SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała śpi. Idę po warzywa i owoce, przytargam je i pójdę do biedry po resztę rzeczy do weekendowego menu. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało finansowo? Chyba nie zbankrutuje po tej diecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 18:44
Laura lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:A jeśli chodzi o menu to ja korzystam z tego:
http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_a/
A w weekendy będzie to:
http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_b/
Nie wiem czy coś pomoże, ale idę po składniki na menu weekendowe i będę gotować. Jedziemy nad morze jutro lub w niedzielę to wezmę jedzenie ze sobą, bo teściowa na kolacje kupuje 3 kg szunki na grilla, 2 kg skrzydełek i chyba z 10 kg karkówki na 5 osób, więc wolę wziąć swoje i nic mi nie zaburzy planu...
Tylko w komponowaniu diety uwzględnij jej kaloryczność. Ta o której piszesz ma jedynie 1800 kcal czyli malutko. W cukrzycy ciążowej przypada ok 35 kcal/kg należnej masy ciała. W moich zaleceniach podają, że powinna ona wynosić około 2300-2500 kcal. Ja np przed ciążą ważyłam 60 kg x 35 kcal to daje ok 2100 kcal. Trzeba pamiętać, że ta dieta ma być normokaloryczna i pełnowartościowa a spożywając 1800 kcal możesz tego nie zapewnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:56
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zrobilam przeglad szafy i tak znalazlam daaawno zapomniana tunike w sam raz na taka pogode ewentualnie bez leginsow na lato tez ujdzie znalazlam tuniko -koszule biala dokupie jakis fajny pasek i bedzie git znalazlam tez koszule lniana ktora mama mi kiedys w lidlu kupila ale byla mega duza wiec przelezala swoje a teraz bedzie super nawet jeszcze brzusio ma luz i znalazlam jedna sukienke jeszcze z metka ktora tez kiedys kupilam przez internet ale okazala sie duzo za duza a na lato idealna wiec nie jest tak zle jakos sie przekulam
niecierpliwa, Y, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zauwazylam ze Zosia juz nie praktycznie nie kopie, tylko sie "turla"? wypina ... pod reka czuje taka nie wiem jak to opisac ... jezdzaca bule ? ( kuzwa jak ja o swoim dziecku mowie ) ale nie umiem inaczej zobrazowac
niecierpliwa, lys, Martucha86, Martucha86, małaMyszka, Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość

-
Ja też tak czuję
Chociaż dzisiaj rano było jakieś apogeum kopo-wypinanio-przesuwania aż dostałam bólu miesiączkowego i modliłam się żeby przestała
W końcu wzięłam nospę (choć unikam jak mogę) bo nawet jak się uspokoiła to nadal bolało...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się w III! jak ten czas leci. super już niedługo

Aska87 tak dobrze pamiętasz. Zapisałam się od Profamilia na kolejowej. jak zdeklarujesz położną od nich to za darmo. nie wiem jak wygląda to jak masz inną, bo ja i tak mam którąś z nich chyba. od wtorku zaczynam
a Ty się już gdzieś zapisałaś?
Niecierpliwa, Żabka dołączam się do życzeń. tyle ich tu już padło, że nie wymyślam nic nowego tylko pod wszystkimi się podpisuję.
ainer85 ja będę korzystać z kosza mojżesza i zakupiłam komplet minky do wózka. myślę, że wystarczy jak coś to zawsze mogę dokupić coś cieplejszego.
trzymam kciuki za wszystkie wizytujące
niecierpliwa, Laura, 0na88, magda sz, Cassie, ainer85, Martucha86, Aska87, małaMyszka, zabka11, chcebycmama, Maniuś lubią tę wiadomość

-
Ależ mi się micha cieszy po tym badaniu! Kurde, jakie to ważne, żeby dzieci były zdrowe- teraz to chyba nic więcej się nie liczy dla nas...
Pakuję się powoli i uciekamy do rodziców- jutro mamy też sesję ciążową
Miłego i spokojnego weekendu!
magda sz, Laura, lys, niecierpliwa, ainer85, Pulpecja, Martucha86, Y, mamasia, małaMyszka, Paula_071, chcebycmama, Neyla, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
aaa po spacerku, w sklepie stacjonarnym nie było rozmiarów ale już zamówiłam sobie w internetowym:D
lody.. że nie można ? hm włąsnie zjadłam pół koktajlowego o nowym smaku truskawka z biała czekolada
a to sobie my tak dzisiejszo wiosennie:) jutro zaczynamy 8 miesiac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 23:16
Laura, Aga89, Cassie, lys, 0na88, niecierpliwa, psioszka11, gianna88, Amberla, aaaaga, ainer85, Martucha86, Y, 5ylwia, mamasia, małaMyszka, Paula_071, zabka11, chcebycmama, Neyla, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Żabka, niecierpliwa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spełnienia marzeń i dużo zdrowia.
Paula ja kupiłam taki spray do dezynfekcji otoczenia dziecka i tym przetrę wszystko, co będzie miało kontakt z małą:
http://www.aptekagemini.pl/bentley-organic-spray-dezynfekujacy-do-zabawek-500ml.html
Lody jem codziennie mimo, iż wiem że nie wolno... wczoraj zjadłam trzy... eklerka ze dwa razy też zjadłam
Widzę, że większość z Was to wstaje bardzo wcześnie. Ja nie mogę wstać, strasznie chce mi się spać, 9 godzin snu to za mało.
niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

-
psioszka11 wrote:Ależ mi się micha cieszy po tym badaniu! Kurde, jakie to ważne, żeby dzieci były zdrowe- teraz to chyba nic więcej się nie liczy dla nas...
Pakuję się powoli i uciekamy do rodziców- jutro mamy też sesję ciążową
Miłego i spokojnego weekendu!
Ja dzis wlasnie doszlam do wniosku, ze wszystko w moim zyciu sie zmienilo, bylam straszna materialistka kazdy grosz, ktory mialam dodatkowo wydawalam na ciuchy dla siebie, a teraz kasa zupelnie przestala sie liczyc, najwazniejsze zdrowie Julki, wole kupic cos dla niej niz dla siebie i jestem w stanie wydac kazda kase na potrzebne rzeczy dla malej. Wczesniej bylo mi zal na wszystko, a moze niepotrzebne, a moze gdzies taniej
Amberla, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
lys ja też nie mogę wstać. śpię prawie codziennie do 9 30, ale nie mam zamiaru się tym przejmować, jeszcze się nawstaję rano

dziewczyny dobijacie tymi wypiekami i tematem słodkości, zaślinić się można. a co do lodów to ja sobie nie wyobrażam wytrzymać bez nich tygodnia!
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Produkty kupione, bierzemy się za ciasto.
Migotka pazury super
te spodnie to masz ciążowe? też super, jak tak to gdzie je kupiłaś?
Cassie- te plamy nie są po tym moim zabarwieniu od sukienki tylko te kapsułki perlux- super duper nowość w polsce się nie wypłukały, pierwszy raz mi się zdarza żeby się takie coś nie wypłukało
to pod wodą zejdzie tylko czemu w pralce się nie wypłukało, podwójna robota z takim "udogodnienem"
Psioszka udanego wypoczynku
z takim kluskiem 2 kilowym to musisz wypocząć 
Niecierpliwa ja nie przywiązywałam większej uwagi do ubrań za to chomikowałam kasę zawsze na podróże, miała 2 miesiące jazdy miejskiej za free za tą moją skargę na kierowcę teraz kalkuluje kiedy i jak pojechać żeby zaoszczędzić na biletach miejskich
czasem na gapę jezdze, a jak idę do sklepu i widzę tuniki po 129 zł to od razu zmierzam do działu dziecięcego, na siebie mi szkoda wydać ale dla dziecka to kupie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:01
niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

ale za to paczki jem jak tylko mam ochote