☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam za nas obie kciuki 🤞 który będziesz miała wtedy tc?Zazuzi wrote:Oo to będziemy obie przekazywały tu dobre wieści. Ja też w piątek idę na pierwszą wizytę.
-
Hej dziewczyny,
Ja również po wizycie dzisiaj
Stres był ogromny ze względu na moją historię, ciśnienie skoczyło mi do 150 na początku wizyty 🙈 Nasza truskaweczka ma 3,3cm i pierwszy raz usłyszeliśmy serduszko, co za wzruszenie i radość 🥹 Jesteśmy CRL idealnie z miesiączką czyli 10+2 i mam nadzieję że się trochę uspokoję teraz i skończę to czarnowidztwo. Następna wizyta już prenatalna - 19.01! 😊
Cieszę się z waszych dzisiejszych wizyt i samych dobrych wiadomości!
Co do zwolnienia, to ja zaczynam się ostatnie dni lepiej czuć, mdłości mniej i energii jakby więcej. Póki co planuję pracować, bo dni mi się wleczą niemiłosiernie, no i czuje się całkiem ok 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 18:03
Mart0511, Sigi133, Carrie12, Locus, palinnka, ŚWIEŻYNKA97, borowinka, martakam, Irynka, Misia114, rozia, Luna11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt 🤍
Szkoda, że większość z nas przechodzi tak trudny pierwszy trymestr, ale do drugiego zostało już naprawdę niewiele — trzymajcie się! 💪✨
📆 Proszę mnie przepisać z 12 stycznia na 13 stycznia.
Mam pytanko — czy jecie surowego łososia? Bardzo bym chciała, ale nie wiem, czy zaryzykować 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 19:07
-
Nie można surowej rybyIrynka wrote:Cześć dziewczyny!
Szkoda, że większość z nas przechodzi tak trudny pierwszy trymestr, ale do drugiego zostało już naprawdę niewiele — trzymajcie się! 💪✨
Mam pytanko — czy jecie surowego łososia? Bardzo bym chciała, ale nie wiem, czy zaryzykować 🙄
Irynka lubi tę wiadomość
-
Irynka wrote:Cześć dziewczyny!
Mam pytanko — czy jecie surowego łososia? Bardzo bym chciała, ale nie wiem, czy zaryzykować 🙄
Ja też mam w ciąży ogromną ochotę na surowego łososia, ale nie można i nie jem. Od gotowanego/pieczonego mnie za to odrzucaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 19:25
Irynka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, chętnie do Was dołączę
mam termin na 13 sierpnia, za nami juz dwie wizyty, 27 stycznia prenatalne. Póki co mam wrażenie ze druga ciaza mnie ciśnie bardziej niż pierwsza wiec tak jak wyżej- byle do drugiego trymestru 
Trzymam kciuki za Was, w wolnych chwilach bede nadrabiać wpisy
tortum, rozia, borowinka, Misia114 lubią tę wiadomość
-
O to ja z miesiączki też dokładnie tak, ale z owulacji raczej będzie jakieś 6+4 bo miałam późną. W pierwszej ciąży w tym czasie już było serduszko, mam nadzieję że teraz też będzie i lekarz założy kartę ciąży...Zazuzi wrote:Stopka mi się usunęła. Jakoś 7+0 wg miesiaczki
Eliora lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam takie pytanie techniczne, czy Wy też chcąc wejść na nasz wątek musicie za każdym razem wyszukiwać go wśród innych tematów forów, czy może da się coś włączyć/dodać , aby wchodzić na nasz wątek"jednym kliknięciem"? 😁 Jeśli to pytanie jest głupie to przepraszam, ale jestem nowa na tym forum i jeszcze nie do końca go ogarniam 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 09:27
-
Ja zostawiam otwartą zakładkę w przeglądarce z naszym wątkiem. Jak chce zajrzeć to klikam i tyle. Nie wiem czy jest jakaś szybsza metoda? 🤔Aju90 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie techniczne, czy Wy też chcąc wejść na nasz wątek musicie za każdym razem wyszukiwać go wśród innych tematów forów, czy może da się coś włączyć/dodać , aby wchodzić na nasz wątek"jednym kliknięciem"? 😁 Jeśli to pytanie jest głupie to przepraszam, ale jestem nowa na tym forum i jeszcze nie do końca go ogarniam 😁
tunka, rozia lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
19.01. prenatalne ⌛️

-
Ja też, albo w ustawieniach szukam wątków, w których jestem aktywna - ale to pewnie tyle samo roboty, co odnalezienie tego wątku na forum 😁tunka wrote:Robię dokładnie tak samo!👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
16.12 beta 2756,40 mIU/ml
18.12 beta 5322,50 mIU/ml • progesteron 37,65 ng/mL
26.12 0,49cm ❤️
30.12 0,80cm 122/min • progesteron 38,47 ng/mL
20.01 ⏳👨🏻⚕️
06.02 prenatalne
💊 Euthyrox 50 (TSH 1,8 01.2026) • Utrogestan 2x200
Accard 75 • Clexane 0,4 💉
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Dziewczyny prowadzące ciąże prywatnie - w alabie jest teraz -30% na pakiet kobieta w ciąży. Mi się tamta zawartość pokryła idealnie z tym co zleciła mi lekarka i zapłaciłam ok. 420zł, więc w porównaniu z innymi labami bardzo dobra cena 😀
rozia, Locus, Ania899, Carrie12, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy Was też tak ciągnie w podbrzuszu? Od jakiś 2 dni coraz mocniej mi to doskwiera. Ponoć to powiększająca się macica, ale aż tak intensywnie? Czuję często kłucie i ciągnięcie w okolicy pachwin i po bokach podbrzusza. Nie jest to ból nie do zniesienia, ale bywa dokuczliwy
Mart0511, tunka lubią tę wiadomość
-
Mnie jeszcze wkurza w tej stronce to, że nie mozna kilku osobom naraz odpowiadać. Jak cytuje to potem muszę szukać gdzie czytałam. Ogólnie wg mnie nie dopracowana jest bardzo ta strona. Może na laptopie byłoby wygodniej. Nie wiem korzystam z tel. Ale nie narzekam, bo choć trochę łatwiej mi przebrnąć przez te ciężkie dni..
Flora96 lubi tę wiadomość
-
Misia114 wrote:Dziewczyny, czy Was też tak ciągnie w podbrzuszu? Od jakiś 2 dni coraz mocniej mi to doskwiera. Ponoć to powiększająca się macica, ale aż tak intensywnie? Czuję często kłucie i ciągnięcie w okolicy pachwin i po bokach podbrzusza. Nie jest to ból nie do zniesienia, ale bywa dokuczliwy
U mnie etapami wraca, raz czuje a raz nie. Najbardziej czuje wieczorami jak leżę na plecach, ale to ponoć normalne jest
Flora96, rozia, Misia114 lubią tę wiadomość
-
Zastanawiam się też, czy któraś ma już jakieś przeczucia co do płci? Ja czuję, że to będzie córeczka💕 mega bym się ucieszyła, choć mam całą masę ubranek po synku. Jeszcze nie zdarzylam się ich pozbyć, więc z chlopcem byłoby łatwiej. No i pokój będą dzielić razem, więc chłopcom byłoby chyba lepiej. Ale mimo wszystko oby zdrowe😉 z synem już w 11tc powiedzieli nam płeć. Ciekawe jak teraz wyjdzie, choć aktualnie zastosowam się czy nie zrobić sobie niespodzianki😉
-
Dzięki za info ♥️tunka wrote:Dziewczyny prowadzące ciąże prywatnie - w alabie jest teraz -30% na pakiet kobieta w ciąży. Mi się tamta zawartość pokryła idealnie z tym co zleciła mi lekarka i zapłaciłam ok. 420zł, więc w porównaniu z innymi labami bardzo dobra cena 😀
Ja mam wszystkie badania 1 trym z luxmedu, jutro idę na pobranie panoramy do ALABU (udało mi się -25% upolować) i przy okazji zostawię w końcu mocz na posiew. Później mam iść do kliniki gdzie robią prenatalne, żeby mi pobrać krew na pappę. Mam nadzieję, że to przeżyje 🫠
tunka lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
19.01. prenatalne ⌛️

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH