X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Też jestem w ciąży. Z moich obliczeń termin mam na 6 sierpnia, według USG na 9-tego.
    Moje maleństwo 29.12 mierzyło sobie 17,2 mm, kawał człowieka - niezwykłe uczucie zobaczyć swoje maleństwo na ekranie.
    Czasami zapominam,że jestem w ciąży. Jestem szczęściarą, miałam chyba tylko dwa dni z mdłościami, piersi mnie bolały na początku, teraz już wcale, no i w ostatnim tygodniu zaczęły mi się pojawiać bóle krzyżowe. Odrzuca mnie od słodyczy, ale w jednej chwili potrafi mi się pojawić nagły atak głodu i kręci mnie w żołądku, wtedy najlepsze są banany (wcześniej mogły dla mnie nie istnieć). Jedyne co mi doskwiera, to ogromna senność - mogę spać całymi dniami i drażnią mnie zapachy z kuchni - normalnie wszystko śmierdzi, przez to staramy się jeździć na gotowe do rodziców ;) - dobrze, że mam ich blisko.
    Zasadniczo jem normalnie, na liczniku wagi -1 kg, nie mieszczę się w sukienki, wszystkie za ciasne w biuście, z m. zauważamy już różnice w kształcie brzucha, inni jeszcze tego nie dostrzegają, bo ja "miekkiej budowy jestem".
    To tyle o mnie. Mam do nadrobienia 115 stron, muszę Was poznać.
    Dziewczyny życzę nam spokojnych, nudnych i zdrowych ciąż :D

Aska87, lys, kehlana_miyu, gosia.b, zabka11, 0na88, Cassie, ainer85, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jednego dnia mam mdłości a drugiego jest lepiej. Piersi też nie bolą cały czas. Dziś nawet po wodzie wymiotowałam, hormony mi szaleją...

Dziewczyny słyszałyście coś o detektorach tętna płodu? Na allegro można za 130 zł kupić taki domowy. Przykłada się do brzucha, zakłada słuchawki i relaksuje. Zastanawiam się czy nie zakupić i słuchać tego pięknego dźwięku kiedy włączy mi się tryb- stres

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie

Magda, kupiłam w zeszłej ciąży ale szybko sprzedałam bo ciężko było czegoś wysłuchać a to był dodatkowy stres.

Ja mam dość mocne bóle brzucha i krzyza. Mdli mnie również i nie mam apetytu. Ale nie wymiotuje. Pierwsza wizytę mam dopiero w czwartek, dziś zaczęłam 8 tydzień. Strasznie się stresuje. Energii mam zero. Teraz jestem na urlopie jeszcze tydzień i nie wiem jak ja wrócę do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:26

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • latte Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście bo od wczoraj strasznie się martwię ostatni tydzień miałam mdłości i bolące piersi a od wczoraj mdłości przeszły chociaż piersi dalej bolą przez to pół nocy nie przespałam dobrze że jutro jadę do gina to zobaczę czy wszystko ok i może się uspokoję albo całkiem załamie .W sierpniu poroniłam i przez to strach nie opuszcza mnie prawie w cale i praktycznie co tydzień jestem u gina żeby sprawdzić czy wszystko dobrze . Miłego dnia :)

10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po 2 poronieniach a jutro pierwsze usg. Też się martwię czy wszystko będzie ok.

• latte Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Y lubi tę wiadomość

10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latte i Y w pelni Was rozumiem... ja tez jestem po dwoch poronieniach :-( mam nadzieje ze jutro wszystkie otrzymamy dobre wiesci :-)

Y lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) dojechalismy szczesliwie :) prawde mowiac wiekszosc drogi przespalam.
    Czujemy sie dobre :)
    Milego popoludnia!

kehlana_miyu, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y, Latte i Aga trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)
    Musi być dobrze - nie ma innej opcji!! <3

latte, Y lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na zajęciach do 21:10 ale wątpię że zostanę do końca bo już boli mnie brzuch...od ciągłego siedzenia...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dla odmiany objawy ciazowe sie nasilily, w nocy mam najsilniejsze bole podbrzusza,nie potrafie spac na lewym boku bo piersi strasznie bola, na prawym jakby lzej. Rano stoja jak po operacji plastycznej i bola rownie mocno.
    Mam ciagle mdlosci i zawroty glowy.
    Brzuszek widoczny. Mowia ze u kobiet ktore juz wczesniej byly w ciazy powolki brzuszne sie luzuja i dlatego widac na tym etapie brzuszek kobiety ktore nie byly w ciazy moga miec plaski. W pierwszej ciazy malenki brzuszek pojawil sie dopiero pod koniec 5tego miesiaca.
    Wstred do jedzenia zwlaszcza wedlin i miesa, slodycze moga nie istniec.
    Ile mam na wadze nie wiem, zwaze sie jutro rano.

Przeczucia? Czuje ze to bedzie dziewczynka. Ciaza od poczatku rozni sie o tych ktore mialam z chlopakami.

Jestem bardzo zmeczona po podrozy.
    We wtorek wizyta - nie moge sie doczekac :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty <3

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, u mnie chyba tez się nasiliły. Mdłości i brak apetytu. Jedyne co mogę to jakaś sałata z ostrzejszym winegretem czy awokado. Już nie wiem co pić bo nic mi nie wychodzi. No i bateria w wadze padła także tez nie wiem :)
    Wydaje mi się ze z synkiem było inaczej, ale zobaczymy (albo nie pamietam) :)
    Kciukam za wtorek, ja w czwartek :)

Cassie lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo bym chciała dziewczynkę ale czuje że to chłopak będzie :) podobno na dziewczynkę to do słodkiego ciągnie na chłopca do słonego :) a jak dawniej słodkie to bym jadła non stop to teraz w ogóle nie mogę :)

ja z objawów to mam tylko piersi bolące (ale też nie codziennie) no i mega osłabienie a spać to bym mogła po 24h :) najgorzej w pracy jak mi głowa na klawiaturę leci :) brzuch prawie przestał boleć tylko jak szybko wstaje lub się obracam to zakuje dość mocno

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :) też bym chętnie co tydzień chodziła popatrzeć na fasolkę ale bym chyba zbankrutowała :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka na salatki wcale patrzec nie moge a co dopiero zjesc ;)
    Z owocow jablka i pomarancze moge jesc tonami.

Aska raczej nie ma reguly, z chlopakami w ciazy jadlam tone slodkiego ;)

Aska87 lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie mdlosci i tylko raz przytulilam sie do porcelany.
    Jutro wizyta i zakladanie karty ciazy. Marze o corci ale zobaczymy jak bedzie 3 syn tez bede szczesliwa. 2 razy poronilam:-( wiec sie boje troszku....
    Witam nowa mame:-)
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:-)

Cassie lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie nie lubię słodkiego, wiec tym się nie sugeruje, ale też tak słyszałam :)
    Mając synka oczywiście fajnie by było gdyby była córeczka, ale tak naprawdę to pragnę zdrowego dzidziusia jak każda z nas :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne zeby dziecko bylo zdrowe :)
    Na dzisiaj mowie juz dobranoc. Jestem padnieta po podrozy.
    Dopije mleko i sie klade.
    Powodzenia tym ktore maja jutro wizyty!!!

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Ja dzis po godzinnym prowadzeniu auta dostałam porzadnych boli podbrzusza :(3 godziny leżenia pomogły ale strach pozostał. wizytę mam za tydzień.
    Trzymam kciuki za wasze wtorkowe wizyty i za wizytę czwartkowa Zetki.
    bedzie wszystko dobrze, zobaczycie! :)
    Ja jutro wybieram się do zusu. Muze dopytac o macierzynski w przypadku zmiany wymiaru czasu pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:23

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na pobraniu krwi (toksoplazmoza,morfologia itp.) No i mam pytanie, jaki wynik toksoplazmozy bedzie najlepszy? Po 16 jade po odbiór wyników i chciałabym od razu po odbiorze wiedziec czy jest dobrze..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ