Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    nigdy nic nie dokrecalam. Ale jak chcesz zapytam meza jak wroci, jest mechanikiem

zapytaj proszę, bo ostatnio mi to spędza sen z powiek

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:

Od początku przytyłam 8kg. Obecnie ważę 62kg. Rozstępów nie mam, ale za to pojawiły się bolące czasami żylaki.
    Wizyta za tydzień. Czy to jest niebezpieczne albo coś? Bo często o to lekarze pytają.

.

Żylaki nóg? Na ogół nie jest niebezpieczne i zdarza się w ciąży często, ale powinno być skontrolowane przez lekarza, czy jest swobodny przepływ krwi. I wiadomo, jak oprócz żylaka jest obrzęk, zaczerwienienie i jakieś inne dziwne objawy to trzeba pilnie do lekarza.
    Siostra w ciąży nabawiła się kilku żylaków i niestety już jej zostały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:45

małaMyszka, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wypraweczka do szpitala od babci :)

W to bedzie ubrana na wyjscie :)
    2c551c31d8c1c974med.jpg

5f216ed78fde83dbmed.jpg

15db88e38d975115med.jpg

A to dodatkowo bo mama nie mogła sie oprzeć :P

6cb6e85acf01f1dfmed.jpg

82a70be4da51bef4med.jpg

Ewa123, lys, małaMyszka, aaaaga, gianna88, niecierpliwa, Amberla, nick nieaktualny, kasiuleek, Laura, Maniuś, mamasia, ainer85, Weridiana, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie 9 kg od początku, obecna waga 62,5 liczyłam ze zamknę się w 10, ale zostały jeszcze 2 miesiące wiec nawet się nie ludze.. Obym w 12 się zmiescila chociaż.. A też jakoś dużo więcej nie jem.. Powiem Wam, że ciężko mi z takim wyglądem, bo ja zawsze drobna byłam. A teraz co chwile słyszę uwagi 'ojejku jaka okraglutka jesteś itp itd' nóż kur.. Wiem przecież, mam lustro :/no ale co zrobię, przecież się w ciąży odchudzać nie będę

małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    zapytaj proszę, bo ostatnio mi to spędza sen z powiek
    Zaleca sie gdyz pod wplywem ciepla i mikro i makro drgac sruba uklada sie na gwibcie i nalezy ponownie ja dokrecic. W dobrym serwisie wymiany to dokrecenie winno byc za darmo.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jak ktoś jest wysoki to kg nie widać, a ja 1,50 w kapeluszu :P wiec naprawdę przypominamy taka mala kulkę :P

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala myszka napisz troche o tych jadlospisach, masz wage kuchenna czy na oko?i codziennie inna zupa i drugie czy jak? Oswiec mnie pliz. Musze zaczac cos robic. Ostatnio mi ginka powiedziala ze moge nawet schudnac w ciazy, nic mi nie bedzie. A wiecie co, mam na aplikacji znajoma, ktora miala operacje zmniejszenia zoladka i zaraz zaszla w ciaze (nie powinna) i w ciazy schudla 20 kg....szok nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:53

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 8kg do przodu według karty ciąży :) a tak naprawde +6 :) Nie jest zle!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Zaleca sie gdyz pod wplywem ciepla i mikro i makro drgac sruba uklada sie na gwibcie i nalezy ponownie ja dokrecic. W dobrym serwisie wymiany to dokrecenie winno byc za darmo.

dzięki wielkie :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mala myszka napisz troche o tych jadlospisach, masz wage kuchenna czy na oko?i codziennie inna zupa i drugie czy jak? Oswiec mnie pliz. Musze zaczac cos robic. Ostatnio mi ginka powiedziala ze moge nawet schudnac w ciazy, nic mi nie bedzie. A wiecie co, mam na aplikacji znajoma, ktora miala operacje zmniejszenia zoladka i zaraz zaszla w ciaze (nie powinna) i w ciazy schudla 20 kg....szok nie?

Ja mam znajomą która wazy mniej wiecej 140-150kg, jest bardzo otyła, miala zalozony balonik i go przejadła ! pękł jej..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanki a ktoras z Was pisala ze ma zylaki pochwy, co to jest i jak to sie objawia? Mnie sorry za doslownosc swedzi od paru tyg lechtaczka, raz dwa razy dziennie. Ale nie na infekcje, bo po pierwsze stosowalam clotrimazolum, pumafucin w kremie, pumafucin w globulkach i abioferm oraz laktacyt jako priobiotyk oraz priobiotyk do ustnie. No i nic indziej, tzn w stodku nie swedzi, tylko tak wysoko. No i nie caly czas tylko czasami. Wiec pomyslalam ze wiecie moze puchne czy cos i tak jak skora rozciagana swedzi tak i tam ? Hmmm

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy po wymianie opon/kół z letnich na zimowe i na odwrót, po przejechaniu 100 km jeździcie na dokręcenie śrub, bądź sami dokręcacie czy nie?

Tak. Odkąd się okazało, że źle mi dokręcili i odkręcało mi się koło zawsze podjeżdżam.

A jeśli chodzi jeszcze o czyszczenie pralki to polecam wyczyścić też filtr, bo tam się zbierają różne dziadostwa.

I moja teściowa (dermatolog) mówi, że można stosować mocznik w ciąży bez obaw.

Moskitiery założone:) Żadna pyląca topola i komary mi nie straszne:)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak. Odkąd się okazało, że źle mi dokręcili i odkręcało mi się koło zawsze podjeżdżam.

A jeśli chodzi jeszcze o czyszczenie pralki to polecam wyczyścić też filtr, bo tam się zbierają różne dziadostwa.

I moja teściowa (dermatolog) mówi, że można stosować mocznik w ciąży bez obaw.

Moskitiery założone:) Żadna pyląca topola i komary mi nie straszne:)

No właśnie, czyli jednak może się odkręcać o.O

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też kupiłam te smoczki Lovi, z tym że Night&Day świecące w ciemności (fluorestencyjne) ;)
    podobno mamy są zadowolone z tych smoczków

małaMyszka, Kkarolinaaaa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie koleżanka wlasnie tez polecała lovi :) no i są sliczne :D

lys, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    OFKA
    Napiszę Ci jak ja robię :-) i jak wygląda mój dzień...

W tygodniu, pobudka 6:30 max 7 Śniadanie - to pierwsze co robię, żeby nie czuć głodu i nie zapychać się w ciągu dnia. Jem 2 kromki razowego chleba (ważne żeby nie był karmelizowany, ze słodem czy innymi takimi - poszłam do piekarni i poprosiłam o taki czysty bez dodatków i słodu) z jakąś wędlinką (taką jak lubię) czasami jak mam kładę plaster pomidorka lub ogórka. Herbata z cytryną bez cukru (nauczyłam się pić herbatę i kawę bez cukru, a słodziłam wszystko, nawet cappuccino ;-) ).
    ok. 7:10 jestem po śniadaniu i dopijam tylko herbatę.

Idę z małą na szybki piśku. Wracam i oporządzam chatę albo po prostu oglądam TV zależy co mam w planach.

Godz. 9:30 jem tak jak dzisiaj np. miseczkę płatków z mlekiem albo jak mam ochotę to robię 2 kromki razowego chleba z ziarnami. Piję kakao, albo szklankę wody z cytryną. Dzisiaj prasowałam, więc chciało się pić, to wypiłam dwie szklanki wody po prostu.

Jak się oporządzę to o godz. 11-11:30 jem jakiś jeden owoc np. 1 kiwi, 1 pomarańczę, 1 jabłko i robię sobie coś do picia, albo piję wodę. Dzisiaj kupiłam sobie 1 drożdżówkę na drogę i nie zjadłam jej od razu, tylko poczekałam spokojnie do 11:30 i ją wpierdzieliłam ;-)

Idę na dłuższy spacerek ok.1,5 h do 2 h. Wracając do domu idę po jakieś warzywa do zupy. Nie kupuję na zapas, bo warzywniak mam blisko i wole kupić codziennie 1 marchewkę, niż 1 kg i potem takie suche i pomarszczone jeść...

Wracam do domu i nastawiam garnek zupy taki jak zawsze robiłam. Nic mniej nic więcej. Mam taki jeden i akurat wystarcza na dwie porcje: dla mnie i męża.

Jak się ugotuje to ok. 13-13:30 jem zupę, ok. 2 chochelek, czyli normalnie jak jadłam
    Zupy robię różne, ale nie używam śmietany. Dzisiaj np. zrobiłam niby ogórkową.
    Woda, kostka rosołowa, pół marchewki w plastrach, jak się podgotowała, wrzuciłam pocięty makaron nitki, trochę popieprzyłam, jak makaron doszedł do siebie, to wrzuciłam starte ogórasy i gotowe...

Po zupie lub jak jeszcze się gotuje robię sobie średnią kawę z mlekiem - bez cukru.

Po zupie/kawie przygotowuję drugie danie. Dzisiaj na przykład gotowana pierś z kurczaka, ryż i sos od teściowej taki typowo do ryżu słodko kwaśny z cukinią, papryką i pomidorem. Tego zjadłam tak na oko 2,5 łyżki, bo wszystko zmieszałam, żeby tylko odgrzać. Ryżu jem ok. 2-3 łyżek nie więcej. Resztę dostaje mąż, bo szczuplutki jest i musi dojadać ;) Do tego coś to picia, woda, barszczyk dzisiaj zafundowałam sobie, czasem maślanka, kefir itp... szklankę!

To danie jem ok.16-16:30 max!

Jak wraca mąż to on je wszystko na raz haahhahahaha zupę i drugie danie i na razie nie protestuje.

a ja w tym czasie ok. godz. 18-18:30 jem jakiś owoc lub coś na przekąskę... dzisiaj miseczka truskawek bez cukru i śmietany, wczoraj zjadłam słodką chwilę czekolada z malinami czy coś w tym rodzaju... czasami jem 5-6 biszkoptów, kubek kisielu słodki kubek itp. Nic co mnie napycha, ale też czuję, że nie jestem głodna...

kolacja ok. 20:30-21 jem 2 kromki razowego z serkiem, serem, wędliną, samym pomidorem, dżemem czy czymś na co mam ochotę...

Przed snem nie jem już nic. Ewentualnie piję szklankę wody, mleka, herbaty, inki, kakao... itp...

I tak wygląda menu w tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:51

Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Ci jeszcze napisać jak wygląda moje menu w weekend heheheh
    Ale nie wiem, czy dziewczyny nie będą złe, że tu spamuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:50

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Kolezanki a ktoras z Was pisala ze ma zylaki pochwy, co to jest i jak to sie objawia? Mnie sorry za doslownosc swedzi od paru tyg lechtaczka, raz dwa razy dziennie. Ale nie na infekcje, bo po pierwsze stosowalam clotrimazolum, pumafucin w kremie, pumafucin w globulkach i abioferm oraz laktacyt jako priobiotyk oraz priobiotyk do ustnie. No i nic indziej, tzn w stodku nie swedzi, tylko tak wysoko. No i nie caly czas tylko czasami. Wiec pomyslalam ze wiecie moze puchne czy cos i tak jak skora rozciagana swedzi tak i tam ? Hmmm

Ja mialam, to bylo uczucie takiego pieczenia warg, jakby ocieraly i byly opuchniete. Glownie nasilalo sie to po dluzszym chodzeniu

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aa3a5012834.jpg

Mamuska przyniosla 3 kg truskawek, dzis juz po 2,5/kg na pierwszy ogien poszly gofry z koktajlem ;)

Mam juz wyniki, morfologia tak jak 2 tygodnie temu, a crp 2 tyg temu mialam 4,12 a dzis 1,35

małaMyszka, magda sz, nick nieaktualny, lys, kasiuleek, Laura, Maniuś, mamasia, Weridiana, gianna88, Martucha86 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - to super wyniki!!!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ