X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ochraniacz na łóżeczko na całą długość czy na połowe ?

Juz sama nie wiem..na początku chciałam na całą długosc, ale zgłupiałam..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    żabka a od kiedy jesteś na zwolnieniu? bo ja od 1 kwietnia i czekam na kasę jak na zbawienie, bo jeszcze prawie nic nie kupiłam...

od 1 kwietnia juz ma ci placic ZUS i jeszcze nie dostałas nic????
    ooooj to ja sobie pewnie jeszcze poczekam....:-/
    pierwsze zwolnienie miałam 27.03-23.04.
    kolejne 24.04-21.05.
    wychodzi na to , ze od 29.04 powinien mi juz płacic ZUS, bo wvczesniejsze 33 dni placił mi pracvodawca.
    i tak sobie czekam na kase z ZUSu, tez wówczas planuje zakupy w gemini i cała resztę. narazie mam ubranka, wózek, rożek, fotelik samoch, reczniki, masc maltan, wkladki laktacyjne i biustonosze do karmienia. reszta czeka na kasę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:00

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    ja własnie miałam inny przepis, gdzie to jajo nie bylo surowe....

oooo nawet lidl ma taki przepis:
    http://kuchnialidla.pl/product/spaghetti-carbonara

No taka wersja bezpieczniejsza :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja też chciałam na całość, ale w końcu po przemyśleniach i uwzględnieniu ważności cyrkulacji powietrza zdecydowałam się na taki do połowy długości.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

ja szyję na połowę długosści...chce tez widziec mała ze swojego łózka, a jak bedzie na cała długosc to bede musiała sie ciagle podnosic....

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło kilka moich dekoracji i kocyk w słonie :D Już nie mogę się doczekać kiedy wszystko będę mogła powiesić w sypialni, dziś robiłam małą próbę :)

A przytulanka ma super uszy-szeleszczące :) Z tej samej serii minky kupiłam też sensorek z metkami ale jeszcze nie doszedł.

2rnu26g.jpg

jj0g7c.jpg

10zobdc.jpg

lys, niecierpliwa, Martucha86, zabka11, małaMyszka, Paula_071, psioszka11, mamasia, gosia.b, magda sz, Maniuś, ainer85 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A do czego? W sensie po co :P?

No wlasnie liczylam, ze ktos wie wiecej o tym niz ja, dzis mi kolezanka mowila, ze ktos jej to polecal, ze sie sprawdzaja, ale do czego to to pojecia nie mam :P

• lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No wlasnie liczylam, ze ktos wie wiecej o tym niz ja, dzis mi kolezanka mowila, ze ktos jej to polecal, ze sie sprawdzaja, ale do czego to to pojecia nie mam :P

heheheheh to jest nas dwie :P
    Ja słyszałam o bambusowych okryciach kąpielowych, że podobno takie super, ale szczerze to nie wiem dlaczego

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    od 1 kwietnia juz ma ci placic ZUS i jeszcze nie dostałas nic????
    ooooj to ja sobie pewnie jeszcze poczekam....:-/
    pierwsze zwolnienie miałam 27.03-23.04.
    kolejne 24.04-21.05.
    wychodzi na to , ze od 29.04 powinien mi juz płacic ZUS, bo wvczesniejsze 33 dni placił mi pracvodawca.
    i tak sobie czekam na kase z ZUSu, tez wówczas planuje zakupy w gemini i cała resztę. narazie mam ubranka, wózek, rożek, fotelik samoch, reczniki, masc maltan, wkladki laktacyjne i biustonosze do karmienia. reszta czeka na kasę ;-)

Ja jestem na zwolnieniu od 17 marca i dostałam kasę dopiero w ostatni piątek czyli 15 maja.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja mam podobnie skompletowana wyprawke
    i a reszta wyprawki czeka na kase.:-)

Jeszcze jest trochę czasu (niewiele, ale jest :-) )

Ciasto kruche rabarbarowe w piekarniku. :-)

zabka11, małaMyszka, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN jestes zadowolona z tych grirland??? Bo na allegro one wygladaly na bardziej wypulke. Te wygladaja na dosc splaszczone, a chcialam zamawiac te same

• lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według opisu tutaj:

http://maylily.pl/produkt/pieluszka-bambusowe-niebo

"Niezwykle miła w dotyku i przyjazna dla skóry dziecka pieluszka z muślinu bambusowego w kolorze błękitnym.

Dlaczego warto ją wybrać?

Jest antybakteryjna i antygrzybiczna, dzięki czemu znakomicie sprawdza się w przypadku nawet najbardziej wrażliwej skóry, skłonnej do alergii

Jest bardzo chłonna - absorbuje wilgoć nawet o 70% lepiej niż bawełna

Jest niezwykle miła w dotyku - wspaniale otula wrażliwą skórę noworodka

Ma właściwości termoregulacyjne - w lecie przyjemnie chłodzi, zimą delikatnie ogrzewa

Została uszyta z tkaniny wyprodukowanej w Polsce

Jest mięsista i wytrzymała"

Taaaa super ale 39 pln za pieluchę....

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zwykla smietana 12 lub 18 wystarczy
    Ja swoja porcje carbonary zrobilam bez jaja
    Nawet sadzone jem z zoltkiem dosmazonym :-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    KasiaeN jestes zadowolona z tych grirland??? Bo na allegro one wygladaly na bardziej wypulke. Te wygladaja na dosc splaszczone, a chcialam zamawiac te same

Jestem zadowolona.Są dość mocno wypchane, a przynajmniej mnie poziom ich wypchania odpowiada ;) Na zdjęciu faktycznie wrażenie jest inne ale dla mnie jest ok.

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, przeczytalyscie może mojego posta na poprzedniej stronie ? Prosze was o rade, moze któraś się orientuje?

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja chyba musisz poczekać na Ofkę. Nawet, jak ktoś był w podobnej sytuacji i nie miał żadnych kłopotów z tym związanych to nie znaczy, że Zus się nie przyczepi. Tym bardziej, że z perspektywy osoby trzeciej (czyt. mnie :P) brzmi jak jawny wał. I tu jest Ci Ofka potrzebna, żeby stwierdzić czy to myk zgodny z prawem czy nie :)

małaMyszka, Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Jestem zadowolona.Są dość mocno wypchane, a przynajmniej mnie poziom ich wypchania odpowiada ;) Na zdjęciu faktycznie wrażenie jest inne ale dla mnie jest ok.

To mnie przekonalas :)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Witam was. Doprowadzilam się do ładu przed wizytą i teraz odpoczywam. Ja mam usg ba kazdej wizycie plus I i II prenatalne, tego trzeciego raczej robic nie będę.
    Mam takie pytanie, z tego co pamiętam chybs Ofka siedzi w temacie, a moze ktoś jeszcze? Prowadziłam własną dzialalnosc na zusie preferencyjnym od marca 2014. Teraz od konca stycznia jestem na l4. Ksiegowa proponuje maly myk, zebym teraz nie brala juz zwolnienia, zawiesila działalność, a nastepnie zatrudnila sie u męża i oplacila składkę, zeby potem macierzynski miec wyzszy. No i ja oczywiści taka bojdupa jestem, czy sie nie przyczepia? chyba nie ma przepisu ktory tego zabrania, z drugiej strony co jak sie jednak przyczepia???

Ja od stycznia mam wyższy zus w swojej firmie. Nie jakiś gigant taki średni. I ciągle musze dosylac dokumenty na dowód ze prowadzę działalność. Dlaczego mam większy zus. Czy mam inne środki. Jak się utrzymuje itd.
    podobno sprawdzają każde "myki" bo mają zmienić ustawę od 2016. I teraz chce jak najwięcej zyskać. Ja od kwietnia czekam na decyzje :/

małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja na allegro widzialam, ze sa po 25/szt ale sobie chyba daruje.
    W jakich rozmiarach kupujecie kocyki minky??

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej hej, przeczytalyscie może mojego posta na poprzedniej stronie ? Prosze was o rade, moze któraś się orientuje?

Moja znajoma jest w podobnej sytuacji.W lutym zamknęła działalność i zatrudniła się u swojego narzeczonego. A od marca poszła na L4 bo jest w ciąży. ZUS sprawdzał ją na wszystkie strony. Ją i pracodawcę czyli narzeczonego, czy stanowisko nie jest fikcyjne stworzone, wzywani byli na przesłuchania do ZUS, lekarz musiał wysyłać jej karty do lekarza orzecznika, no cuda wianki.No tylko, ze prawnie byli dla siebie obcymi ludźmi bo nie po ślubie.A teraz sądzą się z Zusem.Podobno takich spraw jest mnóstwo.Nie wiem czy tylko nasz ZUS jest taki upierdliwy, bo mnie też sprawdzali na prawo i lewo ale w końcu odpuścili i kasę dostałam.

małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ