SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mamasia wrote:Karola a orientowalas sie może czy na chrzciny poza parafia potrzebna jest jakaś zgoda proboszcza? Też chcielibyśmy Ochrzcic małego poza naszą
Nie mam pojęcia, my od razu po slubie tu zamieszkalismy (3 lata temu) i jeszcze sie nie zapisalismy do parafii bo jakos nie moge sie przemóc żeby do tego kosciołą sie zapisac..takie rzeczy tam sie dzieja to co to za koscioł..
Pytałam natomiast księdza z mojej byłej parafii o to czy bysmy mogli ochrzcic w tym kosciele to powiedział że oczywiscie, ale mysle ze nie powinniscie miec problemu bo teraz duzo ludzi z tamtej (tej glupiej;p) parafii biora slub w tej lepszej i chrzciny tez widziałam u ludzi z mojej okolicy w tamtym koscielemamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Nie mam pojęcia, my od razu po slubie tu zamieszkalismy (3 lata temu) i jeszcze sie nie zapisalismy do parafii bo jakos nie moge sie przemóc żeby do tego kosciołą sie zapisac..takie rzeczy tam sie dzieja to co to za koscioł..
Pytałam natomiast księdza z mojej byłej parafii o to czy bysmy mogli ochrzcic w tym kosciele to powiedział że oczywiscie, ale mysle ze nie powinniscie miec problemu bo teraz duzo ludzi z tamtej (tej glupiej;p) parafii biora slub w tej lepszej i chrzciny tez widziałam u ludzi z mojej okolicy w tamtym kosciele
A po kolędzie ksiądz nie przychodził? My wtedy się "zapisaliśmy" do parafii.
Wiem, że w przypadku ślubu trzeba mieć zgodę z kościoła do którego się należy lokalizacyjnie, ale nie wiem jak jest ze chrzcinami.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U nas nie chodził bo my mieszkamy na krótkiej dosyc nowej ulicy na której jest tylko piekarnia,jakies pasze, serwis samochodowy i nasz dom
wiec na tej ulicy mieszkamy tylko my,a że nie jestesmy zapisani to i parafii nasza ulica nie widnieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:10
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Poprosze o przepis na ta tarta
Gotowe ciasto francuskie lub kruche ja mam akurat francuskie pesto zielone , pieczarki por i ser
Wykladasz forme ciastem smarujesz pesto wykladasz wczesniej podsmazone pieczarki z porem ( drobno pokrojone podsmazone na patelni doprawione dobrze sola i pieprzem ) posypujesz serem i do piekarnika 200 stopni na 25 minut az sie wszystko zarumieni
Ps ser mozna wymieszac ze smietana i jednym zoltkiem ale dla mnie sam ser wystarczy mniej obfita jest
psioszka11, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej:),
Wczoraj Krzysiek skręcił regał, dziś przyszło łóżeczko i pościel oraz ozdoby do pokoju. Wieczorem działamypokoik będzie prawie gotowy.
W niedzielę goście zobaczą ile przygotowaliśmy juz na narodziny Synka:).
Ile te przygotowania dają radości!!
W biedronce kupiłam super śliczne filcowe ozdoby...trzy zwierzaki: lew, malpka i krokodyl... za całe 5 zl:) są tez inne wzory...polecam.
Chcebycmama trzymam kciuki...wszystko będzie ok!
Jutro na obiad Botwinka !
Mmm, uwielbiam!
niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Jadłam kiedyś taką tartę, ale na takim cieście kruchym, pycha byłoooo!
Panowie od pieca poszli- tak do głowy w ciąży- tłumaczyli kobiecie w ciąży o działaniu pieca i termostatu- więc po 20min szkolenia zapytałam o instrukcje:)I tak mąż będzie się tym zajmował. Ehhh głowa nie ta...
Właśnie wzięłam się za obiad, bo dopiero mam dostęp do wszystkiego- ryż z wołowiną po chińsku.
Karolinka brzusio super!małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Cassie wrote:Wiecie ze juz druga lipcowka sie rozpakowala? szok
psioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A macie może dobry przepis na spaghetti carbonarę? Nigdy sama nie robiłam, a chodzi za mną od kilku dni.
Byłam w warzywniku, oczywiście trafiłam na największy deszcz, kupiłam ogórki:) Trzeba poczekać ze 3 dni i będą małosolne, bo wcześniejsze już zjedliśmy:)małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.