Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My je wózek zamówiliśmy. Bylam oglądać w kwietniu to mówili że 2 tygodnie się czeka. Pojechaliśmy teraz tydzień temu już konkretnie zamówić a tam...minimum 4 tygodnie :o podobno im później tzn bliżej lata tym więcej zamówień i jeszcze urlopy w fabrykach. Diwiedzcie się czy wasze modele będą dostępne w krótkim czasie żeby później nie było że przyjdą wam w sierpniu :)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    witajcie!

Dziewczyny c.d. mojej toksoplazmozy. Byłam dzisiaj w labo i pielęgniarka powiedziała, że prawdopodobnie przeszłam toxo w ciazy...
    Zasugerowala, żebym powtórzyła badanie i zrobiła IgM i IgG. Wynik może jutro, a na pewno pojutrze.

Dziś do ginekologa... zobaczymy co powie. :-(

Proszę 3majcie kciuki.

Co do fotelika Karolinki jak najbardziej super zakup. :-)

Lys śliczny kotek.

No i zgadzam się co do upałów, co to będzie za miesiąc, dwa...

Zobaczymy dzisiaj ile Franek urósł, czy wszystko wporzadku.

Miłego popołudnia :-)

będzie dobrze. Mam nadzieje ze wszystko się wyjaśni.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie sie orientowałam o wózek który wybralismy to w wakacje czas oczekiwania do 3tygodni a przed wakacjami do tygodnia :)
    Wiec my zamówimy w lipcu :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Mąż pojechał zamówić wózek- zdecydowałam Riko Nano- kolor szary. Wróci to zjemy obiadek i do szkoły rodzenia będziemy się zbierać. A wczoraj zakupiliśmy też wanienkę i do tego leżaczek dla niemowląt ,termometr i przewijak. Brakuje tetry, pampersów i kosmetyków.

Psioszka ja równiez zdecydowałam sie na RIko Nano - czekam na odbiór , ja z kolei kolor cafe latte. :)

Edit: z tego co pamietam to najpierw razem napaliłysmy my sie na camarelo carera ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:40

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziewczyny ręce dzis opadły , byłam na badaniach : tzn morfologia , mocz i odczym Coombsa . Raz juz ten odczyn robiłam w grudniu i pytali tylko o moja grupe krwi , dzis kazali mi dodatkowo podac grupe krwi ojca dziecka - oczywiscie nie znam , wiec dzwonie do niego - ten podaje mi ze chyba B Rh+ ,mówie ze chyba to za mało - wiec odpowiada ze zadzwoni do matki i sie upewni - ta oczywiscie poza domem... i nie pamieta bo ona ma 4 synów i ze w domu zobaczy w ksiazeczce zdrowia to jak bedzie to sprawdzi . Pielegniarka na mnie wielkie oczy... wiec mowie ze jak sie dowiem to zadzwonie do nich.... Po czym dzwonie do rejestacji , i mowie ze mialam dzwonic a ta na cały głos " aaa tak , pielegniarka mi mowiła ze miała Pani odnaleść ojca dziecka i dowiedziec sie jaka ma grupe krwi" prostowac juz mi sie tego nie chcialo... :)

magda sz, lys, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Laura, mamasia, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) witamy po wizycie :) Alex wazy juz 1091g :) wyprzedza termnin o ponad tydzien ;) Moja Kluseczka <3
    Z powodu boli brzucha i skurczy kontrola za 2 tygodnie <3 i znow sie zobaczymy :D
    Glukoza w czwartek :/
    POZDRAWIAMY :*

lys, Paula_071, 0na88, małaMyszka, psioszka11, zabka11, Laura, mamasia, niecierpliwa, kasiuleek, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te babki z rejestracji są bezkonkurencyjne. Brak słów ;)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i zapomnialam dzis studniowka :) :) :) od jutra na liczniku juz tylko dwie cyferki!!!! :P

małaMyszka, sylwucha89, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama trzymam kciuki. Ona haha ale sie usmialam :) babki z rejestracji przebily wszystko :)

Jade na SR ale kurde zebra tak mi daja ze nie moge oddychac:/ strasznie ciezko jest

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obiadku ledwo wysiedzialam przy stole maly jest nisko i czulam nacisk na pecherz i pipke jak leze jest ok w ogole czesciej jest nisko ruchy i kopniaki powyzej lini pępka to rzadkość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

u nas dzis upał, 27stopni, od rana sprzatanie,bo maz robi na balkonie takie boczne ozdobne kratki drewniane i w zwiazku z tym syf i pył wszędzie...
    wczoraj stałam 3 godz w kuchni przy krokietach i naleśnikach, dzis musze naleśników dosmażyc bo duzo farszu mi zostało i bedzie jeszcze obiad na jutro.
    na kolację dzis robię zielone szparagi :-)
    uporałam sie tez wczoraj z resztą prasownaia, dzis umyłam okno balkonowe i padam....
    ogólnie dzis mi straaasznie ciężko, Klara siedzi nisko i ciagle mi ciśnie na pęcherz....czuję sie jakbym kamienie w środku nosiła...
    takze wyłożyłam sie na kanapie i idę was poczytac.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie ten termometr microlife nc 150. Tylko nie mam na kim go przetestować :)

Kupiłam tutaj i razem z przesyłką zapłaciłam 105,89. Nie wiem jak w gemini, ale tu jest razem z plastikowym etui.

http://www.sklepmedyczny.net/towar/419/termometr-bezdotykowy-microlife-nc150.html

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziewczyny pomocy, trzeci dzień bez kibelka, kiszki mnie bola normalnie ;/
    kefir, śliwki suszone albo jedno kiwi i rano jak ta lala...

Je od tego tygodnia jem 2-3 razy kiwi i nie narzekam :D

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny a co sadzicie o poduszkach motylkach warto czy gadżet
    Moja siostra kupiła dla córeczki, na początku jak poduszka przyszła to żałowała bo dała 70 zł, a to takie małe..a teraz nie wyobraża sobie spacerów bez tej podusi ;-)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ze dzis nie tylko ja nie mogłam spac....połozyłam sie po 24, a po 5 pobudka na siusiu, potem przerzucałam sie do 6 i wstałam w końcu po 7 bo i tak nie mogłam zasnąc.

Euforia - super ze maluch siedzi sobie w najlepszym domku świata i oby tak dalej :-)

magda sz - hehehhe no to niezłą pobudkę miałaś :) mi nic nie cieknie, w poprzedniej ciąży tez nie miałam takich akcji - chyba bedziesz obdzielac swoim mlekiem jeszcze inne dzieci na poporodowym ;-)
    co do obrączki to ja narazie przełożyłam na lewą rękę, bo tam jest ok, a na prawej ciezko schodzi...

Karolina - mi kolezanka szyje własnie taka pościel - z jednej strony bawełna , z drugiej minky :-) tylko ze ja uderzam w kolor miętowy,szary i biały :-)

co do gondoli to ja zamierzam uszyc albo zamówić posciel do wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:27

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Psioszka ja równiez zdecydowałam sie na RIko Nano - czekam na odbiór , ja z kolei kolor cafe latte. :)

Edit: z tego co pamietam to najpierw razem napaliłysmy my sie na camarelo carera ;))

No dokładnie tak było.U mnie po drodze jeszcze był Bebetto Holland, ale w sumie mój mąż podjął decyzję, bo ja to bym do sierpnia się jeszcze zastanawiała.
    A gdzie zamawiałaś?
    Czas oczekiwania różny- w Bajce do 6 tygodni nam powiedzieli. A zamówiliśmy w BoboWózki- jutro mają do nas zadzwonić kiedy będzie, bo dziś centrala była już zamknięta, jak mąż pojechał. A i od wcz cena wózka wzrosła o 20zł - heh.Ciekawe czy co dzień im tak skacze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:11

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - cudna kotka!!!

ainer - ja tez dzis wyszłam na chwilę i byłam przerazona gorącem....nie wiem co bedzie w czerwcu i lipcu, dodatkowo mieszkam na 3 pietrze....:-0

chcebycmama - daj znac koniecznie co z ta toxo - ja przechodziłam toxo 4 lata temu i prez ponad 2 nie mogłam zbic IGM....zjadłam masę rovamycyny, przez co mój żołądek jest teraz bardzo wrażliwy, mam refluks itp....echhhh..

ona - hhahahahaha co za baby w rejestracji!!:-D

Manius - gratulacje wizyty!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:28

lys, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam u stomatologa - ząbki ogólnie zdrowe i mocne. Zrobiła profilaktycznie jednego, który mnie pobolewał, bo miałam plombę i myślałam, że może się wykruszyła czy coś.

Okazało się, że nie boli ten o którym myślałam, tylko następny, no i z małej kropki zrobiła się ogromny ubytek, ale naprawiony. Teraz tylko mnie boli po wierceniu i grzebaniu, mam nadzieję, że szybko mi minie.

Nie jest to jakiś mega ból, ale jednak go czuję...

Mężuś wraca już do domu, idę się ubierać i spadamy na spacerek z małą...

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś gratuluję dużego synka :).
    My mamy wizytę za dwa tygodnie i tak sobie liczę że Dominiś będzie pewnie już ważył ponad kg a u Ciebie Alex już dziś ma ponad kilo WOW :)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja,to i moja Pola ok 1kg wazy juz;))

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ