❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Żonkil kupuj katarek do odkurzacza i nawet się nie zastanawiaj 🙂 Ja przy pierwszym dziecku miałam tylko taki do ust i do zwykłego oczyszczania noska był powiedzmy ok. Przy katarze juz nie dawał rady. Koleżanka poleciła mi ten do odkurzacza. Obawiałam się trochę, lekko mnie to przerazalo, a teraz nie wyobrażam sobie go nie miec. Maluch miał już katar jakiś czas temu, bo zarazil się od siostry i nawet w nocy odciagalismy mu odkurzaczem, żeby pomóc w oddychaniu. Super wyciąga! A przyda się minimum do 2 roku życia, bo takie małe dzieci nie potrafią smarkac.
Żonkil lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Zapeszyłam ostatnio i od wczoraj jest masakra z usypianiem na noc 🤯 a dziś kolki mega męczące 😪 czuję, że noc też będzie kiepska. Usypiam już go 3h i cały czas oczy jak 5zl 😵 nic nie działa.
W ogóle co jest dziwne to synek raczej nie usypia przy piersi (chyba że w nocy)
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Dzieki Agulineczka, troche mnie przeraża ten mechanizm z odkurzaczem czy jakiej krzywdy nie zrobie malej, ale faktycznie nie ma co sie zastanawiać.
A co do inhalatora to to samo co nebulizator? Bo ja mam i maska dla dzieci jest ale chyba to nie dla niemowlat...
Agnieszkam ja tez dzis mialam problemy z usypianiem. Teraz zasnela ale za to ja mam problem bo mam biegunke, biegam do kibelka... mam nadzieje ze mala nic nie zlapie. Ale noc sie zapowiada ciekawie. -
Blumchen - jej, ogromne dzięki za to, co napisałaś... jakoś mi tak lżej ja jestem tym typem, co musi zadowolić wszystkich i już miałam myśli, że jestem nadwrażliwa i przesadzam.
Aganieszkam - kurczę, współczuję! U nas zeszły tydzień extra pod względem brzuszkowym, a teraz też wróciły bóle i płaczki z tego powodu Śpi dłużej w nocy i dłużej wytrzymuję bez karmienia, ale tak się po nim wierci, że w nocy jestem cała skopana i nie śpię, bo mnie wybudzają jego jęki przez sen.blumchen30 lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Karolina, popieram słowa Blumchen30. Ja też bym nie jechała tyle km na imprezy z Maluchem. Wiesz, że będzie 'sajgon'. Każdy będzie gadał głośno, dzieciaki będą krzyczały, talerze strzelały a Ty z Maluszkiem na rękach. I jeszcze ta teściowa co będzie szarpała Dziecko Ci z rąk.
Pojechała bym w odwiedziny ale po imprezie. Gdzie nie będzie nikogo juz. I najlepiej bez zapowiedzi, żeby nie zdążyła teściowa obdzwonić rodziny, że przyjeżdżacie.
Sylwia, też podziwiam Cię. Ja bym załamała ręce chyba przy tylu obowiązkach samej 😔
A płakać na pewno bym płakała jeśli nie radziła bym sobie 😅
U nas ciemieniucha chyba ok bo też lekarze nie narzekali.
A z zasypianiem różnie bywa. Raz na rękach, raz sam zaśnie a czasem w bujaku przed snem się buja aż zaśnie. Wtedy ja kąpiel, pielęgnacja itd. -
Nie wiem czemu nie pojawiły się miniaturki zdj ale po naciśnięciu pojawia się zdj 😉
https://allegro.pl/oferta/mata-edukacyjna-kontrastowa-5-zabawek-kosmos-8990982155
Link do maty.
Pod matą mam puzzle piankowe i naprawdę ciepło jest Małemu jak leży 😊blumchen30 lubi tę wiadomość
-
Oooo super mata i dobre kolory. My mamy po synu znajomych mate ale tam sa takie rozne kolory, nie czerwony czarny czy biały i jakoś Paulinie nie przypadla do gustu. Za to lubi czerwonego liska przy wozeczku.
Czy przy zatruciu karmiąc piersią jakoś dziecko może też to odczuć? Niby w necie piszą że nie, ale jeszcze Was pytam.Patryśka lubi tę wiadomość
-
Dziś byliśmy na pobraniu krwi Małemu. Ale nie doszło do tego bo nie ma widocznych żył 🤦♀️ i pielęgniarka nie chciała 'próbować' .
Do końca listopada muszę mieć już wyniki.
Więc mam nadzieję, że uda się pobrać krew.
Propo teściowej 😅
Mojej teściowej nie podobało się imię naszego Synka.
Jak Mąż był na wsi u teściowej to gadała mu 'zmieńta to imię, co to zajmie!'
I już mi ciśnienie podniosła.
Później była u nas żeby zobaczyć Małego i do mnie to samo było. 'zmieńta to imię'
'Łoskar, Łoskar, co to za imie!'
A ja na to 'nie Łoskar a Oskar!'
Za chwilę mówi 'ani to święte imię, ani nie wiadomo jakie'.
Na co ja 'bo pewnie w rodzinie to wszyscy święci!'.
Mąż wziął tel i jej znalazł, że był jakiś święty Oskar, biskup czy coś takiego.
To powiedziała 'aaa no to chyba, że tak'.
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Brak słów.
Wszystkim by chciała rządzić. Wszystkim mówić co mają robić. I nie tylko nasze imię jej nie pasowało. Innej wnuczki imię też jej nie pasowało bo jakaś tam babka ze wsi ma takie samo imię i jej nie lubi 🤦♀️
-
Żonkil myślę, że jeszcze Paulinka polubi matę, pewnie jest jeszcze za malutka 🙂
Nie wiem od czego masz biegunki, ale nie powinno to wpłynąć na Mała. Spokojnie.Trzymaj się.
Patryska współczuję teściowej. Takie teksty doprowadziłyby mnie do szału.Patryśka, Żonkil lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja też pod matę kładę puzzle piankowe i na to mam jeszcze taka duża mate materiałowa dla większych dzieci, dopiero na górę kładę ta dla niemowlaków. Mój synek póki co też nie za bardzo zainteresowany. Z wszystkich atrakcji najbardziej lubi mamusię 😉 może niedługo ściągnę że strychu ta huśtawke/bujaczek. Sprawdzę czy się polubią. Za tydzień nasz maluszek będzie mieć 2 miesiące. Szok...
Patryśka, Żonkil lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Żonkil wrote:Oooo super mata i dobre kolory. My mamy po synu znajomych mate ale tam sa takie rozne kolory, nie czerwony czarny czy biały i jakoś Paulinie nie przypadla do gustu. Za to lubi czerwonego liska przy wozeczku.
Czy przy zatruciu karmiąc piersią jakoś dziecko może też to odczuć? Niby w necie piszą że nie, ale jeszcze Was pytam.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
U nas taka mata https://allegro.pl/oferta/canpol-mata-sensoryczna-3w1-sensory-toys-68-077-9193232442
Dzieciaki zainteresowane wiszącymi elementami. Kładę ja na dywanie, ale myślę kupić jakąś mate piankową, albo właśnie takie puzzle bo na tej ciężko im się podnosić na rączkach, a jak leżą na czymś twardszym to pięknie podnoszą główki.
Patryśka u mnie z teściowa było podobnie jak mąż jej powiedział imiona:"Igor no ładnie, ale Gaja?! Co to za imię" A mój mąż do niej "i właśnie dlatego tak będzie miała na imię, bo się Tobie nie podoba"😂A szwagier nawet stwierdził, że skrzywdziliśmy dziecko. Tylko, że jak byłam w szpitalu to na oddziale były w tym czasie 4 Gaje.
PS. Oskar jest ślicznie😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 13:02
Aaasti, Patryśka lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Ja mam mate edukacyjną po córce z Kinderkraft
https://m.ceneo.pl/73627581
I puzzle piankowe z allegro:
https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-piankowa-62x62-1-szt-pastele-6964340151Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 13:07
Patryśka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
blumchen30 wrote:Dziewczyny podpytam się szybko o odparzenia. Bo stosujemy już długo tomentile baby i pomaga ale na jeden dzień albo krócej i znów to samo. czy Wy stosujecie tą maść przy każdej zmianie pieluszki? Ja jak widziałam że pupa już nie jest zaogniona to dawałam linomag i to chyba był błąd. Teraz przez ostatnie dni nie smaruje już niczym co któraś pieluszkę ale też nie wiem czy to dobrze. Teraz maluszek spał raptem godzinę a już mam odparzenie bo była kupa;/
A co do odparzeń, to warto zastanowić się czy przyczyną nie jest czasem zbyt"kwaśna" kupa, która powstaje jak niemowlak wypija za często to tak zwane pierwsze mleko. Chodzi o to że z piersi najpierw leci mleko bardziej wodniste i przepełnione laktozą i działa rozluźniająco na kupę bo jest dość kwaśne i na skórę działa bardzo drażniąco. Można zmniejszyć ilość zjadanego tego pierwszego mleka poprzez wytrwałe opróżnianie przez dziecko tylko jednej piersi podczas jednego karmienia.
Ja przy pierwszym dziecku o tym nie wiedziałam i dawałam jedną pierś a potem drugą, a to był ogromny błąd. Teraz trzymam aż wyssie całą pierś do końca i odparzenia to już rzadkość 😋blumchen30 lubi tę wiadomość
-
A ja mam jeszcze pytanie z innej beczki. Też wam wypadają włosy? Ja jak przez całą ciążę nie miałam z tym problemu tak od kilku dni dosłownie lecą strasznie. Stosujecie może coś na to? Może za wcześnie odstawiłam witaminy ciążowe
🤔
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Żonkil, raczej nie powinno nic być córeczce
Wiem jak to jest z tym komentowaniem imion. Moja babcia ciągle udaje, że nie pamięta imienia nasze córki, a jak już mówi, to specjalnie przekręca. No i co jakiś czas słyszymy: brzydkie ma imię. 🤦🏼♀️
Ellen, mi już zaczynają, ale to normalny proces. W ciąży przez hormony włosy żyją dłużej i mniej wypadają. A po porodzie, gdy już te hormony spadną, włosy wypadają, czasami wręcz garściami. Później pojawiają się tzw baby hair i wystają na wszystkie strony 😀
No a co do bujaczka, to od trzech tygodni ratuje nam niektóre sytuacje. Wkładam małą gdy muszę szybko coś ogarnąć a ona marudzi. Ale to się na szczęście nieczęsto zdarza.Żonkil lubi tę wiadomość
-
Agnieszkam też zastanawiam się nad tą matą 😊
Ale uparcie chciałam czerwono-czarno-białą.
Ellen, przed porodem jak byłam u fryzjerki to mi mówiła, że po porodzie będą mi wypadać włosy. póki co tak się nie dzieje ale to normalne zjawisko.
Co do witamin to jak nie zapomnę to wezmę tabletkę. Czasem co drugi/trzeci dzień.