SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My je wózek zamówiliśmy. Bylam oglądać w kwietniu to mówili że 2 tygodnie się czeka. Pojechaliśmy teraz tydzień temu już konkretnie zamówić a tam...minimum 4 tygodnie :o podobno im później tzn bliżej lata tym więcej zamówień i jeszcze urlopy w fabrykach. Diwiedzcie się czy wasze modele będą dostępne w krótkim czasie żeby później nie było że przyjdą wam w sierpniu
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:witajcie!
Dziewczyny c.d. mojej toksoplazmozy. Byłam dzisiaj w labo i pielęgniarka powiedziała, że prawdopodobnie przeszłam toxo w ciazy...
Zasugerowala, żebym powtórzyła badanie i zrobiła IgM i IgG. Wynik może jutro, a na pewno pojutrze.
Dziś do ginekologa... zobaczymy co powie.
Proszę 3majcie kciuki.
Co do fotelika Karolinki jak najbardziej super zakup.
Lys śliczny kotek.
No i zgadzam się co do upałów, co to będzie za miesiąc, dwa...
Zobaczymy dzisiaj ile Franek urósł, czy wszystko wporzadku.
Miłego popołudnia
będzie dobrze. Mam nadzieje ze wszystko się wyjaśni.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Mąż pojechał zamówić wózek- zdecydowałam Riko Nano- kolor szary. Wróci to zjemy obiadek i do szkoły rodzenia będziemy się zbierać. A wczoraj zakupiliśmy też wanienkę i do tego leżaczek dla niemowląt ,termometr i przewijak. Brakuje tetry, pampersów i kosmetyków.
Psioszka ja równiez zdecydowałam sie na RIko Nano - czekam na odbiór , ja z kolei kolor cafe latte.
Edit: z tego co pamietam to najpierw razem napaliłysmy my sie na camarelo carera)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:40
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
mi dziewczyny ręce dzis opadły , byłam na badaniach : tzn morfologia , mocz i odczym Coombsa . Raz juz ten odczyn robiłam w grudniu i pytali tylko o moja grupe krwi , dzis kazali mi dodatkowo podac grupe krwi ojca dziecka - oczywiscie nie znam , wiec dzwonie do niego - ten podaje mi ze chyba B Rh+ ,mówie ze chyba to za mało - wiec odpowiada ze zadzwoni do matki i sie upewni - ta oczywiscie poza domem... i nie pamieta bo ona ma 4 synów i ze w domu zobaczy w ksiazeczce zdrowia to jak bedzie to sprawdzi . Pielegniarka na mnie wielkie oczy... wiec mowie ze jak sie dowiem to zadzwonie do nich.... Po czym dzwonie do rejestacji , i mowie ze mialam dzwonic a ta na cały głos " aaa tak , pielegniarka mi mowiła ze miała Pani odnaleść ojca dziecka i dowiedziec sie jaka ma grupe krwi" prostowac juz mi sie tego nie chcialo...
magda sz, lys, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Laura, mamasia, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej hej
witamy po wizycie
Alex wazy juz 1091g
wyprzedza termnin o ponad tydzien
Moja Kluseczka
Z powodu boli brzucha i skurczy kontrola za 2 tygodniei znow sie zobaczymy
Glukoza w czwartek
POZDRAWIAMY :*lys, Paula_071, 0na88, małaMyszka, psioszka11, zabka11, Laura, mamasia, niecierpliwa, kasiuleek, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Ja juz po obiadku ledwo wysiedzialam przy stole maly jest nisko i czulam nacisk na pecherz i pipke jak leze jest ok w ogole czesciej jest nisko ruchy i kopniaki powyzej lini pępka to rzadkość
-
hej
u nas dzis upał, 27stopni, od rana sprzatanie,bo maz robi na balkonie takie boczne ozdobne kratki drewniane i w zwiazku z tym syf i pył wszędzie...
wczoraj stałam 3 godz w kuchni przy krokietach i naleśnikach, dzis musze naleśników dosmażyc bo duzo farszu mi zostało i bedzie jeszcze obiad na jutro.
na kolację dzis robię zielone szparagi
uporałam sie tez wczoraj z resztą prasownaia, dzis umyłam okno balkonowe i padam....
ogólnie dzis mi straaasznie ciężko, Klara siedzi nisko i ciagle mi ciśnie na pęcherz....czuję sie jakbym kamienie w środku nosiła...
takze wyłożyłam sie na kanapie i idę was poczytac.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dostałam właśnie ten termometr microlife nc 150. Tylko nie mam na kim go przetestować
Kupiłam tutaj i razem z przesyłką zapłaciłam 105,89. Nie wiem jak w gemini, ale tu jest razem z plastikowym etui.
http://www.sklepmedyczny.net/towar/419/termometr-bezdotykowy-microlife-nc150.htmlmałaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:dziewczyny pomocy, trzeci dzień bez kibelka, kiszki mnie bola normalnie ;/
Je od tego tygodnia jem 2-3 razy kiwi i nie narzekammagda sz lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dziewczyny a co sadzicie o poduszkach motylkach warto czy gadżet
małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
widzę ze dzis nie tylko ja nie mogłam spac....połozyłam sie po 24, a po 5 pobudka na siusiu, potem przerzucałam sie do 6 i wstałam w końcu po 7 bo i tak nie mogłam zasnąc.
Euforia - super ze maluch siedzi sobie w najlepszym domku świata i oby tak dalej
magda sz - hehehhe no to niezłą pobudkę miałaśmi nic nie cieknie, w poprzedniej ciąży tez nie miałam takich akcji - chyba bedziesz obdzielac swoim mlekiem jeszcze inne dzieci na poporodowym
co do obrączki to ja narazie przełożyłam na lewą rękę, bo tam jest ok, a na prawej ciezko schodzi...
Karolina - mi kolezanka szyje własnie taka pościel - z jednej strony bawełna , z drugiej minkytylko ze ja uderzam w kolor miętowy,szary i biały
co do gondoli to ja zamierzam uszyc albo zamówić posciel do wózka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:27
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Psioszka ja równiez zdecydowałam sie na RIko Nano - czekam na odbiór , ja z kolei kolor cafe latte.
Edit: z tego co pamietam to najpierw razem napaliłysmy my sie na camarelo carera)
No dokładnie tak było.U mnie po drodze jeszcze był Bebetto Holland, ale w sumie mój mąż podjął decyzję, bo ja to bym do sierpnia się jeszcze zastanawiała.
A gdzie zamawiałaś?
Czas oczekiwania różny- w Bajce do 6 tygodni nam powiedzieli. A zamówiliśmy w BoboWózki- jutro mają do nas zadzwonić kiedy będzie, bo dziś centrala była już zamknięta, jak mąż pojechał. A i od wcz cena wózka wzrosła o 20zł - heh.Ciekawe czy co dzień im tak skacze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:11
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
lys - cudna kotka!!!
ainer - ja tez dzis wyszłam na chwilę i byłam przerazona gorącem....nie wiem co bedzie w czerwcu i lipcu, dodatkowo mieszkam na 3 pietrze....:-0
chcebycmama - daj znac koniecznie co z ta toxo - ja przechodziłam toxo 4 lata temu i prez ponad 2 nie mogłam zbic IGM....zjadłam masę rovamycyny, przez co mój żołądek jest teraz bardzo wrażliwy, mam refluks itp....echhhh..
ona - hhahahahaha co za baby w rejestracji!!
Manius - gratulacje wizyty!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:28
lys, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kochane byłam u stomatologa - ząbki ogólnie zdrowe i mocne. Zrobiła profilaktycznie jednego, który mnie pobolewał, bo miałam plombę i myślałam, że może się wykruszyła czy coś.
Okazało się, że nie boli ten o którym myślałam, tylko następny, no i z małej kropki zrobiła się ogromny ubytek, ale naprawiony. Teraz tylko mnie boli po wierceniu i grzebaniu, mam nadzieję, że szybko mi minie.
Nie jest to jakiś mega ból, ale jednak go czuję...
Mężuś wraca już do domu, idę się ubierać i spadamy na spacerek z małą...
Laura lubi tę wiadomość