X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Ainer ja po przebudzeniu włączam fejsa a tam to na tapecie :D żałowała że się obudziłam.

A tak z innej beczki, mojemu małżowi bardzo wrastają włoski po goleniu, przerzucił się na jakiś czas na maszynkę elektryczną ale nie mógł się przestawić i wrócił do zwykłej. Kurcze blizny mu się aż robią, wygląda paskudnie. Znacie może jakieś dobre kremy na to?

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie zdjęcia to lekka przesada...ale zależy kto co lubi...

Psioszka, to Ty jadasz tuńczyka?
    Czy która je? Mam w menu sałatkę warzywną, ale M. zjadłby taką z tuńczykiem i ryżem. Jak zjem jej dwie łyżki to mnie chyba nie zabije i nie zaszkodzi małemu?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie lody w ciazy to loteria. Jem ich cale tony.
    Z automatu nie kupuje.

Ja jestem ciekawa ile moj maly wazy. Wizyta dopiero 11.06

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mna wlasnie chodzi poledwica lososiowa , i nie wytrzymam kupie na kolacje

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nadrobiłam ;-)

Niecierpliwa, zabka - samych wspaniałości, spełnienia marzeń, dużo słoneczka i radości...

Trzymam kciuki za wizyty!!!

My witamy się w 30 tygodniu... Jupi!!!!!

M.dzisiaj jechał później więc skorzystałam z okazji i załatwiliśmy kilka spraw. Po drodze do piekarni. Mała zadowolona, że trochę pochodziła i pojeździła hehehehehe

Słuchajcie, macie może jakiś sposób, żeby pies zaczął jeść? Mała jest po cieczce. Nie je swojej karmy, a na spacerach potrafi zeżreć jakieś śmieci. Już drugi dzień nie je... Nawet wody nie pije. Normalnie mi padnie niedługo... Cały czas śpi, a ja ją na spacery biorę. Nie mam pomysłu. Nie mogę jej dać innego jedzenia niż karma, bo jest alergikiem i będzie problem.
    Pomyślałam, żeby ugotować ryż z mięskiem i marchewką, ale ona od razu mi zachoruje...

Idę do sklepu po zakupy na trzy dni, do mojej nowej diety. Powiem Wam, że zmniejszone ilości i jedzenie wg rozpiski menu ze słodkich mam, nie jest trudne. Myślałam, że będę ciągle głodna i zła, ale tak nie jest, zobaczymy jak będzie za 3 tygodnie. Albo się uda albo nic mi nie pomoże...
    Kochana wyslij mi mailem te jadlospisy co? Ja tez chce przysropowac wage.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Niecierpliwa, Zabka dolaczam sie do zyczen kolezanek. Niech wszystkie marzenia i te male i duze sie spelnia :*
    Milego dnia dziewczynki :)

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Podobno na weekend na Boże Ciało do 30 stopni- litości, umordujemy się :)
    Oj mam wesele może być ciężko ;-) Na ślubie upał, a na sali goście szalejący na parkiecie pewnie zażyczą sobie klimę na ful.. Wesele na 250 osób muszę się przygotować psychicznie, że pewnie ze 100 razy będę musiała odpowiedzieć na pytania: który miesiąc, co będzie i jakie imię wybraliśmy..

30 tydzień! Ale ten czas leci! :)

Żabka, niecierpliwa wszystkiego najlepszego :-*

Uciekam na spacer :) Synek tak szaleje, że muszę go ululać ;-)

Miłego dnia!

psioszka11, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    No takie zdjęcia to lekka przesada...ale zależy kto co lubi...

Psioszka, to Ty jadasz tuńczyka?
    Czy która je? Mam w menu sałatkę warzywną, ale M. zjadłby taką z tuńczykiem i ryżem. Jak zjem jej dwie łyżki to mnie chyba nie zabije i nie zaszkodzi małemu?

Jem,jem i to raz w tygodniu praktycznie- tyle,że ja go na ciepło jem z makaronem zazwyczaj.
    No i meldujemy się po III prenatalnych!
    Dla dziewczyn z Wrocławia- polecam Sonokard i tą panią dr! Rewelacja. Opowiedziała, pokazała wszystko. Dopieściła.
    Leon jest prawidłowym chłopakiem, wszystko ma na swoim miejscu. To,czego dr. F nie mógł zobaczyć na poprzednim prenatalnym wychwyciła od razu- co prawda się namęczyła, ale przepływy, naczynia, aorta, wszystko uwidocznione i w normie. Mój mały mężczyzna waży uwaga 1,800kg!
    Jedynie co to ciśnienie skoczyło mi do 151, więc po badaniu spadło do 140,ale kazała kontrolować.No i fiknął koziołka i z położenia główkowego jest już na pośladkowym. Mam nadzieję,że się jeszcze obróci, choć przy cesarce mówiła,że nie robi to różnicy.
    I tu najlepsze- zapisałam się na 3/4d na to badania- przy recepcji trzeba powiedzieć zanim się wejdzie do gabinetu.Z tych nerwów to zapomniałam o tym i nie mamy zdjęcia buźki-choć widzieliśmy, bo cudnie się popatrzył:) Nosek zadarty po mamusi jak nic!Niedługo go zobaczymy, więc bardzo nie ubolewam,choć szkoda trochę, ale z tych emocji po prostu zapomniałam!

małaMyszka, niecierpliwa, gianna88, Cassie, Aga89, magda sz, aaaaga, Laura, lys, Y, mamasia, Martucha86, Paula_071, zabka11, Neyla, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja kilka razy w ciąży jadłam sałatkę z tuńczykiem z puszki.
    A lody to tonami, szczerze mówiąc to nie znam ciężarnej która by ich nie jadła w ciąży :)

A właśnie dotarło do mnie że teściowa mnie olała w moje urodziny. Dzień wcześniej 26 maja byłam u niej z mężem na dzień matki, kupiłam jej nawet prezent. A ona mnie zlała dzień później no i jak ja mam ją lubić? Dzwoniłam do mamy żeby kategorycznie pamiętała o urodzinach męża 31 maja żeby się mu głupio zrobiło za swoją.. :D

małaMyszka, niecierpliwa, Y, Pulpecja, Paula_071, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka niecierpliwa, wszystkiego dobrego:* co do tunczyka w puszce to on ta. Chyba nie jest surowy? Lody czsami jem, raz z sutomatu, ale dzisiaj chcialam zjesc ptysia, czcimy z mezem ostatni dzien jezdzenia, wstal dzisiaj ostatni dzien o 4, teraZ bedzie mogl spac do 8(sklep otwiera o 9)...a tu mowicie ze ptysia nie?:(((

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka ja kilka razy w ciąży jadłam sałatkę z tuńczykiem z puszki.
    A lody to tonami, szczerze mówiąc to nie znam ciężarnej która by ich nie jadła w ciąży :)

A właśnie dotarło do mnie że teściowa mnie olała w moje urodziny. Dzień wcześniej 26 maja byłam u niej z mężem na dzień matki, kupiłam jej nawet prezent. A ona mnie zlała dzień później no i jak ja mam ją lubić? Dzwoniłam do mamy żeby kategorycznie pamiętała o urodzinach męża 31 maja żeby się mu głupio zrobiło za swoją.. :D
    Magda ale Ty malpa jestes hehe;) a max sie kapnsl ze jego mama nie zadzwonila do Ciebie?

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jak już mi ktoś zalezie za skórę to jestem złosliwa jak się da. Teściówka to już nie wiem ile gaf w stosunku do mnie popełniła więc będą zołzą. Mąż się nie kapnął, na koniec dnia powiedziałam- noo z Twojej całej wielkiej rodziny to tylko Twoja siostra o mnie pamiętała. Widać że mu się głupio zrobiło z deka no ale mi też by było głupio jakby moja rodzina go olała.

małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ptysie może i można, ale ja się boję wszystkich ciastek z kremami... Bezpieczne są drożdżówki i pączki ewentualnie kruche jakieś.
    Nawet nie wiesz jak bym zjadła eklerka!!!!!! O rany, eklery chodzą za mną chyba od stycznia...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie Wam, bo ostatnio spelnilam sie kulinarnie :p
    Pierwszy raz w zyciu wlasnorecznie przygotowalam placki do tortilli i wyszly przecydowne , mieciutki i sie nie lamia. I dopiero dotarlo do mnie, jaka bylam glupia kupujac gotowe placki, nie dosc, ze pelno chemii, to jeszcze cena. Do srodka nawrzucalam salaty, kurczaka, pomidora, mozarelli i sosik czosnkowy - pychota. Z mezem objedlismy sie jak baki i jeszcze kilka plackow, mam szczelnie zapakowanych w lodowce :) Jak ktoras ma ochote, to moge wrzucic przepis na placuszki ;) Mniam.
    Ona chyba pisala, ze sprzata lodowke przed rozmrozeniem - u mnie podobnie, wiec jadamy cuda na obiad ;) Odkrylam w zamrazarce ostatnio swojska kaszanke, byla na obiad z cebulka (moja pierwsza kaszanka od poczatku ciazy ;) )
    Na dzisiaj przewidziane bylo spaghetti, ale w biedronce trafilam na piekna mloda kapustke, no i beda golabeczki. A to maz sie zdziwi.
    Jeszcze dzisiaj czeka mnie po poludniu wyprawa do kliniki, bo moj szanowny pracodawca oswiecil mnie, ze przekazali sie aportem do jakiejs firmy i zwolnienie, powinno byc na inne dane. Teraz musze specjalnie pojechac, zeby mi je poprawiono. No zesz... Ale jak chce dostac wyplate w terminie, musze zrobic sobie wycieczke wrrrr. Jak juz bedziemy w klinjce, to moze zahaczymy o kino ;)
    Polecacie jakis film?

małaMyszka, magda sz, Laura, 0na88, Y, Paula_071, zabka11, Neyla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o menu to ja korzystam z tego:

http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_a/

A w weekendy będzie to:

http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_b/

Nie wiem czy coś pomoże, ale idę po składniki na menu weekendowe i będę gotować. Jedziemy nad morze jutro lub w niedzielę to wezmę jedzenie ze sobą, bo teściowa na kolacje kupuje 3 kg szunki na grilla, 2 kg skrzydełek i chyba z 10 kg karkówki na 5 osób, więc wolę wziąć swoje i nic mi nie zaburzy planu...

Y lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na poczatku serdecznie dziekuje Wam za zyczenia, mam nadzieje ze wszystkie sie spelnia!! :)

Magda.sz maz mi dzis rano skladal zyczenia odwrotne do Twoich, bo zyczyl mi, zeby Julka za mocno nie kopala i juz od rana musialam na niego nawarczec czemu mi tak zle zyczy! Najgorsze, ze nasza corcia posluchala tatusia, bo dzis jest oszczedna w kopniaki.

Piekna pogoda skusila mnie jednak na spacer do lumpka, co prawda droga powrotna to bylo toczenie sie, ale odpukac czuje sie swietnie i dla malej kolejna reklamowka pieknych ciuszkow. Wydalam 100 zl, ale ze dzis za polowe ceny to wyszlo 50 ;) Zakupki zostawilam u meza w pracy zeby ich nie dzwigac :)

Psioszka to juz kawal chlopa ten Twoj synek, niedlugo juz bedzie mial 2 kg :)

magda sz, małaMyszka, psioszka11, Laura, Y, zabka11, Neyla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny które będziecie używały kosze Mojżesza/kołyski jaką macie pościel do nich? Bo się zastanawiam nad kupnem tej mniejszej wózkowej(tą większa mam po Blance)

Ja do kolyski kupuje posciel taka do wozka, ale na poczatku mala bedzie tylko w rozku, albo w spiworku wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze nawet jej nie uzyje ;)

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka piekna waga!

Jak bylam w Polsce i kupowalam w ciastkarni tort urodzinowy dla syna to eklerek az krzyczal ZJEDZ MNIE! Kupilam i zjadalam, mina meza bezcenna ;)

małaMyszka, psioszka11, Laura, Y lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Psioszka piekna waga!

Jak bylam w Polsce i kupowalam w ciastkarni tort urodzinowy dla syna to eklerek az krzyczal ZJEDZ MNIE! Kupilam i zjadalam, mina meza bezcenna ;)
    No właśnie... One wszystkie tak krzyczą jak na nie spojrzę...

Laura, Cassie, magda sz, Y lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    hehe Ainer ja po przebudzeniu włączam fejsa a tam to na tapecie :D żałowała że się obudziłam.

A tak z innej beczki, mojemu małżowi bardzo wrastają włoski po goleniu, przerzucił się na jakiś czas na maszynkę elektryczną ale nie mógł się przestawić i wrócił do zwykłej. Kurcze blizny mu się aż robią, wygląda paskudnie. Znacie może jakieś dobre kremy na to?
    Madziu moj ma ten sam problem i szczerze, to zaden kremik na to nie pomoze. Oczywiscie, po goleniu obowiazkowo nawilzac skore. U mojego sprawdzaja sie peelingi, ale nie kadego faceta da sie do tego przekonac. Mimo to czasami pojawiaja sie wrosniete wloski, wtedy podwazam delikatnie igla i wyrywam pesetka. Ale moj to sam o to prosi, bo kiedys tak fatalnie wrosl mu sie wlos, zrobil mu sie paskudny babel na policzku, byl z tym u dermatologa, dostal kupe masci itp., ale oczywiscie nie podejrzewali wlosa. Po pewnym czasie przypatrzylam sie temu i wygladalo tak jakby pod skora byl wlosek, kazal mi to podwazyc, rozgrzebac i wyciagnac. Moze to obrzydliwe, ale juz bylismy zdesperowani. Oj i wyciagnelam wlos, ktory mial prawie 5cm, a po trzech dniach przyzwoicie sie zagoilo i po bablu prawie sladu nie bylo. Wiec sama rozumiesz - godzi sie na wszystko ;)
    A do dermatologow nie mam juz za grosz zaufania, przepisuja niebotycznie drogie masci, plyny, szastaja antybiotykami, a nie pochyla sie nad problemem. Nie twierdze, ze wszyscy, bo sa wyjatki potwierdzajace regule, ale moje doswiadczenia z ta profesja jak dotad nie napawaja optymizmem.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ