SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ogólnie odżywiam sie w miare zdrowo, pilnuje się, nie jem po 19, nie słodze, jak najmniej tłuszczu uzywam itp.
U mnie moze to spowodowane niedoczynnoscią... mój mąż do tej pory nie moze sie nadziwic jak ja funkcjonuje tyle jedząć (czyt.mało), mam jakis wolny metabolizm bo nawet zeby sie zalatwic mam problem (co 3-4dni)..
Ale powiem szczerze ze nie mam zastrzeżeń do swojej figury.
Mam spory tyłek, spory biutst,ale za to mam duże wcięcie w talii i nigdy nie miałam dużego brzucha, taka biała murzynka;p
Mąż zawsze mi powtarza że uwielbia moją figure wiec tego sie trzymam
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja startowałam z wagą 50kg przy wzroście 163 cm. Przytyłam jak do tej pory 8,5kg - zawsze miałam problem z przybraniem na wadze i każdy kilogram na plus dla mnie to cud można powiedzieć. Bardzo szybka przemiana materii robi swoje. "Człowiek biegunka" normalnie

Po ostatniej wizycie u doktorki, troszkę zaczynam się obawiać, bo Młody ledwo mieści się w normie (w dolnej granicy)... Niby to tylko przypuszczalna waga i mam jeszcze trochę czasu, ale jednak obawy są.
mamasia, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Karolina pychota! jakie wymiary tej blachy? Ja mam kurde albo keksowke albo taka wieelka.
Myszka mi tez skoczylo 4 kg przez 10 dni, jak pojechalismy do grecji, od tamtej pory sie zastopowalo o w maju przytylam 1.5 kg. Jakos skokowo poszlo, moze i u Ciebie tak bedzie ze przystopuje.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ile sie piecze takie ciacho i w ilu stopniach????180???? Sorki ale jestem laik w pieczeniu, a chetnie bym sie podjela upieczenia takiego placka jutroMalagosia wrote:Ja z takiego przepisu robię ciasto z truskawkami. może być też z jabłkami rabarbarem itp.
SKŁ:
40 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru kryształu
½ szklanki wody
cukier waniliowy
WYK:
Margarynę ,1/2 szkl cukru, wodę i cukier waniliowy rozpuścić i ostudzić. 4 białka ubić na pianę, wsypać porcjami ½ szklanki cukru. Po ubiciu dodać żółtka i dalej ubijać. Tą masę wlać do ostudzonej margaryny, wymieszać. Powinien powstać puch. Na to wsypać porcjami mąkę i wymieszać. Wlać do brytfanki i ułożyć owoce (truskawki, borówki, czernice, wiśnie itp. ).
Upiec.
-
zabka11 wrote:Ile sie piecze takie ciacho i w ilu stopniach????180???? Sorki ale jestem laik w pieczeniu, a chetnie bym sie podjela upieczenia takiego placka jutro

Ja pieklam z tego przepisu www.ilovebake.pl/2012/06/25/proste-ciasto-z-truskawkami-przepis/
ale mysle ze z przepisu malagosi piecze sie tez z 50min w 180
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 16:51
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Lys - w warzywniaku Gajowa/Gliniana są czereśnie po 29zł.
Magda - czyli Wrocław bardziej zaawansowany jest w luxmedzie skoro mają ktg, ale dziwne:)
Karolina - wyciągnęłam masło i jajka z lodówki, zaraz będę robić to ciasto:D
Od 12 do 16 montowałam z ojcem suszarkę sufitową w łazience. Namęczyliśmy się strasznie, nie wiem kto produkuje takie rzeczy:/ Potem się wzięliśmy za skręcanie łóżeczka, akurat mąż wrócił z pracy i zaczął nam pomagać. MASAKR! Okazało się, że gwint jest rozjechany, śrubka pęknięta, instrukcja jakaś badziewiasta. Jakość też średnia, farba w niektórych miejscach się rozlała za bardzo, a w niektórych za mało domalowane. Nie skończyliśmy składać, tato ma przyjechać wieczorem z dobrymi śrubkami. Jak coś to nie polecam: http://allegro.pl/lozeczko-drewniane-dzieciece-kubus-biale-szuflada-i5358972026.html
lys, małaMyszka, Kkarolinaaaa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Izuu wrote:Ja startowałam z wagą 50kg przy wzroście 163 cm. Przytyłam jak do tej pory 8,5kg - zawsze miałam problem z przybraniem na wadze i każdy kilogram na plus dla mnie to cud można powiedzieć. Bardzo szybka przemiana materii robi swoje. "Człowiek biegunka" normalnie

Po ostatniej wizycie u doktorki, troszkę zaczynam się obawiać, bo Młody ledwo mieści się w normie (w dolnej granicy)... Niby to tylko przypuszczalna waga i mam jeszcze trochę czasu, ale jednak obawy są.
Ja też startowałam z wagą 50kg przy wzroście 163
i przytyłam 8 kg (to było 3 tyg temu więc teraz może być więcej). Odkąd zdiagnozowano u mnie hashimoto i niedoczynność w lipcu 2014 i wdrożono leczenie to metabolizm bardzo mi się poprawił i waga się utrzymywała stała 50kg, mimo że wcześniej skakało do 54kg.
Dzidzia rośnie mi ładnie, cały czas w okolicy 50 centyla.

-
Właśnie gadam na fb ze znajomą. Widziałam ją na SORze gin więc zapytałam na fb czy coś się stało czy może zaciążyła... bo ostatnio widziałam ją jak wychodziła z laboratorium jakiś miesiąc temu to mówiła że nie myśli o drugim... Pamiętacie jak pisałam że córka jej mówi że jest głupia? To właśnie ta znajoma.
No i nie będę pisać Wam o co chodzi, bo kiedyś sobie obiecałyśmy...
Ale jestem oburzona jej podejściem do tematu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 17:10
-
"a ze mam jedno dziecko to wiesz jakos tak mnie to bardzo nie boli"
"zresztą jakos specjalnie tez sie nie staralam o drugie"
"a nawet bylam zła jak sie dowiedzialam ze termin porodu to 20 grudzien"
Moje oburzenie sięga zenitu...
Kolejna osoba, która chyba nie wie jak bardzo boli strata, nieustanne starania, comiesięczne dramaty, tak mało docenia to co mogła mieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 17:09
-
małaMyszka wrote:Ja mam zwiększoną dawkę euthyroxu do 150... Ale być może niedoczynność też jest powodem przybierania na wadze...
Teoretycznie mówią, że jak dobrana jest dobra dawka hormonów to od niedoczynności się nie tyje, ale trzeba wziąć też pod uwagę fakt, że w ciąży jednak wszystko się rozjeżdża

-
180 st. Jakies 45 min mozna patyczkiem sprawdzic jak biszxkoptzabka11 wrote:Ile sie piecze takie ciacho i w ilu stopniach????180???? Sorki ale jestem laik w pieczeniu, a chetnie bym sie podjela upieczenia takiego placka jutro

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Od sierpnia zeszłego roku bardzo ładnie unormowała mi się tarczyca. Nie narzekam... Wyniki były zadowalające...lys wrote:Teoretycznie mówią, że jak dobrana jest dobra dawka hormonów to od niedoczynności się nie tyje, ale trzeba wziąć też pod uwagę fakt, że w ciąży jednak wszystko się rozjeżdża

Wczoraj robiłam cyto i toxo i mam praktycznie idealne jak w 2013 roku jak robiłam ciążowe badania
lys lubi tę wiadomość
-
O rany Karolina, jutro piekę to ciasto. Zamorduję Cię! Miałam ograniczyć słodycze i co?? A tak w ogóle to jestem po wizycie, wszystko w porządku, Mała waży już 1450 gr
lys, 0na88, mamasia, Laura, Kkarolinaaaa, małaMyszka, Aga89, aaaaga, zabka11, magda sz, gianna88, Amberla, Y, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość
Ewa123