X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Też jestem w ciąży. Z moich obliczeń termin mam na 6 sierpnia, według USG na 9-tego.
    Moje maleństwo 29.12 mierzyło sobie 17,2 mm, kawał człowieka - niezwykłe uczucie zobaczyć swoje maleństwo na ekranie.
    Czasami zapominam,że jestem w ciąży. Jestem szczęściarą, miałam chyba tylko dwa dni z mdłościami, piersi mnie bolały na początku, teraz już wcale, no i w ostatnim tygodniu zaczęły mi się pojawiać bóle krzyżowe. Odrzuca mnie od słodyczy, ale w jednej chwili potrafi mi się pojawić nagły atak głodu i kręci mnie w żołądku, wtedy najlepsze są banany (wcześniej mogły dla mnie nie istnieć). Jedyne co mi doskwiera, to ogromna senność - mogę spać całymi dniami i drażnią mnie zapachy z kuchni - normalnie wszystko śmierdzi, przez to staramy się jeździć na gotowe do rodziców ;) - dobrze, że mam ich blisko.
    Zasadniczo jem normalnie, na liczniku wagi -1 kg, nie mieszczę się w sukienki, wszystkie za ciasne w biuście, z m. zauważamy już różnice w kształcie brzucha, inni jeszcze tego nie dostrzegają, bo ja "miekkiej budowy jestem".
    To tyle o mnie. Mam do nadrobienia 115 stron, muszę Was poznać.
    Dziewczyny życzę nam spokojnych, nudnych i zdrowych ciąż :D

Aska87, lys, kehlana_miyu, gosia.b, zabka11, 0na88, Cassie, ainer85, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jednego dnia mam mdłości a drugiego jest lepiej. Piersi też nie bolą cały czas. Dziś nawet po wodzie wymiotowałam, hormony mi szaleją...

Dziewczyny słyszałyście coś o detektorach tętna płodu? Na allegro można za 130 zł kupić taki domowy. Przykłada się do brzucha, zakłada słuchawki i relaksuje. Zastanawiam się czy nie zakupić i słuchać tego pięknego dźwięku kiedy włączy mi się tryb- stres

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie

Magda, kupiłam w zeszłej ciąży ale szybko sprzedałam bo ciężko było czegoś wysłuchać a to był dodatkowy stres.

Ja mam dość mocne bóle brzucha i krzyza. Mdli mnie również i nie mam apetytu. Ale nie wymiotuje. Pierwsza wizytę mam dopiero w czwartek, dziś zaczęłam 8 tydzień. Strasznie się stresuje. Energii mam zero. Teraz jestem na urlopie jeszcze tydzień i nie wiem jak ja wrócę do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:26

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • latte Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście bo od wczoraj strasznie się martwię ostatni tydzień miałam mdłości i bolące piersi a od wczoraj mdłości przeszły chociaż piersi dalej bolą przez to pół nocy nie przespałam dobrze że jutro jadę do gina to zobaczę czy wszystko ok i może się uspokoję albo całkiem załamie .W sierpniu poroniłam i przez to strach nie opuszcza mnie prawie w cale i praktycznie co tydzień jestem u gina żeby sprawdzić czy wszystko dobrze . Miłego dnia :)

10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po 2 poronieniach a jutro pierwsze usg. Też się martwię czy wszystko będzie ok.

• latte Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Y lubi tę wiadomość

10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latte i Y w pelni Was rozumiem... ja tez jestem po dwoch poronieniach :-( mam nadzieje ze jutro wszystkie otrzymamy dobre wiesci :-)

Y lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) dojechalismy szczesliwie :) prawde mowiac wiekszosc drogi przespalam.
    Czujemy sie dobre :)
    Milego popoludnia!

kehlana_miyu, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y, Latte i Aga trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)
    Musi być dobrze - nie ma innej opcji!! <3

latte, Y lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na zajęciach do 21:10 ale wątpię że zostanę do końca bo już boli mnie brzuch...od ciągłego siedzenia...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dla odmiany objawy ciazowe sie nasilily, w nocy mam najsilniejsze bole podbrzusza,nie potrafie spac na lewym boku bo piersi strasznie bola, na prawym jakby lzej. Rano stoja jak po operacji plastycznej i bola rownie mocno.
    Mam ciagle mdlosci i zawroty glowy.
    Brzuszek widoczny. Mowia ze u kobiet ktore juz wczesniej byly w ciazy powolki brzuszne sie luzuja i dlatego widac na tym etapie brzuszek kobiety ktore nie byly w ciazy moga miec plaski. W pierwszej ciazy malenki brzuszek pojawil sie dopiero pod koniec 5tego miesiaca.
    Wstred do jedzenia zwlaszcza wedlin i miesa, slodycze moga nie istniec.
    Ile mam na wadze nie wiem, zwaze sie jutro rano.

Przeczucia? Czuje ze to bedzie dziewczynka. Ciaza od poczatku rozni sie o tych ktore mialam z chlopakami.

Jestem bardzo zmeczona po podrozy.
    We wtorek wizyta - nie moge sie doczekac :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty <3

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, u mnie chyba tez się nasiliły. Mdłości i brak apetytu. Jedyne co mogę to jakaś sałata z ostrzejszym winegretem czy awokado. Już nie wiem co pić bo nic mi nie wychodzi. No i bateria w wadze padła także tez nie wiem :)
    Wydaje mi się ze z synkiem było inaczej, ale zobaczymy (albo nie pamietam) :)
    Kciukam za wtorek, ja w czwartek :)

Cassie lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo bym chciała dziewczynkę ale czuje że to chłopak będzie :) podobno na dziewczynkę to do słodkiego ciągnie na chłopca do słonego :) a jak dawniej słodkie to bym jadła non stop to teraz w ogóle nie mogę :)

ja z objawów to mam tylko piersi bolące (ale też nie codziennie) no i mega osłabienie a spać to bym mogła po 24h :) najgorzej w pracy jak mi głowa na klawiaturę leci :) brzuch prawie przestał boleć tylko jak szybko wstaje lub się obracam to zakuje dość mocno

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :) też bym chętnie co tydzień chodziła popatrzeć na fasolkę ale bym chyba zbankrutowała :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka na salatki wcale patrzec nie moge a co dopiero zjesc ;)
    Z owocow jablka i pomarancze moge jesc tonami.

Aska raczej nie ma reguly, z chlopakami w ciazy jadlam tone slodkiego ;)

Aska87 lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie mdlosci i tylko raz przytulilam sie do porcelany.
    Jutro wizyta i zakladanie karty ciazy. Marze o corci ale zobaczymy jak bedzie 3 syn tez bede szczesliwa. 2 razy poronilam:-( wiec sie boje troszku....
    Witam nowa mame:-)
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:-)

Cassie lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie nie lubię słodkiego, wiec tym się nie sugeruje, ale też tak słyszałam :)
    Mając synka oczywiście fajnie by było gdyby była córeczka, ale tak naprawdę to pragnę zdrowego dzidziusia jak każda z nas :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne zeby dziecko bylo zdrowe :)
    Na dzisiaj mowie juz dobranoc. Jestem padnieta po podrozy.
    Dopije mleko i sie klade.
    Powodzenia tym ktore maja jutro wizyty!!!

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Ja dzis po godzinnym prowadzeniu auta dostałam porzadnych boli podbrzusza :(3 godziny leżenia pomogły ale strach pozostał. wizytę mam za tydzień.
    Trzymam kciuki za wasze wtorkowe wizyty i za wizytę czwartkowa Zetki.
    bedzie wszystko dobrze, zobaczycie! :)
    Ja jutro wybieram się do zusu. Muze dopytac o macierzynski w przypadku zmiany wymiaru czasu pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:23

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na pobraniu krwi (toksoplazmoza,morfologia itp.) No i mam pytanie, jaki wynik toksoplazmozy bedzie najlepszy? Po 16 jade po odbiór wyników i chciałabym od razu po odbiorze wiedziec czy jest dobrze..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ