☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀
Ja dzisiaj jadę pierwszy raz na jogę dla ciężarnych, ogólnie ćwiczę jogę od kilku lat, teraz miałam przestój, bo czułam się w kratkę, ale powoli wracam do żywych i chce się zacząć ruszać, żeby nie zdziadzieć 😁 a przy okazji, mam nadzieję, popracuję nad mobilnością bioder i trochę odciążę kręgosłup.
Planujecie brać udział w jakiś zajęciach? I pytanie dla dziewczyn, które już rodziły naturalnie - czy robiłyście jakieś ćwiczenia i uważacie, że to pomogło?
Pyśkaaa, Kendiii lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
16.12 beta 2756,40 mIU/ml
18.12 beta 5322,50 mIU/ml
26.12 0,49cm ❤️
30.12 0,80cm 122/min • progesteron 38,47 ng/mL
20.01 2,95cm • progesteron
06.02 prenatalne ⏳
10.02 ⏳👨🏻⚕️
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 3x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
W pierwszej ciąży przez chwilę chodziłam na jogę i było super. Przestałam bo covid i zamknęli wszystko.rozia wrote:Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀
Ja dzisiaj jadę pierwszy raz na jogę dla ciężarnych, ogólnie ćwiczę jogę od kilku lat, teraz miałam przestój, bo czułam się w kratkę, ale powoli wracam do żywych i chce się zacząć ruszać, żeby nie zdziadzieć 😁 a przy okazji, mam nadzieję, popracuję nad mobilnością bioder i trochę odciążę kręgosłup.
Planujecie brać udział w jakiś zajęciach? I pytanie dla dziewczyn, które już rodziły naturalnie - czy robiłyście jakieś ćwiczenia i uważacie, że to pomogło?
Teraz przed ciążą chodziłam 1x w tyg na pilates, który bardzo dużo mi daje, bo mam problem ze słabymi mięśniami głębokimi. Jak tylko będę w stanie to na pewno wrócę.
rozia lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 kontrola ⌛️

-
Falka93. wrote:Przykra sytuacja ale najważniejsze że wszystko dobrze z dzieckiem. Ja też od wczoraj leżę bo plamię na beż i brąz od tygodnia. Wczoraj byłam sprawdzić co się dzieje i jest mały krwiak w okolicach kosmówki w fazie ewakuacji. Zakaz dźwigania, schylania się a nawet siedzenia na czas opróżniania żeby nie naruszać tego krwiaka. Na szczęście nie zagraża dziecku więc jestem spokojna. Trzymaj się, będzie dobrze! 😘🍀
Bez problemu na USG znalazł tego krwiaka? Mój nic nie widział. Ufam mojemu lekarzowi, jest naprawdę rewelacyjnym fachowcem, ale zastanawiam się czy nie iść jeszcze do innego -
rozia wrote:Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀
Ja też planuję jogę dla ciężarnych, ale w miejscu do którego chcę uczęszczać można od 14 tygodnia i to z zaświadczeniem od lekarza.
Carrie12, rozia, Kendiii lubią tę wiadomość
-
Misia114 wrote:Powodzenia na wizytach! 🍀 Trzymam też kciuki żeby wszystkie krwawienia i plamienia szybko ustąpiły🤞🏼
Byłam z rana oddać krew na Pappa, w poniedziałek po południu usg i wyniki z krwi też już mają być. Czym bliżej do tych prenatalnych tym bardziej zaczynam się stresować 🫠
Też miałam dziś jechać na pappe ale zmieniłam termin w punkcie pobrań na poniedziałek 🙂 -
Ja przed ciążą chodziłam na pilates a w trakcie ciąży na jogę. Poród miałam wywoływany więc trochę ciężko było mi wykorzystywać pozycję bo musiałam być na łóżku podpięta pod pompę, ale sama joga super działała w 3 trymestrze ba wszelkiego rodzaju bóle miednicy czy kręgosłupa 🙈♥️ więc jak tylko poczuje się lepiej to na pewno będę się mobilizować do ćwiczeń ♥️rozia wrote:Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀
rozia, tortum, Kendiii lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
♥️👶🏻 09.2024 ♥️
⏸️ 12.2025 🥹 -
FlowerGirl wrote:Bez problemu na USG znalazł tego krwiaka? Mój nic nie widział. Ufam mojemu lekarzowi, jest naprawdę rewelacyjnym fachowcem, ale zastanawiam się czy nie iść jeszcze do innego
Tak, było dobrze widać. On jest troszkę z dala od kosmówki bo co nieco już z niego uszło. Mi się zrobił od dźwignięcia 16kg dziecka gdy miało te swoje napady histeryczne. Ponad tydzień wstecz jak byłam na wizycie to jeszcze tego krwiaczka nie było. Może idź sprawdź u innego lekarza, niech dobrze prześwietli. Pewnie gdzieś się ukrył sprawca stresującego zamieszania.
FlowerGirl lubi tę wiadomość
-
Ja wracam na pilates od drugiego trymestru, przed ciążą regularnie chodziłam, tylko teraz na grupę dla ciężarnych i też już nie mogę się doczekać.
Z jakich apek ciążowych korzystacie? Ja mam dwie - Preglife i HiMommy!. I tak HiMommy! mi mówi ze zaczynam drugi trymestr w sobotę, a Preglife że w sobotę, ale za tydzień… 😅
rozia lubi tę wiadomość
-
Ja idę dziś na kontrolę, obecnie 9+6, aczkolwiek dzieciaczek mniejszy o 3 dni. 2 tygodnie temu w jaju doktor widział jakieś farfocle, czego nie potwierdził lekarz na izbie przyjęć, także proszę trzymajcie kciuki, żeby dziś było wszystko dobrze
Stresuję się przeokropnie.
Sigi133, tortum, Falka93., north_node, Locus, rozia, Kendiii, Pyśkaaa lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, dzisiaj miałam prenatalne, z Malcem wszystko w porządku, ryzyka niskie. ☺️ Ach, co za jakość obrazu na tym aparacie do prenatalnych.
Krew na PAPP-A i wolne beta HCG miałam pobraną wczoraj, wynik był jeszcze wczoraj, a dzisiaj lekarz na wizycie wszystko wyliczył (badanie miałam w Invicta, na NFZ).
Od razu zapisano mnie na połówkowe na koniec marca. Teraz tylko czekam na wynik NIPT.
Troszkę mnie tu nie było, ale starałam się nadrobić ile się da!
Locus i Ania, świetne wiadomości z prawidłowym wynikiem NIPT. 🎉 ☺️
Falka, życzę Ci, żeby krwiak się prędko wchłonął.
U mnie ostatnio trochę płaczu, chyba schodzi ze mnie stres z ostatnich tygodni. Zresztą nadal się stresuję, wpisuję w chata GPT takie głupoty, jak czy listeria może się w pasteryzowanym grana padano reaktywować w lodówce... Dzisiaj na obiad ramen i nie zjadłam jajka, bo żółtko było, jak to w ramenie, miękkie. Z drugiej strony, jakby było dogotowane, to tez bym nie zjadła, bo mnie odrzuca na samą myśl. 😊
Mart0511, Locus, rozia, Kendiii, Falka93., Sigi133, Irynka, Anilamk, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅
2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
🫧FET 19.11.2025
🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm

-
40 tygodni nie dzieli się równo na 3. Ja idę za Preglife i liczę do skończonego 14 tygodnia.tortum wrote:Ja wracam na pilates od drugiego trymestru, przed ciążą regularnie chodziłam, tylko teraz na grupę dla ciężarnych i też już nie mogę się doczekać.
Z jakich apek ciążowych korzystacie? Ja mam dwie - Preglife i HiMommy!. I tak HiMommy! mi mówi ze zaczynam drugi trymestr w sobotę, a Preglife że w sobotę, ale za tydzień… 😅
tortum lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 kontrola ⌛️

-
Co do ćwiczeń, to przed ciążą regularnie chodziłam na pilates na maszynach 1-2 razy w tygodniu. Bardzo mi to wzmocniło ciało.
Byłam też na treningu personalnym w 6. tygodniu ciąży, i chciałam kontynuować, ale niedługo potem mnie tak zmiotło zmęczenie, że na razie odpuściłam.
Jeszcze myślę o tym, że będę chodzić w drugim trymestrze na zmianę na trening personalny z pilatesu/zwykły personalny na siłowni. Ale na razie nie mam siły tego organizować.
Chciałabym też chodzić na jogę, ale wszystko jest w godzinach porannych. Czyli zakłada się, że kobieta jest w ciąży raczej na zwolnieniu.
Mnie się właśnie kończy dzisiaj dwutygodniowe zwolnienie, ale już lepiej się czuję i chciałabym tak jeszcze z 2, może 3 miesiące popracować. ☺️ Myślę m.in. o tym, że składki i PPK się na L4 nie odkładają. 🫢
Ale jeśli naprawdę chciałabym zadbać o swój dobrostan, w tym regularne ćwiczenia, to trudno mi to będzie połączyć z pracą.
Kendiii lubi tę wiadomość
💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅
2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
🫧FET 19.11.2025
🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm

-
Dziewczyny, ja też już po badaniach prenatalnych. Stres był ogromny, ale całe szczęście wszystko dobrze. Czuję dużą ulgę. Lekarz stwierdził, że to na 80% chłopiec 🩵😀 tak czułam od samego początku
Sigi133, Pyśkaaa, tortum, Locus, Falka93., Irynka, Anilamk, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Kendiii wrote:Dziewczyny, ja też już po badaniach prenatalnych. Stres był ogromny, ale całe szczęście wszystko dobrze. Czuję dużą ulgę. Lekarz stwierdził, że to na 80% chłopiec 🩵😀 tak czułam od samego początku
Gratulacje chłopczyka! 💙 Pytałaś o płeć czy sam z siebie coś zaczął mówić? Bo może bym spróbowała się dowiedzieć na swoich ale boję się że mnie lekarz obśmieje 😀 -