SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez wlasnie zjadlam drugie sniadanie, pierwszy raz od poczatku ciazy.
malamyszka nie ma sensu sie stresowac wizyta u dentysty. Lepiej isc co pol roku na kontrole i wychodzic z niej z usiechem niz unikac dentysty bo atak paniki czy cos i potem plakac bo zeby sie psuja.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No wlasnie jak przygotowac gondolke
Myslalm zeby kupic przescieradelko do wozka na to wlasnie pieluche flanelowa dziecko i przykryc cienkim kocykiem
Jak wy bedziecie robicmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja do łóżeczka do spania kupiłam otulaczek, o ten:
http://www.smyk.com/motherhood-otulaczek-kwiatki-kropki,p1063536192,swiat-niemowlaka-p
i myślę, że na lato super. Do tego mam 2 kocyki, jeden polarowy, drugi z mikrofibry. Mam też rożek bez usztywnień i 2 śpiworki (mniejszy i większy).
Do gondolki na ciepłe dni będzie kocyk, a jak będzie chłodniej to chyba rozłożę rożek i będzie on służył jako taka kołderka.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wypucowałam fotelik
wszystkie rzeczy materiałowe wyprane, plastiki wymyte, bylibysmy głupi jakbysmy nie kupili jego ! jedynie ma rysy od spodu gdzie sie przypina do bazy, tak samo baza-jedyne rysy w miejscach gdzie styka sie z fotelikiem
Materiał jak nowy, jestem bardzo zadowolona
Nowy taki jest na allegro za 400zł a pisze przy nim ze cena katalogowa 630zł, używane są po ok 200zł a oni sprzedali go nam za 70złmagda sz, małaMyszka, mamasia, Y lubią tę wiadomość
-
Ja do wozka kupuje ten komplecik
http://allegro.pl/4cz-posciel-50x70-do-kolyski-wozka-wzory-kolory-i5338735593.html
A na lato pewnie jakis cienszy kocyk, nie mam tylko pojecia co na dno gondolkh.
Odnosnie pieluch ja kupilam 10 tetrowych i 2 flanelowe kolorowe. Mysle, ze poki co wystarczy, jak cos to dokupie.
Bylam w aptece i pani farmaceutka bardzo chwalila ten termometr microlife n150, mowila, ze jest bardzo dokladny bo maja jakis tester i ma az 5 lat gwarancji door to door, ale w aptece gemini jest ponad 20 zl tanszyLaura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja zamawiam to do wózka:
ten pastel - turkus-szary
http://allegro.pl/posciel-dziecieca-do-wozka-75x50-komplet-4-wzory-i5360353424.html
plus kocyk Minky jakiś szaro różowy
Kochaniutkie chyba czas pożegnać się z obrączką i pierścieniem, już tak 2 tyg się żegnam ale bez obrączki czuje się jak bez palca. No i dziś widzę że nie da rady na ślinę ściągnąć nawet więc chyba czasmam nadzieję że na oliwkę jakoś zejdzie
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Ja tez wlasnie zjadlam drugie sniadanie, pierwszy raz od poczatku ciazy.
malamyszka nie ma sensu sie stresowac wizyta u dentysty. Lepiej isc co pol roku na kontrole i wychodzic z niej z usiechem niz unikac dentysty bo atak paniki czy cos i potem plakac bo zeby sie psuja. -
Magda ja pierścionek zdjęłam jakieś dwa tyg temu. Obrączkę jeszcze noszę, ale też widzę że jak robi się cieplej to już mnie trochę uciska...
Bez niej czuję się goła wręcz...magda sz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalamyszka to pora zmienic zywczaje, z dzieckiem do kontroli tez bedziesz musiala chodzic.
Lepiej zeby dziecko Twojego strachu nie czulo.
Ja z moimi chodze co pol roku do kontroli.
Wlasnie odebralam moj kocyk Minkycudny jest
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Dla mnie obrączka jak narazie jak taka sama jak przed ciążą, jeszcze mi palce nie spuchły,ale jak zacznie robic się cieplej to napewno spuchną,tylko ciekawe jak bardzo..bo zawsze latem mi brzęknął jak jest upał, na wieczór wracają do normy, ale mysle ze teraz to bedzie ze zdwojoną siłą..
Też sie głupio czuje bez obrączki..
Maż sie smieje ze jak nie bede nosic obrączki to babki w kosciele beda patrzyc spod byka "panna z brzuchem"małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry mamuśki.
Wczoraj chciałam się umówić na badania prenatalne 3 trymestru.
tam gdzie byłam na dwóch cena za samo badanie usg 2d 250 zł w jakości 3d i płyta plus 160 zł
W Gliwicach pani mnie zaskoczyła 3 badania w jakości 4 d 220 zł ale kiedy się zapisałam oznajmila ze pan doktor nie robi samych prenatalnych rano jej ta info przekazał ze najpierw musi poznać pacjentka czyli trzeba umówić się na jedną wizytę 130 zł i za tydzień na prenatalne 220 zł.
No jakaś masakra
Piękne te kocyki. Ja szyję młodemu do łóżeczka szaro- miętowy i szaro- żółty gruby i cieniutki.
Do wózka kupimy pościel i u szyjemy kocyk cienki z minky kremowo czarny z dodatkami turkusowym.
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
A ja leżę w łóżku. Wczoraj pisałyście, żeby brać żelazo 1,5 przed śniadaniem. Postanowiłam, że dzisiaj tak zrobię i wzięłam zaraz po przebudzeniu ok 7 rano. Od 8 jest mi tak niedobrze, że nie jestem w stanie wstać z łóżka. Mam takie mdłości, ciągnie mnie do wymiotów, kręci mi się w głowie. Dopiero przed chwilą zjadłam śniadanie, które mi mąż przyniósł do łóżka. Nigdy więcej takich eksperymentów, nie będę brać leków jak nie piszą o takim dawkowaniu w ulotce do leku. Cały dzień z głowy...
Ja mam 20 tetrowych białych, 10 białych flanelowych i 5 pieluch kolorowych flanelowych.
Magda, spróbuj zdjąć pierścionek rano po przebudzeniu, wtedy powinna być najmniejsza opuchlizna.
btw. pisałaś, że używasz oliwki 2 razy dziennie - wiesz, że najlepszą wchłanialność jest ma mokrą skórę? Położna mówiła, że inaczej tylko 20% przenika.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Miru wrote:Dzień dobry mamuśki.
Wczoraj chciałam się umówić na badania prenatalne 3 trymestru.
tam gdzie byłam na dwóch cena za samo badanie usg 2d 250 zł w jakości 3d i płyta plus 160 zł
W Gliwicach pani mnie zaskoczyła 3 badania w jakości 4 d 220 zł ale kiedy się zapisałam oznajmila ze pan doktor nie robi samych prenatalnych rano jej ta info przekazał ze najpierw musi poznać pacjentka czyli trzeba umówić się na jedną wizytę 130 zł i za tydzień na prenatalne 220 zł.
No jakaś masakra
Piękne te kocyki. Ja szyję młodemu do łóżeczka szaro- miętowy i szaro- żółty gruby i cieniutki.
Do wózka kupimy pościel i u szyjemy kocyk cienki z minky kremowo czarny z dodatkami turkusowym.
Miru czy piszesz o Aramedice na Czestochowskiej, bo jesli tak to mi w marcu dr Arabski robil prenatalne bez "wizyty poznawczej".
Ja moge Ci polecic Gyncentrum w Katowicach, robilam tam pierwsze i 28.05 mam trzecie koszt 220 zl, usg 3/4d ze zdjeciami, plyta platna dodatkowo 100 zl. Przyjmuje tam tez pani dr z Tychow, ale ja robie u dr IlskiegomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Miru czy piszesz o Aramedice na Czestochowskiej, bo jesli tak to mi w marcu dr Arabski robil prenatalne bez "wizyty poznawczej".
Ja moge Ci polecic Gyncentrum w Katowicach, robilam tam pierwsze i 28.05 mam trzecie koszt 220 zl, usg 3/4d ze zdjeciami, plyta platna dodatkowo 100 zl. Przyjmuje tam tez pani dr z Tychow, ale ja robie u dr Ilskiego
te z gliwice to dr Księżarek. Właśnie na częstochowskiej z płytą 250 zł. I chyba tam pójdę.małaMyszka lubi tę wiadomość