SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:-)
My po wizycie oczywiscie u tego lekarza niczego sie nie dowiedzialam ale karta jest zalozona:-) zwolnienie dostalam,uff i serduszko bije:-)
Niby na usg to poczatek 8 tyg czyli ciaza mniejsza.
Gratuluje wizyt.0na88, Cassie, gosia.b, lys, Aska87, zabka11, Malagosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwucha89 wrote:
Kkarolinaaaa jeśli chodzi o toxo to gdy IGM masz dodatnie tzn że w tym momencie chorujesz jeśli IGG jest dodatnie tzn że w przeszłości chorowałaś i masz przeciwciała a to bardzo dobrze wróży bo gdy nawet zachorujesz w ciąży to jest niewielki procent szans że Twojemu maluszkowi coś się stanie:) Przynajmniej tak mi powiedział lekarz chorób zakaźnych na wizycie:) trzymam kciuki aby badania wyszły ok:)
Dokładnie tak. Ja byłam u cioci która jest zakaźnikiem. Mnie lekarka postraszyła, że mam IgM >650 a IgG niziutkie, i że to źle. Okazało się, że to super i każdemu takiego wyniku życzyć.
Ja dzisiaj jadę na c.d. badań na kiłę, hiv, cytologię etc oraz do położnej założyć kartę ciąży (tak to wygląda w luxmdzie).
Wróciłam dzisiaj ze Szklarskiej. Odpoczęłam bardzo:) Dalej nie chce mi się nic a nic słodkiego (dlatego mama mówi,że to będzie chłopiec ale ja nie wierzę w takiej przesądy. Widzę, że większość z Was czuje, że to będzie chłopak.), ale najbardziej to mnie ciągnie za piwem! Tylko ze smutkiem patrzę na knajpy i witryny sklepowe;) A mąż się ze mnie śmieje:)Maniuś lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Dokładnie tak. Ja byłam u cioci która jest zakaźnikiem. Mnie lekarka postraszyła, że mam IgM >650 a IgG niziutkie, i że to źle. Okazało się, że to super i każdemu takiego wyniku życzyć.
Ja dzisiaj jadę na c.d. badań na kiłę, hiv, cytologię etc oraz do położnej założyć kartę ciąży (tak to wygląda w luxmdzie).
Wróciłam dzisiaj ze Szklarskiej. Odpoczęłam bardzo:) Dalej nie chce mi się nic a nic słodkiego (dlatego mama mówi,że to będzie chłopiec ale ja nie wierzę w takiej przesądy. Widzę, że większość z Was czuje, że to będzie chłopak.), ale najbardziej to mnie ciągnie za piwem! Tylko ze smutkiem patrzę na knajpy i witryny sklepowe;) A mąż się ze mnie śmieje:)Maniuś lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki, tokso igM i igG ujemne, morfologia,glukoza,mocz-idealnie
Jedno mnie zmartwiło.. 3 tygodnie temu miaąłm robione tsh-2,80, teraz tez miałam zrobione i dzisiejszy wynik to tsh-5,00 !
Czy to jest mozliwe? przy regularnym przyjmowaniu tabletek? Zeby az tak skoczylo? Hashimoto nie mam, wiec nie moge zrozumiec..czy to moze byc jakis błąd w labolatorium? Nie dosc ze biore letrox to jeszcze femibion który zawiera jod ..no to jakim cudem by tak poszło w góre.. norma w moisz szpitalu jest do 5 a nie do 4 jak w wiekszosci.
-
Ja przed ciążą uwielbiałam i słodkie i piwo:) Mój mąż zawsze mówił, że po tym pozna, że jestem w ciąży, że odrzuci mnie od alko (niby organizm sam odrzuca to co jest dla niego niedobre w ciąży). Ale u mnie to nie zadziałało.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
0na88 wrote:Malagosia daj znac po wizycie
jestesmy na podobnym etapie ciazy a ja swoja fasolke ogladalam w 7 tyg a nastepny raz zobacze dopiero w 13 tyg.
Madaaadzik1207- super , gratuluje !0na88, Aska87, gosia.b, Cassie, lys, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
malagosia super
ja na genetyczne ide 23 stycznia.
Paula_071 mnie na piwo okropnie ciagnie - wlasciwie non stop o tym mysle " zimne piwo z sokiem" i musze sie przyznac ze nawet od meza ostatnio wzielam malutkiego lyczka z nadzieja ze mnie odrzuci - niestety nie odrzucilo a smakowalo jak nigdy , ale obiecalam sobie ze pierwszy i ostatni raz.. tak samo tesknie do papierosow - przed ciaza bylam zagorzala palaczka ...
-
Ja piję jedną filiżankę kawy dziennie, ograniczyłam z 2-3 przed ciążą, i teraz jak miałam urlop starałam się w ogóle nie pić. Ale jak w środę wrócę do pracy, nie wiem, jak bym sobie w ogóle bez kawy poradziła, zwłaszcza że moim głównym objawem ciążowym jest wszechogarniająca senność.
Nie pije coli ani czarnej herbaty, więc według tego co czytałam przy jednej filiżance kawy nie przekraczam ciążowych norm na kofeinę.Zetka, Y lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Zetka wrote:Dzien dobry
A mnie dzisiaj głowa boli. Dziewczynki, czy pijecie kawe? Ja odkąd zobaczymy dwie kreski to zaczęłam pić mama całe bezkofeinowa, na początku mi smakowała a teraz mam odruch wymiotny. I tak sie zastanawiam czy lekka normalna rozpuszczalna nie bedzie zla? W pierwszej ciaży zaczęłam pić filizanke od drugiego trymestru.
Malgosiu kciukam za wizytę, Cassie u Ciebie za jutrono i resztę dziewczyn jak juz wczoraj pisałam za dzisiaj
Czytałam ze ból głowy to wynik wahan hormonalnych, do ktorych nasz organizm sie jeszcze nie przyzwyczail.
ja odkąd sie dowiedzialam o ciąży, odstawilam kawę i wcale mi jej nie brakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:16
Zetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kkarolinaaaa wrote:Odebrałam wyniki, tokso igM i igG ujemne, morfologia,glukoza,mocz-idealnie
Jedno mnie zmartwiło.. 3 tygodnie temu miaąłm robione tsh-2,80, teraz tez miałam zrobione i dzisiejszy wynik to tsh-5,00 !
Czy to jest mozliwe? przy regularnym przyjmowaniu tabletek? Zeby az tak skoczylo? Hashimoto nie mam, wiec nie moge zrozumiec..czy to moze byc jakis błąd w labolatorium? Nie dosc ze biore letrox to jeszcze femibion który zawiera jod ..no to jakim cudem by tak poszło w góre.. norma w moisz szpitalu jest do 5 a nie do 4 jak w wiekszosci.
Szybko do endo. Wahania hormonów tarczycy są typowe dla ciąży, w szczególności na początku. Dziecko nie ma swojej tarczycy, więc siorbie hormony mamy, dlatego w ciąży standardowo zwiększa się podaż lewotyroksyny o ok. 30% (u osób suplementujących hormon). Tak w ogóle, dla ciężarnych norma tsh w I trym. jest do 2,5, ale w ciąży trzeba tsh robić razem z FT.4, bo TSH może świrować.