SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam

Niecierpliwa, zabka - samych wspaniałości, spełnienia marzeń, dużo słoneczka i radości...
Trzymam kciuki za wizyty!!!
My witamy się w 30 tygodniu... Jupi!!!!!
M.dzisiaj jechał później więc skorzystałam z okazji i załatwiliśmy kilka spraw. Po drodze do piekarni. Mała zadowolona, że trochę pochodziła i pojeździła hehehehehe
Słuchajcie, macie może jakiś sposób, żeby pies zaczął jeść? Mała jest po cieczce. Nie je swojej karmy, a na spacerach potrafi zeżreć jakieś śmieci. Już drugi dzień nie je... Nawet wody nie pije. Normalnie mi padnie niedługo... Cały czas śpi, a ja ją na spacery biorę. Nie mam pomysłu. Nie mogę jej dać innego jedzenia niż karma, bo jest alergikiem i będzie problem.
Pomyślałam, żeby ugotować ryż z mięskiem i marchewką, ale ona od razu mi zachoruje...
Idę do sklepu po zakupy na trzy dni, do mojej nowej diety. Powiem Wam, że zmniejszone ilości i jedzenie wg rozpiski menu ze słodkich mam, nie jest trudne. Myślałam, że będę ciągle głodna i zła, ale tak nie jest, zobaczymy jak będzie za 3 tygodnie. Albo się uda albo nic mi nie pomoże...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:29
zabka11, Y, Cassie, gianna88, niecierpliwa, Laura, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, Zabka duzo zdrowka, szczesliwego rozwiazania, duzo pociechy i pozytku z mezow
no i duzo duzo ruchow dzieciaczkow zebyscie byly spokojne :*
Ainer ja kupilam probki tych perlux ale nie jestem zadowolona, zle sie wyplukaly z ubran, musialam recznie plukac, jedne ubrania pachna inne nie...jakos tak dziwnie. Ze streetcom na perlux sie nie zalapalam ale w kwietniu dostalam zgrzewke karotki do dzis popijam:) dzis chce kupic proszek dzidziusia i zel do prania yelp. Sprawdzalam promocje ale jakos super tanio nigdzie tego nie ma, lovela jest w promo w biedrze no ale mi ten zapach nie podchodzi na maxa.
Dzis pospalysmy dlugo
Maja o 7 porozrabiala troche i znowu zasnelysmy. Jade do kolezanki na pogaduchy. Niecierpliwa 30 Min spaceru to troche sporo, a jakims autobusem nie da sie podjechac? Ja ostatnio chocby przystanek podjezdzam zeby nie lazic, raz ze jak wiecej chodze to brzuch twardnieje a dwa ze siku mi sie wtedy chce non stop 
No i uwaga.. ludzie mi od razu miejsca w autobusie ustepuja, wczesniej musialam sie dopraszac
małaMyszka, ainer85, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Je też unikam lodów. Przede wszystkim z automatów, poza tym też nie wiadomo jak są przechowywane w sklepowych lodówkach. Choć przyznam się, że zjadałam dwa z automatu przy kauflandzie jednego w Białogórze, dwa rożki i dwie porcję kupnych z pojemnika. I tyle u mnie przygody z lodami...Katarka wrote:Zabko, Niecierpliwa - sto lat

Dziewczyny, zapomniałam wam napisać, że na ostatniej wizycie, a właściwie po, bo idąc do mamy natknęłam się na swojego lekarza prowadzącego, dowiedziałam się, że nie powinno się jeść w ciąży lodów.. Szybko się dowiedziałam, jak już zjadłam ich tonę! No i właśnie jak szłam do mamy to lekarz wychodził z ośrodka i zobaczył, że jem loda na patyku. Powiedział, że to bardzo ryzykowne postępowanie, że w ciąży nie powinno się ich jeść, bo nikt mi nie daje gwarancji, że w tym lodzie nie ma salmonelli. Co o tym myślicie? Ja już ich trochę zjadłam..
Wiem, że chodzi o salmonellę i jak pomyślę o tej trzydniówce męża i siebie w szpitalu z bakterią to odechciewa mi się lodów, jajek i ciastek z kremem. A tak bym zjadła ptysia. Tylko ten krem mnie przeraża. Unikam... Walczę, ale to ciężkie przeżycie...
-
Myszka moja sunia zawsze byla zarlokiem, nie dala zjesc jak sie nie podzielilo z nia tym co na talerzu i od dnia cieczki w marcu prawie nie je, schudla 2.5 kg, no i kochana ciaza urojona, sprawdz czy nie ma powiekszonych gruczolow mlekowych, sutki beda male ale cyce jak donice. Moja zadnych innych objawow nie miala.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, Żabka - wszystkiego dobrego:*
Powiem Wam, że wczorajszy dzień mnie masakrycznie wymęczył. Nie wiem jak sobie radzą samotne matki, gdybym miała sama składać łóżeczko i wieszać suszarkę to chyba tydzień by mi to zajęło. I jeszcze wczoraj upiekłam ciasto, zrobiłam obiad i wypucowałam balkon - udało mi się wygrać walkę z tymi wszystkimi szczebelkami - barierką.
Za tydzień będę już nad morzem
)) lalalala
))
A powiedzcie mi proszę jeszcze, czym myjecie meble dziecięce? W sensie szuflady, szafki gdzie wkładacie ubranka? I łóżeczko? Bo to pewnie dziecko będzie lizać i gryźć. Normalnie zwykłym płynem czy coś specjalnie dla dzieci?
małaMyszka, niecierpliwa, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cycuchy w normie. Ona już drugi raz zrobiła nam taki numer. To co my zje wszystko, ostatnio ogórek spadł na podłogę to z sekundę go zżarła...magda sz wrote:Myszka moja sunia zawsze byla zarlokiem, nie dala zjesc jak sie nie podzielilo z nia tym co na talerzu i od dnia cieczki w marcu prawie nie je, schudla 2.5 kg, no i kochana ciaza urojona, sprawdz czy nie ma powiekszonych gruczolow mlekowych, sutki beda male ale cyce jak donice. Moja zadnych innych objawow nie miala.
Dam jej czasem kawalątek chleba ze śniadania, ale od razu widać, że ja sypie i ma biegunkę... Masakra.
W przyszłym tygodniu jedziemy na szczepienie, od razu umówię zabieg sterylizacji, bo mieliśmy to zrobić w grudniu, ale wiadomo początek wyczekiwanej ciąży i strach, zmieniły plan. Myślę że w lipcu będzie dobrze, żeby przeprowadzić zabieg. -
witam się po wizycie
nasze maleństwo już nie takie małe 1383 g wagi, wyprzedza termin aż o 14 dni! do badania zwinął się w kłębek i mam nadzieję, że to wina błędu trochę
bo jak tak dalej pójdzie to do 5 kg dociągnie 
a mam pytanie do dziewczyn co chodzą na szkołe rodzenia... Wy też macie zwolnienia leżące ? mi dzisiaj pani dr powiedziała że przy takim zwolnieniu jak złapią to lipa
małaMyszka, 0na88, ainer85, Cassie, gianna88, Aga89, Laura, witaminkab, lys, Martucha86, zabka11, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja jadę do rodziców jakoś po usg 12 czerwca i idziemy z Sunia na sterylizację, wczoraj tak o tym myślałam że nie mogłam zasnąć, jajko zniosę jak ją będą operować. Czasem hormony szaleją i suczki mają swoje jazdy. Jakby w ogóle nie chciała jeść no to można podejrzewać masę innych rzeczy a tak to się zastanawiam co jest w tych karmach że psy nie chcą tego jeść? Kiedyś bardzo chciałam być weterynarzem, przez całe gimnazjum i część liceum siedziałam u weta i mu pomagałam, byłam tym zafascynowana ale w liceum doszło do mnie że jestem taka cienka dupa z chemii że nie poradzę sobie na takich studiach. (mimo że tata jest chemikiem). Teraz czasem żałuję że nie spróbowałam.
-
Dzien dobry
Szanownym jubilatkom wzzystkiego NAJ NAJ NAJ najlepszego
Ja wizytuje dopiero 8 czerwca jejku jak sie dluzy od poprzedniej wizyty to bedzie 5 tyg masakra dobrze ze juz pozniej wizyty co 2 tygodnie
Dzisiaj będziemy mieli juz lozeczko a jutro wozek
superancko
No zapowiadaja upaly w co ja sie ubiore
małaMyszka, niecierpliwa, Y, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:a mam pytanie do dziewczyn co chodzą na szkołe rodzenia... Wy też macie zwolnienia leżące ? mi dzisiaj pani dr powiedziała że przy takim zwolnieniu jak złapią to lipa

ja mam l-4 chodzące.
Chciałam zamówić literki z imieniem naszego syńcia, ale mąż powiedział że Tomek to nie pies żeby oznakowywać jego legowisko
w sumie mnie rozśmieszył
małaMyszka, niecierpliwa, Y lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Moja je tylko Acane bez zbożowa i dodatków. Ostatnio też tak miała, to przez miesiąc jadła Animondę, bo tylko to może... Ale sensacje były straszne. Niby samo mięcho, a tak ją czyściło, że w nocy co 45 min wyjście...magda sz wrote:Ja jadę do rodziców jakoś po usg 12 czerwca i idziemy z Sunia na sterylizację, wczoraj tak o tym myślałam że nie mogłam zasnąć, jajko zniosę jak ją będą operować. Czasem hormony szaleją i suczki mają swoje jazdy. Jakby w ogóle nie chciała jeść no to można podejrzewać masę innych rzeczy a tak to się zastanawiam co jest w tych karmach że psy nie chcą tego jeść? Kiedyś bardzo chciałam być weterynarzem, przez całe gimnazjum i część liceum siedziałam u weta i mu pomagałam, byłam tym zafascynowana ale w liceum doszło do mnie że jestem taka cienka dupa z chemii że nie poradzę sobie na takich studiach. (mimo że tata jest chemikiem). Teraz czasem żałuję że nie spróbowałam.
Już więcej tak nie zrobię.
To ewidentnie przyczyna cieczki, tylko żal mi jej, kości wystają, jeszcze ktoś mnie do animalsów zgłosi, że głodzę bestię...
magda sz lubi tę wiadomość
-
Kurcze to może się przejdź do weta, jak moja nie chce jeść karmy to tata daje jej kotleta z fileta, ryż z kurczakiem itp. ale ona po takim normalnym ludzkim jedzeniu nie ma biegunek. A tak to psinka Ci się odwodni jak ani tego ani tego. Aaa i moja też kości z parku zbierała i jadła. Może właśnie spróbuj dać jej taką kostkę wołową do gryzienia?
-
moj buldozek jeszcze koloru bialo - czarnego to byl dopiero alergik... jako szczeniak co nie zjadla to czerwona wysypka , czerwone oczy , biegunki , czasem bulwy na skorze itd..... ucierpiala sie , weterynarz polecil nam karme wtedy hill's Z/D , fortune nas ta karma kosztowala - ale fakt pomagala i psu smakowala .
Po jakims czasie odstawilismy bo pies przejadal nasze oszczednosci i zaczelam jej gotowac raz dziennie ryz z kurczakiem plus w misce miala dostep do suchej karmy ale tej zwyklej sklepowej - poczatki tez byly nie ciekawe bo luzne kupy itd.. no ale wprowadzilismy nowe jedzenie wiec nie rezygnowalam , po jakims czasie na szczescie wyrosla z tych alergii ale nas i siebie wymordowowala przez rok.
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Hahaha hahaha hahaha hahaha nooooo jak ktoś poczyta to od razu opieka będzie u nas hehe hehe
Ale mi bąka puściła fujjjjj ta moja bestia!!!
Ja kiedyś zrobiłam taki numer, że przy otwartym oknie "krzyknęłam": Albo zaczniesz jeść albo pójdziesz do klatki!!! Innym razem nie becz, bo do klatki pójdziesz, oczywiście miało to na celu postraszenie psa a nie ukaranie, jakby ktoś słyszał takie teksty to od razu by pomyślał że dziecko jest wrzucane do klatki...
A do klatki była przyzwyczajona i często w niej bywała na gościnie, bo mieliśmy dwa króliki i mega wielką klatkę he he he
Razem z nimi rządziła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:50
magda sz, 0na88, Laura lubią tę wiadomość

9