X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Kika Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    Kika 37.1 to raczej normalna temperatura u tak małego dziecka. Tak chyba nawet do 37.3 z tego co słyszałam. Mi dr powiedziała że przeciw gorączce podać dopiero jak będzie 38 😵🥺
    Ahh, wiem właśnie. Dlatego miałam wyrzuty sumienia ale miałam wrażenie, że coś ją boli, a paracetamol jest też przeciwbólowy. Dostała jedną dawkę, mam nadzieję że jej tym nie zaszkodziłam. Dziś od rana odsypia wczorajszy dzień 😉
    Mam nadzieję że Twoja malutka dobrze zniesie szczepienie. Straszny jest ten płacz przy zastrzyku... Ja płakałam razem z nią 😩 a 12.10 mamy kolejną - tym razem meningokoki 😵 juz się stresuje.
    U nas ciemiączko w normie - chyba, bo dr nic nie mówił. Aż go podpytam przy kolejnym szczepieniu.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen ja mam katarek bez tego odkurzacza i wlasnie nie wiem czy go nie kupić bo ciezko samym oddechem wyciagać. No i wlasnie tak jak mowisz, kazdy bedzie chcial z nia zdjecie itp. Nie wiem czy jest wraiwcem ale jest przylepa. Zasypia tylko przytulona. Znalazlas moze fizjoterapeute jakiegos?
    Kika 37.1 to moja corka ma codziennie. Normalne u dzieci. Moze u ciebie skok rozwojowy? Cos kolo 8 tyg chyba jest.
    Agulineczka tobie Franio tam sam z siebie w tym wozku usypia? U nas z tym ciezko, codziennie wychodzimy na spacer z nadzieja ze zasnie w drodze i codziennie trzeba usypiać ją marudną po spacerze.

Dziś totalnie jestem niewyspana, Paulinka domagala sie w nocy spania na ramieniu czyli ja musialam byc na polsiedzaco.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, moim zdaniem nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Po podaniu syropu maluszek się uspokoił, więc ewidentnie coś ją bolało. Ból się leczy. I nie ważne czy człowiek ma 60 lat czy 8 tygodni, odczuwa tak samo.
    Co do temperatury to u nas mała ma zawsze 37.5 🙃

bezsilna, blumchen30, blumchen30, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 37 u takiego malucha to normalna temperatura. Ja zbijam od 38 stopni, choć czasem mówią, że daje się przeciwgorączkowe od 38,5. Kika nie miej wyrzutów sumienia ;) może właśnie coś ją bolało.

Stokrotka super wynik 🍀 u mnie wyszła bardzo dzwina ta krzywa, muszę zebrać się w końcu do diabetolog, żeby oceniła czy jest się czym martwić.

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpytam się szybko o odparzenia. Bo stosujemy już długo tomentile baby i pomaga ale na jeden dzień albo krócej i znów to samo. czy Wy stosujecie tą maść przy każdej zmianie pieluszki? Ja jak widziałam że pupa już nie jest zaogniona to dawałam linomag i to chyba był błąd. Teraz przez ostatnie dni nie smaruje już niczym co któraś pieluszkę ale też nie wiem czy to dobrze. Teraz maluszek spał raptem godzinę a już mam odparzenie bo była kupa;/

82dox1hpk6gsfajc.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsilna my zaraz też jedziemy na szczepienie, nie znoszę tego, a później jeszcze stres w domu czy wszystko będzie ok. Poproszę o przełożenie pneumo na inny termin. 3 wklucia plus rota (bierzemy 5w1) to za dużo jak.na 1 raz. Takie obciążenie małego organizmu..
    U nas ciemiaczko bardzo duże - w książeczce ma wpisane 1,5 x 1 (choć mi się wydaje nawet ciut wieksze) podobnie starszy synek miał i zroslo się dopiero po 18 miesiącu życia, nawet nie wiem czy nie to he później. Córka miała mniejsze, ale też się za szybko nie zrastalo.

Co do pzreciwgoraczkowych to faktycznie jak jest ponad 38 powinno się coś podawac.

bezsilna lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja to nie nadążam... Od pon - sb jestem sama od rana do późnej nocy ( wczoraj mąż wrócił po 23...). Także mam cały dzień na głowie marudną Biankę, plus muszę odebrać starszaki z przedszkola i szkoły, odrobić lekcje, naszykować jedzenie istna draka dzień w dzień 🤦‍♀️ Bianka zasypia tylko na mnie albo z cyckiem w buzi... Spacery średnio, raz zaśnie, raz drze się całą drogę powrotną 😔ledwo ogarniam pranie, o sprzątnięciu nawet nie marzę. Tfu tfu noce są przyzwoite, wtedy śpi w dostawc.

My chrzciliśmy starszaki razem jak mieli 1.5r i 3.5r 😁 przespali całą mszę podczas gdy maluchy płakały 😂 teraz też nam się nie spieszy :)
    Szczepić będziemy się, szczepionkami nfz- tak też szczepiliśmy starsze dzieci. Ale dzielimy na 2x

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, codziennie się zastanawiam, jak Wy wyrabiacie przy dwójce / trójce dzieciaków. Byliśmy teraz na roczku chrześniaka męża i gdy przebierałam małego, a zbliżały się inne dzieciaki, to miałam zawał :D więc podziwiam, bo na pewno nie jest łatwo, nawet jak starszak dotyka z miłości :D
    Agnieszkam - jej, kiedy te dwa miesiące zleciały! Jak Ty urodziłaś, to miałam wrażenie, że do mojego porodu jeszcze sto lat, a mój też zaraz będzie miał dwa miesiące :D
    W ogóle to cały roczek poza karmieniem/przewijaniem miałam Michałka w chuście, bo jakoś denerwuje mnie, jak ktoś nam go dotyka (szczególnie w rączki!) bez naszej zgody. Mam też wrażenie, że w chuście dużo lepiej znosi takie spotkania, bo śpi tak twardo, że nawet brzuszek go nie wybudza i bodźce z zewnątrz aż ta nie męczą.
    Co do chrztu, my w ogóle zaszaleliśmy i ochrzciliśmy jak miał 4 tygodnie - był trochę w wózku, ale głównie na rączkach na Mszy. A w restauracji - spał w wózeczku, ale teraz by to nie przeszło :P Jak wózek, to najlepiej wertepy i ciągle jechać.
    Żonkil - poleciłabym Ci na imprezie po chrzcie chustę, ale pewnie ciężko, jak jest bliska rodzina i każdy chce obejrzeć dzidzię.
    My właśnie też mamy imprezowy dylemat - za 3 tygodnie (Michałek będzie miał dwa miesiące) w rodzinie męża będą dzień po dniu duże imprezy - najpierw od strony teścia, potem teściowej. Tylko, że teściowie mieszkają 350 km od nas, więc minimum 4h drogi. Chcieliśmy ogólnie odwiedzić teściów, żeby też dziadkom Małego pokazać, ale zastanawiamy się, czy tyle wrażeń - długa podróż, spanie w nowym miejscu, jedno i drugie popołudnie wśród obcych głosów, dźwięków, zapachów, to nie za dużo. Ja nie wiem, jak ja to fizycznie zniosę, a co dopiero maluszek. Rozumiem teściów, bo to pierwszy wnuk, bardzo chcą się pochwalić i też tęsknią, bo widzieli go raptem 3 razy, ale wizja tłumu ciotek, które będą go chciały dotknąć, wziąć na ręce mnie przeraża. Teściowa nas przekonuje, że sobie będzie leżał w wózeczku i nikt nie będzie go zaczepiał... ale zacznijmy od tego, że on w wózku nie będzie spał :D i już widzę, że nikt go nie będzie dotykał. Na chrzcie teściowa nam go nie chciała oddać i robiła rundę pokazywania po rodzinie :D nie powiem, co miałam wieczorem, jak wszyscy pojechali :) Darł się bez powodu w niebogłosy.
    chętnie wzięłabym go w chustę i już, ale boję się komentarzy, że jestem nadwrażliwa, ale też mam wrażenie, że nasz synek to przylepa, tak jak pisze Żonkil.
    Mieszkamy daleko od rodziny, więc jest głównie z nami, czasem moja mama wpadnie, ale poza tym mamusia i tatuś i mam wrażenie, że mocno przeżywa spotkania z innymi. Nie wiem totalnie jak to rozegrać, a z drugiej strony myślimy sobie z mężem, że pojedziemy i będzie z głowy...

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen - ja zapobiegawczo smaruje bepanthenem, a jak się coś zaczyna robić to mąka ziemniaczana ratuje sprawę, czasem troszkę sudocremu, ale bardzo ostrożnie i mało. Generalnie mąka zawsze ratuje i teraz jak daje bepanthen to jest w ogóle spokój.

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Kika Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen, ja gdzieś już pisałam ze u nas najlepiej działa Weleda baby - Calendula. Poleciło mi kilka koleżanek i rzeczywiście pupa szybko doszła do siebie. Wcześniej też stosowałam tomentile ale i nas z marnym skutkiem.
    Jeśli chodzi o zasypianie to Nela póki co zasypia sama,ewentualnie muszę ją gładzić po główce w ciągu dnia. W nocy zjada, odkładam i zasypia przy mnie. Oczywiście obowiązkowo jest jedna kołysanka, która na nią działa 😉 Rzadko kiedy musimy nosić do zaśnięcia (chyba, że ma taki słaby dzień jak wczoraj). Na noc związuje ją w rożku, wtedy nie wybudza się sama rączkami.

Sto_krotka lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumchen30 wrote:
    Dziewczyny podpytam się szybko o odparzenia. Bo stosujemy już długo tomentile baby i pomaga ale na jeden dzień albo krócej i znów to samo. czy Wy stosujecie tą maść przy każdej zmianie pieluszki? Ja jak widziałam że pupa już nie jest zaogniona to dawałam linomag i to chyba był błąd. Teraz przez ostatnie dni nie smaruje już niczym co któraś pieluszkę ale też nie wiem czy to dobrze. Teraz maluszek spał raptem godzinę a już mam odparzenie bo była kupa;/
    U mnie identycznie, zalecze Sudocremem, wprowadzam Linomag i znow... teraz robie próbę tylko z mąką ziemniaczana po załączeniu Sudocremem 🤔 U nas jazda w foteliku czasem potęguje bardzo szybko

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen ja wietrzenia pupy uprawiam. Ogolnie to stosujemy tetre a na noc jednorazowki i po tych nocach gdy za rzadko zmienialismy pieluche zrobily sie odparzenia. Moze pieluchy zmien na inne skoro problem powraca ciagle?

Sylwia i Niki jesteś bardzo dzielna... pojecia nie mam jak bym dala rade w takiej sytuacji.

KarolinaK u nas jest 250 km do tesciow 200 do mnie i mi nie widzi sie na razie taka wycieczka. A szczegolnie na jakas impreze odzinna gdzie bedzie kupa gdakajacych ciotek. Przepraszam ale ja nie przepadam za takimi spotkaniami i gadaniu o d.marynie i chwaleniu sie albo tym kto wiecej lekarzy odwiedza albo czyje wnucxki zdolniejsze. No ja bym byla ostrozna, aczkolwiek jak dziecko bedzie marudzic to na pewno sie z nim oddalisz, albo bedziesz karmić czy usypiać w innym pokoju. No i pamietaj ze takie dziecko maks 2h moze byc bez przerwy w foteliku. Na karmienia tez trzeba sie zatrzymywac wiec to robi sie wyprawa... wiec moje zdanie na temat takiej wyprawy jest negatywne, ale niektorzy potrafia takie wyjazdy robic nawet krotko po porodzie. Zalezy od podejscia.
    Tez myslalam o chuscie, na pewno na wszelki wypadek wezme :) Moi tesciowie też tacy uwielbiajacy sie goscic, dlatego obawiam sie ze jak tam pojedziemy to kogos zaprosza coby wnuczke pokazac... juz wypytuja kiedy przyjedziemy...

Kika sama zasypia??? I tak od poczatku? Woow :)

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też odparzenia się zdarzaja, próbowałam już w sumie wszystkiegolacznie że zmiana pieluch. Dziś dostaliśmy maść na receptę, choć i tak nie jest najgorzej.
    Jestesmy po szczepieniu. Synek był grzeczny cała wizytę, ale przy wkluciach się rozplakal. Waży już 5200g 🙂 czyli prawie 2kg wiecej niż sie urodził.Zaszczepilismy na wszystko, bo nie chcieli się zgodzić na rozbicie szczepień... nie będę przytaczac argumentów, bo szkoda się denerwować.Ech..

KarolinaK jak już macie jechać na imprezy rodzinne i masz chustę to zabieraj i nie myśl o tym co inni sobie pomyślą. To Twoje dziecko i to Wam ma być najwygodniej i najlepiej i nikomu nic do tego.

Kika pozazdrościć, że mała zasypia sama, ale z tego co kojarzę jest na mm chyba? I pewnie trochę łatwiej o taki zwyczaj niż przy kp choć i tak gratuluję. Moje dziecko samo zasypia tylko w wózku lub foteliku samochodowym i parę razy zasnął na macie ;) tak to głównie przy cycusiu na raczkach.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, na mojego tylko fotelik sam działa, a tak najlepiej rączki albo chusta. Jak lepszy humorek, to i wózek. Kika, zazdroszczę ❤️

Agulineczka - super, że już po, mam nadzieję, że synek dobrze zniesie dzisiaj.

Żonkil - dokładnie, jak piszesz. Moi teściowie, poza głupimi teoriami, są w sumie w porządku. Teściowa jest zakochana w małym, ale problemem jest odległość, która ona bardzo przeżywa, bo już chyba od 10 lat marzy o wnuku, bo całe rodzeństwo już miało. Jak już się widzimy, to najchętniej zabrałabym nam małego i nie oddała. Tylko mam wrażenie że czasem nie rozumie że on musi zjeść albo trzeba mu przebrać pieluszkę. I ciężko jej go odebrać na karmienie no chyba że wrzeszczy i szuka. A ja też mam słaby charakter i nie umiem się sprzeciwić. Po chrzcinach gdzie nie odstępowała go na krok, bez naszej zgody umyslila sobie że wróci na nogach z nim do naszego mieszkania - 5 km! Nie zgodziłam się bo mały był umęczony siedzeniem w restauracji i chciałam go już wziąć do domku, nakarmić w spokoju i dać odpocząć od wrażeń. No i przebrać! To się obraziła... Więc trochę boje się że na tych imprezach nam podobne akcje będzie robić. A z drugiej strony mi jej szkoda bo widzę jak tęskni i przeżywa że go nie widzi chociaż raz w tygodniu.

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka woooow juz tyle waży! To faktycznie przy tym cycusiu musi mu być dobrze ;) trzymam kciuki by nie bylo powiklan po szczepieniu.

KarolinaK tak jak agulineczka pisze bierz chuste i sie nie ogladaj ze szkoda czy nie szkoda. Twoje dziecko i masz prawo separowac go od nadmiernych bozdzcow. Poza tym no to czlowiek a nie zabawka i potrzebuje sie przytulic do cyca mamusi. Jeszczs bedzie mnostwo okazji by wnuka rozpieszczac. A mam podobny problem jak i ty, jestem za miekka. O ile swojej mamie powiem wszystko i jej zapędy do wtrącania się ostudzę to do tesciowej brakuje mi asertywnosci.
    Dziewczyny co polecacie na wyciaganie glutkow? Mam taki katarek obslugiwany sila pluc i nie podoba mi sie ze ma taka twarda koncowke. Corka juz ma zaczerwienienia pod nosem... Slyszę że coś jej siedzi w tym nosie jak spi teraz ale nie idzie wyciagnać.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, my od jakiegoś czasu już tylko na mm. Pewnie dlatego potrafi sama zasnąć. Choć akurat z tym nie było problemu od początku. W ciągu dnia śpi w salonie połączonym z kuchnią i nieraz wszystko mogę robić i nic ją nie budzi, a innym razem wystarczy że odkręcę wodę gazowaną 🤦‍♀️🤷‍♀️

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• blumchen30 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil, ten katarek podłączany do odkurzacza tak czy siak kiedyś Ci się przyda bo przy bardzo zatkanym nosie tylko on wyczyści porządnie. Ale udało Ci się coś kiedyś wyciągnąć? Najbardziej to inhalacja z soli fizjologicznej rozpuszcza wszystko jakby coś tam było głębiej. Starszak nam bardzo furczal przy ssaniu mleka ale u niego też czesto gołym okiem widziałam gluty w nosie więc męczyliśmy go codziennie aspiratorem lub właśnie katarkiem ale laryngolodzy często nam odradzali używania tych sprzętów nacodzien.
    Z tym, że u niego był obrzęk błony śluzowej z powodu alergii jak się później okazało. Jeszcze mi przychodzi do głowy, że to w skutek zbyt suchego powietrza. Macie może oczyszczacz i nawilżacz w sypialni?

Dzięki za info odnośnie odparzeń. Myślalam , że jeżeli byłyby one od pieluszek to cała pupa byłaby zaczerwieniona🤔🤔 Zamówię tą maśc, o której Kika wspominała, dzięki wielkie! A póki co zastosuje mąkę jak jutro będzie troszkę lepiej. Czyli generalnie przy każdej zmianie pieluszki nie używacie zawsze czegoś natłuszczającego?? Bepanthen też sprawdzę bo tak czy siak mi się przyda..zaczęła nam się ciemieniucha a on najlepszy na to.

Sylwia i Niki...szacun kobieto, szacun!
    Kika, tak jak Dziewczyny wspominały jak leki przeciwbólowe pomogły to coś było na rzeczy. Nie miej wyrzutów sumienia aczkolwiek rozumiem w pelni bo ja często mam podobnie..

Żonkil, Kika lubią tę wiadomość

82dox1hpk6gsfajc.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja powiem szczerze ( oczywiście to Wy musicie podjąć decyzję), że bym nie jechała w taką podróż z tak małym dzieckiem. U mnie odległość do moich rodziców jest podobna, nawet nie myślę jeszcze o odwiedzinach i rodzice to w pełni rozumieją i nawet nie proponują. Taka prawda, że z takim maluchem to będziecie jechać minimum 5 godzin. Tak jak Żonkil pisze, pasuje się zatrzymywać i wyciągać malucha z fotelika chociaż na chwilę a to będziesz musiała go nakarmić a to zmienić pieluchę i robi się całkiem ciekawa i długa wyprawa..
    Ja bym też nie chciała narażać dziecko na tyle bodźców i skoro wiesz, że teściowa będzie szaleć i porwie Ci dziecko i będzie każdemu pokazywać i to nie będzie komfortowe dla Ciebie to tym bardziej wykorzystałabym wymówkę, że jest jeszcze mały i to zbyt długa podróż dla niego. Poza tym sezon infekcyjny no i jakby nie patrzeć jest pandemia więc wymówek macie sporo. Kochana ale jak na wiek synka i odległość to fakt, że widzieli go 3 razy wg mnie wcale nie jest to mało!;) Oczywiście zrób jak uwazasz bo najważniejsze żebyś czuła się dobrze ze swoją decyzją! W przeciwnym wypadku będzie Cię to kosztować tylko sporo nerwów i stresu.

82dox1hpk6gsfajc.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil fizjo jeszcze nie szukałam, nie miałam czasu. Znam dobrą ale od vojty (są 2 główne metody rehabilitacji dzieci:bobath i vojta). Nie wiem czy najpierw tak czy siak nie wybiorę się do neurologa🤔

82dox1hpk6gsfajc.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen dzieki za odpowiedź. Kupimy zatem odkurzacz też. Właśnie coś tam uda się wyciągnąć, ale trzeba się namęczyć. Mamy i oczyszczacz i nawilżacz ale jeszcze nie uruchamialismy bo mamy czujnik wilgotności w sypialni i była ok. Chociaż oczyszczacz rzeczywiście mogliśmy właczyć, nie pomyślalam o nim, dzieki :)

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ