SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Wtrące się Wam w wątek jeśli pozwolicie ;-) Prawie 5 lat temu też byłam sierpniówką i czasem z sentymentu patrze co u Was. Teraz jestem lipcówką i niedługo urodzę trzecie dzieciątko ;-) Akurat trafiłam na temat konfliktu. Mam Rh -, mąż Rh +. Zarówno przy pierwszej jak i drugiej ciąży miałam kontrolowane przeciwciała, po obydwu porodach sn dostałam zastrzyk i obydwaj moi chłopcy mają krew po tatusiu. Jest ok. i nie ma żadnych problemów. Liczę, że i tym razem nie będzie. Trzeba tylko pamiętać o zastrzyku ale szpital jest zobowiązany podać immunoglobulinę po porodzie.
    Co do podania zastrzyku w trakcie ciąży - ja dopiero w tej trzeciej miałam taką propozycję. Decyzja należy oczywiście do Was.....

Życzę spokojnych ciąż i trzymajcie się do sierpnia ;-)

lys, Weridiana, małaMyszka, Maniuś, gianna88, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jestem kobietą", Edyta Górniak
    wedlug quiz'u ;-)

Laura, małaMyszka, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys raz chyba ze dwie godziny trzymalam palca w zimnej wodzie bo oparzylam sie para wodna (dlatego teraz mam zel).
    tak sobie pomyslalam ze moze masz jakies probki kremu z warsztatow itp.
    pozdrawiam

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys raz chyba ze dwie godziny trzymalam palca w zimnej wodzie bo oparzylam sie para wodna (dlatego teraz mam zel).
    tak sobie pomyslalam ze moze masz jakies probki kremu z warsztatow itp.
    pozdrawiam

Posmarowałam Linomagiem i pomogło :) niesamowita ulga

Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co wy wszystkie jeszcze spicie?
    Ja od 5tej oczy jak 5zl ;)

Proszek Jelp mam tylko do koloru do bialego nie oplaca sie kupowac.

Pampersy mam zeby nie bylo zolte opakowanie new born 1 i zolte opakowanie new born 2.
    Poki co wiecej nie kupuje.

Laktacja.
    Mlodszego syna karmilam 18miesiecy piersia bez dokarmiania mm.
    Na diecie matki karmiacej bylam 5tygodni. Maly nie mial ani raz kolki na wadze przybieral super i nie mialam zadnycb problemow z pokarmem.
    Prawie cale karmienie unikalam czosnku i produktow wzdymajacych zreszta nawet nie karmiac takich produktow unikam.

Znam kolezanki ktore diety nie przestzegaly i laktacja skonczyla sie bardzo szybko i wage mialy trudniej zrzucic.

Mam zamiar na takowej diecie byc do 8tygodni a potem powoli wprowadzac pokarmym.

Paradoks karmienia, jadlam i w ciazy i podczas karmienia banany i wszystkie cytrusy bez rewelacji syna, wysypek, biegunek, kolek itp. A po zakonczeniu karmienia dostal tak silnen alergii na wszystkie cytrusy i banany ze do 3go roku zycia z decyzji lekarza mial je wszystkie wyeliminowane.
    Obecnie je wszystko, alergii brak.
    Wiec to co mama karmiaca je nie chroni w 100%.
    Pierwszy zyciowy katar przezyl idac do przedszkola miam 2lata i 8 miesiecy.

Milego dnia

Magda sz czekam na wiesci!

małaMyszka, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Nocka tylko z jednym wyjściem do wc, więc nie było źle. Skurcze trochę ustały, za to Leon coś leniwy:/
    Dziś muszę ogarnąć mieszkanie i ugotować obiad, a ostatnio mam mega lenia, więc nie wiem jak mi to pójdzie.
    Dzięki za opinie o pieluchach.
    Miłego dnia!
    Magda, odezwij się!!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Od wczoraj probuje Was nadrobic. Madzia koniecznie daj znac co u Ciebie.
    Niecierpliwa kogo Ty sluchasz? Dziscko urodzone po 30 tc ma duze szanse ale nie w naszym szpitalu. To fakf. Tu sie ratuje dzieci po 35 tc. Sluchasz lekarki ktora Ci nawdt o dwuroznej macicy niezbednych info nie dala.
    Z tego co wiem to taki oddzial mamy w rudzie slaskiej albo siemianowicach.
    Zona mojego bylego szefa urodzila 3 m temu malucha w 28 tc. Maly wazyl 1800g. Po 2 tyg2100 g i wyszedl do domu.
    Zadnych problemow. Tylko specjalistyczne konsultacje. Swoja droga bylam w szoku. Ledwo zaczal sie 7 mc a ona urodzila i juz wyszla. ale cieszy mnie to bo jakby miala mlodego 3 m w szpitalu- horror.

Ja jutro wybieram sie na ktg do szpitala. Zadz do mojsj gin i zapytam czy by mi nie zrobila bo do konca tyg nie mam naj do niej przyjechac a skurcze sa coraz silniejsze i czestsze.

Na szczescoe mlody fika i to mocno :)

małaMyszka, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuski,mamy dzisiaj swieto :))

Ostatni dzien 2 trymestru:)!

Miru, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, kasiuleek, Paula_071, mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dzien dobry mamuski,mamy dzisiaj swieto :))

Ostatni dzien 2 trymestru:)!
    Wczoraj mowie do mojego Ł co dostane od Was na dzien mamy ( w sensie ze on pkwonien cos mi dac w imieniu dziecka :P) a ten do mnie " idz do puszka to on jest Twoim dzieckiem moze poczestuje Cie jakims swojm smakolykiem"
    A pies od razu zabral biszkopta i uciekl :) poczekam az mlody sie urodzi bo na tych w domu to nie ma co liczyc :)

Kkarolinaaaa, małaMyszka, chcebycmama, niecierpliwa, Maniuś, Laura, lys, jesslin87, ainer85, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pies wyczul :D

Pola juz sie ladnie ze mna przywitala,mysle ze tez przeslala mi buziaczka:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli do zapłodnienia dochodzi przez psi psi albo połączenie penisa z macicą, to chyba czas wziąć się za edukację młodzieży, a nie kombinować wakacje od 1 czerwca...

http://demotywatory.pl/4503308/Jesli-mlodzi-Polacy-nie-wiedza-jak-dochodzi-do-zaplodnienia

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ta Twoja lekarka jakas niepowazna i niekompetentna... zmien lekarza i nie sluchaj glupot. Po 30tc dzieciaczki sie rodza i maja sie bardzo dobrze. Przed 30tc jest klopot a po mozna juz bardziej optymistycznie patrzec.

Mnie tez lapia skurcze ale to braxtony. Poki da nieregularne jestem spokojna.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru uśmiałam się do łez...

Ja jak mojego zapytałam to usłyszałam, że mnie to jeszcze nie dotyczy...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Dzien dobry :)
    Od wczoraj probuje Was nadrobic. Madzia koniecznie daj znac co u Ciebie.
    Niecierpliwa kogo Ty sluchasz? Dziscko urodzone po 30 tc ma duze szanse ale nie w naszym szpitalu. To fakf. Tu sie ratuje dzieci po 35 tc. Sluchasz lekarki ktora Ci nawdt o dwuroznej macicy niezbednych info nie dala.
    Z tego co wiem to taki oddzial mamy w rudzie slaskiej albo siemianowicach.
    Zona mojego bylego szefa urodzila 3 m temu malucha w 28 tc. Maly wazyl 1800g. Po 2 tyg2100 g i wyszedl do domu.
    Zadnych problemow. Tylko specjalistyczne konsultacje. Swoja droga bylam w szoku. Ledwo zaczal sie 7 mc a ona urodzila i juz wyszla. ale cieszy mnie to bo jakby miala mlodego 3 m w szpitalu- horror.

Ja jutro wybieram sie na ktg do szpitala. Zadz do mojsj gin i zapytam czy by mi nie zrobila bo do konca tyg nie mam naj do niej przyjechac a skurcze sa coraz silniejsze i czestsze.

Na szczescoe mlody fika i to mocno :)

To mi tez powiedziala, ze gdyby dziecko urodzilo sie tak wczesnie to Ruda Slaska albo bodajze Rybnik.
    Miru ja po wczorajszej wizycie jestem zadowolona, niczego nie zbagatelizowala a nawet zrobila wiecej niz musiala. No niestety taka jest przykra rzeczywistosc, ze musimy same pilnowac swoich interesow. Troche tez jest w tym mojej winy, bo na kazdej wizycie powinnam jej trabic o tej macicy, a ja jej tylko powiedzialam na 1 wizycie i potem wyparlam to ze swojej glowy, bo zdawalam sobie sprawe, ze jest to ryzyko, a nie chcialam o tym myslec, a potem wszystko bylo dobrze wiec nawet do glowy mi nie przyszlo, ze mam jej o tym napomknac. Jestem z nia teraz w relacji "ufam, ale kontroluje".

Koniecznie sprawdz te skurcze. Powiedziala tez, ze nospe mam brac 2×dziennie, nawet jak brzuch nie jest twardy i skurczy nie ma, bo najwazniejsze jest to, zeby do tych skurczy nie dopuscic. Pytalam tez czy malej ta nospa nie zaszkodze, powiedziala, ze nie bo jest "bezplciowa" cokolwiek to znaczy i ze jej nadmiar wysikam. Od teraz wizyty co 2 tygodnie

Miru, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Niecierpliwa ta Twoja lekarka jakas niepowazna i niekompetentna... zmien lekarza i nie sluchaj glupot. Po 30tc dzieciaczki sie rodza i maja sie bardzo dobrze. Przed 30tc jest klopot a po mozna juz bardziej optymistycznie patrzec.

Mnie tez lapia skurcze ale to braxtony. Poki da nieregularne jestem spokojna.

Cassie chcialam zaznaczyc, ze jestem przed 30 tygodniem. Dla lekarza jest 28 skonczonych wiec do 30 jeszcze troche brakuje

• Miru Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Miru uśmiałam się do łez...

Ja jak mojego zapytałam to usłyszałam, że mnie to jeszcze nie dotyczy...
    Na dzien taty tez nic nie dostanie :P
    Co do lekarki to mamy ja wspolna z niecierpliwa. Wiec mozemy sie wymieniac pogladami. Ale ktory lekarz takie cos mowi zdenerwowanej kobiecie w ciazy?!
    Mogla vhociaz ujac to ze bddzie mialo ciaezko oddychac bedzie wspomagane przez aparat ale takie rzeczy sie dzieja i nie ma co panikowac.

Poki co niecierpliwa Jula siedzi w bdzuchu. Euforia ma gorzej- ma calkiem skrocona szyjke. Ale macie grzeczne dziecki i beda do konca lipca siedziec w brucholkach.

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Na dzien taty tez nic nie dostanie :P
    Co do lekarki to mamy ja wspolna z niecierpliwa. Wiec mozemy sie wymieniac pogladami. Ale ktory lekarz takie cos mowi zdenerwowanej kobiecie w ciazy?!
    Mogla vhociaz ujac to ze bddzie mialo ciaezko oddychac bedzie wspomagane przez aparat ale takie rzeczy sie dzieja i nie ma co panikowac.

Poki co niecierpliwa Jula siedzi w bdzuchu. Euforia ma gorzej- ma calkiem skrocona szyjke. Ale macie grzeczne dziecki i beda do konca lipca siedziec w brucholkach.

Wiesz ona byla delikatna, dyplomatycznie powiedziala, ze lepiej jak mala jeszcze z miesiac w brzuszku posiedzi, niestety polozna nie miala tyle taktu

• Miru Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To mi tez powiedziala, ze gdyby dziecko urodzilo sie tak wczesnie to Ruda Slaska albo bodajze Rybnik.
    Miru ja po wczorajszej wizycie jestem zadowolona, niczego nie zbagatelizowala a nawet zrobila wiecej niz musiala. No niestety taka jest przykra rzeczywistosc, ze musimy same pilnowac swoich interesow. Troche tez jest w tym mojej winy, bo na kazdej wizycie powinnam jej trabic o tej macicy, a ja jej tylko powiedzialam na 1 wizycie i potem wyparlam to ze swojej glowy, bo zdawalam sobie sprawe, ze jest to ryzyko, a nie chcialam o tym myslec, a potem wszystko bylo dobrze wiec nawet do glowy mi nie przyszlo, ze mam jej o tym napomknac. Jestem z nia teraz w relacji "ufam, ale kontroluje".

Koniecznie sprawdz te skurcze. Powiedziala tez, ze nospe mam brac 2×dziennie, nawet jak brzuch nie jest twardy i skurczy nie ma, bo najwazniejsze jest to, zeby do tych skurczy nie dopuscic. Pytalam tez czy malej ta nospa nie zaszkodze, powiedziala, ze nie bo jest "bezplciowa" cokolwiek to znaczy i ze jej nadmiar wysikam. Od teraz wizyty co 2 tygodnie

Jedyne co po nospie to zespol napiecia maja dzieci. Ale przejdzie.
    Chociaz raz cos zrobila dokladnie. Tak powinno byc na kazdej wizycie. Termin porodu Ci zmienila?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiesz ona byla delikatna, dyplomatycznie powiedziala, ze lepiej jak mala jeszcze z miesiac w brzuszku posiedzi, niestety polozna nie miala tyle taktu

:) Julcia poczeka. Jeszcze min 6 tyg ja tak powtarzam codziennie jeszcze min..,tyg.az dojde do 40tc :)

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Jedyne co po nospie to zespol napiecia maja dzieci. Ale przejdzie.
    Chociaz raz cos zrobila dokladnie. Tak powinno byc na kazdej wizycie. Termin porodu Ci zmienila?

Nie nic nie zmienila, tylko na okladce karty zaznaczyla dokladnie, ze mam wade macicy.
    Mnie tylko zastanawia jedno na kazdej wizycie u niej oraz u drugiej lekarki na nfz mam badana szyjke recznie i obie na kazdej wizycie mowily, ze jest ok, a wczoraj po badaniu recznym stwierdzila, ze sie skrocila, od razu usg dopochwowe i tam wyszlo, ze zamknieta i 4 cm wiec jak to jest z tym recznym badaniem?

małaMyszka, Amberla, jesslin87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ