X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka jakby mi ktoś kiedyś powiedział że oddam Sunię to bym kazała puknąć się w głowę. Miała zostać u rodziców na 2 tyg a zrobiło się z tego 2 miesiące (cieczka, nasz wyjazd na wakacje itp). Nie chcę jej robić wody z mózgu więc albo wezmę ją teraz i będę oswajała z nowym członkiem rodziny albo już zostanie z rodzicami. Tam jest panią podwórka, 70% dnia spędza na dworze, a tu jest trochę więźniem w blokowisku, dlatego też mam dylemat bo wiem że jej tam jest lepiej ale mi jest gorzej tutaj bez niej :)

Jezus Maria pisałam post i zjadłam prawie całą czekoladę, nawet nie wiem kiedy...

Myszka -super ten bujaczek, w błękicie jeszcze ładniejszy :)

małaMyszka, 0na88, psioszka11, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z 56 to może parę sztuk do policzenia na jednej ręce. Zdziwiło mnie wczoraj jak ubieraliśmy te lalki że najpierw body a na to pajacyk- jak na cebulkę. Zapomniałam się zapytać czy nie można np. włożyć pajacyka grubszego (aksamitnego) zamiast tylu warstw.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, no ciekawe, ja mam takie typowe bawełniaczki fajne pajacyki, rozpinane po całej długości i tak sie zastanawiam czy by nie można tak ubierać:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja właśnie z 56 to może parę sztuk do policzenia na jednej ręce. Zdziwiło mnie wczoraj jak ubieraliśmy te lalki że najpierw body a na to pajacyk- jak na cebulkę. Zapomniałam się zapytać czy nie można np. włożyć pajacyka grubszego (aksamitnego) zamiast tylu warstw.
    Pod pajacyk madziu zawsze ubiera sie body, wtedy dziecku jest wygodniej

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Ale pospalam! Dopiero wstalam! A codziennie wstaje ok 7:30 ;p

7miesiac... :)))

psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    niech mnie któraś kopnie w dupę żebym się wzięła za pisanie pracy zaliczeniowej!!!!!!!

To straszne... Mam już wszystko, konspekt, materiały pomocnicze i kurde zero weny do pisania, masakra...
    a adres kochana mi.wyslalas?

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to policzylam musze dokupic na 56 body z dlugim rekawkiem ze 3 szt z krotkim mam ok bo 5 szt wiec chyba starczy mam 4 spiochy 5 pajacykow wiec nie jest zle a i 2 rampersy hmmm moze jednak cos dokupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:45

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 28 tc i III trymestrze! Szok!
    Jak ten czas leci.
    Jutro glukoza i jak rano sobie o tym przypomniałam to spać z nerwów nie mogłam. Ale damy rade:)!
    Śniadanko zjedzone. I mam mega ochotę na coś słodkiego. Pewnie będzie tak cały dzień jak wiem, że powinnam dzisiaj troszkę ograniczyć ;)

aaaaga- mi czasami jakby się wręcz wody sączyły, ale ja mam to niby od krążka;/.

Cassie, Laura, małaMyszka, magda sz, Martucha86, lys, Maniuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj nasze dzieciaki się ugadały i dały mamom pospać bez nocnego wstawania na siku. Mnie też spotkało to szczęście :)

Mi pani w Smyku i jeszcze w jakimś innym sklepie mówiła, że dzieci się rodzą teraz duże... Ale ja mimo wszystko mam sporo 56 bo mam po bratanku, i sama kupiłam kilka sztuk. W piątek ma przyjść stolarz z meblami do pokoju juniora, wtedy posegreguję ciuchy i zobaczę czego ile mam.

Ale pada!

Laura, małaMyszka, magda sz, Pulpecja lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 tygodnie jedziemy nad morze jak wszystko będzie ok, na wszelki wypadek spakuję torbę szpitalną i weźmiemy ze sobą. Oby się jednak nie przydała;)

Laura, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na siku wstawalam,ale za to wstalam po 9 a nie jak zawsse po 7 :D

Ale u nas pogoda masakra..pochmurno,deszcz pada..

Co robicie na obiad? Ja mam chec upiec ziemniaki ale nie wiem jakie miesko do nich zrobic;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi chlopcy urodzili sie 3500 58cm i 3700 56cm.
    Nie wiem jaki maly sie urodzi.

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Moi chlopcy urodzili sie 3500 58cm i 3700 56cm.
    Nie wiem jaki maly sie urodzi.
    o Casie fajna waga taka akurat :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Wczoraj nie mialam nawet kiedy tutaj zajrzec. Caly dzien cos i od bladego switu na nogach, wieczorem zasypialam na stojaco.
    Rano mialam wizyte, trche sie przeciagnelo, ale i tak jestem zadowolona :)
    Moj synus wazy 1090g i tak jak widzialam kolezanka w 26 tc miala niemalze identyczna wage malucha. Ciekawe czy moj, to taka kruszynka? Mlody fajnie dal sie pomierzyc, wiec badanie 3 trym. juz za nami :) Zaliczylismy nasze pierwsze KTG (29 tc). Kotusiowi chyba cos przeszkadzalo, bo szalal jak nigdy. Polozna sie smiala, ze bardzo rozbiegane dziecko. Po zapisie widac, ze moze ze 3 minuty na 20 byl spokojny :p A to czort ;) Doktor tez doswiadczyl, jak to potrafi zaszalec, kopal w glowice usg az milo, caly czas brzuch podskakiwal ;) hehehe. Ma powera :D
    Przy okazji dowiedzialam sie, ze wystawiali sie na targach M&B we Wroclawiu i to wlasnie oni robili te USG 3D i 4D. Ponoc byly tlumy w sobote, a w niedziele, to juz w ogole. No i jak to dr powiedzial, na co 3-cim usg udalo sie pokazac ladnie maluszki. Wiekszosc sie zaslaniala w taki sposob, ze ciezko cokolwiek mozna bylo dostrzec ;) Juz mialam mu powiedziec, ze moze "USG je razilo" :p, na szczescie w pore sie ugryzlam w jezyk hihihi.
    Pozniej jakies zakupy. Pozniej spotkalam sie z kolezanka, ktora ma corcie 7m. Pogadalysmy m.in. o najblizszej porodowce, bo ona tam rodzila. I pomimo, ze byla dosc zadowolona, to jak jej posluchalam to porazka. Ta rozmowa tylko mnie utwierdzila, zeby omijac ja szerokim lukiem.
    Jak wrocilam od niej przed wieczorem, to jeszcze z mezem posadzilismy pomidorki i papryke, w koncu moj ogrodek zaczyna wygladac cudownie. Jeszcze zostala do posiania cukinia, kukurydza i slonecznik, ale pogoda paskudna, wiec, zeby za dlugo nie czekac na owoce, to chyba podpedze je w doniczkach, jak pogoda wroci, to pojdzie do gruntu ;)
    Dzien zlecial nie wiedziec kiedy, a wieczorem padlam na pysk :)
    Dzisiaj w koncu musze troche posprzatac, bo w domu wyglada jak w chlewie, byc moze ktos mnie zechce odwiedzic i bedzie wstyd. Ostatnio ograniczylam sie tylko do prania, wiec same rozumiecie.
    Milego dnia dziewczynki :*

psioszka11, Laura, KasiaeN., 0na88, małaMyszka, magda sz, Paula_071, Martucha86, zabka11, Amberla, Neyla, lys, Maniuś, Cassie, niecierpliwa, kasiuleek, gosia.b, Y lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam obiadek z wczoraj na szczescie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Właśnie przyszła paczka z gemini :) Już nie mogę się doczekać aby ją rozpakować, ale najpierw musze trochę posprzątać. Dziś także przyszła pierwsza przytulanka dla Marty :) Piękna, napatrzeć się nie mogę :) A w przyszłym tygodniu jedziemy po szafę, także coś zaczyna się ruszać.No najwyższy czas bo to już prawie czerwiec przecież!

Adam pojechał do księgowej i do urzędu skarbowego a ja trochę poogarniam i biorę się za obiad. Zupa jarzynowa i kurczak po chińsku z ryżem.

Czy u Was też jest tak duszno?Ja nie mogę wytrzymać dosłownie.Jeszcze muszę chodzić w tych rajtkach przeciwobrzękowych i jest masakra jakaś!

Jak będę miała chwilę to Was nadrobię a póki co miłego dnia życzę! :)

małaMyszka, magda sz, Paula_071, zabka11, lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    a adres kochana mi.wyslalas?
    tak wysłałam :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie na obiadek dajta pomysla :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze lubiłam chałwe, ale w ciaży te moje "lubie" zmienilo się na "kocham" !

Ja dzisiaj zamówie wypatrzony rożek i kocyk :)

Moze tez przebiore ciuszki rozmiarami, bede wiedziałą co mam, bo narazie wszystko w wielkim worku.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry z kawka( łupie mnie głowa od rana :/ )

u nas pochmurno ale duchota - zapowiadaja burze z gradem...
    Julcia odwieziona do szkoły, maz robi balkon, potem jedzie na 15 do pracy.
    nasmazyłam juz nalesników na krokiety.
    na jutro w planie kopytka :-) dzis wieczorem przygotuję juz sobie ziemniaki.

jutro wizyta o 16:30:-)

Paula_071, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ