SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej Kochane,
jestem tu po raz pierwszy, termin na 30.08.2015, czekam na cudowną Michalinkęmam do Was pytanie, jestem w 26 tc i już drugi raz w ciągu miesiąca zdarzyły mi się w nocy dość ostre bóle, które ciężko mi jest odróżnić od bólu podczas zatrucia. Na początku to był tylko ból a po ok.20 minutach poczułam parcie i musiałam zawitać w łazience. Ból brzucha mega ostry, przeszywający... czy miałyście podobne przypadki?
małaMyszka, Weridiana, Cassie lubią tę wiadomość
-
zuzka.mom wrote:hej Kochane,
jestem tu po raz pierwszy, termin na 30.08.2015, czekam na cudowną Michalinkęmam do Was pytanie, jestem w 26 tc i już drugi raz w ciągu miesiąca zdarzyły mi się w nocy dość ostre bóle, które ciężko mi jest odróżnić od bólu podczas zatrucia. Na początku to był tylko ból a po ok.20 minutach poczułam parcie i musiałam zawitać w łazience. Ból brzucha mega ostry, przeszywający... czy miałyście podobne przypadki?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Czas oczekiwania różny- w Bajce do 6 tygodni nam powiedzieli. A zamówiliśmy w BoboWózki- jutro mają do nas zadzwonić kiedy będzie, bo dziś centrala była już zamknięta, jak mąż pojechał. A i od wcz cena wózka wzrosła o 20zł - heh.Ciekawe czy co dzień im tak skacze:)
Co za dziady, 2 tygodnie mają dopiero otwarte a już podnoszą ceny! A mieli już Adamex Pajero? Bo ja się właśnie zastanawiam między nim a Bebetto Holland. Rico Nano też był ok, bardzo podobny do BH, coś mi się w nim nie podobało ale już nie pamiętam co...
A ja dalej w łóżku. Cały dzień się męczę przez to żelazo.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyLaura wrote:Zuzka ja często mam bóle brzucha takie jelitowe właśnie, ostry ból a pozniej wędruję do WC. Ja mam tak od dawna i wiem że to od jelit, nawet mój lekarz to potwierdził ale jeżeli Ciebie to niepokoi to udaj się do lekarza.
Laura, troszkę mnie uspokoiłaśna szczęście w piątek jestem umówiona na wizytę więc podpytam. Mi właśnie też się wydaje, że to jelitka, możliwe, żeby Maleństwo sie tak układało i uciskało co nieco?
-
Zuzka ja mam często takie coś, taka mega niestrawność, bulgotanie w jelitach, skurcze jelit itp. Maleństwo mi uciska jelita i przez to takie akcje- tak jak mi to lekarz tłumaczył. Dużo płynów mam pić żeby miało się w czym trawić jedzonko i nie zastało się w jelitach.
-
nick nieaktualny
-
Ale mnie moj wqrwia. O maj gad !!!! W sumie nawet nie wiem czym cbyba wszystkim naraz najlepiej jak by sie nie odzywal i zszedł mi z oczu wrrryyyy.....
Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po wizycie.
Dzisiaj nie miałam dokładnych badań. Na usg zobaczyliśmy serduszko i ginekolog posprawdzal czy wszystko dobrze z maluszkiem. Powiedział, że wszystko dobrze, maluszek ma się świetnie, serducho pięknie bije 140 ud/min. Maluszek jest w położeniu miednicowo poprzecznym, dlatego po prawej stronie czuje kopniaki, a z lewej strony nic nie czuję.
Co do toxo to mam powtórzyć IgG i IgM. Wypisał mi już receptę na wszelki wypadek, właśnie rowamycyne. Powiedział, ze zdarzają się błędy w laboratoriach, gdyby się okazało, że się zaraził am toxo no to na szczęście nie w I trymestrze, gdzie to jest najgroźniejsze. Pod koniec I trymestru wynik IgG był ujemny wiec w pierwszym trymestrze na pewno nie byłam zarazona.
Dzisiaj z rana byłam w labo tak jak już pisałam, wiec pewnie pojutrze będę miała wyniki.
Mam nadzieje, ze skoro maluszek juz jest dobrze wykształcony i teraz tylko rośnie i powiększa mase to już będzie wszystko dobrze.
Zabka11 pewnie przechodziłas toxo nie będąc w ciąży, a mi się trafiło w ciazy. Pal licho ze mną, ale żeby z maluszkiem wszystko było ok.
Smutny mam nastrój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 19:54
lys, Paula_071, mamasia, Laura, magda sz, małaMyszka, zabka11, Y lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
lys wrote:Dostałam właśnie ten termometr microlife nc 150. Tylko nie mam na kim go przetestować
Kupiłam tutaj i razem z przesyłką zapłaciłam 105,89. Nie wiem jak w gemini, ale tu jest razem z plastikowym etui.
http://www.sklepmedyczny.net/towar/419/termometr-bezdotykowy-microlife-nc150.htmlmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Co za dziady, 2 tygodnie mają dopiero otwarte a już podnoszą ceny! A mieli już Adamex Pajero? Bo ja się właśnie zastanawiam między nim a Bebetto Holland. Rico Nano też był ok, bardzo podobny do BH, coś mi się w nim nie podobało ale już nie pamiętam co...
A ja dalej w łóżku. Cały dzień się męczę przez to żelazo.
przede wszystkim ma tkaninę odbijająca UV i nienagrzewa się no i można czyścić. A później drobne rzeczy.
np ściąganie gondoli czy fotelika.
w pajero trzeba trzymać oba przyciski i unieść gondole w bebetto możesz podejść najpierw z jednej odhaczyc później z drugiej nie dotykając gondoli. I dopiero ja za rączkę podnieść . Tak samo fotelik. Dla mnie to ważne bo ja jestem drobna i ciężko mi było nachylic się przez rączkę podnieść oba zaczepy jednocześnie i unieść gondole. A tak obeszlam wózek do okola odczepilam a ona nadal stabilnie stała na stelażu.
Ma więcej amortyzatorow i niezależnych. Wpadasz do dziury jednym kołem a gondola ani drgnie bo jest autowyrownanie.
Uderzasz w krawężnik- kółka się chowają a gondola ani drgnie.
no i na kołach masz więcej "szprych" co daje ze ciężkie dziecko i obciążenie Wózek nie bbędą wykrzywiac kół albo narażać na uszkodzenia. No i to ze ta biała gondole możesz szokować cifem np bo inne mają taki materiał co się rysuje.
No i rama biała jest 3 razy malowana. Pierścionkiem robiłam rys i ani śladu bo jest biały podkład i nie widać rys. A w pajero od razu na czarno rysy od paznokci.Paula_071, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
zuzka.mom wrote:hej Kochane,
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru,z ta amortyzacja jest tak samo w tako extreme,rewelka! Walnelam w podest a kola poszly do przodu i nie odczuwalam tego uderzenia w ogole,tak samo z tymi dziurami,wybojami itp.gnodola "plywa"
Ostatnio zaczepilam dziewczyne z wozkiem tako chyba city move,synek juz ma 1,5roku,ma luz w spacerowce i dziewczyna powiedziala ze jesy bardzo zadowolona,bo mimo swojej wagi bardzo lekko sie prowadzi,to mnie jeszcze bardziej utwierdzilo ze chce tako extreme;)
-
Kkarolinaaaa wrote:Miru,z ta amortyzacja jest tak samo w tako extreme,rewelka! Walnelam w podest a kola poszly do przodu i nie odczuwalam tego uderzenia w ogole,tak samo z tymi dziurami,wybojami itp.gnodola "plywa"
Ostatnio zaczepilam dziewczyne z wozkiem tako chyba city move,synek juz ma 1,5roku,ma luz w spacerowce i dziewczyna powiedziala ze jesy bardzo zadowolona,bo mimo swojej wagi bardzo lekko sie prowadzi,to mnie jeszcze bardziej utwierdzilo ze chce tako extreme;)ale niestety w pajero nie ma. Innych nie ogladalam bo walka toczyła się między tymi dwoma. Ale holand był naprawdę drogi i opuściłam ale znaleźliśmy sklep dostaliśmy rabat i kupiliśmy
-
Miru wrote:My też rozważalismy te dwa wózki tzn bebetto i adamex. Ale gdy porównaniem oba w jednym sklepie jednoglosnie wygrał bebetto holand 2015. Różni się od tego z tamtego roku.
przede wszystkim ma tkaninę odbijająca UV i nienagrzewa się no i można czyścić. A później drobne rzeczy.
np ściąganie gondoli czy fotelika.
w pajero trzeba trzymać oba przyciski i unieść gondole w bebetto możesz podejść najpierw z jednej odhaczyc później z drugiej nie dotykając gondoli. I dopiero ja za rączkę podnieść . Tak samo fotelik. Dla mnie to ważne bo ja jestem drobna i ciężko mi było nachylic się przez rączkę podnieść oba zaczepy jednocześnie i unieść gondole. A tak obeszlam wózek do okola odczepilam a ona nadal stabilnie stała na stelażu.
Ma więcej amortyzatorow i niezależnych. Wpadasz do dziury jednym kołem a gondola ani drgnie bo jest autowyrownanie.
Uderzasz w krawężnik- kółka się chowają a gondola ani drgnie.
no i na kołach masz więcej "szprych" co daje ze ciężkie dziecko i obciążenie Wózek nie bbędą wykrzywiac kół albo narażać na uszkodzenia. No i to ze ta biała gondole możesz szokować cifem np bo inne mają taki materiał co się rysuje.
No i rama biała jest 3 razy malowana. Pierścionkiem robiłam rys i ani śladu bo jest biały podkład i nie widać rys. A w pajero od razu na czarno rysy od paznokci.
Przekonałaś mnie, teraz kolej na przekonanie męża:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Przekonałaś mnie, teraz kolej na przekonanie męża:)
Mnie mój przekonał. A najlepsze ze ja to na kolory patrzyłam :p wstyd się przyznaćale teraz jestemsszczęśliwa że już się robi dla juniora
Dziś mu zrobiłam album taki piękny na cały okres brzuszkowy, noworodkowy aż do roczku a później taki jeden co roku z całego roku. Do 18
A jak będzie pyskowac to pokaże to jego dziewczynie jak latał w pampersie, później bez zębówbędę miała na niego haka
niecierpliwa, lys, Magd, małaMyszka, mamasia, zabka11, Paula_071, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość