SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny,
Też jestem w ciąży. Z moich obliczeń termin mam na 6 sierpnia, według USG na 9-tego.
Moje maleństwo 29.12 mierzyło sobie 17,2 mm, kawał człowieka - niezwykłe uczucie zobaczyć swoje maleństwo na ekranie.
Czasami zapominam,że jestem w ciąży. Jestem szczęściarą, miałam chyba tylko dwa dni z mdłościami, piersi mnie bolały na początku, teraz już wcale, no i w ostatnim tygodniu zaczęły mi się pojawiać bóle krzyżowe. Odrzuca mnie od słodyczy, ale w jednej chwili potrafi mi się pojawić nagły atak głodu i kręci mnie w żołądku, wtedy najlepsze są banany (wcześniej mogły dla mnie nie istnieć). Jedyne co mi doskwiera, to ogromna senność - mogę spać całymi dniami i drażnią mnie zapachy z kuchni - normalnie wszystko śmierdzi, przez to staramy się jeździć na gotowe do rodziców- dobrze, że mam ich blisko.
Zasadniczo jem normalnie, na liczniku wagi -1 kg, nie mieszczę się w sukienki, wszystkie za ciasne w biuście, z m. zauważamy już różnice w kształcie brzucha, inni jeszcze tego nie dostrzegają, bo ja "miekkiej budowy jestem".
To tyle o mnie. Mam do nadrobienia 115 stron, muszę Was poznać.
Dziewczyny życzę nam spokojnych, nudnych i zdrowych ciążAska87, lys, kehlana_miyu, gosia.b, zabka11, 0na88, Cassie, ainer85, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja też jednego dnia mam mdłości a drugiego jest lepiej. Piersi też nie bolą cały czas. Dziś nawet po wodzie wymiotowałam, hormony mi szaleją...
Dziewczyny słyszałyście coś o detektorach tętna płodu? Na allegro można za 130 zł kupić taki domowy. Przykłada się do brzucha, zakłada słuchawki i relaksuje. Zastanawiam się czy nie zakupić i słuchać tego pięknego dźwięku kiedy włączy mi się tryb- stres -
Witam nowe mamusie
Magda, kupiłam w zeszłej ciąży ale szybko sprzedałam bo ciężko było czegoś wysłuchać a to był dodatkowy stres.
Ja mam dość mocne bóle brzucha i krzyza. Mdli mnie również i nie mam apetytu. Ale nie wymiotuje. Pierwsza wizytę mam dopiero w czwartek, dziś zaczęłam 8 tydzień. Strasznie się stresuje. Energii mam zero. Teraz jestem na urlopie jeszcze tydzień i nie wiem jak ja wrócę do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:26
-
Jejku dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście bo od wczoraj strasznie się martwię ostatni tydzień miałam mdłości i bolące piersi a od wczoraj mdłości przeszły chociaż piersi dalej bolą przez to pół nocy nie przespałam dobrze że jutro jadę do gina to zobaczę czy wszystko ok i może się uspokoję albo całkiem załamie .W sierpniu poroniłam i przez to strach nie opuszcza mnie prawie w cale i praktycznie co tydzień jestem u gina żeby sprawdzić czy wszystko dobrze . Miłego dnia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi dla odmiany objawy ciazowe sie nasilily, w nocy mam najsilniejsze bole podbrzusza,nie potrafie spac na lewym boku bo piersi strasznie bola, na prawym jakby lzej. Rano stoja jak po operacji plastycznej i bola rownie mocno.
Mam ciagle mdlosci i zawroty glowy.
Brzuszek widoczny. Mowia ze u kobiet ktore juz wczesniej byly w ciazy powolki brzuszne sie luzuja i dlatego widac na tym etapie brzuszek kobiety ktore nie byly w ciazy moga miec plaski. W pierwszej ciazy malenki brzuszek pojawil sie dopiero pod koniec 5tego miesiaca.
Wstred do jedzenia zwlaszcza wedlin i miesa, slodycze moga nie istniec.
Ile mam na wadze nie wiem, zwaze sie jutro rano.
Przeczucia? Czuje ze to bedzie dziewczynka. Ciaza od poczatku rozni sie o tych ktore mialam z chlopakami.
Jestem bardzo zmeczona po podrozy.
We wtorek wizyta - nie moge sie doczekac -
Cassie, u mnie chyba tez się nasiliły. Mdłości i brak apetytu. Jedyne co mogę to jakaś sałata z ostrzejszym winegretem czy awokado. Już nie wiem co pić bo nic mi nie wychodzi. No i bateria w wadze padła także tez nie wiem
Wydaje mi się ze z synkiem było inaczej, ale zobaczymy (albo nie pamietam)
Kciukam za wtorek, ja w czwartekCassie lubi tę wiadomość
-
ja bardzo bym chciała dziewczynkę ale czuje że to chłopak będzie
podobno na dziewczynkę to do słodkiego ciągnie na chłopca do słonego
a jak dawniej słodkie to bym jadła non stop to teraz w ogóle nie mogę
ja z objawów to mam tylko piersi bolące (ale też nie codziennie) no i mega osłabienie a spać to bym mogła po 24hnajgorzej w pracy jak mi głowa na klawiaturę leci
brzuch prawie przestał boleć tylko jak szybko wstaje lub się obracam to zakuje dość mocno
trzymam kciuki za jutrzejsze wizytyteż bym chętnie co tydzień chodziła popatrzeć na fasolkę ale bym chyba zbankrutowała
-
nick nieaktualny
-
Ja mam codziennie mdlosci i tylko raz przytulilam sie do porcelany.
Jutro wizyta i zakladanie karty ciazy. Marze o corci ale zobaczymy jak bedzie 3 syn tez bede szczesliwa. 2 razy poronilam:-( wiec sie boje troszku....
Witam nowa mame:-)
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:-)Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane
Ja dzis po godzinnym prowadzeniu auta dostałam porzadnych boli podbrzusza :(3 godziny leżenia pomogły ale strach pozostał. wizytę mam za tydzień.
Trzymam kciuki za wasze wtorkowe wizyty i za wizytę czwartkowa Zetki.
bedzie wszystko dobrze, zobaczycie!
Ja jutro wybieram się do zusu. Muze dopytac o macierzynski w przypadku zmiany wymiaru czasu pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:23
Cassie lubi tę wiadomość