☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, chwile podglądam wasz wątek ale bałam się dołączyć, gdyż po dwóch stratach trochę ciężko uwierzyć, że może się udać 🥹 dzisiaj będę umawiać wizytę u lekarza ale trochę boję się, że pójdę za wcześnie i nic nie zobaczę. Według aplikacji jestem 5+1 ale myślę, że ciaza jest młodsza, bo miałam owulacje jakoś w 18 dc. Beta ładnie przyrasta, progesteron 26,4 więc chyba też ładny wynik. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i teraz nam się uda donosić ciążę 🫶
Trzymam kciuki za was wszystkie. Piękny prezent na święta w tym roku dostałyśmy 🥰
Falka93., Locus, borowinka, Kycia, Anilamk, Pyśkaaa, Sigi133, ŚWIEŻYNKA97, Luna11, Liyss🧚🏻, Czarna.Basia, Kendiii lubią tę wiadomość
-
Mówiłam, że będzie dobrze! ♥️🤞borowinka wrote:Hej, ja już po wizycie 😊
Mamy 12mm fasolki i bijące serduszko ❤️
Tyle stresu mnie kosztowała ta wizyta, że spać nie mogłam, ale wszystko jest dobrze 🍀
Na koniec stycznia mamy umawiać prenatalne.
borowinka lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
19.01. prenatalne ⌛️

-
Flora96 wrote:Hej dziewczyny, chwile podglądam wasz wątek ale bałam się dołączyć, gdyż po dwóch stratach trochę ciężko uwierzyć, że może się udać 🥹 dzisiaj będę umawiać wizytę u lekarza ale trochę boję się, że pójdę za wcześnie i nic nie zobaczę. Według aplikacji jestem 5+1 ale myślę, że ciaza jest młodsza, bo miałam owulacje jakoś w 18 dc. Beta ładnie przyrasta, progesteron 26,4 więc chyba też ładny wynik. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i teraz nam się uda donosić ciążę 🫶
Trzymam kciuki za was wszystkie. Piękny prezent na święta w tym roku dostałyśmy 🥰
Witaj 🙂 Większość z nas tutaj ma smutne historie położnicze. Spójrz na moją stopkę. To dowód na to że po każdej burzy wychodzi słońce więc co by się miało nie udać? Odłóż czarny scenariusz i ciesz się ciążą! ❤️🍀
Flora96, Kendiii lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj muszę napisać swoje małe przemyślenia po wczorajszym dniu, ogólnie wizycie bo w końcu dotarło do mózgu co się wczoraj działo. Obudziłam się rano i stwierdziłam że nie czuję "vibe" z tą lekarka. Nie wiem, po prostu tego nie czuję i już. Na siłę próbuje mi wmówić że zdrowa ciąża jest patologiczna i sugeruje nie podjęcia się prowadzenia tej ciąży. Dziś przy kawie z mężem o tym rozmawialiśmy i stwierdziliśmy że pójdziemy do niej jeszcze tego 12go stycznia a później drogi z tą lekarką się rozchodzą i idziemy prowadzić ciążę do tego samego lekarza (faceta) który prowadził nam świetnie ciążę z synem na tym samym zestawie leków bez żadnego straszenia i jeszcze na koniec wykonał cesarskie cięcie.
Kendiii lubi tę wiadomość
-
Falka93. wrote:Dzisiaj muszę napisać swoje małe przemyślenia po wczorajszym dniu, ogólnie wizycie bo w końcu dotarło do mózgu co się wczoraj działo. Obudziłam się rano i stwierdziłam że nie czuję "vibe" z tą lekarka. Nie wiem, po prostu tego nie czuję i już. Na siłę próbuje mi wmówić że zdrowa ciąża jest patologiczna i sugeruje nie podjęcia się prowadzenia tej ciąży. Dziś przy kawie z mężem o tym rozmawialiśmy i stwierdziliśmy że pójdziemy do niej jeszcze tego 12go stycznia a później drogi z tą lekarką się rozchodzą i idziemy prowadzić ciążę do tego samego lekarza (faceta) który prowadził nam świetnie ciążę z synem na tym samym zestawie leków bez żadnego straszenia i jeszcze na koniec wykonał cesarskie cięcie.
Jej mam podobnie! Po dwóch wizytach u jednej pani doktor, kolejną już umówiłam u kogoś innego, bo właśnie nie czuję tego co Ty, że jest to „mój” lekarz. Kobieta jest ok, ma dobre opinie, ale mówi za mało, nie uspokaja nas, dzisiaj mąż jej zapytał czy można się już cieszyć, to powiedziala, żeby poczekać do prenatalnych, bo 1 trymestr to 1/3 ciaz kończy się niepowodzeniem…
Rozumiem, że nie musi być cukierkowo, ale na ten moment jest wszystko książkowo, więc mogła chociaż to powiedzieć. Raczej potrzebuje kogoś innego dla własnego spokoju10.2024 rozpoczęcie starań
04.2025 histeroskopia
05.2025 cb 😢
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip przy poprzedniej nie został usunięty)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 około 18dpo beta hcg 367
histeroskopia odwołana
6.12 beta HCG 1567
11.12 beta HCG 10735
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy -
borowinka wrote:Jej mam podobnie! Po dwóch wizytach u jednej pani doktor, kolejną już umówiłam u kogoś innego, bo właśnie nie czuję tego co Ty, że jest to „mój” lekarz. Kobieta jest ok, ma dobre opinie, ale mówi za mało, nie uspokaja nas, dzisiaj mąż jej zapytał czy można się już cieszyć, to powiedziala, żeby poczekać do prenatalnych, bo 1 trymestr to 1/3 ciaz kończy się niepowodzeniem…
Rozumiem, że nie musi być cukierkowo, ale na ten moment jest wszystko książkowo, więc mogła chociaż to powiedzieć. Raczej potrzebuje kogoś innego dla własnego spokoju
No trochę słabo z jej strony. Zamiast pocieszać i wspierać słowem wolą dołować. U mnie czara goryczy przelała się po tym jak przed ciążą dostałam od niej receptę na leki na ryczałt a wczoraj wyszłam z receptą pełnopłatną. Musiałam wczoraj zostawić 516zł w aptece na leki na cały miesiąc. Nie rozumiem dlaczego to uczyniła. Przed dostać leki na R a teraz to samo 100% odpłatne. Musiałam wykupić bo chodzi tu o życie dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 12:44
-
O rany to faktycznie jakaś dziwna ta lekarka! Zmieniaj jeśli tak czujesz. Moja koleżanka zorientowała się jakoś w 4 miesiącu, że jej lekarka nie odpowiada i było jej za późno żeby zmieniać i później żałowała do samego końca ciąży🙉Falka93. wrote:No trochę słabo z jej strony. Zamiast pocieszać i wspierać słowem wolą dołować. U mnie czara goryczy przelała się po tym jak przed ciążą dostałam od niej receptę na leki na ryczałt a wczoraj wyszłam z receptą pełnopłatną. Musiałam wczoraj zostawić 516zł w aptece na leki na cały miesiąc. Nie rozumiem dlaczego to uczyniła. Przed dostać leki na R a teraz to samo 100% odpłatne. Musiałam wykupić bo chodzi tu o życie dziecka.
Ja uważam, że lekarze, skoro pracują z ludźmi to muszą mieć oooooogrom empatii w sobie. Rozumiem, że nie może robić nadzieji jeśli jej nie ma bo to sprzeczne z faktami medycznymi, ale jeśli jest taka zimna, za mało tłumaczy i przypomina o poronieniu w ciąży, która na ten moment jest zdrowa i książkowo się rozwija to słabo 🤯
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Byłam na wizycie.
Dziwny lekarz, miły, ale taki trochę creepy. Robiąc USG z marszu powiedział, że ciąża młodsza. Na USG widoczny tylko pęcherzyk póki co, ale to Luxmed, więc i sprzęt średni. Ale wydrukował mi zdjęcie, a tam z pomaru 5+1, czyli dokładnie to co mam… Nie kumam.
Mart0511, Falka93., Flora96 lubią tę wiadomość
-
Cieszę się, że dobre wieści z wizyt 🥹
Ja byłam dziś na wizycie, mamy zarodek z serduszkiem ❣️
Wg USG 6+0.
Początkowo USG transwaginalne i nie było nic widać, ale okazało się, że wysoko osadzony i po USG przez powłoki brzuszne było widać zarodek z serduszkiem. To są najpiękniejsze święta 🥹 jestem strasznie wzruszona. Samopoczucie kiepskie ale dla takich chwil jak te warto żyć 🥰
Kolejna wizyta 13.01 🙏🏻
ŚWIEŻYNKA97, Sigi133, Mart0511, Cerva, Falka93., Anilamk, Flora96, borowinka, Luna11, Pyśkaaa, Kendiii lubią tę wiadomość
-
I dobrze, jeśli nie czujesz vibe z tą gin to nie ma co u niej prowadzić. Dobrze, że masz innego, sprawdzonego lekarza 🙏🏻Falka93. wrote:Dzisiaj muszę napisać swoje małe przemyślenia po wczorajszym dniu, ogólnie wizycie bo w końcu dotarło do mózgu co się wczoraj działo. Obudziłam się rano i stwierdziłam że nie czuję "vibe" z tą lekarka. Nie wiem, po prostu tego nie czuję i już. Na siłę próbuje mi wmówić że zdrowa ciąża jest patologiczna i sugeruje nie podjęcia się prowadzenia tej ciąży. Dziś przy kawie z mężem o tym rozmawialiśmy i stwierdziliśmy że pójdziemy do niej jeszcze tego 12go stycznia a później drogi z tą lekarką się rozchodzą i idziemy prowadzić ciążę do tego samego lekarza (faceta) który prowadził nam świetnie ciążę z synem na tym samym zestawie leków bez żadnego straszenia i jeszcze na koniec wykonał cesarskie cięcie.
-
Liyss🧚🏻 wrote:Cieszę się, że dobre wieści z wizyt 🥹
Wg USG 6+0.
Początkowo USG transwaginalne i nie było nic widać, ale okazało się, że wysoko osadzony i po USG przez powłoki brzuszne było widać zarodek z serduszkiem. To są najpiękniejsze święta 🥹 jestem strasznie wzruszona. Samopoczucie kiepskie ale dla takich chwil jak te warto żyć 🥰
Kolejna wizyta 13.01 🙏🏻
Oj to chyba się trochę zestresowałaś na początku? To Ci bobas robi psikusy od początku:)
Odpoczywaj Kochana ❤️
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
martakam wrote:Byłam na wizycie.
Dziwny lekarz, miły, ale taki trochę creepy. Robiąc USG z marszu powiedział, że ciąża młodsza. Na USG widoczny tylko pęcherzyk póki co, ale to Luxmed, więc i sprzęt średni. Ale wydrukował mi zdjęcie, a tam z pomaru 5+1, czyli dokładnie to co mam… Nie kumam.
Dziwny lekarz 🙂 ale najważniejsze że na tym etapie 5+1 wszystko wygląda tak jak powinno. Zdrowia i spokoju! ❤️🍀 -
Liyss🧚🏻 wrote:Cieszę się, że dobre wieści z wizyt 🥹
Wg USG 6+0.
Kolejna wizyta 13.01 🙏🏻
U mnie było wczoraj to samo. Panika w głowie że pusta macica a zarodek gdzieś sobie jest po prawej stronie 😀 Super że wszystko u Was dobrze i się odnalazł calutki i zdrowiutki! ❤️🍀
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Cerva wrote:Oj to chyba się trochę zestresowałaś na początku? To Ci bobas robi psikusy od początku:)
Odpoczywaj Kochana ❤️
Haha ja się zestresowałam ale moja gin coś tam widziała bo ani razu nie dała mi do myślenia, że coś mogłoby być nie tak 😁
Cerva lubi tę wiadomość
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH