X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała śpi. Idę po warzywa i owoce, przytargam je i pójdę do biedry po resztę rzeczy do weekendowego menu. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało finansowo? Chyba nie zbankrutuje po tej diecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 18:44

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha a na same blizny, to masc CEPAN, zapach okropny, ale przy swiezych bliznach skuteczny ;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A jeśli chodzi o menu to ja korzystam z tego:

http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_a/

A w weekendy będzie to:

http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_b/

Nie wiem czy coś pomoże, ale idę po składniki na menu weekendowe i będę gotować. Jedziemy nad morze jutro lub w niedzielę to wezmę jedzenie ze sobą, bo teściowa na kolacje kupuje 3 kg szunki na grilla, 2 kg skrzydełek i chyba z 10 kg karkówki na 5 osób, więc wolę wziąć swoje i nic mi nie zaburzy planu...

Tylko w komponowaniu diety uwzględnij jej kaloryczność. Ta o której piszesz ma jedynie 1800 kcal czyli malutko. W cukrzycy ciążowej przypada ok 35 kcal/kg należnej masy ciała. W moich zaleceniach podają, że powinna ona wynosić około 2300-2500 kcal. Ja np przed ciążą ważyłam 60 kg x 35 kcal to daje ok 2100 kcal. Trzeba pamiętać, że ta dieta ma być normokaloryczna i pełnowartościowa a spożywając 1800 kcal możesz tego nie zapewnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:56

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczescie waga zwolnila ale i tak 0,5kg tygodniowo.

malamyszka jak krzycza to trzeba brac ;) zazdroszcze ze macie do nich taki dostep, u nas ciezko jest kupic ptysia... :( ale za to paczki jem jak tylko mam ochote ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam przeglad szafy i tak znalazlam daaawno zapomniana tunike w sam raz na taka pogode ewentualnie bez leginsow na lato tez ujdzie znalazlam tuniko -koszule biala dokupie jakis fajny pasek i bedzie git znalazlam tez koszule lniana ktora mama mi kiedys w lidlu kupila ale byla mega duza wiec przelezala swoje a teraz bedzie super nawet jeszcze brzusio ma luz i znalazlam jedna sukienke jeszcze z metka ktora tez kiedys kupilam przez internet ale okazala sie duzo za duza a na lato idealna wiec nie jest tak zle jakos sie przekulam

niecierpliwa, Y, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga ja robiac przeglad szafy znalazlam pelno ciuchow jeszcze z metkami ale rozmiar 36-38 :/ no nic, motywacja po ciazy bedzie zeby do nich schudnac.
    No i powli brakuje mi pomyslow w co sie ubierac.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam ze Zosia juz nie praktycznie nie kopie, tylko sie "turla"? wypina ... pod reka czuje taka nie wiem jak to opisac ... jezdzaca bule ? ( kuzwa jak ja o swoim dziecku mowie ) ale nie umiem inaczej zobrazowac :D

niecierpliwa, lys, Martucha86, Martucha86, małaMyszka, Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak czuję :) Chociaż dzisiaj rano było jakieś apogeum kopo-wypinanio-przesuwania aż dostałam bólu miesiączkowego i modliłam się żeby przestała :/ W końcu wzięłam nospę (choć unikam jak mogę) bo nawet jak się uspokoiła to nadal bolało...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szalal od 3ciej w nocy i dopiero skonczyl jak wstalam z lozka...
    Tzn kopal to nie bylo kopanie ale wypinanie, wyginanie i nie wiem jakie on tam cuda odstawial ;)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w III! jak ten czas leci. super już niedługo :)
    Aska87 tak dobrze pamiętasz. Zapisałam się od Profamilia na kolejowej. jak zdeklarujesz położną od nich to za darmo. nie wiem jak wygląda to jak masz inną, bo ja i tak mam którąś z nich chyba. od wtorku zaczynam :) a Ty się już gdzieś zapisałaś?
    Niecierpliwa, Żabka dołączam się do życzeń. tyle ich tu już padło, że nie wymyślam nic nowego tylko pod wszystkimi się podpisuję.
    ainer85 ja będę korzystać z kosza mojżesza i zakupiłam komplet minky do wózka. myślę, że wystarczy jak coś to zawsze mogę dokupić coś cieplejszego.
    trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)

niecierpliwa, Laura, 0na88, magda sz, Cassie, ainer85, Martucha86, Aska87, małaMyszka, zabka11, chcebycmama, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę po truskawki i piekę ciastko :) Tańczymy sobie z Mają- Papaya Coconut :D
    Mnie te ruchy czasem łaskoczą od środka, jakby paluszkami miziała mnie :)

Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer właśnie zdejmuje rzeczy z suszarki i kurcze po tym perluxie do białego takie kwiatki:
    421edc4bb37f9a14m.jpg

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi się micha cieszy po tym badaniu! Kurde, jakie to ważne, żeby dzieci były zdrowe- teraz to chyba nic więcej się nie liczy dla nas...
    Pakuję się powoli i uciekamy do rodziców- jutro mamy też sesję ciążową:)
    Miłego i spokojnego weekendu!

magda sz, Laura, lys, niecierpliwa, ainer85, Pulpecja, Martucha86, Y, mamasia, małaMyszka, Paula_071, chcebycmama, Neyla, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa po spacerku, w sklepie stacjonarnym nie było rozmiarów ale już zamówiłam sobie w internetowym:D
    lody.. że nie można ? hm włąsnie zjadłam pół koktajlowego o nowym smaku truskawka z biała czekolada :D

a to sobie my tak dzisiejszo wiosennie:) jutro zaczynamy 8 miesiac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 23:16

Laura, Aga89, Cassie, lys, 0na88, niecierpliwa, psioszka11, gianna88, Amberla, aaaaga, ainer85, Martucha86, Y, 5ylwia, mamasia, małaMyszka, Paula_071, zabka11, chcebycmama, Neyla, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka pieknie wygladasz i fajne paznokcie ;)

Magda nie ma zle, wazne ze cale nie sa zabarwione.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie a dziekuje, pazurki wczoraj robiłam:)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, niecierpliwa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spełnienia marzeń i dużo zdrowia.

Paula ja kupiłam taki spray do dezynfekcji otoczenia dziecka i tym przetrę wszystko, co będzie miało kontakt z małą:

http://www.aptekagemini.pl/bentley-organic-spray-dezynfekujacy-do-zabawek-500ml.html

Lody jem codziennie mimo, iż wiem że nie wolno... wczoraj zjadłam trzy... eklerka ze dwa razy też zjadłam

Widzę, że większość z Was to wstaje bardzo wcześnie. Ja nie mogę wstać, strasznie chce mi się spać, 9 godzin snu to za mało.

niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ależ mi się micha cieszy po tym badaniu! Kurde, jakie to ważne, żeby dzieci były zdrowe- teraz to chyba nic więcej się nie liczy dla nas...
    Pakuję się powoli i uciekamy do rodziców- jutro mamy też sesję ciążową:)
    Miłego i spokojnego weekendu!

Ja dzis wlasnie doszlam do wniosku, ze wszystko w moim zyciu sie zmienilo, bylam straszna materialistka kazdy grosz, ktory mialam dodatkowo wydawalam na ciuchy dla siebie, a teraz kasa zupelnie przestala sie liczyc, najwazniejsze zdrowie Julki, wole kupic cos dla niej niz dla siebie i jestem w stanie wydac kazda kase na potrzebne rzeczy dla malej. Wczesniej bylo mi zal na wszystko, a moze niepotrzebne, a moze gdzies taniej ;)

Amberla, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys ja też nie mogę wstać. śpię prawie codziennie do 9 30, ale nie mam zamiaru się tym przejmować, jeszcze się nawstaję rano ;)
    dziewczyny dobijacie tymi wypiekami i tematem słodkości, zaślinić się można. a co do lodów to ja sobie nie wyobrażam wytrzymać bez nich tygodnia!

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Produkty kupione, bierzemy się za ciasto.

Migotka pazury super :) te spodnie to masz ciążowe? też super, jak tak to gdzie je kupiłaś?

Cassie- te plamy nie są po tym moim zabarwieniu od sukienki tylko te kapsułki perlux- super duper nowość w polsce się nie wypłukały, pierwszy raz mi się zdarza żeby się takie coś nie wypłukało :/ to pod wodą zejdzie tylko czemu w pralce się nie wypłukało, podwójna robota z takim "udogodnienem"

Psioszka udanego wypoczynku :) z takim kluskiem 2 kilowym to musisz wypocząć :)

Niecierpliwa ja nie przywiązywałam większej uwagi do ubrań za to chomikowałam kasę zawsze na podróże, miała 2 miesiące jazdy miejskiej za free za tą moją skargę na kierowcę teraz kalkuluje kiedy i jak pojechać żeby zaoszczędzić na biletach miejskich :D czasem na gapę jezdze, a jak idę do sklepu i widzę tuniki po 129 zł to od razu zmierzam do działu dziecięcego, na siebie mi szkoda wydać ale dla dziecka to kupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:01

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ