X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    My po wizycie oczywiscie u tego lekarza niczego sie nie dowiedzialam ale karta jest zalozona:-) zwolnienie dostalam,uff i serduszko bije:-)
    Niby na usg to poczatek 8 tyg czyli ciaza mniejsza.

Gratuluje wizyt.

0na88, Cassie, gosia.b, lys, Aska87, zabka11, Malagosia lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia daj znac po wizycie :) jestesmy na podobnym etapie ciazy a ja swoja fasolke ogladalam w 7 tyg a nastepny raz zobacze dopiero w 13 tyg.

Madaaadzik1207- super , gratuluje ! :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiesci :) oby tak dalej :)

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja też mam wizytę w środę, ciekawe czy serduszko już będzie. Mdłości żadnych nie mam ciekawe czy w ogóle będą? miłego dzionka kochane <3

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a prenatlane to w 12 czy 13 tyg zrobic lepiej?
    Dostalam skierowanie az do Poznania i tak mysle na kiedy sie umowic.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny a prenatlane to w 12 czy 13 tyg zrobic lepiej?
    Dostalam skierowanie az do Poznania i tak mysle na kiedy sie umowic.

Chyba wszystko jedno, byle CRL było między 45mm a 84mm

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta o 17.20 . Już trzese portkami.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:

Kkarolinaaaa jeśli chodzi o toxo to gdy IGM masz dodatnie tzn że w tym momencie chorujesz jeśli IGG jest dodatnie tzn że w przeszłości chorowałaś i masz przeciwciała a to bardzo dobrze wróży bo gdy nawet zachorujesz w ciąży to jest niewielki procent szans że Twojemu maluszkowi coś się stanie:) Przynajmniej tak mi powiedział lekarz chorób zakaźnych na wizycie:) trzymam kciuki aby badania wyszły ok:)

Dokładnie tak. Ja byłam u cioci która jest zakaźnikiem. Mnie lekarka postraszyła, że mam IgM >650 a IgG niziutkie, i że to źle. Okazało się, że to super i każdemu takiego wyniku życzyć.
    Ja dzisiaj jadę na c.d. badań na kiłę, hiv, cytologię etc oraz do położnej założyć kartę ciąży (tak to wygląda w luxmdzie).
    Wróciłam dzisiaj ze Szklarskiej. Odpoczęłam bardzo:) Dalej nie chce mi się nic a nic słodkiego (dlatego mama mówi,że to będzie chłopiec ale ja nie wierzę w takiej przesądy. Widzę, że większość z Was czuje, że to będzie chłopak.), ale najbardziej to mnie ciągnie za piwem! Tylko ze smutkiem patrzę na knajpy i witryny sklepowe;) A mąż się ze mnie śmieje:)

Maniuś lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokładnie tak. Ja byłam u cioci która jest zakaźnikiem. Mnie lekarka postraszyła, że mam IgM >650 a IgG niziutkie, i że to źle. Okazało się, że to super i każdemu takiego wyniku życzyć.
    Ja dzisiaj jadę na c.d. badań na kiłę, hiv, cytologię etc oraz do położnej założyć kartę ciąży (tak to wygląda w luxmdzie).
    Wróciłam dzisiaj ze Szklarskiej. Odpoczęłam bardzo:) Dalej nie chce mi się nic a nic słodkiego (dlatego mama mówi,że to będzie chłopiec ale ja nie wierzę w takiej przesądy. Widzę, że większość z Was czuje, że to będzie chłopak.), ale najbardziej to mnie ciągnie za piwem! Tylko ze smutkiem patrzę na knajpy i witryny sklepowe;) A mąż się ze mnie śmieje:)
    To ja na odwrót - słodkie wciąż za mną łazi a sam zapach piwa odrzuca (a przed ciążą słodycze be a piwo mniam) :D

Maniuś lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, tokso igM i igG ujemne, morfologia,glukoza,mocz-idealnie :) Jedno mnie zmartwiło.. 3 tygodnie temu miaąłm robione tsh-2,80, teraz tez miałam zrobione i dzisiejszy wynik to tsh-5,00 ! :O Czy to jest mozliwe? przy regularnym przyjmowaniu tabletek? Zeby az tak skoczylo? Hashimoto nie mam, wiec nie moge zrozumiec..czy to moze byc jakis błąd w labolatorium? Nie dosc ze biore letrox to jeszcze femibion który zawiera jod ..no to jakim cudem by tak poszło w góre.. norma w moisz szpitalu jest do 5 a nie do 4 jak w wiekszosci.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą uwielbiałam i słodkie i piwo:) Mój mąż zawsze mówił, że po tym pozna, że jestem w ciąży, że odrzuci mnie od alko (niby organizm sam odrzuca to co jest dla niego niedobre w ciąży). Ale u mnie to nie zadziałało.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Malagosia daj znac po wizycie :) jestesmy na podobnym etapie ciazy a ja swoja fasolke ogladalam w 7 tyg a nastepny raz zobacze dopiero w 13 tyg.

Madaaadzik1207- super , gratuluje ! :)
    U mnie wszystki dibrze. Fasolka mamponad 3 cm wedlug usg 10 tydz 4 dzien ciazy. Juz widzialam glówke rączki nózki:-) . za dwa tygodnie mam USG genetyczne a za miesiac kolejna wizyte.

0na88, Aska87, gosia.b, Cassie, lys, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malagosia super :)

ja na genetyczne ide 23 stycznia.

Paula_071 mnie na piwo okropnie ciagnie - wlasciwie non stop o tym mysle " zimne piwo z sokiem" i musze sie przyznac ze nawet od meza ostatnio wzielam malutkiego lyczka z nadzieja ze mnie odrzuci - niestety nie odrzucilo a smakowalo jak nigdy , ale obiecalam sobie ze pierwszy i ostatni raz.. tak samo tesknie do papierosow - przed ciaza bylam zagorzala palaczka ...

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną filiżankę kawy dziennie, ograniczyłam z 2-3 przed ciążą, i teraz jak miałam urlop starałam się w ogóle nie pić. Ale jak w środę wrócę do pracy, nie wiem, jak bym sobie w ogóle bez kawy poradziła, zwłaszcza że moim głównym objawem ciążowym jest wszechogarniająca senność.

Nie pije coli ani czarnej herbaty, więc według tego co czytałam przy jednej filiżance kawy nie przekraczam ciążowych norm na kofeinę.

Zetka, Y lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dzien dobry :)

A mnie dzisiaj głowa boli. Dziewczynki, czy pijecie kawe? Ja odkąd zobaczymy dwie kreski to zaczęłam pić mama całe bezkofeinowa, na początku mi smakowała a teraz mam odruch wymiotny. I tak sie zastanawiam czy lekka normalna rozpuszczalna nie bedzie zla? W pierwszej ciaży zaczęłam pić filizanke od drugiego trymestru.

Malgosiu kciukam za wizytę, Cassie u Ciebie za jutro :) no i resztę dziewczyn jak juz wczoraj pisałam za dzisiaj :)

Czytałam ze ból głowy to wynik wahan hormonalnych, do ktorych nasz organizm sie jeszcze nie przyzwyczail.
    ja odkąd sie dowiedzialam o ciąży, odstawilam kawę i wcale mi jej nie brakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:16

Zetka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odmiany abstynentka ;) alkohol dla mnie nie istnieje ;) to samo odnosnie papierowos ani ja ani maz nie palimy.

Poki co ciagne mnie jedynie do owocow glownie jablka i pomarancze, slodycze moga lezec na stole a ja i tak ich nie chwyce.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję fasolek :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarujecie czymś brzuszki?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smaruje balsamem przeciw rozstepom - krem sie nazywa "dzidzius" , jednak nie ukrywam ze czesto zapominam :/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Odebrałam wyniki, tokso igM i igG ujemne, morfologia,glukoza,mocz-idealnie :) Jedno mnie zmartwiło.. 3 tygodnie temu miaąłm robione tsh-2,80, teraz tez miałam zrobione i dzisiejszy wynik to tsh-5,00 ! :O Czy to jest mozliwe? przy regularnym przyjmowaniu tabletek? Zeby az tak skoczylo? Hashimoto nie mam, wiec nie moge zrozumiec..czy to moze byc jakis błąd w labolatorium? Nie dosc ze biore letrox to jeszcze femibion który zawiera jod ..no to jakim cudem by tak poszło w góre.. norma w moisz szpitalu jest do 5 a nie do 4 jak w wiekszosci.

Szybko do endo. Wahania hormonów tarczycy są typowe dla ciąży, w szczególności na początku. Dziecko nie ma swojej tarczycy, więc siorbie hormony mamy, dlatego w ciąży standardowo zwiększa się podaż lewotyroksyny o ok. 30% (u osób suplementujących hormon). Tak w ogóle, dla ciężarnych norma tsh w I trym. jest do 2,5, ale w ciąży trzeba tsh robić razem z FT.4, bo TSH może świrować.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ