☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Skoro już mówimy o objawach to pytanie czy któraś odczuwa ból w okolicach kolca biodrowego. Przy krótkim dystansie na zewnątrz od kilku dni zaczyna mnie boleć, dodatkowo po wczorajszym badaniu jest trochę gorzej, obstawiam że to rozciągające się tkanki.
Trochę się przeraziłam że pod koniec kwietnia już zaczynam 3 trymestr wg. Preglife ale na tej apce trochę inaczej jest to liczone.
Ja zamówienie z apteki mam za sobą, wszystko w tej ciąży robię szybciej w razie gdyby dopadło mnie czy synka jakieś choróbsko pod koniec itp. Kupiłam jedną butelkę z aventa i wydaje mi się że starczy, poprzednio sprawdzały nam się smoczki z NUK i takie też kupiłam.
To czego nie mialam/nie wiedzialam za pierwszym razem to kompresy multimam na sutki, femaltiker na laktację, lanolina z lansioh i nakładki silikonowe (używałam kilka dni żeby - się wszystko zagoiło, -przyzwyczaić się do kp) - to już mam gotowe.
Co do ciuszków to mam szczęście że będę kupować dopiero od rozmiaru 68. Pozostaje wygospodarowanie miejsca na odzież, kupno przewijaka na łóżeczko itp.
Sigi133 lubi tę wiadomość
-
Lulli wrote:A powiedzcie czy macie lub rozwazaxie kupno łóżeczka takiego 3w1 zwykle drewniane ale co są 3 poziomy wysokości, późnej wyjmowane kilka szczebelkow, a później zdjęcie przedniej części i taka deseczke zostawiona i robi się łóżko co starszaki mogą spać. Widziałam na all za 399 i własnie czy dopłacić (i tak niewiele) czy lepiej z Ikea te nazwyklejsze? Ale z kolei co po 2/3latach trzeba wymienić jak już zacznie samo spać
My mamy właśnie Ikea SUNDVIK, ma 2 poziomy wysokości, zmieniliśmy poziom jak starszy zaczął się podciągać i sam siadać. Na początku dziecko spało tam a później z nami... i w w sumie tak jest do dziś. Więc jak dla mnie nie ma co szaleć, zwykłe wystarczy, możliwe że dziecko będzie high need baby jak nasze i jedyne dłuższe drzemki to będą kontaktowe a łóżeczko pójdzie w odstawkę. Jak dla mnie dolna szuflada jest niepraktyczna, my tez mieliśmy łóżeczko nieco odsunięte od ściany ze względu na przewijak. -