SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po stomatologu ugotowałam gar kapuśniaku i mam na dzisiaj obiadek. Później i tak jedziemy na zakupy, to pewnie jakiś deserek będzie.

Ale się wściekłam - poszłam na pocztę odebrać przesyłkę, a tam co?!?!?!?!?
    Otwarte od 11-18 no żesz cholera jasna!!!

To wróciłam do domu.

Truskawki już mają - 10-11 zł/kg :D :D :D

dzisiaj na kolacyjkę będzie coś takiego :
    http://mocsmaku.blogspot.com/2014/08/koktajl-truskawka-banan-kiwi.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:36

magda sz, zabka11, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    dzien dobry z kawka( łupie mnie głowa od rana :/ )

u nas pochmurno ale duchota - zapowiadaja burze z gradem...
    Julcia odwieziona do szkoły, maz robi balkon, potem jedzie na 15 do pracy.
    nasmazyłam juz nalesników na krokiety.
    na jutro w planie kopytka :-) dzis wieczorem przygotuję juz sobie ziemniaki.

jutro wizyta o 16:30:-)
    Żabka a mogłabyś coś więcej napisać o Twoich przejściach z toxo?
    Staram się o tym nie myśleć, ale cóż mogę jak myśli w głowie tylko jedne.

Na szczęście wczoraj na usg gin nic niepokojacego nie widział, wiec ciesze się, że wszystko w porządku.

Ehh a propos ubranek to ja mam sporo małych ubranek. :-) w tym tygodniu malujemy nasza sypialnie, potem panele i szał zakupów dla Franka.

Czasem słońce, czasem deszcz. Dzisiaj mamy deszcz.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni po jakims czasie po jedzeniu odbija mi się kwasem... :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 min maluje paznokcie na jednej stopie...fakt że jeszcze zmywałam, piłowałam, skórki obcinałam ale zaraz się chyba zesram z tym malowaniem. Plus taki że przez pozycje do malowania tak pozgniatałam małą że !!!!w końcu!!! się obudziła i kopie. 5 i pol godziny opóźnienia ma z tymi ruchami, bo zwykle o 5 rano.

Griszanka zobacz sobie linka jakie wymiary są tygodniowo, wg mnie jak jest dzidzia ciut mniejsza to nic nie szkodzi :) moja jest 50 centyl ale zdarzają się pomiary że 5 centyl. Także średniawko- chudzinka.
    https://parenting.pl/portal/29-tydzien-ciazy

U mnie dziś na obiad restauracja :) ostatnio w niedziele w kościele ksiądz mówił żeby odpuścić czasem tym biednym żonom w kuchni i zabrać na obiad/kolację do restauracji :). Mój kościół ostatnio jakąś rewolucję przeszedł, kiedyś takie smuty na kazaniach że wychodziliśmy bo ileż można słuchać że hary poter to szatan, horoskopy zło, ezoteryka-czyta postać szatana, telewizja zło (oprócz trwamu) itp. ale ostatnio te msze jakieś żywsze, gospel śpiewa czasem dzieci, kazania miłe do wysłuchania, pełno akcji poza mszami- wyjścia do kina, wycieczki, obozy, spływy kajakowe. Nawet spotkania dla kobiet w ciąży..

małaMyszka, KasiaeN., Kkarolinaaaa, Paula_071, zabka11, 0na88 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik - masakra z tą pomyłką...zawału bym dostała i koniecznie porozmawiaj z wychowawcą!

małamyszka - owocnego pisania!!! i kopa juz ci zasadziłam wiec do roboty !!!:-P
    skad ty wieesz ze cie akurat szyjka boli? jak to odróżnic od bólu brzucha????

psioszka - dzieki za cenne info ze SR :-) zanotowałam wsyztsko w kalendarzu :-)

magda sz - na jak długo jedziesz do rodziców? maz dojezdza pozniej do ciebie?

aaga- ja tez mam ciągle wilgotno...mleczna wydzielina....a przy kichaniu czy kaszleniu obowiązkowo wkładka.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, fajnie.. u nas są 2 kościoły, w jednym takie rzeczy sie dzieja ze w glowie sie nie miesci, jest nowy proboszcz i z tym starym proboszczem się bili ze interwencja policji byla ! w niedziele jak byla tam komunia to wygonił kamerzyste i fotografa dacie wiare ? rodzice dzieci tacy wkurwieni są ze szok!

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula - ja tez mam jeszcze nieposegregowane ciuszki.
    dzis planuję wziąśc się za przyszywanie tych niteczek kolorowych, aby oznaczyc co od kogo mam (mam od 3 osób, troche tez kupiłam).

magda sz - ja nie mam piesa, ale myslac zdroworozsądkowo to chyba lepiej będzie dla twojej psiuńki u rodziców - ma gdzie pobiegac, twoj tato w niej zakochany, poświęca jej duuużo czasu....tak jak piszesz opiekują sie nią wspaniale i ona sie tam dobrze czuje.... no chyba ze mozesz na meza liczyc w spacerach, wyprowadzaniu itp, ale domyslam sie ze raczej nie i te wszystkie obowiązki spadną na ciebie plus Majeczka.
    co do ubierania mauszków to jest twarda zasada, aby dzieciaczki ubierac warstwowo, dlatego body + pajac :-)

Kaarolina - widze ze u ciebie ziemniorki niemal codziennie ;-) ja tez pochodzę z POdlasia (Międzyrzec Podlaski) i tez wychowana jestem na ziemniakach :-) tez je uwielbiam, choc teraz staram sie wiecej uromaicac obiadki i np. do sosu gotuję kasze, bo zdrowiej ;-)
    u mnie dzis jeszzce krokiety z kapustą i grzybami i barszczyk, a na jutro i pojutrze planuję kopytka :-)
    na weekend kasza + bitki w sosie :-)

moja Julcia urodziła sie z wagą 3450g i 56cm, ciekawe jaka będzie Klara :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Niestety nadal jesteśmy bez samochodu :( Ja zwariuje :( jeszcze wczoraj nie było Nas w domu i przyszła paczka ze Smyka z ciuszkami i teraz jest do odbioru na poczcie 3,5 km w jedną stronę. W życiu tam nie dojde :D

Po ten samochód wczoraj jechaliśmy łącznie 620km. W ogłoszeniu i przez telefon wszystko ok a na miejscu okazało się że to auto to jedna wielka porażka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:14

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio ziemniaczki jadlam w czwartek (placki ziemniaczane) a no i w niedziele na komunii i juz mi się ich chce :P A jeszcze mam nowe,żółciutkie mniam :)

Boze co ta moja Pola wyrabia! Ma niewidzialnego kolege i z nim sie boksuje czy to tak z macicą walczy :o brzuch jak galareta chodzi non stop !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Karolina super to musiało wyglądać jak dwie klechy z pięściami do siebie..ale co to za autorytet? Powinni ich odwołać i kogoś sprawdzonego przysłać bo można przez takich knypków dosłownie stracić wiarę...

Żabka jadę jutro i wracamy w poniedziałek, mąż do mnie w piątek dojeżdża (w niedzielę komunia mojego chrześniaka). W czerwcu zamierzam pojechać na tydzień albo i dłużej bo pózniej to dopiero pod koniec sierpnia z maluszkiem, więc się muszę nacieszyć :) W lipcu nie ruszam się z Warszawy, będzie masakra bo w domu duchota będzie jak zawsze, nad jezioro ani basen nie pojadę się ochłodzić bo nie będę się kąpać żeby coś złapać na poród.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaEN - zazdroszcze zakupków z gemini - ja planuję szaleństwo po otrzymaniu kasy z ZUS-u.
    u mnie wczoraj była duchota, 27stopni, dzis juz przyjemniej, choc pochmurno.

w piątek rano jade do ZUS dopytac czy od pracodawcy wszytsko juz otrzymali i kiedy mogę spodziewac sie wypłaty mojego zasiłku, dodatkowo bede miała kolejne L$ i musze sie dowiedziec, czy mam teraz oryginał im bezpośrednio dostarczac, a do pracodwcy tylko kopię czy jakos inaczej to trzeba rozegrac....

malamyszka - wow ale koktajl !!! :-P język mam do pasa :-)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, wiekszosc ludzi teraz chodzi do drugiego koscioła a nie tam do tego idioty. Ja i mój mąż wczesniej należeliśmy do tego normalnego, teraz do tego co ten idiota rządzi,ale nie byłam tam od 2 lat;p zawsze jezdzimy do "naszego" i chrzcic też bedziemy tam :)

Co z ta pogoda ? 20 maja, a tu trzeba w ramonesce chodzic :o z jednej strony dobrze, bo lżej nam,ale te 25*C mogłoby być, chce mi się juz nałozyc zwiewną sukienke i sandałki .. :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    kasiaEN - zazdroszcze zakupków z gemini - ja planuję szaleństwo po otrzymaniu kasy z ZUS-u.
    u mnie wczoraj była duchota, 27stopni, dzis juz przyjemniej, choc pochmurno.

w piątek rano jade do ZUS dopytac czy od pracodawcy wszytsko juz otrzymali i kiedy mogę spodziewac sie wypłaty mojego zasiłku, dodatkowo bede miała kolejne L$ i musze sie dowiedziec, czy mam teraz oryginał im bezpośrednio dostarczac, a do pracodwcy tylko kopię czy jakos inaczej to trzeba rozegrac....

malamyszka - wow ale koktajl !!! :-P język mam do pasa :-)
    Zabko ja najpierw jade do pracodawcy ze zwolnieniem, on dla siebie kopiuje a na oryginale z tyłu wbija pieczątkę i podpisuje ze danego dnia otrzymał zwolnienie a pozniej jade do Zusu i im dostarczam.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore kupowały ciuszki na allegro, poproszę o linki jakieś sprawdzone dobrej jakości :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to duszno tak, że mogłabym nago chodzić!W lato to ja chyba nie wytrybię!
    No ja dostałam już kasę z ZUS i....tyle ją widziałam ;P Zakupy apteczne i dekoracyjne wyczyściły konto ;) Zrobię potem zdjęcie przytulanki dla Marty, która dziś przyszła i Wam wrzucę. Mnie się bardzo podoba :)

Zupa gotowa, drugie danie też, kompot z jabłek i rabarbaru się chłodzi :) Teraz jeszcze tylko muszę zebrać pranie z suszarki i wywiesić nowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:34

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolina - uwierz mi ze dla nas lepsza taka pogoda niz slonce i 25 stopni, bo bedziemy zbierac wodę i puchnąć :-/ moze nie wsyztkie, ale wsyztskim cieżarnym na tym etapie jest juz ciagle duszno i ciezko.

magda sz - dla mnie malowanie paznokci u stóp to masakra, potem mnie brzuchol cały boli i jestem zmeczona jak po maratonie.
    ja tez planuję na czerwcowy weekend wyjazd w bieszczady - mamy juz domek wynajety.
    potem juz sie nie ruszam z domku...ewentualnie na weekend do dziadków (godzina drogi)

aga89- kupno samochodu to niestety niełatwa sprawa - my kupowalismy 2 lata temu i tez mielismy podobne akcje - w ogłoszeniu i przez tel wsyztsko ok, a na miejscu masakra....na szczecie ostatecznie udało sie kupic nam autko na miejscu :-)

chcebycmama - ja zaraziłam sie toxo przez zjedzenie tatara...przechodziłam objawowo, bo w czerwu zaczeło mnie bolec gardło i miałam powiększone węzły chłonne przyuszne, pod żuchwą....poszłam do lekarza rodzinnego, który nie miał pojecia co to jest, podejrzewał guza ślinianki przyusznej i wysłał mnie do laryngologa- laryngolog zlecił usg i badania krwi, wszytsko robiłąm prywatnie bo chciałam jak najszybciej wiedziec co mi jest. po usg zlecili mi biopsję. potem 2 tyg oczekiwania na wyniki i niepewnosc, ze guz slinianki moze byc złośliwy....
    wyniki wyszły jednak ok i wskazywały na stan zapalny. zatem wróciłam z tym do laryngologa i dopiero wtedy lekarza oswieciło ze moze warto sprawdzic jeszcze zakazne chodorby czyli toxo cytomegalię i cos tam jeszcze. o wówczas sie okazało ze mam toxo i to swieze zakazenie bo IGG ponad 250, a IGM 13.
    dostałam swkierowanie do poradni zakażnej i tam leczyła toxo przed ponad 2 lata....miesiac antybiotylku, półtora przerwy, badania i znowu antybiotyk i tak w kółko. Chodziło o to aby IGM zbić, bo IGG juz zawsze bedą dodatnie.
    IGM bardzo wolno mi spadały, po 2,5 roku w końcu miesciły sie w normie wyniku ujemnego.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam koszmarnie ciężką noc. Te wózki mi się śniły, a potem jakieś inne głupoty. Chyba z pięć razy wstawałam, kot szalał zamiast spać. No i mam jakiegoś stresa - sama nie wiem czemu. Jeszcze dzisiaj siedzę w domu i czekam na dostawę reszty rzeczy, a jutro albo pojutrze najpierw do Factory kupić torbę podróżną, ale taką z rączką i kółkami do szpitala i do sklepu z wózkami. Muszę zobaczyć bebetto holland i tako alive i mam nadzieję, że jeden mi się spodoba i zamknę ten temat. Potem jak brat znajdzie czas to komoda w ikei i praktycznie koniec zakupów. O zakupie leżaczka bujaczka zdecyduję później, czy kupię i jaki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Zabko ja najpierw jade do pracodawcy ze zwolnieniem, on dla siebie kopiuje a na oryginale z tyłu wbija pieczątkę i podpisuje ze danego dnia otrzymał zwolnienie a pozniej jade do Zusu i im dostarczam.

ooo to moze spróbuje sie tam dodzwonic i zapytam o to???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    ooo to moze spróbuje sie tam dodzwonic i zapytam o to???
    no pewnie że zadzwoń, bedziesz wiedziała :)

czy wy czujecie takie gniecenie w nadbrzuszu też? tak jakby miejsca brakowało i jakby wnetrzności były ugniatane u góry??
    no ja mam takie dziwne wrazenie....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    czy wy czujecie takie gniecenie w nadbrzuszu też? tak jakby miejsca brakowało i jakby wnetrzności były ugniatane u góry??
    no ja mam takie dziwne wrazenie....

mam tak samo - macica rośnie do góry i ugniata nasze jelita i żołądek :-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ