SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My juz po wizycie tesciow, pare godzin mnie nie bylo, a 3 strony do nadrobienia
Dobrze, ze schowalam dume do kieszeni i zostalam w domu bo duzo bym stracila. Tescie dali nam 2100 zl na pokoik dla Julki
Tesciowa odebrala mi od krawcowej zaslonki. Kupilam material szary zygzak i dalam do uszycia 2 zaslony, 1 firane do skrocenia, druga firane do obszycia po bokach i z zaslonek zostal material i uszyla mi 2 poszewki na jaski i nie moge wyjsc z szoku ile pani krawcowa za to wziela! Trzymajcie sie mocno - 9,50 zl za cala robndcizne!'Szok!!!!!Miru, lys, Magd, Laura, małaMyszka, mamasia, zabka11, Paula_071, Maniuś, Y, kasiuleek, magda sz, 0na88, Martucha86, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Hej kolezanki ktore piekly to ciasto z rabarbarem, dobre? Kupilam ksylitol, o polowe mniej kalorii niz cukier i zdrowszy wiec chyba zrobie, bo chodzi za mna...tylko napisalam do meza smsa kup rabarbar. Wrocil do domu i mowi: nie bylo w sklepie pora....
lys, Magd, Laura, małaMyszka, zabka11, mamasia, Paula_071, Maniuś, Y, Weridiana, magda sz, 0na88, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Hej kolezanki ktore piekly to ciasto z rabarbarem, dobre? Kupilam ksylitol, o polowe mniej kalorii niz cukier i zdrowszy wiec chyba zrobie, bo chodzi za mna...tylko napisalam do meza smsa kup rabarbar. Wrocil do domu i mowi: nie bylo w sklepie pora....
Dobre ciasto mialabys z poremmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:My też rozważalismy te dwa wózki tzn bebetto i adamex. Ale gdy porównaniem oba w jednym sklepie jednoglosnie wygrał bebetto holand 2015. Różni się od tego z tamtego roku.
przede wszystkim ma tkaninę odbijająca UV i nienagrzewa się no i można czyścić. A później drobne rzeczy.
np ściąganie gondoli czy fotelika.
w pajero trzeba trzymać oba przyciski i unieść gondole w bebetto możesz podejść najpierw z jednej odhaczyc później z drugiej nie dotykając gondoli. I dopiero ja za rączkę podnieść . Tak samo fotelik. Dla mnie to ważne bo ja jestem drobna i ciężko mi było nachylic się przez rączkę podnieść oba zaczepy jednocześnie i unieść gondole. A tak obeszlam wózek do okola odczepilam a ona nadal stabilnie stała na stelażu.
Ma więcej amortyzatorow i niezależnych. Wpadasz do dziury jednym kołem a gondola ani drgnie bo jest autowyrownanie.
Uderzasz w krawężnik- kółka się chowają a gondola ani drgnie.
no i na kołach masz więcej "szprych" co daje ze ciężkie dziecko i obciążenie Wózek nie bbędą wykrzywiac kół albo narażać na uszkodzenia. No i to ze ta biała gondole możesz szokować cifem np bo inne mają taki materiał co się rysuje.
No i rama biała jest 3 razy malowana. Pierścionkiem robiłam rys i ani śladu bo jest biały podkład i nie widać rys. A w pajero od razu na czarno rysy od paznokci.
A jak rozpoznać czy to model z 2014 czy 2015? Często widzę w necie "model 2014/2015" Już nic nie kumam.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Masakra
Pol darmo.
a co do teściów to najdroższa schowana dumą o jakiej słyszałam
Haha chyba musze ich czesciej zapraszac
I tak tescia troche wprawilam w zaklopotanie bo pyta sie mnie ile nas wyniesie urzadzenie pokoju, a ze ostatnio liczylam to mowie, ze 2,500-3000 a on na taka kwote nie byl przygotowanyJa myslalam, ze pyta orientacyjnie a on wyciaga kase i mowi, ze reszte nam kiedys dolozy. Ale mi sie glupio zrobilo...
Tesciowa mowila mi, ze ta krawcowa jest tania, ale nie sadzilam, ze az tak. Ja mam swoja w Pyskowicach i za same zaslonki chciala 40 zl wiec za to wszystko by wziela z 70 zl
A najwieksza radosc sprawia mi to, ze od 17 Julka takie akrobacje odstawia, ze chyba tez sie ucieszyla z prezentu dziadkow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:18
lys, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
lys wrote:no ja niestety jestem sama, więc dopóki mnie ktoś nie odwiedzi to testów nie będzie. Próbowałam na sobie testować, ale to nie to samo.
mina chyba byłaby bezcenna
niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Czy wasze dzieci tez sa tak silne ze jak maja faze to tak sie mocno ruszaja ze az brzuch boli?
Mamusku z dnia na dzien czuje ze jest co raz silniejsza,co bedzie za miesiac,dwa ?:o
Mnie nigdy nie zabolalo, czasem zdarza sie tak, ze wystrasze sie kopniaka albo odczuwam dyskomfort, ale bol nie.
Karolina ja mysle, ze za miesiac, dwa to beda mialy mniej miejsca i az tak mocno ruszac sie nie beda
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:A jak rozpoznać czy to model z 2014 czy 2015? Często widzę w necie "model 2014/2015" Już nic nie kumam.
przede wszystkim ze w kołach nie są 3 a chyba 6-8 szprych.
One są z marca 2015.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Hej kolezanki ktore piekly to ciasto z rabarbarem, dobre? Kupilam ksylitol, o polowe mniej kalorii niz cukier i zdrowszy wiec chyba zrobie, bo chodzi za mna...tylko napisalam do meza smsa kup rabarbar. Wrocil do domu i mowi: nie bylo w sklepie pora....
to się uśmiałam
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Właśnie o to pytałam w sklepie. I powiedział ze często oszukują sprzedając z tamtego roku.
przede wszystkim ze w kołach nie są 3 a chyba 6-8 szprych.
One są z marca 2015.
Wszystkie hollandy, które widziałam mają więcej niż 3 szprychy.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nieźle z tym porem!
Moje popołudnie tak minęło
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e513635bbf.jpgniecierpliwa, 5ylwia, lys, Laura, Magd, Maniuś, mamasia, kasiuleek, zabka11, Amberla, Martucha86, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tesciowa odebrala mi od krawcowej zaslonki. Kupilam material szary zygzak i dalam do uszycia 2 zaslony, 1 firane do skrocenia, druga firane do obszycia po bokach i z zaslonek zostal material i uszyla mi 2 poszewki na jaski i nie moge wyjsc z szoku ile pani krawcowa za to wziela! Trzymajcie sie mocno - 9,50 zl za cala robndcizne!'Szok!!!!!
WOW! To ona chyba dokłada do interesu, za prąd i nici więcej pewnie zapłaciła.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.