X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cenę? Nie mam zamiaru za to płacić. Mam astmę i jestem po ivf- główne wskazania do cc. Tylko właśnie nie wiem, jak to jest jak nie masz lekarza z tamtejszego szpitala.
    Dobrze,że już wiesz co i jak. Czas się przygotować:)

Aaaaa, jak tak to idziesz na izbę przyjęć między 10 a 13 i umawiasz się na termin :) Za darmo :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No i zrobiłam zakupy :) Póki co wyszło 299,99 :D

A na wklęsłe brodawki sutkowe to takie osłobnki sie kupuje tak??

Edit juz jest 360 :P

Są zwykłe osłonki na brodawki po to żeby je chronić jak dzidzia za bardzo gryzie i używa się je w trakcie karmienia (ważne żeby dobrać dobry rozmiar, nie za duży), są też osłonki - nakładki formujące na wklęsłe brodawki i używa je się chyba między karmieniami np. Medela

http://www.smyk.com/medela-oslona-formujaca-brodawki-typ-muszla-2-szt,p1044874152,swiat-niemowlaka-p

http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/good-to-know/flat-or-invert-nipples.html

na wklęsłe brodawki są też takie cuda:

http://www.smyk.com/lansinoh-korektor-plaskich-brodawek-piersiowych,p1100166630,swiat-niemowlaka-p

http://www.smyk.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych,p1080166121,swiat-niemowlaka-p

Tu jest opisany temat wklęsłych brodawek:
    http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=157&Itemid=44&lang=pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:48

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obiadku - spaghetti ;)

Termin cc bede znala dopiero w polowie lipca.
    Na poczatku lipca musze zajechac do kliniki zeby sie umowic na tzw. 'omawianie planu porodu' i wypelnianie dokumentow.
    Jestem ciekawa jak to bedzie i jednoczesnie nie moge sie doczekac.

Moja 'psioszka' tez opuchnieta tyle ze u mnie to od tego spojenia lonowego.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my po wizycie...
    Dwa tyg temu maly mial 1091 g a dzis jej wyszlo 1020 g... :/ mozliwe ze taki blad w pomiarze az??? Przeplywy dobre i niby wszystko ok tylko ta waga mnie troche martwi...
    Jak Maly od poczatku praktycznie ulozony byl glowkowo,tak teraz posladkowo :) sie mu zachcialo fikolkow...a tak mnie boli dzis prawa strona plecy i brzuch...to juz wiem czemu :) moj skarbek tam sobie siedzi <3
    Nastepna wizyta 15.06 chyba ze w piatek diabetolog kaze brac mi insuline to wtedy mam sie zglosic wczesniej...

Jak reszta wizytujacych????

lys, Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Y, kasiuleek lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius to pewnie błędy pomiaru, i jak tu się sugerować wielkością z usg? Przecież dzidzia się nie zmniejsza. Wcześniejsze pomiary musiały być złe.
    Może pojedz jeszcze do innego lekarza na usg za kilka dni zobaczysz jaki przyrost. Ale jak przepływy ok to nie ma co się martwić.

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Manius to pewnie błędy pomiaru, i jak tu się sugerować wielkością z usg? Przecież dzidzia się nie zmniejsza. Wcześniejsze pomiary musiały być złe.
    Może pojedz jeszcze do innego lekarza na usg za kilka dni zobaczysz jaki przyrost. Ale jak przepływy ok to nie ma co się martwić.

Tylko, ze na innym aparacie usg moze byc jeszcze inny wynik

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Witamy się i my :)
    Kolejny tydzień do przodu. W ostatnich dniach zaszalałam z zakupami do wyprawki teraz tylko czekam na kurierów. Zamówiłam piżamki, pojemniki na mleko do mrożenia (ostatnio laktacja mi przyśpieszyła i nie wiem co robić z tym mlekiem..), komplet minky, pościel do łóżeczka z tymi poduchami, termometr i proszki i płyny do prania ubranek dziecka.

Magda podrzuć linki :-) (oprócz pościeli, bo do niej link juz sobie zapisałam;-))

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczyny :) my po wizycie...
    Dwa tyg temu maly mial 1091 g a dzis jej wyszlo 1020 g... :/ mozliwe ze taki blad w pomiarze az??? Przeplywy dobre i niby wszystko ok tylko ta waga mnie troche martwi...
    Jak Maly od poczatku praktycznie ulozony byl glowkowo,tak teraz posladkowo :) sie mu zachcialo fikolkow...a tak mnie boli dzis prawa strona plecy i brzuch...to juz wiem czemu :) moj skarbek tam sobie siedzi <3
    Nastepna wizyta 15.06 chyba ze w piatek diabetolog kaze brac mi insuline to wtedy mam sie zglosic wczesniej...

Jak reszta wizytujacych????
    Maniuś to pewnie był błąd w pomiarach.
    Mamy ten sam termin i Dominiś wczoraj ważył 1072 więc ten dzisiejszy Twój pomiar jest na pewno prawidłowy :)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia gdzie kupilas koszyki wiklinowe ?

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czy któraś z Was stosuje Phipils Avent Niplette na wklęsłe brodawki sutkowe?? Ja mam bardzo wklęsłe i boje się, że bedzie problem, ale 100 zł za 1 nakładke :/??
    Niecierpliwa, ja stosowalam kilka miesięcy przed ciążą i jestem zadowolona:) miałam kompletnie wklęsłe brodawki i nie widziałam szansy na normalne karmienie, teraz brodawki trochę wyszły i jak będę chciała przestawić małego do piersi to będę tego używać.. "Wyciągnę" sutka i zapodam do buziuni ;-) Teraz tego nie używam bo boje się stymulować brodawki.. Może zrób sobie coś takiego ze strzykawki? Czytałam gdzieś na forum, że dziewczyny tak robiły. Bo wydasz teraz 100 zł, a i tak będziesz używać tylko po porodzie więc może strzykawka się sprawdzi..

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia super :)

Mam 10szt body rozm. 0-3miesiace
    10szt pajacyków 0-3 miesiace

co jeszcze musze dokupic?

Czapeczke jakąs cieniutką,skarpetki..i ? :P

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kup czapeczki, niedrapki, skarpetki, kilka pieluch tetrowych i flanelowych, może jakąś apaszkę pod szyjkę w razie wietrznych dni, ja mam jeszcze poza pajacami półśpiochy i spodenki.

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to kiedy bedzie w końcu ten sierpień? :P Bo czekam i czekam.. :P Już lato czuć w powietrzu, duchota straszna we Wrocku. A ja cały dzień opycham się czereśniami i truskawkami z bitą śmietaną :)

małaMyszka, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa o właśnie, półspiochy jeszcze kupie i bluzeczki do tego :)
    Dzieki :)

Ja truskawki wpierdzielam codziennie :D ale same, bez bitej smietany i bez cukru bo takie lubie najbardziej :) Albo blenduje truskawki+mleko+troszke cukru- pychotka :)

Jutro mamy znowu grila, tym razem firmowy, fajnie, lubie tych ludzi :)
    A w niedziele chrzciny, ile ja sie na wkurzałam na ciuchy co załozyc...ale w koncu wybrałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 17:43

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Niecierpliwa, ja stosowalam kilka miesięcy przed ciążą i jestem zadowolona:) miałam kompletnie wklęsłe brodawki i nie widziałam szansy na normalne karmienie, teraz brodawki trochę wyszły i jak będę chciała przestawić małego do piersi to będę tego używać.. "Wyciągnę" sutka i zapodam do buziuni ;-) Teraz tego nie używam bo boje się stymulować brodawki.. Może zrób sobie coś takiego ze strzykawki? Czytałam gdzieś na forum, że dziewczyny tak robiły. Bo wydasz teraz 100 zł, a i tak będziesz używać tylko po porodzie więc może strzykawka się sprawdzi..

Strzykawka????????

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie odtworzyc zamowienie w aptece, choc poltorej godziny stracilam dodatkowo, ale mam juz to za soba. Wydalam 370 zl, ale kupilam tez pregne plus i magne b6, bo fajne ceny maja ;)

mamasia, małaMyszka, Laura, magda sz lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Mamasia gdzie kupilas koszyki wiklinowe ?
    w poco na Bielanach :-)

małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Strzykawka????????
    Widziałam takie urządzenie jeśli to tak w ogóle można nazwać. Wygląda jak strzykawki ale zamiast igły ma rurkę a na jej końcu taki mały kapturek który tylko wchodzi na sutka. I ta strzykawki go wyciągasz :) chyba w jednej z książeczek było ze szkoły rodzenia takie coś.

Dzięki dziewczyny za mile słowa. Jestem w szoku ale nie załamana. To ze są takie a nie inne następstwa byłam przygotowana zachodzących w ciążę. Póki co myślę pozytywnie. Tak jak Madzia pisałaś Euforia była w gorszej sytuacji. U nas to jeszcze z 5-6 tyg wiec damy rade co innego gdyby to było jakieś 15 tyg to wtedy bym drzala. Teraz nie ma sensu bo stres mi w niczym nie pomoże.

niecierpliwa, Kkarolinaaaa, Y, małaMyszka, Paula_071, Laura, magda sz, kasiuleek lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru - bardzo dobre nastawienie, bo taka jest prawda :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Miru - bardzo dobre nastawienie, bo taka jest prawda :)
    Karola a co mi zostaje.? To co oni proponują to jest tylko jak dla mnie gorsze.

krążek teraz- juz późno na 3 tyg go założą i co albo do 37 tygodnia a później będą wywoływać bo szyjka się sama może nie rozwierac.

Luteina- to biorę w domu a jak z większe dawkę to jak będzie chciał to i tak się urodzi.

Myślę że spokój i zdrowy rozsądek pozwolą nam do trwać minimum do 37 tyg.
    Z doświadczenia innych wiem ze stres i panika w takiej sytuacji tylko mogą przyspieszyć poród.
    Nie ja pierwsza i nie ostatnia urodze wcześniej. A może być jeszcze tak ze będziemy ostatni czego sobie absolutnie nie życzę :p

niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ