Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już mówimy o objawach to pytanie czy któraś odczuwa ból w okolicach kolca biodrowego. Przy krótkim dystansie na zewnątrz od kilku dni zaczyna mnie boleć, dodatkowo po wczorajszym badaniu jest trochę gorzej, obstawiam że to rozciągające się tkanki.

Trochę się przeraziłam że pod koniec kwietnia już zaczynam 3 trymestr wg. Preglife ale na tej apce trochę inaczej jest to liczone.

Ja zamówienie z apteki mam za sobą, wszystko w tej ciąży robię szybciej w razie gdyby dopadło mnie czy synka jakieś choróbsko pod koniec itp. Kupiłam jedną butelkę z aventa i wydaje mi się że starczy, poprzednio sprawdzały nam się smoczki z NUK i takie też kupiłam.

To czego nie mialam/nie wiedzialam za pierwszym razem to kompresy multimam na sutki, femaltiker na laktację, lanolina z lansioh i nakładki silikonowe (używałam kilka dni żeby - się wszystko zagoiło, -przyzwyczaić się do kp) - to już mam gotowe.
    Co do ciuszków to mam szczęście że będę kupować dopiero od rozmiaru 68. Pozostaje wygospodarowanie miejsca na odzież, kupno przewijaka na łóżeczko itp.

Sigi133, north_node lubią tę wiadomość

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulli wrote:
    A powiedzcie czy macie lub rozwazaxie kupno łóżeczka takiego 3w1 zwykle drewniane ale co są 3 poziomy wysokości, późnej wyjmowane kilka szczebelkow, a później zdjęcie przedniej części i taka deseczke zostawiona i robi się łóżko co starszaki mogą spać. Widziałam na all za 399 i własnie czy dopłacić (i tak niewiele) czy lepiej z Ikea te nazwyklejsze? Ale z kolei co po 2/3latach trzeba wymienić jak już zacznie samo spać

My mamy właśnie Ikea SUNDVIK, ma 2 poziomy wysokości, zmieniliśmy poziom jak starszy zaczął się podciągać i sam siadać. Na początku dziecko spało tam a później z nami... i w w sumie tak jest do dziś. Więc jak dla mnie nie ma co szaleć, zwykłe wystarczy, możliwe że dziecko będzie high need baby jak nasze i jedyne dłuższe drzemki to będą kontaktowe a łóżeczko pójdzie w odstawkę. Jak dla mnie dolna szuflada jest niepraktyczna, my tez mieliśmy łóżeczko nieco odsunięte od ściany ze względu na przewijak.

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    U mnie fotelik dla dziecka też ostatnio zajmuje dużo myśli ale nie dla dzidziusia tylko dla starszaka bo wyrasta. Jak ja coś powiem to mąż nic do gadania niestety nie ma. Wiem że sam by pewnie wybrał najtańszy bubel antymandatowy niż patrzał na bezpieczeństwo. U niego fotelik to po prostu fotelik 😅 Wiktor dostanie po starszaku fotelik łupinę Avionaut Cosmo a starszak będzie miał przesiadkę z Sesttino na Britax Römer lub Cybex. Zmianę przewiduję na koniec tego miesiąca.

Mój mąż też uważał, że mi się w główce poprzewracalo, że chce drogi fotelik.. podstępem zabrałam go do sklepu 8 gwiazdek. Tylko popatrzeć.. wyszliśmy z fotelikiwm o 500zl droższym niż planowałam.. też chciałam jak najtaniej, ale najważniejsze było dla mnie bezpieczeństwo.. mąż posłuchal, pan był mega zorientowany. Argumentował swoje stanowisko tak bardzo sensownie, aż w końcu mąż zmiękł i stwierdził, że u tak kupić trzeba to weźmiemy od razu.

Falka93. lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulli wrote:
    A powiedzcie czy macie lub rozwazaxie kupno łóżeczka takiego 3w1 zwykle drewniane ale co są 3 poziomy wysokości, późnej wyjmowane kilka szczebelkow, a później zdjęcie przedniej części i taka deseczke zostawiona i robi się łóżko co starszaki mogą spać. Widziałam na all za 399 i własnie czy dopłacić (i tak niewiele) czy lepiej z Ikea te nazwyklejsze? Ale z kolei co po 2/3latach trzeba wymienić jak już zacznie samo spać

My łóżeczko mamy takie zwykłe, co się 2 szczebelki wyciąga i reguluje wysokość. Kupione 45 lat temu przez moich rodziców dla najstarszego brata. Wychowala się na nich nasza 4ka. Aktualnie 6 wnuk będzie. Jeden tylko nie skorzystal, bo urodził się pół roku po mojej córce. Aczkolwiek u nas łóżeczko tak naprawdę nie było używane, bo dzieci śpią z nami😍

Lulli lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki zostawiłam po synku. Lovi mamafeel. Smoczki tylko dokupie do butelek.
    Smoczki jeszcze nie wiem.
    Jeśli będziecie karmić mm to polecam sterylizator do butelek taki do mikrofalówki.
    Przewijak, łóżeczko, wózek, fotelik mamy.
    Zostaje mi kupić body, pajace, bo tego akurat nie mam za wiele. Reszta ubranek jest.
    Moim must have jest otulacz do fotelika, własnie szukam.
    Rożek mam z colorstories, polecam
    Mam od nich też kocyk, jest spoko, ale fajniejszy dostaliśmy od Bocianowo czy cos takiego.
    Muszę kupić tetry i wszystkie higieniczne rzeczy.
    Ogólnie wyprawke planuje robić w maju. W czerwcu poprac, poprasowac i poukładać. W lipcu chce być już gotowa, że względu na to, że dwa razy rodziłam Przedwczesnie

north_node lubi tę wiadomość

preg.png
  • tunka Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujecie mieć już spakowane torby do szpitala? Bliżej 30 czy 40 tygodnia? 😅

👱‍♀️26👱‍♂️24 🐈‍⬛🐈‍⬛
    2 cs ⏸️
    10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
    2.01 3,7mm ❤️
    29.01 3,65cm
    6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha
  • Locus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunka wrote:
    A kiedy planujecie mieć już spakowane torby do szpitala? Bliżej 30 czy 40 tygodnia? 😅
    W okolicy 35/36 kiedy ciąża będzie prawie donoszona. Jakbym miała jakieś ryzyko wczesnego porodu/wizyty na patologii ciąży to wcześniej.
    Generalnie mam zamiar zająć się wyprawką w czerwcu i żeby większość stała i czekała przez lipiec. Zobaczę jak mi pójdzie, bo trochę mam nadzieję, że jeszcze uda mi się pochodzić w czerwcu do pracy. Myślę że to skrajny optymizm z mojej strony, bo będą upały i gigantyczny brzuch. Niemniej finansowo i po prostu żeby się nie nudzić w domu chciałabym chociaż do końca czerwca pochodzić. Na lipiec to już nie mam złudzeń 😛

Nie wiem jak Wam mija dzień, ja nadal jestem w piżamie. Obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć przez 1,5h. O 7 obudził mnie mój synek. Nie wiem czy będę drzemkować, czy wręcz przeciwnie 🫣

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
    12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
    19.01. prenatalne
    13.02 9,86cm /13.03 284g/10.04 562g

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje udanych wizyt prenatalnych 🥰
    Ja planuje 3 prenatalne tak jak robiłam w pierwszej ciąży.

Czy tylko ja zostałam z mdłościami?!?😆

Co do wyprawki to przy pierwszym dziecku mi się sprawdziło i polecam- dla mnie must have:

- kokon https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Kokon-niemowlecy-z-poduszka-klin-gniazdo-Babymam/7710
    -niania elektroniczna lionelo
    -dostawka do łóżka lionelo
    -fotelik avionaut pixel pro z bazą obrotową ( jeden z lżejszych na rynku)
    - kocyk wełniany lulalove
    - przytulanka szmacianka ( nie wyobrażam sobie życia bez tego, moja córka kocha nad życie tą przytulankę!! Oczywiście sztuk 3, żeby nigdy nie zaginęły 😁) dla bobaska z brzuszka kupiłam tym razem takie: https://www.sinsay.com/pl/pl/koc-przytulanka-w-ksztalcie-gesi-407iw-01x?gad_source=1&gad_campaignid=23550712934&gbraid=0AAAAADhpIgaNsriQkScjtd-HsuDjp4fBR ( większa jest ale ja będę zawiązywać)
    - nawilżacz do pokoju gdzie śpi maluszek
    - czajnik utrzymujący temperaturę z Xiaomi ( jeśli ktoś planuje MM) mega super i wygodne, zawsze woda w odpowiedniej temperaturze
    - termos trzymający ciepło 6h żeby zabrać wodę ze sobą( mam ten i trzyma ciepło tyle h https://dajar.pl/termos-royal-rose-gold-500-ml-ambition?gad_source=1&gad_campaignid=18885564949&gbraid=0AAAAAD2ugUN06D1m-U-hBMG7V-f4-uy9R)
    - butelki avent response
    - smoczki luu jeśli któraś chce dawać dziecku a na początku używaliśmy z philips
    - poduszka do karmienia- idealna na drzemki kontaktowe z bobasem i chronił mój brzuch po CC
    - mata edukacyjna piankowa składana ( nie śmierdzi i super się czyści) https://mamabrum.eu/p/24/966/dwustronna-mata-piankowa-skladana-180-x-120-x-1cm-magiczny-las-jesienne-ulice-boho-maty-piankowe-maty-dla-dzieci-dla-niemowlat.html
    - przewijak wolnostojący z Ikea super opcja jeśli macie miejsce w pokoju
    - śpioszki na sam początek. Jeden element a dziecko całe ubrane. Chociaż teraz latem nie wiem jaka będzie temperatura to u zimowego bobaska się sprawdziło. Wygodniejsze do zakładania niż body i osobno leginsy
    - śpiworek do spania! No kocham ten wynalazek, zaczęłam używać koło 2 miesiąca życia i później wymieniłam na taki z nogami. Przysięgam, że będę go zakładać dzieciom tak długo jak będą chciały. Lepsze niż kołdra i bezpieczniejsze wg mnie
    - ociekacz na butelki https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Akuku-suszarka-do-butelek-i-smoczkow-drzewko/4611?gad_source=1&gad_campaignid=20492114555&gbraid=0AAAAAByyCSdNPhNoOtD9o2S6XqA-FLXTP

To chyba takie najważniejsze rzeczy, myślę, że u każdego się sprawdzi co innego, same zobaczycie ale dla mnie to są 🔝 rzeczy 😁

A dla dziewczyn, które będą po CC to polecam później majtki z wyższym stanem, żeby nie drażniły blizny. Ja długo chodziłam w tych siateczkowych co są po porodzie, żeby rana miała przypływ powietrza, że tak to ujmę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 11:26

Irynka, Locus, Luna11, Lulli, FlowerGirl, borowinka, ŚWIEŻYNKA97, Frajda lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Hej, gratulacje udanych wizyt prenatalnych 🥰
    Ja planuje 3 prenatalne tak jak robiłam w pierwszej ciąży.

Czy tylko ja zostałam z mdłościami?!?😆

Co do wyprawki to przy pierwszym dziecku mi się sprawdziło i polecam- dla mnie must have:

- kokon https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Kokon-niemowlecy-z-poduszka-klin-gniazdo-Babymam/7710
    -niania elektroniczna lionelo
    -dostawka do łóżka lionelo
    -fotelik avionaut pixel pro z bazą obrotową ( jeden z lżejszych na rynku)
    - kocyk wełniany lulalove
    - przytulanka szmacianka ( nie wyobrażam sobie życia bez tego, moja córka kocha nad życie tą przytulankę!! Oczywiście sztuk 3, żeby nigdy nie zaginęły 😁) dla bobaska z brzuszka kupiłam tym razem takie: https://www.sinsay.com/pl/pl/koc-przytulanka-w-ksztalcie-gesi-407iw-01x?gad_source=1&gad_campaignid=23550712934&gbraid=0AAAAADhpIgaNsriQkScjtd-HsuDjp4fBR ( większa jest ale ja będę zawiązywać)
    - nawilżacz do pokoju gdzie śpi maluszek
    - czajnik utrzymujący temperaturę z Xiaomi ( jeśli ktoś planuje MM) mega super i wygodne, zawsze woda w odpowiedniej temperaturze
    - termos trzymający ciepło 6h żeby zabrać wodę ze sobą( mam ten i trzyma ciepło tyle h https://dajar.pl/termos-royal-rose-gold-500-ml-ambition?gad_source=1&gad_campaignid=18885564949&gbraid=0AAAAAD2ugUN06D1m-U-hBMG7V-f4-uy9R)
    - butelki avent response
    - smoczki luu jeśli któraś chce dawać dziecku a na początku używaliśmy z philips
    - poduszka do karmienia- idealna na drzemki kontaktowe z bobasem i chronił mój brzuch po CC
    - mata edukacyjna piankowa składana ( nie śmierdzi i super się czyści) https://mamabrum.eu/p/24/966/dwustronna-mata-piankowa-skladana-180-x-120-x-1cm-magiczny-las-jesienne-ulice-boho-maty-piankowe-maty-dla-dzieci-dla-niemowlat.html
    - przewijak wolnostojący z Ikea super opcja jeśli macie miejsce w pokoju
    - śpioszki na sam początek. Jeden element a dziecko całe ubrane. Chociaż teraz latem nie wiem jaka będzie temperatura to u zimowego bobaska się sprawdziło. Wygodniejsze do zakładania niż body i osobno leginsy
    - śpiworek do spania! No kocham ten wynalazek, zaczęłam używać koło 2 miesiąca życia i później wymieniłam na taki z nogami. Przysięgam, że będę go zakładać dzieciom tak długo jak będą chciały. Lepsze niż kołdra i bezpieczniejsze wg mnie
    - ociekacz na butelki https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Akuku-suszarka-do-butelek-i-smoczkow-drzewko/4611?gad_source=1&gad_campaignid=20492114555&gbraid=0AAAAAByyCSdNPhNoOtD9o2S6XqA-FLXTP

To chyba takie najważniejsze rzeczy, myślę, że u każdego się sprawdzi co innego, same zobaczycie ale dla mnie to są 🔝 rzeczy 😁

A dla dziewczyn, które będą po CC to polecam później majtki z wyższym stanem, żeby nie drażniły blizny. Ja długo chodziłam w tych siateczkowych co są po porodzie, żeby rana miała przypływ powietrza, że tak to ujmę 😁
    Nie tylko ty ja sie podpinam. Chcialam zrezygnowac z 1 tabletki Bonjesty ale nic z tego

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:( brak zarodków
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
    3 IVF 2❄️❄️
    8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
    (Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
    5dpt beta 10,4 progesteron 16....
    7dpt beta 45 progesteron 27
    9dpt beta 122.2 progesteron 66
    11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
    14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
    21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
    31.12 mamy ❤️
    12.02. 1 Prenatalne OK, ryzyka niskie 🥰
    9.04.2026 2 Prenatalne OK
    Dziewczynka- Zuzanna czekamy 🥰
    Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

preg.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu regularnie daje znać, że mdłości się nie kończą 🫢🤢 wręcz gorzej niż w marcu. Jeszcze mi zgaga doszła do samych mdłości.

Myślałam przez chwilę czy nie zrezygnować z pracy przez to, ale szczerze to w dni kiedy jestem w pracy czuje się tak samo źle jak w pozostałe, a przynajmniej muszę zagryźć zęby i się nad soba nie użalać i jakoś te dni ostatecznie są dla mnie „lepsze” = „szybciej mijają”.

Kilka produktów musiałam odstawić. Nie mogę coli, która w najgorszym momencie była jedynym co piłam. Miałam przez chwilę zachciankę na czekoladę - absolutnie nie 👎 Mam zapas włoskiej pomarańczowej oranżady - to też muszę mieć bardzo dobry dzień. Zupy też już nie, a jadłam je przez kilka tygodni.
    Nadal żyje na rogalach, kaszy mannie, wrapach/ makaronie z kurczakiem, jajecznicy, bułkach z szynką, ryż/ziemniaki.

A Wy co jecie przy mdłościach ?

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

30.11 ⏸️
    19.01. prenatalne

preg.png
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lyss mi mdłości teoretycznie minęły, ale właśnie mam coraz częściej zgagę. I jakoś jak odstawiłam tabletkę to słabo mi strasznie się robi często :o.
    Jedyny plus, że mogę wiecej jeść. W mniejszych ilościach bo szybko się najadam ale częściej. Chociaż też uważam na produkty strasznie. W pon na krzywa cukrowa idę i się boje, żeby nie zwymiotować, niby kupiłam ta cytrynowa.

A ja z innej beczki pytanie. Polecacie jakieś koszule do porodu/karmienia? Bo parę ich potrzeba, a z tego co widziałam są strasznie drogie

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunka wrote:

Ja torbę mam już spakowana😂 ale dla siebie, tak na wszelki wypadek, gdybym nagle musiała pojechać. Dodatkowo zrobiona lista, czego w niej nie ma a mam zabrać. Czyli karta ciąży, telefon, ładowarka itp. w stresie i nerwach łatwo o czymś zapomnieć .

A do porodu. To myślę, że ogarnę już w czerwcu, czyli bliżej 30tc. . Ale zrobię też sobie osobna półkę, gdzie uloze wszystko co może się przydać. Jakbym czegoś potrzebowała, żeby córka czy mąż wiedzieli gdzie co leży

Falka93. lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart0511 wrote:
    lyss mi mdłości teoretycznie minęły, ale właśnie mam coraz częściej zgagę. I jakoś jak odstawiłam tabletkę to słabo mi strasznie się robi często :o.
    Jedyny plus, że mogę wiecej jeść. W mniejszych ilościach bo szybko się najadam ale częściej. Chociaż też uważam na produkty strasznie. W pon na krzywa cukrowa idę i się boje, żeby nie zwymiotować, niby kupiłam ta cytrynowa.

A ja z innej beczki pytanie. Polecacie jakieś koszule do porodu/karmienia? Bo parę ich potrzeba, a z tego co widziałam są strasznie drogie

Jeśli dobrze pamiętam to kupowałam na allegro u sprzedawcy przyszła mama. No ale faktycznie tanie nie są. Zwłaszcza, że tylko w szpitalu he używałam. W domu zdecydowanie lepiej mi się śpi w spodenkach i bluzce . Pożyczyłam je koleżance i teraz do mnie wrócą. A potem pewnie puszczę na vinted jak większość zbędnych ubrań.

Któraś pisała o poduszce do karmienia. Mi się akurat nie sprawdzila. Po 1 dlatego, że wolałam karmić na leżąco. Mogłam sobie drzemać🫣 po 2 miałam ta i Ikea i najnormalniej w świecie ciężko mi na brzuch nachodziła. Chyba byłam do niej za gruba😂 w dniu porodu miałam 81kg. Ale samo karmienie na poduszce było mega wygodna opcja. Tylko ja z tych co każdą minutę lubią wykorzystać by dospac.

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Mój mąż też uważał, że mi się w główce poprzewracalo, że chce drogi fotelik.. podstępem zabrałam go do sklepu 8 gwiazdek. Tylko popatrzeć.. wyszliśmy z fotelikiwm o 500zl droższym niż planowałam.. też chciałam jak najtaniej, ale najważniejsze było dla mnie bezpieczeństwo.. mąż posłuchal, pan był mega zorientowany. Argumentował swoje stanowisko tak bardzo sensownie, aż w końcu mąż zmiękł i stwierdził, że u tak kupić trzeba to weźmiemy od razu.

Cieszę się że mąż poszedł po rozum do głowy i mieliście dobrego doradcę który potrafił skutecznie przekonać do podjęcia najlepszej decyzji w sprawie bezpieczeństwa Waszego dziecka 🙂

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

preg.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 widzę, że Ty też mm. Testowałaś coś poza termosem na wodę? Widziałam, że teraz są takie ładowane na USB. 🤔 Ja miałam tylko klasyczny + zimna woda + mieszanka. Trochę mnie przeraża, że jak pierwsze do placówki, a drugie z nami to od razu mleko też 🥲 I robi się wyprawa z głupiego 20 min wyjścia. KP jest łatwiejsze pod tym względem.

Tez korzystałam z tego czajnika trzymającego temperaturę, ale teraz mam zamiar szarpnąć się na ekspres do mm. Brzmi jak mega ułatwienie życia. Widziałam, że neno i canpol mają jakieś odpowiedniki babybrezza.

Koszula do porodu najtańsza jaka istnieje bo to będzie wszystko w ekhem płynach ustrojowych i pójdzie do kosza.

Na oddział i do domu najlepiej ciemna (krew) i z czegoś naturalnego (bawełna/wiskoza) - mi często przeciekały te podpaski poporodowe, plamy z mleka, a później jeszcze wypacanie tej całej wody z ciąży. Przyjaciółka mi poleciła kupić dużo koszul i ręczników na łóżko i rzeczywiście non stop prałam + prysznic + przebieranie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 13:15

north_node, FlowerGirl lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰

30.11 ⏸️
    19.01. prenatalne

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunka wrote:

Ja tak po 30 tygodniu. Niestety wysokie ryzyka przedwczesnego porodu. Cała wypraweczka full wypas od maja 🫠

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart0511 wrote:

Zamówiłam z Sinsay 2 koszule. Właśnie wpadły na paczkomat. Później napiszę czy fajne i czy warto kupić 🙂

Mart0511 lubi tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jestem dzisiaj wkurzona. Od jakiegoś czasu walczę z glukometrem który uniemożliwia mi pomiary nawet po wymianie baterii. Dziś zamówiłam inny a ten leci na śmieci i zostaję bez pomiarów do wtorku. Zużył się po 3 miesiącach stosowania. Kpina...

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

preg.png
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart0511 wrote:

Mam z dolce sonno i są dobre ale będę wymieniać bo jedna jest na dlugi rękaw a na poporodowych jest aż za ciepło. Fajna, jakościowa bawełna.

Falka daj znać co z tymi z sinsay, brałaś może tą czarną?

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graficzka wrote:
    Mam z dolce sonno i są dobre ale będę wymieniać bo jedna jest na dlugi rękaw a na poporodowych jest aż za ciepło. Fajna, jakościowa bawełna.

Falka daj znać co z tymi z sinsay, brałaś może tą czarną?

Wzięłam czarną i beżową. Zaraz wygnam męża po paczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 13:29

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

preg.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ