X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilką tutaj kupiłam kocyk z poduszką :) http://allegro.pl/koc-75x100-poduszka-40x30-minky-kocyk-2cm-1cm-0cm-i5387109201.html
    Kocyk na 1 cm i poduszka płaska.
    A kolor to sowy miętowe i minky żółty :)
    Nie chciałam brać tego na 2 cm bo wydaje mi się za gruby.

mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na moje ulubione porzeczki jeszcze....

Ale co tam, przed chwilą zjadłam z pół kilo moreli :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od popołudnia boli mnie brzuch, posprzątałam i mam teraz za to!
    Wzięłam drugi magnez i niestety nospe.

Jutro mąż zrobi resztę a weekend będzie wolny od porządków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 19:22

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po badaniu 3 trymestru, wszystko w porzadku wg badania mala wyprzedza termin o 3 dni, wszystkie wymiary w normie, ale jakos nie umiem sie z tego cieszyc, bo lekarz powiedzial, zebysmy w czasie porodu zwrocili uwage zalodze odbierajacej porod na pepowine. Nie powiedzial, ze mala jest nia owinieta, ale jest blisko niej cokolwiek to znaczy. Znowu sie obkrecila i teraz jest ulozona glowkowo, a lozysko jest juz wysoko na przedniej scianie, a w 20 tc bylo nisko. Jak zapytalam o ta pepowine to powiedzial, ze nic malej nie zagraza, ale ze przy porodzie zwrocic na to uwage. Jak powiedzialam, ze mam planowane cc to powiedzial, ze w ogole nie ma czym sie martwic, ale mi to jakos caly czas siedzi w glowie.

A tak sobie ziewalam podczas badania http://naforum.zapodaj.net/thumbs/079b74f1559f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:08

magda sz, Laura, mamasia, aaaaga, 0na88, gianna88, lys, Amberla, Pulpecja, Y, psioszka11, Paula_071, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś, zabka11, Katarka, Aga89, witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla mój mąż też nie pozwala dzwigać, jest jaki jest.. ale co do sprzątania, wysiłku to nie pozwala mi nic dzwigac, myć podłogi (jak 1,5metrowy balkon umyłam to się wkurzył), prasować też on prasuje, ja tylko włączam pralkę i gotuję, czasem umyje łazienkę.

Paula ja mam te łóżeczko Kubuś i fakt nie łatwo się je składało- jedna osoba ledwo da radę bo po prostu trzeba 3 rąk. Ale jakościowo jak się złoży jest ok. Co prawda komentarze tego sprzedawcy nie zachęcają, bałam się właśnie tego że przyjdzie uszkodzone ale na szczęście wszystko ok. Także zależy jak się trafi.

Laura zamówiłam ten sam kocyk :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Neyla mój mąż też nie pozwala dzwigać, jest jaki jest.. ale co do sprzątania, wysiłku to nie pozwala mi nic dzwigac, myć podłogi (jak 1,5metrowy balkon umyłam to się wkurzył), prasować też on prasuje, ja tylko włączam pralkę i gotuję, czasem umyje łazienkę.

Paula ja mam te łóżeczko Kubuś i fakt nie łatwo się je składało- jedna osoba ledwo da radę bo po prostu trzeba 3 rąk. Ale jakościowo jak się złoży jest ok. Co prawda komentarze tego sprzedawcy nie zachęcają, bałam się właśnie tego że przyjdzie uszkodzone ale na szczęście wszystko ok. Także zależy jak się trafi.

Laura zamówiłam ten sam kocyk :)
    i ten sam kolor? :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowy kolorowe i turkus :)

Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    sowy kolorowe i turkus :)
    no no no sowy górą ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie, z Małym wszystko ok a to najważniejsze :)
    Rozmawiałam z lekarzem i położną o mojej wadze i nie każą się martwic skoro nie obżeram się i staram się racjonalnie odżywiac. Położna powiedziała że mój skok wagi (+15,5) może byc spowodowany hormonami, w sumie do 20tyg byłam na duphastonie, do tego mam Hashimoto a to też lubi robic skoki wagi.... w każdym bądź razie pocieszyła mnie, że sama przytyła w drugiej ciąży 25kg i w ciągu kilku mscy wróciła do rozmiaru 34 :)

No i dostałam zalecenie oszczędnego trybu życia bo szyjka 30mm i często mnie tam kłuje. Gin powiedział, że jak mniej niż 35mm to on monitoruje i mam się zjawic za 2 tyg a do tego czasu ograniczyc aktywnosc. Faktycznie ostatnio trochę szalałam więc pora przystopowac :)

niecierpliwa, 0na88, lys, Amberla, Pulpecja, Laura, psioszka11, małaMyszka, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja od poczatku ciazy do teraz jestem na luteinie, wiec hormony tez z pewnoscia robia swoje

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi znowu kazał brac dupka... więc szans na mniejsze przybieranie pewnie nie będzie:)

a tak sie ograniczam, nie jem prawie w ogóle słodyczy, nie słodzę, sporadycznie big milka, albo kostkę czekolady... ale jutro zrobię ciasto z truskawkami Karoliny, a co! :D

Wracając od lekarza zajechaliśmy do Akpolu (mają promocje z okazji dnia dziecka) i kupiliśmy parę rzeczy dla Małego m.in. przewijak, okrycia kąpielowe, prześcieradło... dodatkowo dziś przyszła paczka ze Smyka z leżaczkiem także w pokoju Tomusia zaczęło się zapełniac i wyglądac bardziej "dzieciowo" :) ekstra widoczek, łóżeczka się nie mogę doczekac już :)

EDIT: nie wiem czy Wam mówiłam ale zamówiliśmy zwykłe, najtańsze łóżeczko białe na które musimy czekac 4 tyg! Wyszło taniej niż w necie dlatego się zdecydowaliśmy ale ogólnie paranoja żeby tak długo czekac na zwykłe łóżeczko hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:37

niecierpliwa, Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam troche na ten temat i odrobine sie uspokoilam. Wyczytalam, ze co 2 dziecko rodzi sie owiniete pepowina i ze w brzuchu mamy nie ma zagrozenia z tym zwiazanego. Najwieksze zagrozenie jest podczas porodu sn, ale wczesniejsze zgloszenie tego poloznej i jej doswiadczenie nie stanowia duzego zagrozenia

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja mała tez ma na każdym Usg pepowinie kolo buzki, dziś np w ogóle nie dało się obejrzeć jej twarzyczki bo się za pepowina schowała. Też mi się nie podoba, że tak przy tej pepowinie majstruje, mam nadzieje, ze nie owinie się podczas porodu.. Pewnie na jej miejscu tez bym się interesowała, w końcu co ona ma w brzuchu do roboty :P

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Niecierpliwa moja mała tez ma na każdym Usg pepowinie kolo buzki, dziś np w ogóle nie dało się obejrzeć jej twarzyczki bo się za pepowina schowała. Też mi się nie podoba, że tak przy tej pepowinie majstruje, mam nadzieje, ze nie owinie się podczas porodu.. Pewnie na jej miejscu tez bym się interesowała, w końcu co ona ma w brzuchu do roboty :P

Tez gdzies, kiedys czytalam, ze ciagniecie za pepowine to jedno z ulubionych zajec dzieci w brzuszku ;)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    chcebycmama, karolina ja jestem praktycznie na tym samym etapie co wy i pokoik mam prawie skończony tylko prawie puste szafki. kilka ciuszków. a myślałam, że mam mało przygotowane. tylko strasznie dużo rzeczy mam jeszcze nie wybrane i nie wiem co jeszcze będzie mi potrzebne. tak w ogóle to cieszę się bardzo, że już idę do sr, bo mam wrażenie, że absolutnie nic nie wiem. ale staram się uspakajać, że instynkt mi pomożekieg nawet jak nie co do wszystkiego się upewnie.
    teraz biorę się za ogarnianie mieszkania i wieczorkiem babskie spotkanie :)

hej! z tego co pamiętam jesteś z nt? do której szkoły rodzenia się zapisałaś :>?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Ja robiłam pezedwczoraj takie:

4 jajka
    150g margaryny Kasi (temp pokojowa)
    1 szkl. cukru
    2 szkl. mąki
    1 łyżeczka proszku do piecz.

Żółtka oddzielam od białek (białka ubijam). Żółtka ucieram z cukrem, dodaję margarynę (ucieram), dodaję mąkę i proszek do piecz (ucieram). Na koniec delikatnie łączę z pianą z białek. Wylewam na średnią blaszkę i na wierzchu układam truskawki. Piekłam w 160 stopniach przez 50min.
    to mojebukochane ciasto, tylko piane z bialek daje na wierzch i mniej maki w zwiazku z tym.

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wyszłam z wanny, przygotowania do jutrzejszego badania. Musiałam prosić o pomoc męża- szorowanie pięt i golenie psioszki to już jego zajęcia :)
    Uciekam spać, nie mogę się doczekać jutra, choć strasznie się boję.
    Cieszę się z udanych wizyt.
    Dobranoc Siostry!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - matko jedyna, chyba 10000000000000 razy skręcaliśmy i rozkręcaliśmy to łóżeczko. Za cholerę nie wiedzieliśmy co zrobić z tą jedną płytą. Ale się udało w końcu :))) Strasznie mnie to jednak zmęczyło, chyba idę zaraz spać.

Dziewczyny, a jaką kołdrę/pościel brałyście? W sensie pytam o wymiar: 100cmx135 cm czy 90x120 cm? Ja mam łóżeczko 60cmx120cm

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupilam poscieli ale lozeczko bede kupowac 120×60 i posciel 90x120 :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Moja na połówkowym też miała pępowinę przy twarzy ;) Teraz już się obróciła więc mam nadzieję, że dała spokój pępowince. Zobaczymy za 2 tygodnie na usg III trymestru :)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ