X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry od rana piekna pogoda i temperatura tez juz wysoka w sumie nie spie od 5 bo moja kicia zaczela mi stekac nad uchem ze chce pieszczotek lobuz maly dwa razy podrapalam i spokój :-) my dzisiaj idziemy do znajomych maja poltoraroczna core podobno mam dostac jakies gadzety a jutro grill a w poniedzialek wizyta :-) :-) w sumie myslalam ze dzisiaj jest poniedziałek juz dni tyg mi sie myla
    Milego dzionka

małaMyszka, lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 31 tyg.
    Śniadanko zjedzone, herbatka czeka, praca odpalona i biorę się za robotę. Może uda mi się napisać chociaż część pierwszego rozdziału...

Muszę się przejść do piekarni tylko po świeży chlebek, bo jutro na 8 mam zajęcia i śniadanie się przyda...

Martucha86, lys, kasiuleek, mamasia, Maniuś, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Wczoraj rozpoczęłam 29 t.c. Aaaaa!

Leżę sobie na kanapie i ciesze się z kopniaczkow mojego synka :-)

Ja bym już chciała, żeby weekend się skończył i żeby był już wtorek. Wtedy mam wizytę. :-)

Co dziś będę robić? Odpoczywać w ogrodzie. :-)

Dziewczyny piękne zdjęcia!

Miłego dnia!

Martucha86, lys, kasiuleek, niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

Ale ladne mamusie mamy:)

Ja dzisiaj az sie obudzilam tak Pola sie rozciagala,to juz nie sa kopniaki tylko rozciaganie,a to czasami az boli:o

My jedziemy dzisiaj nad jezioro,wracamy jutro:)

lys, niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

ale miałam wczoraj wieczór/noc - drapałam się jak szalona, wszystko dosłownie mnie swędziało, żaden balsam/oliwka/masło shea nie pomagało... więc wchodzę na neta i szukam info czemu tak jest i okazuje się, że to może byc jedna z normalnych dolegliwości III trymestru... ożeż! mam nadzieję, że to jakaś jednorazowa akcja była a nie, że teraz codziennie będzie mnie męczyc...

Miłego dnia dziewczynki, odpoczywajcie :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jak tu spokojnie! Bałam się, że nie nadrobie ale widzę, że weekend+piękna pogoda= mniejsza aktywność ;-) I dobrze trzeba korzystać :)
    Świetne macie te zdjęcia!
    Miłego odpoczynku:-*

niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)
    Fajne zdj kobietki:) ja tez planuje pare zdj, ale chyba nie przy tych upałach...pod koniec dnia tych upałów czuje z emam oczy zapuchnięte normalnie...

Dziś tesciowa zaprosiła na obiad, wiec mam wolne, zrobie tylko pranie i moze ogarne troche dom to jutro bedzie spokoj:)

Siedze i tylko czuje jak sie z cyców leje, dokladnie tylko z prawego, Wy tez tak macie?

http://allegro.pl/lekkie-spodenki-haremki-pod-brzuszek-rybaczki-s-l-i5415055724.html znalazłam sobie takie, zamówie bo nie sa krótkie :)

Maniuś, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez w 90 procentach leje sie tylko z prawego cycka...dziewczyny macie takie jakby wibracje, drgania brzucha? Dziwnie czasami sie rusza ten moj syn...

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, mam tak samo czasem:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Moj synek dzisiaj z rana daje czadu. Ostatnio czesciej sie prezy, wypina i rozciaga, a dzis... Caly brzuch faluje z prawa na lewo, do gory i w dol, wszystko podskakuje. Dyskoteka na calego :D Hehehe smieszne to uczucie, czasami bolesne ale cieszy jak nie wiem co.
    Ofka takoe drzenie brzucha, to prawdopodobnke czkawka.
    Mnie szczesliwie z cycykow nic sie nie leje, czasami pot, ale to bardziej pod cyckami ;)
    Dziewczynki zdjecia macie przepiekne. My wczesniej myslelismy o bardziej profesjonalnej sesji brzuszkowej, ale jak ogladam co proponuja u nas w okolicy, to czesc zwyczajnie mnie poraza. 2-3 fajne ujecia, a reszta to porazka. Mam dobry aparat, pogadam z kims, troche pocykamy, z pewnoscia uda sie wybrac kilka ciekawych ujec :)

mamasia, Maniuś, małaMyszka, lys, niecierpliwa, Laura lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A co z Katarka???? Dawno sie nie odzywala

Dzięki za pamięć :P Mało tu bywam ostatnio, korzystam z pięknej pogody, piorę, prasuję, odpoczywam, mało czasu na forum.
    Wczoraj spędziłam z Mężem super dzień w Ustroniu :) Wrzucam wam jedną fotkę :)

http://www.iv.pl/images/70611795061389646351.jpg

Migotkaa, Amberla, mamasia, magda sz, Cassie, aaaaga, Martucha86, Paula_071, Maniuś, gianna88, Weridiana, małaMyszka, lys, niecierpliwa, Laura, kasiuleek, Y, witaminkab, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mi sie na poczatku laktacji lalo tylko z jednego ale teraz juz po rowno takze spokojnie, czasem mam nawaly ze leje sie tak ze spie we wkladkach, czasem mniej to bez wkladek i budze sie w mokrej koldrze bo przycisne przez sen. Najbardziej leje po karmi, takze odstawilam zdradzieckie piwo:)

Ambrela wiecej fotek prosimy :) ta zajawka wyglada bardzo zachecajaco zeby zobaczyc wieecej.
    Mnie kusi na taka naga sesje w czerni i bieli ale kto mi zrobi:/ wolalabym znajoma osobe ale przed szwagrem fotografem sie nie rozbiore przecie.

Lece po owocki do sklepu bo juz mnie kusi na czekolade i musze zaspokoic glod cukrowy

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia :)
    3cia ciaza i poraz kolejny zadnych wyciekow :)

Strasznie duszo, ma byc jeszcze cieplej niz wczoraj :o szok nie wiem jak to przezyje.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, któras poleca jakis laktator ręczny ? jednak chciałabym miec w szpitalu, rozmawiałam z kolezanką to mówiła ze zalowała ze nie miala w szpitalu jak pojawił sie nawał pokarmu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mam jakąś ręczną Medelę- dostałam w spadku, ale położna mówiła mi że jest bardzo ok więc nie muszę szukać nic innego jeżeli zamierzam z niego korzystać sporadycznie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczny Aventu dostałam od kuzynki ktora po jednym dniu przestała się na elektryczny

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Podczytuje was cały czas :)
    dzis dokupiłam koszule ciazowe , jakies pierdoly i znow 300 zł pooooszło.
    byłam u tego neurologa wszystko jest ok wiec kamień z serca .
    U nas tez zaduch okropny , na szczęście w pracy jest klimatyzacja pracuje juz tylko do czwartku ( wtedy bedzie moja gin i kooniec ).

Miłego dnia brzchatki :)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka z tymi wibracjami tez tak mam, mam czasem wrażenie jakby ktoś "grał" na naprezonym sznurku, strunie haha

jeśli chodzi o wyciekajacy pokarm to wydaje mi się ze jest to pozytywny objaw.
    Ja tego nie miałam, teraz tez nie mam jednak jak się później okazało mam zwężone (czy za wąskie) kanaliki mleczne i chociaż mleko się produkuje, nie wycieka. W pierwszej ciąży miałam nawał pokarmu, piersi kwadratowe i ani kropli na staniku. Nabawilam się zapalenia. Chociaż faktem jest ze nikt mi wtedy nie poradził, że muszę "wycisnąć" trochę pokarmu, włożyć cycki do miski z gorącą wodą itd. Nie wiem jak teraz ale wtedy nie było żadnej informacji i pomocy na temat karmienia w moim szpitalu (forum tez nie było :-)
    Ja miałam ręczny laktator avent i niestety nie sprawdził się tzn.odczuwalam ból przy ściąganiu i ręka bolała od pompowania . Dlatego teraz bardziej sklanialabym się ku elektrycznemu. Tutaj bardzo dobre opinie ma Medela. Zobaczę na razie nic nie kupuję.

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobry,
    Moj synek dzisiaj z rana daje czadu. Ostatnio czesciej sie prezy, wypina i rozciaga, a dzis... Caly brzuch faluje z prawa na lewo, do gory i w dol, wszystko podskakuje. Dyskoteka na calego :D Hehehe smieszne to uczucie, czasami bolesne ale cieszy jak nie wiem co.
    Ofka takoe drzenie brzucha, to prawdopodobnke czkawka.
    Mnie szczesliwie z cycykow nic sie nie leje, czasami pot, ale to bardziej pod cyckami ;)
    Dziewczynki zdjecia macie przepiekne. My wczesniej myslelismy o bardziej profesjonalnej sesji brzuszkowej, ale jak ogladam co proponuja u nas w okolicy, to czesc zwyczajnie mnie poraza. 2-3 fajne ujecia, a reszta to porazka. Mam dobry aparat, pogadam z kims, troche pocykamy, z pewnoscia uda sie wybrac kilka ciekawych ujec :)
    wlasnie kochana nie czkawka, to rozpoznaje, takie regularne podskoki. To o co mnie nie pokoi to takie drgania, wzdrygniecia, wibracje...nie wiem jak to opisac...

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Wiecie co, jestem totalnym beztalenciem, leniem śmierdzącym i totalnym debilem.
    Nie napisałam rozdziału. Na 16:30 mam seminarium, ale chyba napiszę maila do promotora, że mnie nie będzie.

Tylko co mam napisać? Pomóżcie! Przecież nie napiszę mu, że jestem leniem... pomocy...

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ