SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Cenę? Nie mam zamiaru za to płacić. Mam astmę i jestem po ivf- główne wskazania do cc. Tylko właśnie nie wiem, jak to jest jak nie masz lekarza z tamtejszego szpitala.
Dobrze,że już wiesz co i jak. Czas się przygotować
Aaaaa, jak tak to idziesz na izbę przyjęć między 10 a 13 i umawiasz się na terminZa darmo
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
niecierpliwa wrote:No i zrobiłam zakupy
Póki co wyszło 299,99
A na wklęsłe brodawki sutkowe to takie osłobnki sie kupuje tak??
Edit juz jest 360
Są zwykłe osłonki na brodawki po to żeby je chronić jak dzidzia za bardzo gryzie i używa się je w trakcie karmienia (ważne żeby dobrać dobry rozmiar, nie za duży), są też osłonki - nakładki formujące na wklęsłe brodawki i używa je się chyba między karmieniami np. Medela
http://www.smyk.com/medela-oslona-formujaca-brodawki-typ-muszla-2-szt,p1044874152,swiat-niemowlaka-p
http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/good-to-know/flat-or-invert-nipples.html
na wklęsłe brodawki są też takie cuda:
http://www.smyk.com/lansinoh-korektor-plaskich-brodawek-piersiowych,p1100166630,swiat-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych,p1080166121,swiat-niemowlaka-p
Tu jest opisany temat wklęsłych brodawek:
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=157&Itemid=44&lang=plWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:48
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz po obiadku - spaghetti
Termin cc bede znala dopiero w polowie lipca.
Na poczatku lipca musze zajechac do kliniki zeby sie umowic na tzw. 'omawianie planu porodu' i wypelnianie dokumentow.
Jestem ciekawa jak to bedzie i jednoczesnie nie moge sie doczekac.
Moja 'psioszka' tez opuchnieta tyle ze u mnie to od tego spojenia lonowego.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
my po wizycie...
Dwa tyg temu maly mial 1091 g a dzis jej wyszlo 1020 g...mozliwe ze taki blad w pomiarze az??? Przeplywy dobre i niby wszystko ok tylko ta waga mnie troche martwi...
Jak Maly od poczatku praktycznie ulozony byl glowkowo,tak teraz posladkowosie mu zachcialo fikolkow...a tak mnie boli dzis prawa strona plecy i brzuch...to juz wiem czemu
moj skarbek tam sobie siedzi
Nastepna wizyta 15.06 chyba ze w piatek diabetolog kaze brac mi insuline to wtedy mam sie zglosic wczesniej...
Jak reszta wizytujacych????lys, Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Y, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Manius to pewnie błędy pomiaru, i jak tu się sugerować wielkością z usg? Przecież dzidzia się nie zmniejsza. Wcześniejsze pomiary musiały być złe.
Może pojedz jeszcze do innego lekarza na usg za kilka dni zobaczysz jaki przyrost. Ale jak przepływy ok to nie ma co się martwić.małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Manius to pewnie błędy pomiaru, i jak tu się sugerować wielkością z usg? Przecież dzidzia się nie zmniejsza. Wcześniejsze pomiary musiały być złe.
Może pojedz jeszcze do innego lekarza na usg za kilka dni zobaczysz jaki przyrost. Ale jak przepływy ok to nie ma co się martwić.
Tylko, ze na innym aparacie usg moze byc jeszcze inny wynikmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Witamy się i my
Kolejny tydzień do przodu. W ostatnich dniach zaszalałam z zakupami do wyprawki teraz tylko czekam na kurierów. Zamówiłam piżamki, pojemniki na mleko do mrożenia (ostatnio laktacja mi przyśpieszyła i nie wiem co robić z tym mlekiem..), komplet minky, pościel do łóżeczka z tymi poduchami, termometr i proszki i płyny do prania ubranek dziecka.
Magda podrzuć linki(oprócz pościeli, bo do niej link juz sobie zapisałam;-))
-
Maniuś wrote:Hej dziewczyny
my po wizycie...
Dwa tyg temu maly mial 1091 g a dzis jej wyszlo 1020 g...mozliwe ze taki blad w pomiarze az??? Przeplywy dobre i niby wszystko ok tylko ta waga mnie troche martwi...
Jak Maly od poczatku praktycznie ulozony byl glowkowo,tak teraz posladkowosie mu zachcialo fikolkow...a tak mnie boli dzis prawa strona plecy i brzuch...to juz wiem czemu
moj skarbek tam sobie siedzi
Nastepna wizyta 15.06 chyba ze w piatek diabetolog kaze brac mi insuline to wtedy mam sie zglosic wczesniej...
Jak reszta wizytujacych????
Mamy ten sam termin i Dominiś wczoraj ważył 1072 więc ten dzisiejszy Twój pomiar jest na pewno prawidłowymałaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Czy któraś z Was stosuje Phipils Avent Niplette na wklęsłe brodawki sutkowe?? Ja mam bardzo wklęsłe i boje się, że bedzie problem, ale 100 zł za 1 nakładke
??
Teraz tego nie używam bo boje się stymulować brodawki.. Może zrób sobie coś takiego ze strzykawki? Czytałam gdzieś na forum, że dziewczyny tak robiły. Bo wydasz teraz 100 zł, a i tak będziesz używać tylko po porodzie więc może strzykawka się sprawdzi..
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa o właśnie, półspiochy jeszcze kupie i bluzeczki do tego
Dzieki
Ja truskawki wpierdzielam codziennieale same, bez bitej smietany i bez cukru bo takie lubie najbardziej
Albo blenduje truskawki+mleko+troszke cukru- pychotka
Jutro mamy znowu grila, tym razem firmowy, fajnie, lubie tych ludzi
A w niedziele chrzciny, ile ja sie na wkurzałam na ciuchy co załozyc...ale w koncu wybrałam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 17:43
-
5ylwia wrote:Niecierpliwa, ja stosowalam kilka miesięcy przed ciążą i jestem zadowolona:) miałam kompletnie wklęsłe brodawki i nie widziałam szansy na normalne karmienie, teraz brodawki trochę wyszły i jak będę chciała przestawić małego do piersi to będę tego używać.. "Wyciągnę" sutka i zapodam do buziuni
Teraz tego nie używam bo boje się stymulować brodawki.. Może zrób sobie coś takiego ze strzykawki? Czytałam gdzieś na forum, że dziewczyny tak robiły. Bo wydasz teraz 100 zł, a i tak będziesz używać tylko po porodzie więc może strzykawka się sprawdzi..
Strzykawka????????małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Strzykawka????????
chyba w jednej z książeczek było ze szkoły rodzenia takie coś.
Dzięki dziewczyny za mile słowa. Jestem w szoku ale nie załamana. To ze są takie a nie inne następstwa byłam przygotowana zachodzących w ciążę. Póki co myślę pozytywnie. Tak jak Madzia pisałaś Euforia była w gorszej sytuacji. U nas to jeszcze z 5-6 tyg wiec damy rade co innego gdyby to było jakieś 15 tyg to wtedy bym drzala. Teraz nie ma sensu bo stres mi w niczym nie pomoże.niecierpliwa, Kkarolinaaaa, Y, małaMyszka, Paula_071, Laura, magda sz, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Miru - bardzo dobre nastawienie, bo taka jest prawda
krążek teraz- juz późno na 3 tyg go założą i co albo do 37 tygodnia a później będą wywoływać bo szyjka się sama może nie rozwierac.
Luteina- to biorę w domu a jak z większe dawkę to jak będzie chciał to i tak się urodzi.
Myślę że spokój i zdrowy rozsądek pozwolą nam do trwać minimum do 37 tyg.
Z doświadczenia innych wiem ze stres i panika w takiej sytuacji tylko mogą przyspieszyć poród.
Nie ja pierwsza i nie ostatnia urodze wcześniej. A może być jeszcze tak ze będziemy ostatni czego sobie absolutnie nie życzę :pniecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość