SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czesc dziewczyny ,
pojechalam z mezem na dwa dni do Zakopanego i moje mozliwosci jedzeniowe nadal mnie zaskakuja. Spacerujac krupowkami nabralam ochote na cos slodkiego , patrze szyszka o smaku toffi - ok. Ledwo skonczylam ja palaszowac weszlismy do jakiejs knajpki - zazwyczaj w gorach zamawiam kwasnica a tu.... nalesniki z serem w polewie czekoladowej z bita smietana a do picia.... czekolada na goraco rowniez z bita smietana . Nawet kelner sie mnie zapytal " czy wszystko na slodko" . Nawet sie nie zaslodzilam
Dzis rozpoczelam 11 tydzienWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 09:58
Maniuś, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witam sierpnioweczki moje kochane
Bylam dzis u rodzinnego po zwolnienie,dal mi na dwa tygodnie
Do gin ide we srode...
Dzis przyjezdzaja do nas znajomi ktorzy maja ten sam problem co mysmy mieli czyli slabe nasienienam sie udalo w 21 cyklu a oni jeszcze dluzej sie staraja...powiemy im o fasolce i choc napewno sie uciesza to moga sie tez troszke przylamac...
Trzymam kciuki za Wasze wizyty,a Wy trzymajcie prosze za mnie we srode
Pozdrawiam0na88, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Dajcie znać jak po wizytach
Ja od 4 nie śpię, głód i mdłościw sumie to się cieszę jak je mam bo wiem że Fasolka jest cała i zdrowa ale czuję się strasznie słaba.
Co do słodkości to na początku zero słodyczy, jak kiedyś pochłaniałam czekoladę dziennie tak w ciąży nawet nie mogłam się na nią patrzeć, ale im dalej w las tym apetyt na słodycze wracaWłaśnie konsumuje batonika z nadzieją że nie wyląduje w rurach
Maniuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
A mnie dzisiaj głowa boli. Dziewczynki, czy pijecie kawe? Ja odkąd zobaczymy dwie kreski to zaczęłam pić mama całe bezkofeinowa, na początku mi smakowała a teraz mam odruch wymiotny. I tak sie zastanawiam czy lekka normalna rozpuszczalna nie bedzie zla? W pierwszej ciaży zaczęłam pić filizanke od drugiego trymestru.
Malgosiu kciukam za wizytę, Cassie u Ciebie za jutrono i resztę dziewczyn jak juz wczoraj pisałam za dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 11:58
gosia.b, Cassie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Czytam was od początku ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać. Jeśli chodzi o mnie mam 25 lat i jest to moja trzecia ciąża, niestety dwie poprzednie skończyły się o wiele za wcześnie... Od początku tej ciąży również miałam dużo stresu szczególnie na samym początku ponieważ podejrzewali puste jajo płodowe na szczęście okazało się że miałam późna owulację (co zresztą podejrzewałam od początku). Termin wg OM mam na 3 sierpnia a wg usg na 9obecnie zaczęłam 10 tc i w środę mam wizytę u mojej gin bardzo się boję czy wszystko jest ok ponieważ we wcześniejszych ciążach moje aniołki umierały ok 6-7 tygodnia ciąży.
Trzymam za nas wszystkie bardzo mocno kciuki i nasze najbliższe wizyty
Kkarolinaaaa jeśli chodzi o toxo to gdy IGM masz dodatnie tzn że w tym momencie chorujesz jeśli IGG jest dodatnie tzn że w przeszłości chorowałaś i masz przeciwciała a to bardzo dobrze wróży bo gdy nawet zachorujesz w ciąży to jest niewielki procent szans że Twojemu maluszkowi coś się stanie:) Przynajmniej tak mi powiedział lekarz chorób zakaźnych na wizycie:) trzymam kciuki aby badania wyszły ok:)
Zastanawiam się nad mdłościami wiele z was ma je przeważnie rano mnie do tej pory łapały przede wszystkim popołudniu i to też nie każdego dnia ostatnio miałam tydzień przerwy i byłam blisko obłędu, że coś jest nie tak ale wróciły w 9 tygodniu i to trochę silniejszechociaż i tak mogę powiedzieć, że jestem szczęściarą bo mocno nie dokuczają i z porcelaną się jeszcze bliżej nie zapoznałam:) Czy któraś z was ma tylko popołudniowe mdłości??
Cassie, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Aga89 po przeczytaniu twojej wiadomosci az sie zagotowalam.... mam wrazenie ze ta lekarka chyba sama nie ma dzieci bo jak mozna do ciezarnej powiedziec " ja tu nic nie widze") - tak samo nie pozwolic wejsc partnerowi. Calkowity brak empati.
Zetka ja popijam kawe rozpuszczalna od czasu do czasu , slaba z duza iloscia mleka - ewentualnie takie jakby latte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:46
Zetka, magda sz, Cassie, Aga89 lubią tę wiadomość