Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Zylam tak z mezem 5lat i wkoncu zdecydowalismy sie wyjechac z Polski razem na satale.

Zelazo :

https://www.allyouneedfresh.de/cat/?artid=10700&adword=google/Performance/google-shopping/Getraenke/Klassik%20Saft,%20700%20ml

w ciagu miesiaca HgB z 11,3 na 13,6.

To żelazo jest na receptę czy można kupić tak po prostu?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tylko naszykuj sie na to, ze jest to bardzo'specyficzny lekarz, ktory na sile chce cos znalezc. Ja z wlasnej nieprzymuszonej woli juz bym do niego nie poszla, ya duzy stres

A to nie. Bo ja tego nie wytrzymam.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znalazłam w polskiej aptece, ale to nie jest żelazo tylko sok bio http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-sok-warzywny-bio-750ml-duplikat-1.html

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wanienka prawie jak przetestowana ;)

d9da661a45c23a69med.jpg

nick nieaktualny, Miru, niecierpliwa, aaaaga, Ewa123, mamasia, Laura, nick nieaktualny, ainer85, małaMyszka, zabka11, Maniuś, Neyla, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To żelazo jest na receptę czy można kupić tak po prostu?

U Nas kupisz w kazdym sklepie. Nie wiem czy mozna to kupic w Polsce.

Zreszta tutaj wiekszosc witamin jest do kupienia nawet w DM czy Rossman. Przykladowo wit E 200 w Polsce jest na recepte i cholerie droga, tutaj E600 kupisz za 5euro bez recepty.

Mi HgB lecialo od poczatku ciazy w dol.
    Dostalam probke wlasnie tego zelaza i moj mowi wez kupimy kilka butelek i zoabczymy na kolejnych badaniach jaki bedzie wynik. Jak zobaczylam 13,6 to myslalam ze sie poplacze ze szczescia.

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    A ja się nie zgodzę z opinią mieszkających za granicą albo inaczej zależy w jakich warunkach się żyje....

Ja mieszkałam 7 lat za granicą razem z mężem. Mieliśmy tam mieszkanie które trzeba było utrzymać a niestety nie był to tani koszt, media itp.
    Dochodziły opłaty za auto, ubezpieczenie i do tego jedzenie cholernie drogie....nie wspomnę o ubraniach i kosmetykach. Dodam też że oboje pracowaliśmy a była to właśnie Holandia.

Od roku jestem w polsce i również oboje mieliśmy pracę ( ja do lutego na chorobowym ) i powiem że żyje nam się tak samo jak tam.... Stać nas na dobre jedzenie nawet lepsze bo polskie :D i ciuszki i kosmetyki i również mamy tutaj swoje mieszkanie jak i utrzymujemy auto. Ja jestem szczęśliwa że mogłam wrócić do polski, ale trzeba przeżyć kilka lat za granicą żeby docenić polske, takie jest moje zdanie ;)

EDIT. A i dodam jeszcze że w Holandii miałam o wiele cięższą pracę jak w polsce.....

Ja tez bardzo chciałam wrócić do pl. Ciężka praca itd. Ale tam niektóre sprawy są proste. Kupiliśmy auto n a poczcie zapłaciliśmy 9 e za rejestrację. A tu ciągle problemy i tylko kasę x ciebie ciągną. A jak masz swoją firmę to już w ogóle :/
    Fakt mieszkanie drogie my płacilismy 200 za pokój. I ubezpieczenie zdrowotne 100.e.
    koszt za 2 os jakieś 700 euro a zostawał pi 1200 e. Wiec źle nie było. A tu np. Mieszkanie plus opłaty za wlasnosciowe bez kredytów i rat 1100 zł. Nie mamy ogrzewanie w donu. Wszędzie plusy i minusy. Ale ja jestem człowiekiem który nie nadaje się do życia za granicą. :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    A to nie. Bo ja tego nie wytrzymam.

Moj maz bardzo nalegal abym do niego poszla na te 3 badanie, bo skoro tak szuka i nic nie znajdzie to znaczy, ze wszystko ok. Co prawda po badaniu bylam tak szczesliwa jak mi powiedzial, ze mala zdrowa, ale 2 godziny w poczekalni, gdzie wyszly 2 zaplakane pacjentki, w tym czasie poczytalam o nim opinie i juz mialam brac nogi za pas. Nie neguje tego, ze byc moze to dobry fachowiec, ale ja od lekarza oczekuje choc odrobinke empati. No i fajne to, ze daje zdjecia i plyte w cenie badania, ale i tak mnie to nie skusi, chyba bym juz tydzien wczesniej byla chora

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    No wanienka prawie jak przetestowana ;)

d9da661a45c23a69med.jpg

Byleby kotka sobie z niej kuwety nie zrobila :P

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chyba znalazłam w polskiej aptece, ale to nie jest żelazo tylko sok bio http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-sok-warzywny-bio-750ml-duplikat-1.html

U nas to nie jest Bio.
    Ale to ten klassik.

Na opakowaniu z tylu pisze - budulec krwi, dla kobiet w ciazy i karmiacych piersia.

Sklad:

ZUTATEN

Roter Traubensaft, Apfelsaft, weißer Traubensaft, Orangensaft, Acerolamark, Brombeersaft, Kirschsaft, Honig (1 %), Eisen(II)

Eisen - zelazo.

Wazne ze pomaga.

• lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

To jest to:

http://www.aleeko.pl/produkt/141-rumiane-policzki-klassik-sok-750-ml-rabenhorst.html

sok o zawartości 28mg żelaza

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy, trzeci dzień bez kibelka, kiszki mnie bola normalnie ;/

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sadzicie o poduszkach motylkach warto czy gadżet

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Byleby kotka sobie z niej kuwety nie zrobila :P

hahhaahahha nie, z moją kicią nie ma takiej opcji, ale miejsce do spania to mogłaby sobie w tym urządzić :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka sok ze sliwek mi pomaga i codziennie kefir albo actimelek przed śniadaniem
    Ps zmienilam foto profilowe :-) moja dzisiejsza inwencja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:23

mamasia, psioszka11, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly dzien zaiwaniam, szprzatalam mieszkanie, zakupy, obiad i przygotowania do popoludniowej wizyty tesciow. Wczoraj maz powiedzial, cos co mega mnie zabolalo, wywlekanie starych brudow, w zamian w odwecie obiecalam sobie i jemu, ze dzis jak jego rodzice przyjda mnie w domu nie bedzie. Bardzo mnie korci, zeby wszystko przygotowac i zabrac dupe z domu, ale tak mi jakos glupio bo mimo, ze urodziny mam w przyszlym tygodniu, to wiem ze przychodza na kawe urodzinowa, bo nam pozniej nie pasuje, a i tesciowa wyjezdza na wies na cale lato. W innym wypadku nie mialabym skrupulow, ale boje sie ze moga sie obrazic

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czekają badania w przyszłym tygodniu. Biorę Pregna plus,magne b6,zelazo a hemoglobina ostatnio 10,8. Lek mnie postraszyl ze jak spadnie poniżej 10 to do hematologa musze iść :/ a na witaminy wydaje fortunę i guzik to daje. Najwyżej wypróbuję ten sok skoro mówisz, że działa

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam kuzynkę, która mieszka w Niemczech żeby mi kupiła. Będzie na Boże Ciało w Polsce to mi przywiezie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Migotka sok ze sliwek mi pomaga i codziennie kefir albo actimelek przed śniadaniem
    Ps zmienilam foto profilowe :-) moja dzisiejsza inwencja
    Fajne foto :-) tez ostatnio sobie zrobiłam z imieniem synka :-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Mnie też czekają badania w przyszłym tygodniu. Biorę Pregna plus,magne b6,zelazo a hemoglobina ostatnio 10,8. Lek mnie postraszyl ze jak spadnie poniżej 10 to do hematologa musze iść :/ a na witaminy wydaje fortunę i guzik to daje. Najwyżej wypróbuję ten sok skoro mówisz, że działa

Najniższą wartość Hb miałam w 17t6d czyli 10,1 i od tej pory byłam pod kontrolą hematologa (obniżenie HB nie miało u mnie związku z poziomem żelaza). Potem Hb zaczęła samoistnie wracać do normy. W 19t1d Hb była 10,7, w 21t1d Hb 10,4, w 25t0d Hb 10,8, więc już się nie martwimy. Dopóki nie spada poniżej 10 to jest ok.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Poprosiłam kuzynkę, która mieszka w Niemczech żeby mi kupiła. Będzie na Boże Ciało w Polsce to mi przywiezie.

Mam nadzieje ze Ci pomoze :)

Zjadlam obiad i zaraz pekne... a musze jeszcze poodkurzac... po przedszkolu przyjdzie do Nas kolega syna sie pobawic.

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ