falka o foteliku. No i za rady, żeby nie panikować, bo są kurierzy i paczkomaty.
Tak się czuję pewniej i spokojniej, kiedy gromadzę te listę z takich doświadczonych Źródeł.
Luna11, Lulli, Locus, Liyss🧚🏻, Carrie12, Falka93., Graficzka, Zazuzi lubią tę wiadomość
💁♀️91 🙋🏻♂️91
🫧FET 19.11.2025

-
north_node wrote:Hej Dziewczyny!
Ja też zamówiłam tę koszule beżowa z Sinsay i też oddałam, tak jak Ty Falka, bo ta gumka była dla mnie nieakceptowalna.
Mam jedną z Francis and Henry i jest bardzo wygodna, ale nie wiem czy zamówię kolejną, bo są drogie.
Zamówiłam też jedną z Milk and Love z guzikami z przodu, dam znać, jak dojdzie, czy nic w niej nie przeszkadza.
Dobrze, że piszesz Locus, że te koszulę mogą być do wyrzucenia, nie pomyślałam o tym…
Kurczę zaczynam powoli myśleć o tych rzeczach porodowych, w stylu podkłady, majtki, torba, ta część wyprawki mnie najbardziej przeraża 🥲
Wczoraj widziałam fajny filmik o torbie do porodu na instagramie Dominiki Dąbrowskiej, tak myślę, że to dobry patent z pakowaniem wszystkiego w woreczki z Ikei.
A nie macie do porodu koszuli zapewnianej przez szpital taka firanke 😅 ? I tylko trzeba do karmienia to już się przyda i do domu do spanka/karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 17:24
-
U mnie tez mdlosci nadal. A u Ciebie tez bedzie dziewczynka? Przy bonjescie nie wymiotuje ale jak nie wezme tabletki to jest hardcoreLocus wrote:Ja tu regularnie daje znać, że mdłości się nie kończą 🫢🤢 wręcz gorzej niż w marcu. Jeszcze mi zgaga doszła do samych mdłości.
Myślałam przez chwilę czy nie zrezygnować z pracy przez to, ale szczerze to w dni kiedy jestem w pracy czuje się tak samo źle jak w pozostałe, a przynajmniej muszę zagryźć zęby i się nad soba nie użalać i jakoś te dni ostatecznie są dla mnie „lepsze” = „szybciej mijają”.
Kilka produktów musiałam odstawić. Nie mogę coli, która w najgorszym momencie była jedynym co piłam. Miałam przez chwilę zachciankę na czekoladę - absolutnie nie 👎 Mam zapas włoskiej pomarańczowej oranżady - to też muszę mieć bardzo dobry dzień. Zupy też już nie, a jadłam je przez kilka tygodni.
Nadal żyje na rogalach, kaszy mannie, wrapach/ makaronie z kurczakiem, jajecznicy, bułkach z szynką, ryż/ziemniaki.
A Wy co jecie przy mdłościach ?
Ja tez planuje do lipca ogarnosc wszystkie zakupy . W sierpniu chce miec wszystko gotowe bo roznke moze byc zobaczymy jak krzywa wyjdzie i co na prenatalnych w poniedzialek powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 17:29
-
Komanuss wrote:U mnie tez mdlosci nadal. A u Ciebie tez bedzie dziewczynka? Przy bonjescie nie wymiotuje ale jak nie wezme tabletki to jest hardcore
Ja tez planuje do lipca ogarnosc wszystkie zakupy . W sierpniu chce miec wszystko gotowe bo roznke moze byc zobaczymy jak krzywa wyjdzie i co na prenatalnych w poniedzialek powie.
U mnie drugi chłopiec 🧒🏼. Przykro mi, że też źle się czujecie, dziewczyny. 😮💨 Dla mnie te ciążowe uprzykrzenia są dużo łatwiejsze do zniesienia niż mdłości.
north_node miło mi to czytać. Zawsze chętnie coś doradzę, ale wydaje mi się, że każde doświadczenie jest uniwersalne. Każda ma inny szpital, poród, noworodzia, mieszkanie/dom, inaczej przechodzi połóg. U mnie osobiście dużo rzeczy się zmarnowało/nie przypadło. Inne za to musiałam na szybko domawiać. Dużo z Was będzie miało takie rzeczy, bez których sobie nie wyobraża funkcjonować, a dla reszty to będą niepotrzebne śmieci i odwrotnie.
Czy tyko ja się martwię co u naszej Anilamk? 🙏🤔 Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Chyba, że gdzieś mi uciekły informacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 19:03
north_node, Carrie12, Sigi133, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm /13.03 284g/10.04 562g

-
Locus wrote:U mnie drugi chłopiec 🧒🏼. Przykro mi, że też źle się czujecie, dziewczyny. 😮💨 Dla mnie te ciążowe uprzykrzenia są dużo łatwiejsze do zniesienia niż mdłości.
north_node miło mi to czytać. Zawsze chętnie coś doradzę, ale wydaje mi się, że każde doświadczenie jest uniwersalne. Każda ma inny szpital, poród, noworodzia, mieszkanie/dom, inaczej przechodzi połóg. U mnie osobiście dużo rzeczy się zmarnowało/nie przypadło. Inne za to musiałam na szybko domawiać. Dużo z Was będzie miało takie rzeczy, bez których sobie nie wyobraża funkcjonować, a dla reszty to będą niepotrzebne śmieci i odwrotnie.
Czy tyko ja się martwię co u naszej Anilamk? 🙏🤔 Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Chyba, że gdzieś mi uciekły informacje.
Też często o niej myślę. Chyba się nie odzywała od ostatniego razu 😔 -
Locus wrote:north_node miło mi to czytać. Zawsze chętnie coś doradzę, ale wydaje mi się, że każde doświadczenie jest uniwersalne. Każda ma inny szpital, poród, noworodzia, mieszkanie/dom, inaczej przechodzi połóg. U mnie osobiście dużo rzeczy się zmarnowało/nie przypadło. Inne za to musiałam na szybko domawiać. Dużo z Was będzie miało takie rzeczy, bez których sobie nie wyobraża funkcjonować, a dla reszty to będą niepotrzebne śmieci i odwrotnie.
Czy tyko ja się martwię co u naszej Anilamk? 🙏🤔 Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Chyba, że gdzieś mi uciekły informacje.
Ah, to tez ważne spostrzeżenie! Pewnie warto być gotowym, że część rzeczy się po prostu nie przyda, a jakieś trzeba będzie domawiać.
Też myślę o Anilamk i martwię się. 😞 Mam jednak nadzieję, że po prostu nie ma teraz siły/ okazji wchodzić na forum.
Kurczę, nie wiem, spróbuję się dowiedzieć. Może nie zawsze da się tak przebrać ze swojej na czas?Lulli wrote:A nie macie do porodu koszuli zapewnianej przez szpital taka firanke 😅 ? I tylko trzeba do karmienia to już się przyda i do domu do spanka/karmienia
A i przyszła koszula z Milk and Love dzisiaj do punktu; niestety będę ją odsyłać, bo jest zbyt obszerna i spada mi z ramion (zamówiłam swój rozmiar), a do tego metalowe guziki tak nieprzyjemnie czuć na brzuchu (ja jestem wyczulona sensorycznie co prawda).
Mam więc pytanie do dziewczyn, które już rodziły: rzeczywiście do porodu warto mieć koszulę na guziki? 🙂
💁♀️91 🙋🏻♂️91
🫧FET 19.11.2025

-
Chyba sie nie odzywala. Czasami kobietki musza sie odciac bo rozne sprawy sie przewijaja .Mam nadzieje ze maluszki dobrze sie maja.Locus wrote:U mnie drugi chłopiec 🧒🏼. Przykro mi, że też źle się czujecie, dziewczyny. 😮💨 Dla mnie te ciążowe uprzykrzenia są dużo łatwiejsze do zniesienia niż mdłości.
A znalazlyscie jakies fajne akcesoria do takich domowych comiesiecznych sesji ?
-
Co do koszul do porodu to ja na razie kupiłam dwie doslownie najtańsze bawełniane koszule nocne z sinsay po prostu w dużym rozmiarze. Nie są specjalnie ładne ale za 2 zapłaciłam 20 złotych. A zakładam że one będą po wszystkim nadawać się na szmaty. To będzie moj pierwszy poród więc nie mam doświadczenia. Ale nie mam specjalnie zamiaru stroić sie do szpitala. Chcę tam wejść urodzić i wyjść.
Falka93. lubi tę wiadomość
-
Komanuss wrote:Chyba sie nie odzywala. Czasami kobietki musza sie odciac bo rozne sprawy sie przewijaja .Mam nadzieje ze maluszki dobrze sie maja.
A znalazlyscie jakies fajne akcesoria do takich domowych comiesiecznych sesji ?
Jeśli chodzi o sesje maluszka to ja kupiłam fajne karty do zdjęć, tylko akurat te co mam są po angielsku, bo u nas to język "domowy" 😄
https://www.blueshop.pl/petit-collage-karty-do-zdjec-12-miesiecy-i-12-wydarzen-id-37458
Też dzisiaj myslałam o Anilamk, mam nadzieję, że wszystko u niej i maluszków dobrze🍀
Komanuss, Falka93. lubią tę wiadomość
-
Hej, jestem po wizycie. Chłopak jest chłopakiem 😊 pokazał to dokładnie. Nawet udało się ładne zdjęcie buzi zrobić, podobny do taty 😊
Czy ktoś z Was znalazł sensowny wózek do 2 tys?
Sigi133, rozia, Mart0511, borowinka, Falka93., Locus, Irynka, Luna11, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Locus wrote:Ja tu regularnie daje znać, że mdłości się nie kończą 🫢🤢 wręcz gorzej niż w marcu. Jeszcze mi zgaga doszła do samych mdłości.
Myślałam przez chwilę czy nie zrezygnować z pracy przez to, ale szczerze to w dni kiedy jestem w pracy czuje się tak samo źle jak w pozostałe, a przynajmniej muszę zagryźć zęby i się nad soba nie użalać i jakoś te dni ostatecznie są dla mnie „lepsze” = „szybciej mijają”.
Kilka produktów musiałam odstawić. Nie mogę coli, która w najgorszym momencie była jedynym co piłam. Miałam przez chwilę zachciankę na czekoladę - absolutnie nie 👎 Mam zapas włoskiej pomarańczowej oranżady - to też muszę mieć bardzo dobry dzień. Zupy też już nie, a jadłam je przez kilka tygodni.
Nadal żyje na rogalach, kaszy mannie, wrapach/ makaronie z kurczakiem, jajecznicy, bułkach z szynką, ryż/ziemniaki.
A Wy co jecie przy mdłościach ?
Ja jem wszystko oprócz tego co mnie obrzydza ( w ciąży mnie obrzydza a normalnie bym jadła). Ja zajadam mdłości po prostu.. w ogóle jajecznicę to zjem dopiero po porodzie 😆
Trzymaj sięNadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
22.04 564g naszego cudu 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
Locus wrote:Liyss🧚🏻 widzę, że Ty też mm. Testowałaś coś poza termosem na wodę? Widziałam, że teraz są takie ładowane na USB. 🤔 Ja miałam tylko klasyczny + zimna woda + mieszanka. Trochę mnie przeraża, że jak pierwsze do placówki, a drugie z nami to od razu mleko też 🥲 I robi się wyprawa z głupiego 20 min wyjścia. KP jest łatwiejsze pod tym względem.
Tez korzystałam z tego czajnika trzymającego temperaturę, ale teraz mam zamiar szarpnąć się na ekspres do mm. Brzmi jak mega ułatwienie życia. Widziałam, że neno i canpol mają jakieś odpowiedniki babybrezza.
Koszula do porodu najtańsza jaka istnieje bo to będzie wszystko w ekhem płynach ustrojowych i pójdzie do kosza.
Na oddział i do domu najlepiej ciemna (krew) i z czegoś naturalnego (bawełna/wiskoza) - mi często przeciekały te podpaski poporodowe, plamy z mleka, a później jeszcze wypacanie tej całej wody z ciąży. Przyjaciółka mi poleciła kupić dużo koszul i ręczników na łóżko i rzeczywiście non stop prałam + prysznic + przebieranie się.
Nie testowałam nic innego, albo termos albo kubek termiczny 😁 a jak mi woda przestygła to prosiłam w jakiejś restauracji i wrzątek albo jak byliśmy i rodziny to sobie wrzątek z tą moją zimną wodą robiłam. Ogólnie nigdy nie miałam problemu z tym ale też mi się wydaje, że z KP pod tym kątem łatwiej. Widziałam te podgrzewacze ale mi termos się sprawdził więc nawet nie kupowałam
Locus lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
north_node wrote:Hej Dziewczyny!
Wczoraj widziałam fajny filmik o torbie do porodu na instagramie Dominiki Dąbrowskiej, tak myślę, że to dobry patent z pakowaniem wszystkiego w woreczki z Ikei.
Tak! Ja całą walizkę w pierwszej ciąży miałam w torebkach strunowych, wszystko podpisane. Jedna połowa walizki moja a druga była od córki. Po CC mąż przeważnie wyciągał rzeczy z walizki i dzięki temu wiedział co i jak bo było podpisane 😁
north_node lubi tę wiadomość
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
north_node wrote:W ogóle dzięki dziewczyny, że dzielicie się swoimi doświadczeniami i radami o wyprawce.
Zazuzi, Liyss, Graficzka, zrobiłam printscreeny z Waszych wiadomości z poprzedniej strony wątku i wpisałam już część na listę do kupienia.
Locus za info o koszuli, Falka o foteliku. No i za rady, żeby nie panikować, bo są kurierzy i paczkomaty.
Tak się czuję pewniej i spokojniej, kiedy gromadzę te listę z takich doświadczonych Źródeł.
Jak zrobiłam ostatnie zamówienie z gemini i miałam popakowaną walizkę to odetchnęłam z ulgą. Jak już ruszy się z wyprawką to potem leci. Ja też pakowałam szybko walizkę. Miałam w październiku spakowane wszystko a rodziłam w styczniu.
north_node lubi tę wiadomość
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
Locus wrote:U mnie drugi chłopiec 🧒🏼. Przykro mi, że też źle się czujecie, dziewczyny. 😮💨 Dla mnie te ciążowe uprzykrzenia są dużo łatwiejsze do zniesienia niż mdłości.
Też myślę o Anilamk i o Pyśce.
Dla mnie w ciąży najgorsze są mdłości, reszta to już mnie nie rusza. Pionizacja po CC i połóg były dla mnie niczym w obliczu tych mdłości 🙊
Locus lubi tę wiadomość
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
FlowerGirl wrote:Hej, jestem po wizycie. Chłopak jest chłopakiem 😊 pokazał to dokładnie. Nawet udało się ładne zdjęcie buzi zrobić, podobny do taty 😊
Czy ktoś z Was znalazł sensowny wózek do 2 tys?
Nie wiem jak się na to rozpatrujesz ale mi kupiliśmy używany wózek za grosze, w super stanie. Sprawdził nam się i uważam, że to była najlepsza decyzja, żeby znaleźć używany w bardzo dobrym stanie niż kupować nowy 😁
FlowerGirl lubi tę wiadomość
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
05.03 156 g dzidziusia 🥰