X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Zylam tak z mezem 5lat i wkoncu zdecydowalismy sie wyjechac z Polski razem na satale.

Zelazo :

https://www.allyouneedfresh.de/cat/?artid=10700&adword=google/Performance/google-shopping/Getraenke/Klassik%20Saft,%20700%20ml

w ciagu miesiaca HgB z 11,3 na 13,6.

To żelazo jest na receptę czy można kupić tak po prostu?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tylko naszykuj sie na to, ze jest to bardzo'specyficzny lekarz, ktory na sile chce cos znalezc. Ja z wlasnej nieprzymuszonej woli juz bym do niego nie poszla, ya duzy stres

A to nie. Bo ja tego nie wytrzymam.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znalazłam w polskiej aptece, ale to nie jest żelazo tylko sok bio http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-sok-warzywny-bio-750ml-duplikat-1.html

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wanienka prawie jak przetestowana ;)

d9da661a45c23a69med.jpg

Cassie, Miru, niecierpliwa, aaaaga, Ewa123, mamasia, Laura, Y, ainer85, małaMyszka, zabka11, Maniuś, Neyla, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To żelazo jest na receptę czy można kupić tak po prostu?

U Nas kupisz w kazdym sklepie. Nie wiem czy mozna to kupic w Polsce.

Zreszta tutaj wiekszosc witamin jest do kupienia nawet w DM czy Rossman. Przykladowo wit E 200 w Polsce jest na recepte i cholerie droga, tutaj E600 kupisz za 5euro bez recepty.

Mi HgB lecialo od poczatku ciazy w dol.
    Dostalam probke wlasnie tego zelaza i moj mowi wez kupimy kilka butelek i zoabczymy na kolejnych badaniach jaki bedzie wynik. Jak zobaczylam 13,6 to myslalam ze sie poplacze ze szczescia.

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    A ja się nie zgodzę z opinią mieszkających za granicą albo inaczej zależy w jakich warunkach się żyje....

Ja mieszkałam 7 lat za granicą razem z mężem. Mieliśmy tam mieszkanie które trzeba było utrzymać a niestety nie był to tani koszt, media itp.
    Dochodziły opłaty za auto, ubezpieczenie i do tego jedzenie cholernie drogie....nie wspomnę o ubraniach i kosmetykach. Dodam też że oboje pracowaliśmy a była to właśnie Holandia.

Od roku jestem w polsce i również oboje mieliśmy pracę ( ja do lutego na chorobowym ) i powiem że żyje nam się tak samo jak tam.... Stać nas na dobre jedzenie nawet lepsze bo polskie :D i ciuszki i kosmetyki i również mamy tutaj swoje mieszkanie jak i utrzymujemy auto. Ja jestem szczęśliwa że mogłam wrócić do polski, ale trzeba przeżyć kilka lat za granicą żeby docenić polske, takie jest moje zdanie ;)

EDIT. A i dodam jeszcze że w Holandii miałam o wiele cięższą pracę jak w polsce.....

Ja tez bardzo chciałam wrócić do pl. Ciężka praca itd. Ale tam niektóre sprawy są proste. Kupiliśmy auto n a poczcie zapłaciliśmy 9 e za rejestrację. A tu ciągle problemy i tylko kasę x ciebie ciągną. A jak masz swoją firmę to już w ogóle :/
    Fakt mieszkanie drogie my płacilismy 200 za pokój. I ubezpieczenie zdrowotne 100.e.
    koszt za 2 os jakieś 700 euro a zostawał pi 1200 e. Wiec źle nie było. A tu np. Mieszkanie plus opłaty za wlasnosciowe bez kredytów i rat 1100 zł. Nie mamy ogrzewanie w donu. Wszędzie plusy i minusy. Ale ja jestem człowiekiem który nie nadaje się do życia za granicą. :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    A to nie. Bo ja tego nie wytrzymam.

Moj maz bardzo nalegal abym do niego poszla na te 3 badanie, bo skoro tak szuka i nic nie znajdzie to znaczy, ze wszystko ok. Co prawda po badaniu bylam tak szczesliwa jak mi powiedzial, ze mala zdrowa, ale 2 godziny w poczekalni, gdzie wyszly 2 zaplakane pacjentki, w tym czasie poczytalam o nim opinie i juz mialam brac nogi za pas. Nie neguje tego, ze byc moze to dobry fachowiec, ale ja od lekarza oczekuje choc odrobinke empati. No i fajne to, ze daje zdjecia i plyte w cenie badania, ale i tak mnie to nie skusi, chyba bym juz tydzien wczesniej byla chora

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    No wanienka prawie jak przetestowana ;)

d9da661a45c23a69med.jpg

Byleby kotka sobie z niej kuwety nie zrobila :P

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chyba znalazłam w polskiej aptece, ale to nie jest żelazo tylko sok bio http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-sok-warzywny-bio-750ml-duplikat-1.html

U nas to nie jest Bio.
    Ale to ten klassik.

Na opakowaniu z tylu pisze - budulec krwi, dla kobiet w ciazy i karmiacych piersia.

Sklad:

ZUTATEN

Roter Traubensaft, Apfelsaft, weißer Traubensaft, Orangensaft, Acerolamark, Brombeersaft, Kirschsaft, Honig (1 %), Eisen(II)

Eisen - zelazo.

Wazne ze pomaga.

• lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

To jest to:

http://www.aleeko.pl/produkt/141-rumiane-policzki-klassik-sok-750-ml-rabenhorst.html

sok o zawartości 28mg żelaza

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy, trzeci dzień bez kibelka, kiszki mnie bola normalnie ;/

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sadzicie o poduszkach motylkach warto czy gadżet

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Byleby kotka sobie z niej kuwety nie zrobila :P

hahhaahahha nie, z moją kicią nie ma takiej opcji, ale miejsce do spania to mogłaby sobie w tym urządzić :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka sok ze sliwek mi pomaga i codziennie kefir albo actimelek przed śniadaniem
    Ps zmienilam foto profilowe :-) moja dzisiejsza inwencja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:23

mamasia, psioszka11, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly dzien zaiwaniam, szprzatalam mieszkanie, zakupy, obiad i przygotowania do popoludniowej wizyty tesciow. Wczoraj maz powiedzial, cos co mega mnie zabolalo, wywlekanie starych brudow, w zamian w odwecie obiecalam sobie i jemu, ze dzis jak jego rodzice przyjda mnie w domu nie bedzie. Bardzo mnie korci, zeby wszystko przygotowac i zabrac dupe z domu, ale tak mi jakos glupio bo mimo, ze urodziny mam w przyszlym tygodniu, to wiem ze przychodza na kawe urodzinowa, bo nam pozniej nie pasuje, a i tesciowa wyjezdza na wies na cale lato. W innym wypadku nie mialabym skrupulow, ale boje sie ze moga sie obrazic

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czekają badania w przyszłym tygodniu. Biorę Pregna plus,magne b6,zelazo a hemoglobina ostatnio 10,8. Lek mnie postraszyl ze jak spadnie poniżej 10 to do hematologa musze iść :/ a na witaminy wydaje fortunę i guzik to daje. Najwyżej wypróbuję ten sok skoro mówisz, że działa

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam kuzynkę, która mieszka w Niemczech żeby mi kupiła. Będzie na Boże Ciało w Polsce to mi przywiezie.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Migotka sok ze sliwek mi pomaga i codziennie kefir albo actimelek przed śniadaniem
    Ps zmienilam foto profilowe :-) moja dzisiejsza inwencja
    Fajne foto :-) tez ostatnio sobie zrobiłam z imieniem synka :-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Mnie też czekają badania w przyszłym tygodniu. Biorę Pregna plus,magne b6,zelazo a hemoglobina ostatnio 10,8. Lek mnie postraszyl ze jak spadnie poniżej 10 to do hematologa musze iść :/ a na witaminy wydaje fortunę i guzik to daje. Najwyżej wypróbuję ten sok skoro mówisz, że działa

Najniższą wartość Hb miałam w 17t6d czyli 10,1 i od tej pory byłam pod kontrolą hematologa (obniżenie HB nie miało u mnie związku z poziomem żelaza). Potem Hb zaczęła samoistnie wracać do normy. W 19t1d Hb była 10,7, w 21t1d Hb 10,4, w 25t0d Hb 10,8, więc już się nie martwimy. Dopóki nie spada poniżej 10 to jest ok.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Poprosiłam kuzynkę, która mieszka w Niemczech żeby mi kupiła. Będzie na Boże Ciało w Polsce to mi przywiezie.

Mam nadzieje ze Ci pomoze :)

Zjadlam obiad i zaraz pekne... a musze jeszcze poodkurzac... po przedszkolu przyjdzie do Nas kolega syna sie pobawic.

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ