X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie zjadlam drugie sniadanie, pierwszy raz od poczatku ciazy.

malamyszka nie ma sensu sie stresowac wizyta u dentysty. Lepiej isc co pol roku na kontrole i wychodzic z niej z usiechem niz unikac dentysty bo atak paniki czy cos i potem plakac bo zeby sie psuja.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak przygotowac gondolke
    Myslalm zeby kupic przescieradelko do wozka na to wlasnie pieluche flanelowa dziecko i przykryc cienkim kocykiem
    Jak wy bedziecie robic

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latem to kocyk na materacyk a do przykrycia pielucha,albo azurowy kocyk (zalezy od pogody) a jak juz zacznie robic się chłodniej to przescieradło do wózka i kocyk do nakrycia :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam specjalnie kocyk dwustronny jako podkłądke do gondolki:) ewentualnie bede wkłądac tez rozek złożony i bedzie jako podkładka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 11:31

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do łóżeczka do spania kupiłam otulaczek, o ten:
    http://www.smyk.com/motherhood-otulaczek-kwiatki-kropki,p1063536192,swiat-niemowlaka-p
    i myślę, że na lato super. Do tego mam 2 kocyki, jeden polarowy, drugi z mikrofibry. Mam też rożek bez usztywnień i 2 śpiworki (mniejszy i większy).

Do gondolki na ciepłe dni będzie kocyk, a jak będzie chłodniej to chyba rozłożę rożek i będzie on służył jako taka kołderka.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypucowałam fotelik :) wszystkie rzeczy materiałowe wyprane, plastiki wymyte, bylibysmy głupi jakbysmy nie kupili jego ! jedynie ma rysy od spodu gdzie sie przypina do bazy, tak samo baza-jedyne rysy w miejscach gdzie styka sie z fotelikiem :) Materiał jak nowy, jestem bardzo zadowolona :)

Nowy taki jest na allegro za 400zł a pisze przy nim ze cena katalogowa 630zł, używane są po ok 200zł a oni sprzedali go nam za 70zł :P

magda sz, małaMyszka, mamasia, Y lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę zakupić jeden bawełniany kocyk, i jeden albo z dwa cieplejsze :)
    też szukam na allegro moze coś mi wpadnie w oko ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, interes zycia! ale ja zrobie jeszcze leps bo pożyczę od siostry na kilka miesiecy i oddam :D

magda sz, małaMyszka, futuremama, Katarka, ainer85, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wozka kupuje ten komplecik
    http://allegro.pl/4cz-posciel-50x70-do-kolyski-wozka-wzory-kolory-i5338735593.html

A na lato pewnie jakis cienszy kocyk, nie mam tylko pojecia co na dno gondolkh.

Odnosnie pieluch ja kupilam 10 tetrowych i 2 flanelowe kolorowe. Mysle, ze poki co wystarczy, jak cos to dokupie.

Bylam w aptece i pani farmaceutka bardzo chwalila ten termometr microlife n150, mowila, ze jest bardzo dokladny bo maja jakis tester i ma az 5 lat gwarancji door to door, ale w aptece gemini jest ponad 20 zl tanszy ;)

Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa to super :) zamówiłam ten termometr i właśnie czekam na dostawę

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam to do wózka:
    ten pastel - turkus-szary
    http://allegro.pl/posciel-dziecieca-do-wozka-75x50-komplet-4-wzory-i5360353424.html

plus kocyk Minky jakiś szaro różowy

Kochaniutkie chyba czas pożegnać się z obrączką i pierścieniem, już tak 2 tyg się żegnam ale bez obrączki czuje się jak bez palca. No i dziś widzę że nie da rady na ślinę ściągnąć nawet więc chyba czas :( mam nadzieję że na oliwkę jakoś zejdzie

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja tez wlasnie zjadlam drugie sniadanie, pierwszy raz od poczatku ciazy.

malamyszka nie ma sensu sie stresowac wizyta u dentysty. Lepiej isc co pol roku na kontrole i wychodzic z niej z usiechem niz unikac dentysty bo atak paniki czy cos i potem plakac bo zeby sie psuja.
    Wiesz, wstyd się przyznać, ale ostatnią kontrolę miałam jakieś 11-12 lat temu, nie z powodu strachu, tylko nic mi się nie działo z zębami, więc olewałam temat. Poza tym było kiepsko z kasą, nawet rodzice nie uważali, że powinnam dbać o jamę ustną. Zawsze było, póki nic się nie dzieje to po co iść...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja pierścionek zdjęłam jakieś dwa tyg temu. Obrączkę jeszcze noszę, ale też widzę że jak robi się cieplej to już mnie trochę uciska...

Bez niej czuję się goła wręcz...

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamyszka to pora zmienic zywczaje, z dzieckiem do kontroli tez bedziesz musiala chodzic.
    Lepiej zeby dziecko Twojego strachu nie czulo.
    Ja z moimi chodze co pol roku do kontroli.

Wlasnie odebralam moj kocyk Minky :D cudny jest :D

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie obrączka jak narazie jak taka sama jak przed ciążą, jeszcze mi palce nie spuchły,ale jak zacznie robic się cieplej to napewno spuchną,tylko ciekawe jak bardzo..bo zawsze latem mi brzęknął jak jest upał, na wieczór wracają do normy, ale mysle ze teraz to bedzie ze zdwojoną siłą..
    Też sie głupio czuje bez obrączki..

Maż sie smieje ze jak nie bede nosic obrączki to babki w kosciele beda patrzyc spod byka "panna z brzuchem" :P

małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w styczniu kupilam te posciel, juz wyprana i czeka na wlasciwa okazje :)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/posciel-do-wozka-welur-kolderka-podusia-i4916862658.html

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki.
    Wczoraj chciałam się umówić na badania prenatalne 3 trymestru.
    tam gdzie byłam na dwóch cena za samo badanie usg 2d 250 zł w jakości 3d i płyta plus 160 zł

W Gliwicach pani mnie zaskoczyła 3 badania w jakości 4 d 220 zł ale kiedy się zapisałam oznajmila ze pan doktor nie robi samych prenatalnych rano jej ta info przekazał ze najpierw musi poznać pacjentka czyli trzeba umówić się na jedną wizytę 130 zł i za tydzień na prenatalne 220 zł.

No jakaś masakra :)

Piękne te kocyki. Ja szyję młodemu do łóżeczka szaro- miętowy i szaro- żółty gruby i cieniutki.
    Do wózka kupimy pościel i u szyjemy kocyk cienki z minky kremowo czarny z dodatkami turkusowym.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę w łóżku. Wczoraj pisałyście, żeby brać żelazo 1,5 przed śniadaniem. Postanowiłam, że dzisiaj tak zrobię i wzięłam zaraz po przebudzeniu ok 7 rano. Od 8 jest mi tak niedobrze, że nie jestem w stanie wstać z łóżka. Mam takie mdłości, ciągnie mnie do wymiotów, kręci mi się w głowie. Dopiero przed chwilą zjadłam śniadanie, które mi mąż przyniósł do łóżka. Nigdy więcej takich eksperymentów, nie będę brać leków jak nie piszą o takim dawkowaniu w ulotce do leku. Cały dzień z głowy...

Ja mam 20 tetrowych białych, 10 białych flanelowych i 5 pieluch kolorowych flanelowych.

Magda, spróbuj zdjąć pierścionek rano po przebudzeniu, wtedy powinna być najmniejsza opuchlizna.
    btw. pisałaś, że używasz oliwki 2 razy dziennie - wiesz, że najlepszą wchłanialność jest ma mokrą skórę? Położna mówiła, że inaczej tylko 20% przenika.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Dzień dobry mamuśki.
    Wczoraj chciałam się umówić na badania prenatalne 3 trymestru.
    tam gdzie byłam na dwóch cena za samo badanie usg 2d 250 zł w jakości 3d i płyta plus 160 zł

W Gliwicach pani mnie zaskoczyła 3 badania w jakości 4 d 220 zł ale kiedy się zapisałam oznajmila ze pan doktor nie robi samych prenatalnych rano jej ta info przekazał ze najpierw musi poznać pacjentka czyli trzeba umówić się na jedną wizytę 130 zł i za tydzień na prenatalne 220 zł.

No jakaś masakra :)

Piękne te kocyki. Ja szyję młodemu do łóżeczka szaro- miętowy i szaro- żółty gruby i cieniutki.
    Do wózka kupimy pościel i u szyjemy kocyk cienki z minky kremowo czarny z dodatkami turkusowym.

Miru czy piszesz o Aramedice na Czestochowskiej, bo jesli tak to mi w marcu dr Arabski robil prenatalne bez "wizyty poznawczej".
    Ja moge Ci polecic Gyncentrum w Katowicach, robilam tam pierwsze i 28.05 mam trzecie koszt 220 zl, usg 3/4d ze zdjeciami, plyta platna dodatkowo 100 zl. Przyjmuje tam tez pani dr z Tychow, ale ja robie u dr Ilskiego :)

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru czy piszesz o Aramedice na Czestochowskiej, bo jesli tak to mi w marcu dr Arabski robil prenatalne bez "wizyty poznawczej".
    Ja moge Ci polecic Gyncentrum w Katowicach, robilam tam pierwsze i 28.05 mam trzecie koszt 220 zl, usg 3/4d ze zdjeciami, plyta platna dodatkowo 100 zl. Przyjmuje tam tez pani dr z Tychow, ale ja robie u dr Ilskiego :)

te z gliwice to dr Księżarek. Właśnie na częstochowskiej z płytą 250 zł. I chyba tam pójdę.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ