X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Karolina ja też kupiłam te smoczki Lovi, z tym że Night&Day świecące w ciemności (fluorestencyjne) ;)
    podobno mamy są zadowolone z tych smoczków

Tez je kupilam, 1 z napisem love you mummy, 2 love you taddy sa przesliczne :)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka a z łechtaczką, to poproś męża niech cie obejrzy, czasami jak odsłonisz łechtaczkę to mogą być resztki śluzu i zanieczyszczenia po siusianiu itp.
    Ja jak jeszcze widziałam moją małą to zawsze tam zaglądałam, bo czasami nawet codzienne mycie i wycieranie nie dawało efektu i coś się tam dostawało.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Z moim Frankiem wszystko ok!
    Na usg ginekolog wszystko pomierzyl. Nic nie budzi zastrzeżeń. :-)

Waży 1300g. :-) i obrócił się główkowo. :-)

Tylko nie chciał pokazać twarzy, ale nie to najważniejsze!

Najważniejsze, że anatomicznie rozwija się prawidłowo. :-)

Co do mojej wagi to przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1 kg. :-)

Edit: A i z szyjką wszystko ok, jest długa i nic się nie skrocila. Martwiłam się czy coś się nie skrocila przez ostatnie stresy. Ale wszystko ok, szyjka mierzona ręcznie i usg dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:53

magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, lys, Kkarolinaaaa, Paula_071, kasiuleek, Y, Laura, Maniuś, Griszanka, mamasia, Weridiana, gianna88, Martucha86, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys my dwa razy dokręcaliśmy po wymianie, jak jechaliśmy ekspresówką to było słychać takie buczenie. Także lepiej niech Ci sprawdzą/dokręcą, przezorny zawsze ubezpieczony.

Jezu nie wiem ile pralek dziś było. Właśnie uprasowałam kolejną partię pieluch. A i polecam prasować pieluchy jak jeszcze nie są do końca suche tylko takie wilgotne, sto razy lepiej się prasuje. Jutro piorę pościel i ręcznie białe czapeczki i będzie wszystko uprane. No są jeszcze kocyki minky i z mikrofibry to chyba też jakoś ręcznie. Po porodzie jak będzie dwie godziny skóra do skóry to przykryje małą grubym ręcznikiem kąpielowym zamiast kocyka, jest bawełniany więc przyjemniejszy dla skóry dziecka.

No to jutro jak już wszyystko będzie wyprasowane pakujemy z mężem torbę do szpitala i biorę się za pracę mgr.

Myszka niezle sobie ułożyłaś ten plan dnia z dietą :) podziwiam.

małaMyszka, lys, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak można ten mocznik to może kupie sobie jeszcze te skarpetki złuszczające, stópki będą jeszcze ładniejsze :)

niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka niezle sobie ułożyłaś ten plan dnia z dietą :) podziwiam.
    w weekend pozwalam sobie na niezdrowe jedzonko np. lody, zapiekanki, hot dogi, grill, ale i też kebab <- żarłam w sobotę po zajęciach mmmmmmmmmmmmmm pycha!!!

magda sz, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka to moj dzienny jadlospis jest bardzo podobny
    ja o 7 sniadanie 1 grachamka mala z duza iloscia warzyw i wedlina
    10 kawa i miseczka truskawek
    11.30 miseczka zupy
    14 drugie danie
    16.30 koktajl z truskawek, ale to tak co 2-3 dzien
    max 19 kolacja tez grachamka i potem juz nic i co waga 3 kg/miesiac w gore, a tak jem od poczatku ciazy.
    Zeby nie bylo gofra nie jadlam zrobilam mamusce i mezowi ja sam koktajl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:06

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tez je kupilam, 1 z napisem love you mummy, 2 love you taddy sa przesliczne :)

ja mam z owieczkami, ale właśnie takie słodziutkie są :D

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku pobadało nam się imię Wojtuś.
    Jednam im bliżej porodu mam coraz większe wątpliwości czy dać tak na imię synkowi.
    Mąż miał starszego brata Wojtka, który zmarł jak miał roczek.
    Mam wrażenie, że teście nie są zadowoleni z naszego wyboru. Uważają to za pechowe imię.
    Nie chciałabym, aby kojarzyło im się źle i przywoływało smutne wspomnienia.
    Nie umiem ich jakoś zapytać wprost;/

Mężowa podoba się bardzo też Maksymilian. Ale miałam kiedyś psa Maksa i już widzę miny sąsiadów jak wołam: "Maks chodź do domu".. Także odpada.

Myślę nad Michałem, Hubertem, Natanem ale nic do końca mnie nie przekonuje... Oj nie spodziewałam się, że będzie to takie trudne.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    11.30 miseczka zupy
    14 drugie danie
    max 19 kolacja tez grachamka i potem juz nic i co waga 3 kg/miesiac w gore, a tak jem od poczatku ciazy.

Czasami szczegóły robią różnicę. Zupa może być ze śmietaną i białym makaronem, herbata/kawa z cukrem, koktajl z cukrem, na drugie danie smażone mięso zamiast gotowanego.
    Pamiętajcie dziewczyny, że bardzo ważny jest indeks glikemiczny, np. surowa marchewka ma bardzo niski, zaś gotowana 3-4 razy większy.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    11.30 miseczka zupy
    14 drugie danie
    to może grahamkę zamień na chlebek razowy i nie jedną a dwie kromki? Ja nie byłam za zmianą pieczywa, tym bardziej, że teściówka mówiła w grudniu, że absolutnie nie zmieniać - co mnie zdziwiło... ale jak znajdziesz w piekarni taki niekarmelizowany bez słodu i innych dupsów to może będzie lepiej.
    Ja bym 11:30 zmianiła na 2 kromki chleba, o 14 zupa, 16:30 drugie danie, 18-19 koktajl, 20 kolacja - jak nie chcesz już nic jeść na noc...
    Może brakuje Ci jednego posiłku i zdarzy Ci się coś podjeść...

Powiem szczerze, że jak wpierniczę na meczyku czy jakimś filmie miskę chipsów, to czuję się lżej, a rano na wadze o dziwo mniej niż bym zjadła sałatkę czy coś "zdrowego"
    Nie ograniczam się do minimum, pozwalam sobie na słodkie i niezdrowe jedzonko.

Kalorii nigdy nie liczyłam, a zamienniki w diecie to dla mnie kosmos... nie wiem co czym mogę zamienić.

Ważę się codziennie rano po siusiu, żeby wagę trochę oszukać ehheheheh z pustym pęcherzem...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Mogę Ci jeszcze napisać jak wygląda moje menu w weekend heheheh
    Ale nie wiem, czy dziewczyny nie będą złe, że tu spamuje :D
    napisz prosze kochane nie obrazicie sie? Ja tez mam zajecia i ciekawa jestem jak to godzisz?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu są przykładowe na 8 posiłków
    http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_a/

a tu na 7 posiłków, które wykorzystuję w weekendy
    http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_b/

ja zmieniam tylko porę obiadową i sam obiad...
    zupa to głównie jakieś warzywne, bez śmietany, zabielaczy itp
    na drugie danie robię to, na co mam akurat ochotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:31

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jak pościel? Przyszła? Ja jutro robię jej pranie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te ubranka które pierzecie to juz te pranie ostatnie ? pierzecie,prasujecie i układacie ?

Mam te ciuszki z tego lumpeksu ciotki i pare ciuszków ma jakies delikatne plamki no i jutro z mamą bedziemy traktować je odplamiaczem no i do pralki, no i zastanawiam sie czy kupic płyn do prania i wyprac juz je na gotowo, wyprasowac i schowac czy w zwykłym proszku a w dzidziusiu np.za miesiac?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam wszystko dwa razy i nowe i używane- 1 raz prałam trochę w Dzidziusiu trochę w zwykłym proszku (odplamiałam ACE to co zafarbowałam na niebiesko..) i teraz 2 raz prałam w proszku do białego Dzidziuś, kolory w balsamie do kolorów i płukałam wszystko w Koncentracie do płukania Dzidziuś. No i wszystko prasuje. Już kolejnego prania nie będę robić, wszystko będzie czekało w szufladach.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    napisz prosze kochane nie obrazicie sie? Ja tez mam zajecia i ciekawa jestem jak to godzisz?
    w weekendy zazwyczaj śpimy troszkę dłużej, ale też zaraz jak wstanę to robię śniadanie, nie czekam aż mnie zemdli... albo zacznie ssać

czyli ok. godz.8:30-9:00 jem 3 kromki razowego chleba, z wędlinką, serem, pomidorem, ogórkiem albo samym warzywem jakimś. Herbata, kakao, woda. Zawsze czymś popijam.

godz. 10-11 max jem 2 kromki chleba wieloziarnistego razowego albo żytni z ziarnami, też niekarmelizowany, bez słodu itp. Czasem skubnę jabłko czy jakiś owoc. Herbata lub woda albo i to i to, zależy jak bardzo chce mi się pić.

w weekendy koło południa zawsze idziemy na jakiś spacer, jedziemy gdzieś albo spędzamy czas przed TV hheehhe jeśli jedziemy gdzieś na spacer czy nawet zakupy to "na mieście" jemy coś pożywnego ostatnio w sobotę był kebab, czasem to zapiekanka, w niedzielę hot dog mega itp, a jak jesteśmy w domu to przygotowuję zupkę i drugie danie. Czyli zawsze ok.godz. 13-14 jest ciepły posiłek. I obowiązkowo kawka z mlekiem bez cukru, ale też nie piję codziennie.

Jak nie ma nas w domu to ok. godz.16 jemy jakiś deserek, ja to oczywiście lody tylko preferuję, ale czasem jakiś soczek świeżo wyciśnięty, ciastko czy coś w tym stylu, a czasem zjem tylko kilka szt. biszkoptów, czy herbatników nawet żelki ostatnio zjedliśmy hehehe

Po powrocie do domu ok. godz. 18-19 jemy kolację - zazwyczaj jak jesteśmy na wsi to jest grill... a jak w domu to zrobię jakąś sałatkę, naleśniki, placki albo kanapki po prostu - 2 kromki i woda lub herbata/inka/kakao

Zazwyczaj ok. godz. 20-21 piję herbatkę, kakao, szklankę mleka lub wodę
    Jeśli czuję, że jestem głodna, to zrobię sobie jedną kromkę razowego albo kisiel na ciepło, bo ładnie wypełnia żołądek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:53

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to już niedługo ...

https://www.youtube.com/watch?v=66p60bOFpGY

gianna88 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a to już niedługo ...

https://www.youtube.com/watch?v=66p60bOFpGY

AHAHAHAHAHAHAHAHA no to się uśmiałam

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wlasnie byl kurier i siedzialam w betach, ale masz wyczucie ;) Kolory na zywo ladniejsze, bo musialam swiatlo zapalic w pokoju
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5efe7089f88.jpg[/url]
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2b656c176df.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58a9b44b4cab.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d9a3496d430.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6cc41fd793d.jpg

Jedyne do czego moge sie doczepic to myslalam, ze te poduszki i girlanda w kolorze rozu beda takie bardziej w kolorze fuksji, jak literki, ktore zamowilam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:07

lys, Laura, magda sz, małaMyszka, mamasia, Maniuś, Weridiana, kasiuleek, gianna88, Martucha86 lubią tę wiadomość

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ