X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja srednio co 2-3 tygodnie, bo chodze i na nfz i prywatnie

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U mnie juz twierdza, ze to za pozno. Ja robie 29+0, a to glownie dlatego, zeby sie wstrzelic miedzy wizytami, zeby miec odstep 2 tyg miedzy usg
    A gdzie Robisz te 3? Pisałaś to już chyba ale mam skleroze :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Carbonara podsmazam cebulke szkle ja dodaje drobno pokrojony boczek najlepiej parzony dwa zabki czosnku smaze wszystko i uwazam zeby nie bylo spalone i za bardzo chrupiace makaron gotuje w osolonej wodzie w osobnej misce roztrzepuje smietane dodaje jedno żółtko i ser najlepiej parmezan makaron odlewam i z powrotem do cieplego gara dodaje wszystko z patelni razem z tluszczykiem i sos smietanowy juz nie gotuje tylko energicznie mieszam i odrazu trzeba jesc taka wersje uwielbia moj maz i taka robie juz od lat polecam ps mialam w poniedzialek na obiad :-) :-)

A śmietana zwykła czy 30%?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, to jeszcze zjem lody i idę na pocztę...

zabka11, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio usg miałam 21 kwietnia, połówkowe, za tydzien mam wizyte i dowiem sie kiedy kolejne :) ale teraz juz nie mam takiego cisnienia na usg, na poczatku to mega panikowalam,czeałam, teraz Pola sama daje znac ze jest wsztstko dobrze i sobie fika :)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ostatnio miałam infekcje. Dala leki na 7 dni, na wizycie byłam po 14 dniach. Ciągle infekcja. Kazała dalej leki brać. Ale ta i fikcja bierze się z luteiny która też muszę brać :/

a nie możesz brać luteiny pod język? Albo do połykania?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    A gdzie Robisz te 3? Pisałaś to już chyba ale mam skleroze :)

W Katowicach w Gyncentrum

• amysia Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia, nie zagadałam bo sobie pomyślałam, a co jeśli to nie Ty? i głupio mi było :)
    ze zdjęć z Rzymu sukienkę zapamiętałam, bo mi się bardzo spodobała...gdzie ją kupiłaś?

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo malo usg, na poczatku przez tego krwiaka mialam z 4 a pozniej to tylko usg 1 trym, 2 i teraz bede miala 3trym tzn nie teraz tylko w 32 tyg. Teraz jak czuje mala to nie czuje nawet takiej potrzeby bo i tak na tym usg nic nie rozpoznaje. Wczesniej jak nie czulam ruchow to dopiero na usg wiedzialam ze jestem w ciazy ze cos jest w tym wielkim brzuchu :)
    szok udalo mi sie w obu urzedach odebrac bez problemu zaswiadczenia dla mnie i dla meza. Jeszcze babka dopieszczala mnie ze pieknie wygladam z brzuszkiem w tym stroju (mam getry i bluzje turkusowa i wygladam jak mamasmerf) hah ale i tak milo.

zabka11, Ewa123, Paula_071, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kupujecie pieluchy bambusowe??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci jak szalony, dopiero co niesmialo sie dopisywalam do sierpniowek a jutro juz 28tc i 3 trymestr.

Ja wole miec zdecdowanie wczesniej wszystko dopiete na ostatni guzik bo jednak my planujemy po swojemu a ktos po swojemu wiec przezorniejszy ubezpieczony.

Na szczescie do torby potrzebuje malo wiec zajmnie mi to max 30minut, spakuje po niedzieli, chce miec spokojna glowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG mam co miesiac.

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na każdej wizycie: ph, badania na fotelu, usg szyjki, usg przez brzuch- wszystko co 4 tygodnie, a teraz od następnej wizyty co 2 tygodnie.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czy kupujecie pieluchy bambusowe??

A do czego? W sensie po co :P?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:39

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ale lipcowki, ktore sie rozpakowaly to blizniaki wiec to pewnie dlatego tak szybko
    dokładnie, z bliżniakami bardzo często tak jest - moja psiapiółka ma bliżniaczki i urodziła ponad miesiac przed terminem.

paula - o matko, ja tez musze zrobic małosolne :-P mhhhhhh carbonara pychota, kiedys robiłam z przepisu z neta, ale nie pamietam którego, wiec nie pomogę...:-/

chcebycmama- nic sie nie martw, tak jak powiedział lekarz,zaraziłas sie pewnie w II trymestrze, a w I jest to niebezpieczne. w II trymetrze maluszek jest juz silniejszy i ma wsyztskie organy wykształcone i chroni go łożysko przez wirusami i bakteriami, zatem bądż dobrej myśli :-)

u mnie ciąza donoszona - 1 sierpnia :-) czyli 2 miesiące zostały :-0 tylko 2!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:46

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie boicie się jeść carbonarę?, tam surowe jajko jest i tego się już potem nie gotuje tylko miesza, racja?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Doprowadzilam się do ładu przed wizytą i teraz odpoczywam. Ja mam usg ba kazdej wizycie plus I i II prenatalne, tego trzeciego raczej robic nie będę.
    Mam takie pytanie, z tego co pamiętam chybs Ofka siedzi w temacie, a moze ktoś jeszcze? Prowadziłam własną dzialalnosc na zusie preferencyjnym od marca 2014. Teraz od konca stycznia jestem na l4. Ksiegowa proponuje maly myk, zebym teraz nie brala juz zwolnienia, zawiesila działalność, a nastepnie zatrudnila sie u męża i oplacila składkę, zeby potem macierzynski miec wyzszy. No i ja oczywiści taka bojdupa jestem, czy sie nie przyczepia? chyba nie ma przepisu ktory tego zabrania, z drugiej strony co jak sie jednak przyczepia???

201508091565.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiadomo, że lepiej mieć wszystko przygotowane wcześniej, nigdy się nie przewidzi - tak jak mówię, maluchy mogą się urodzić tak w 34 jak i 42 tc. Lepiej być gotowym :) ja to bym najchętniej w 38 widziała moja Córcie na świecie. Żeby była donoszona, ale żebym nie musiała na nią za długo czekać. Ale co będzie to czas pokaże :)

Ewa123
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuchów to ja stawiam na rozmiar 56, człowiek chyba się sugeruje własnym doświadczeniem. Każdy mówił żeby nie kupować 56, bo zaraz dziecko wyrośnie. Blana niby urodziła się 54 a w 56 to pływała. 62-68 nosiła jak miała pół roku. Więc liczę, że teraz też będzie podobnie, tym bardziej że to tez będzie dziewczynka, więc teoretycznie powinna tyć mniejsza niż chłopcy. Mam od groma kaftaników, dostałam od bratowej i moja mama nakupowała jeszcze ( mimo że mówiłam żeby nie kupowała) też nie przepadam za nimi.

żabka a od kiedy jesteś na zwolnieniu? bo ja od 1 kwietnia i czekam na kasę jak na zbawienie, bo jeszcze prawie nic nie kupiłam...

miałam więcej napisać ale lece obiad wstawiać, bo mężu przyszedł już a obiad nie zrobiony :P
    a po obiadku lece z młodą do cyrku, oby burzy tylko nie bylo

Paula_071, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A nie boicie się jeść carbonarę?, tam surowe jajko jest i tego się już potem nie gotuje tylko miesza, racja?

ja własnie miałam inny przepis, gdzie to jajo nie bylo surowe....

oooo nawet lidl ma taki przepis:
    http://kuchnialidla.pl/product/spaghetti-carbonara

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:54

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ