X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po stomatologu ugotowałam gar kapuśniaku i mam na dzisiaj obiadek. Później i tak jedziemy na zakupy, to pewnie jakiś deserek będzie.

Ale się wściekłam - poszłam na pocztę odebrać przesyłkę, a tam co?!?!?!?!?
    Otwarte od 11-18 no żesz cholera jasna!!!

To wróciłam do domu.

Truskawki już mają - 10-11 zł/kg :D :D :D

dzisiaj na kolacyjkę będzie coś takiego :
    http://mocsmaku.blogspot.com/2014/08/koktajl-truskawka-banan-kiwi.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:36

magda sz, zabka11, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    dzien dobry z kawka( łupie mnie głowa od rana :/ )

u nas pochmurno ale duchota - zapowiadaja burze z gradem...
    Julcia odwieziona do szkoły, maz robi balkon, potem jedzie na 15 do pracy.
    nasmazyłam juz nalesników na krokiety.
    na jutro w planie kopytka :-) dzis wieczorem przygotuję juz sobie ziemniaki.

jutro wizyta o 16:30:-)
    Żabka a mogłabyś coś więcej napisać o Twoich przejściach z toxo?
    Staram się o tym nie myśleć, ale cóż mogę jak myśli w głowie tylko jedne.

Na szczęście wczoraj na usg gin nic niepokojacego nie widział, wiec ciesze się, że wszystko w porządku.

Ehh a propos ubranek to ja mam sporo małych ubranek. :-) w tym tygodniu malujemy nasza sypialnie, potem panele i szał zakupów dla Franka.

Czasem słońce, czasem deszcz. Dzisiaj mamy deszcz.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni po jakims czasie po jedzeniu odbija mi się kwasem... :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 min maluje paznokcie na jednej stopie...fakt że jeszcze zmywałam, piłowałam, skórki obcinałam ale zaraz się chyba zesram z tym malowaniem. Plus taki że przez pozycje do malowania tak pozgniatałam małą że !!!!w końcu!!! się obudziła i kopie. 5 i pol godziny opóźnienia ma z tymi ruchami, bo zwykle o 5 rano.

Griszanka zobacz sobie linka jakie wymiary są tygodniowo, wg mnie jak jest dzidzia ciut mniejsza to nic nie szkodzi :) moja jest 50 centyl ale zdarzają się pomiary że 5 centyl. Także średniawko- chudzinka.
    https://parenting.pl/portal/29-tydzien-ciazy

U mnie dziś na obiad restauracja :) ostatnio w niedziele w kościele ksiądz mówił żeby odpuścić czasem tym biednym żonom w kuchni i zabrać na obiad/kolację do restauracji :). Mój kościół ostatnio jakąś rewolucję przeszedł, kiedyś takie smuty na kazaniach że wychodziliśmy bo ileż można słuchać że hary poter to szatan, horoskopy zło, ezoteryka-czyta postać szatana, telewizja zło (oprócz trwamu) itp. ale ostatnio te msze jakieś żywsze, gospel śpiewa czasem dzieci, kazania miłe do wysłuchania, pełno akcji poza mszami- wyjścia do kina, wycieczki, obozy, spływy kajakowe. Nawet spotkania dla kobiet w ciąży..

małaMyszka, KasiaeN., Kkarolinaaaa, Paula_071, zabka11, 0na88 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik - masakra z tą pomyłką...zawału bym dostała i koniecznie porozmawiaj z wychowawcą!

małamyszka - owocnego pisania!!! i kopa juz ci zasadziłam wiec do roboty !!!:-P
    skad ty wieesz ze cie akurat szyjka boli? jak to odróżnic od bólu brzucha????

psioszka - dzieki za cenne info ze SR :-) zanotowałam wsyztsko w kalendarzu :-)

magda sz - na jak długo jedziesz do rodziców? maz dojezdza pozniej do ciebie?

aaga- ja tez mam ciągle wilgotno...mleczna wydzielina....a przy kichaniu czy kaszleniu obowiązkowo wkładka.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, fajnie.. u nas są 2 kościoły, w jednym takie rzeczy sie dzieja ze w glowie sie nie miesci, jest nowy proboszcz i z tym starym proboszczem się bili ze interwencja policji byla ! w niedziele jak byla tam komunia to wygonił kamerzyste i fotografa dacie wiare ? rodzice dzieci tacy wkurwieni są ze szok!

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula - ja tez mam jeszcze nieposegregowane ciuszki.
    dzis planuję wziąśc się za przyszywanie tych niteczek kolorowych, aby oznaczyc co od kogo mam (mam od 3 osób, troche tez kupiłam).

magda sz - ja nie mam piesa, ale myslac zdroworozsądkowo to chyba lepiej będzie dla twojej psiuńki u rodziców - ma gdzie pobiegac, twoj tato w niej zakochany, poświęca jej duuużo czasu....tak jak piszesz opiekują sie nią wspaniale i ona sie tam dobrze czuje.... no chyba ze mozesz na meza liczyc w spacerach, wyprowadzaniu itp, ale domyslam sie ze raczej nie i te wszystkie obowiązki spadną na ciebie plus Majeczka.
    co do ubierania mauszków to jest twarda zasada, aby dzieciaczki ubierac warstwowo, dlatego body + pajac :-)

Kaarolina - widze ze u ciebie ziemniorki niemal codziennie ;-) ja tez pochodzę z POdlasia (Międzyrzec Podlaski) i tez wychowana jestem na ziemniakach :-) tez je uwielbiam, choc teraz staram sie wiecej uromaicac obiadki i np. do sosu gotuję kasze, bo zdrowiej ;-)
    u mnie dzis jeszzce krokiety z kapustą i grzybami i barszczyk, a na jutro i pojutrze planuję kopytka :-)
    na weekend kasza + bitki w sosie :-)

moja Julcia urodziła sie z wagą 3450g i 56cm, ciekawe jaka będzie Klara :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Niestety nadal jesteśmy bez samochodu :( Ja zwariuje :( jeszcze wczoraj nie było Nas w domu i przyszła paczka ze Smyka z ciuszkami i teraz jest do odbioru na poczcie 3,5 km w jedną stronę. W życiu tam nie dojde :D

Po ten samochód wczoraj jechaliśmy łącznie 620km. W ogłoszeniu i przez telefon wszystko ok a na miejscu okazało się że to auto to jedna wielka porażka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:14

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio ziemniaczki jadlam w czwartek (placki ziemniaczane) a no i w niedziele na komunii i juz mi się ich chce :P A jeszcze mam nowe,żółciutkie mniam :)

Boze co ta moja Pola wyrabia! Ma niewidzialnego kolege i z nim sie boksuje czy to tak z macicą walczy :o brzuch jak galareta chodzi non stop !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Karolina super to musiało wyglądać jak dwie klechy z pięściami do siebie..ale co to za autorytet? Powinni ich odwołać i kogoś sprawdzonego przysłać bo można przez takich knypków dosłownie stracić wiarę...

Żabka jadę jutro i wracamy w poniedziałek, mąż do mnie w piątek dojeżdża (w niedzielę komunia mojego chrześniaka). W czerwcu zamierzam pojechać na tydzień albo i dłużej bo pózniej to dopiero pod koniec sierpnia z maluszkiem, więc się muszę nacieszyć :) W lipcu nie ruszam się z Warszawy, będzie masakra bo w domu duchota będzie jak zawsze, nad jezioro ani basen nie pojadę się ochłodzić bo nie będę się kąpać żeby coś złapać na poród.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaEN - zazdroszcze zakupków z gemini - ja planuję szaleństwo po otrzymaniu kasy z ZUS-u.
    u mnie wczoraj była duchota, 27stopni, dzis juz przyjemniej, choc pochmurno.

w piątek rano jade do ZUS dopytac czy od pracodawcy wszytsko juz otrzymali i kiedy mogę spodziewac sie wypłaty mojego zasiłku, dodatkowo bede miała kolejne L$ i musze sie dowiedziec, czy mam teraz oryginał im bezpośrednio dostarczac, a do pracodwcy tylko kopię czy jakos inaczej to trzeba rozegrac....

malamyszka - wow ale koktajl !!! :-P język mam do pasa :-)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, wiekszosc ludzi teraz chodzi do drugiego koscioła a nie tam do tego idioty. Ja i mój mąż wczesniej należeliśmy do tego normalnego, teraz do tego co ten idiota rządzi,ale nie byłam tam od 2 lat;p zawsze jezdzimy do "naszego" i chrzcic też bedziemy tam :)

Co z ta pogoda ? 20 maja, a tu trzeba w ramonesce chodzic :o z jednej strony dobrze, bo lżej nam,ale te 25*C mogłoby być, chce mi się juz nałozyc zwiewną sukienke i sandałki .. :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    kasiaEN - zazdroszcze zakupków z gemini - ja planuję szaleństwo po otrzymaniu kasy z ZUS-u.
    u mnie wczoraj była duchota, 27stopni, dzis juz przyjemniej, choc pochmurno.

w piątek rano jade do ZUS dopytac czy od pracodawcy wszytsko juz otrzymali i kiedy mogę spodziewac sie wypłaty mojego zasiłku, dodatkowo bede miała kolejne L$ i musze sie dowiedziec, czy mam teraz oryginał im bezpośrednio dostarczac, a do pracodwcy tylko kopię czy jakos inaczej to trzeba rozegrac....

malamyszka - wow ale koktajl !!! :-P język mam do pasa :-)
    Zabko ja najpierw jade do pracodawcy ze zwolnieniem, on dla siebie kopiuje a na oryginale z tyłu wbija pieczątkę i podpisuje ze danego dnia otrzymał zwolnienie a pozniej jade do Zusu i im dostarczam.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore kupowały ciuszki na allegro, poproszę o linki jakieś sprawdzone dobrej jakości :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to duszno tak, że mogłabym nago chodzić!W lato to ja chyba nie wytrybię!
    No ja dostałam już kasę z ZUS i....tyle ją widziałam ;P Zakupy apteczne i dekoracyjne wyczyściły konto ;) Zrobię potem zdjęcie przytulanki dla Marty, która dziś przyszła i Wam wrzucę. Mnie się bardzo podoba :)

Zupa gotowa, drugie danie też, kompot z jabłek i rabarbaru się chłodzi :) Teraz jeszcze tylko muszę zebrać pranie z suszarki i wywiesić nowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:34

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolina - uwierz mi ze dla nas lepsza taka pogoda niz slonce i 25 stopni, bo bedziemy zbierac wodę i puchnąć :-/ moze nie wsyztkie, ale wsyztskim cieżarnym na tym etapie jest juz ciagle duszno i ciezko.

magda sz - dla mnie malowanie paznokci u stóp to masakra, potem mnie brzuchol cały boli i jestem zmeczona jak po maratonie.
    ja tez planuję na czerwcowy weekend wyjazd w bieszczady - mamy juz domek wynajety.
    potem juz sie nie ruszam z domku...ewentualnie na weekend do dziadków (godzina drogi)

aga89- kupno samochodu to niestety niełatwa sprawa - my kupowalismy 2 lata temu i tez mielismy podobne akcje - w ogłoszeniu i przez tel wsyztsko ok, a na miejscu masakra....na szczecie ostatecznie udało sie kupic nam autko na miejscu :-)

chcebycmama - ja zaraziłam sie toxo przez zjedzenie tatara...przechodziłam objawowo, bo w czerwu zaczeło mnie bolec gardło i miałam powiększone węzły chłonne przyuszne, pod żuchwą....poszłam do lekarza rodzinnego, który nie miał pojecia co to jest, podejrzewał guza ślinianki przyusznej i wysłał mnie do laryngologa- laryngolog zlecił usg i badania krwi, wszytsko robiłąm prywatnie bo chciałam jak najszybciej wiedziec co mi jest. po usg zlecili mi biopsję. potem 2 tyg oczekiwania na wyniki i niepewnosc, ze guz slinianki moze byc złośliwy....
    wyniki wyszły jednak ok i wskazywały na stan zapalny. zatem wróciłam z tym do laryngologa i dopiero wtedy lekarza oswieciło ze moze warto sprawdzic jeszcze zakazne chodorby czyli toxo cytomegalię i cos tam jeszcze. o wówczas sie okazało ze mam toxo i to swieze zakazenie bo IGG ponad 250, a IGM 13.
    dostałam swkierowanie do poradni zakażnej i tam leczyła toxo przed ponad 2 lata....miesiac antybiotylku, półtora przerwy, badania i znowu antybiotyk i tak w kółko. Chodziło o to aby IGM zbić, bo IGG juz zawsze bedą dodatnie.
    IGM bardzo wolno mi spadały, po 2,5 roku w końcu miesciły sie w normie wyniku ujemnego.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam koszmarnie ciężką noc. Te wózki mi się śniły, a potem jakieś inne głupoty. Chyba z pięć razy wstawałam, kot szalał zamiast spać. No i mam jakiegoś stresa - sama nie wiem czemu. Jeszcze dzisiaj siedzę w domu i czekam na dostawę reszty rzeczy, a jutro albo pojutrze najpierw do Factory kupić torbę podróżną, ale taką z rączką i kółkami do szpitala i do sklepu z wózkami. Muszę zobaczyć bebetto holland i tako alive i mam nadzieję, że jeden mi się spodoba i zamknę ten temat. Potem jak brat znajdzie czas to komoda w ikei i praktycznie koniec zakupów. O zakupie leżaczka bujaczka zdecyduję później, czy kupię i jaki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Zabko ja najpierw jade do pracodawcy ze zwolnieniem, on dla siebie kopiuje a na oryginale z tyłu wbija pieczątkę i podpisuje ze danego dnia otrzymał zwolnienie a pozniej jade do Zusu i im dostarczam.

ooo to moze spróbuje sie tam dodzwonic i zapytam o to???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    ooo to moze spróbuje sie tam dodzwonic i zapytam o to???
    no pewnie że zadzwoń, bedziesz wiedziała :)

czy wy czujecie takie gniecenie w nadbrzuszu też? tak jakby miejsca brakowało i jakby wnetrzności były ugniatane u góry??
    no ja mam takie dziwne wrazenie....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    czy wy czujecie takie gniecenie w nadbrzuszu też? tak jakby miejsca brakowało i jakby wnetrzności były ugniatane u góry??
    no ja mam takie dziwne wrazenie....

mam tak samo - macica rośnie do góry i ugniata nasze jelita i żołądek :-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ