X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mam takiego samego boćka maskotke. Dostalismy na ślubie

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa bardzo ładnie się prezentuje ten komplecik, ciekawa jestem czy gdzieś na allegro sprzedają same zawieszki jak na pierwszym zdjęciu

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    niecierpliwa bardzo ładnie się prezentuje ten komplecik, ciekawa jestem czy gdzieś na allegro sprzedają same zawieszki jak na pierwszym zdjęciu

Tak tu mozesz kupic same :)

http://allegro.pl/dekoracja-przywieszka-3d-girlanda-nowosc-hit-i5402562229.html

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Niecierpliwa mam takiego samego boćka maskotke. Dostalismy na ślubie

My tez dostalismy go na slubie od chrzestnej meza ;) 4 lata czekal w foli w piwnicy, zeby wyfrunac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:10

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jaka koldre wzielas?? Bo ja 100x135 i jest ogromna :D

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!
    Mam dietkę i glukometr.
    Nie mogę przekroczyć 120 po godzinnym posiłku.
    Będzie ciężko na początku.....ale jakoś będzie.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ta duza hehe ale no to chyba nie bedzie przeszkadzac. I tak dzidzia nie bedzie na poczatku pod tym spala tylko na tym :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja tez ta duza hehe ale no to chyba nie bedzie przeszkadzac. I tak dzidzia nie bedzie na poczatku pod tym spala tylko na tym :)

No jak sie zlozy na pol to bedzie git, ale prawie ja sie pod nia zmiescilam :D

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Cześć Wam!
    Mam dietkę i glukometr.
    Nie mogę przekroczyć 120 po godzinnym posiłku.
    Będzie ciężko na początku.....ale jakoś będzie.

Laura poczatki zawsze sa trudne potem jakos pojdzie :)
    Ale to dosc rygorystyczna norma jak po godzinie od posilku

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura poczatki zawsze sa trudne potem jakos pojdzie :)
    Ale to dosc rygorystyczna norma jak po godzinie od posilku
    Właśnie tego się obawiam, ale co tam muszę dać radę.
    I wątpie żebym cokolwiek przytyła....

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też się gorzej oddycha? Ja mam wrażenie, że junior zgniata mi klatkę piersiową.

małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - tak, dla mnie tez gorzej się oddycha, jednak wszytkie narządy poszły w góre..

A to my dzisiaj :)

07eabab74c873dacmed.jpg

niecierpliwa, Paula_071, magda sz, Laura, ainer85, mamasia, Maniuś, małaMyszka, Y, Weridiana, kasiuleek, chcebycmama, gianna88, witaminkab, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobry,
    Bede do Was rzadko zagladac, bo jakims cudem wykorzystalam caly limit internetu i teraz jestem skazana na laske meza ;) Martucha - nadmanganian potasu jest czerwony i uzywa sie do kapieli.
    Do pielegnacji pepka zamierzam kupic octanisept, tak mowily moje polozne i wszystkie nowe dziecoaczki w rodzinie tez byly tym traktowane.
    Psioszka musimy sie umowic na jutro. Ja przyjade do Wro pociagiem i pewnie bede wczesniej. Moze wysle Ci zaproszenie do przyjaciolek i wymienimy sie numerami telefonow, bedzie sie latwiej zgrac ;) Bez neta w telefonie moze byc kiepskawo.
    Ide szykowac obiadek, mezu cos mi sie nie za bardzo czuje i padl na kanapie. Mialam go obudzic z pol godz. temu., szkoda mi, ale musze. Ma pilna robote, wiec nie ma rady :(
    No nic milego dnia dziewczynki ;)
    Edit. Mialam Wam jeszcze napisac, ze mnie przestrzegano przed tymi jednorazowymi gaciami z fizeliny. Ponoc po porodzie, to potencjalne siedlisko bakterii, zatrzymuje wilgoc, w polaczeniu z cieplota, namnazaja sie i dluzej to wszystko sie goi. Do mnie to przemowilo, wiec zamierzam korzystac z tych siateczkowych.
    "Jestem skazana na laske męża" - sorka, ale rozwaliło mnie totalnie :-P

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No to dopiero skończyłam prasowanie... już nawet nie liczę ile godzin mi to zajęło... jutro będzie to samo bo cała suszarka ubranek kolorowych się suszy. Najgorzej prasuje się te pieluchy tetrowe...aż tak się nie staram jak przy koszulach męża tylko bardziej żeby wyparzyć a i tak się zeszło- 15 tetrowych i 5 flanelek. Ubranka jakoś szybciej idzie prasować. Umyłam też Froschem szuflady i łóżeczko teraz się wietrzą i powkładam te moje wypociny.
    Lys u mnie to samo wali fabryką i wózek i komoda (choć ma już z 2 miesiące) teraz ją wymyłam, otworzyłam okno, pootwierałam szuflady i się wietrzy. Wózek się wietrzy przy balkonie codziennie- mam wrażanie że mniej śmierdzi fabryką albo się przyzwyczaiłam. Schodzi się z tym wietrzeniem naprawdę :/ Dobrze że łóżeczko szybko wywietrzało. Jeszcze materac jest w folii, planowałam go rozpakować z miesiąc przed terminem ale chyba zrobię to szybciej.

Chcebycmama- dziękuje :) pięknie się pokazała, gin uchwyciła moment bo tak ładnie się pokazała na kilka sekund. Ginekolog musi być też dobrym fotografem :) Trzymam kciuki żeby u Ciebie maleństwo się nie skrywało :)

Niecierpliwa ja też miałam problem z zakupem, koleżanki się ze mnie śmiały bo im nie raz wysyłałam że kupuje pościel i tak z miesiąc- dzień w którym zamówiłam pościel jedna się zapytała- to Ty jeeeszcze nie kupiłaś? jak to? no to mnie zmotywowała. Kolor no róż bo nic innego nie pasuje a wzór wybrałam szybko bo kochamy z mężem słonie. Najchętniej to byśmy przygarnęli do domu :D Jak zwiedzaliśmy Azję to codziennie je karmiliśmy, bawiliśmy się no to są cudne stworzenia i takie wielkie jak z kosmosu :)

Nasza słonica Pim :) taka wielka a jak zobaczyła w dżungli pająka to jak uciekała :D
    d876ab636843f146m.jpg
    A jaki materacy kupiłaś? Jaka grubość? :-)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia lateks-kokos 13 cm gruby na allegro ze sklepu etygrysek. Wyjęłam go dziś z foli nie śmierdzi mocno :D ale wietrzenie się przyda i tak :)

Mama do mnie dzwoniła że była w biedronie i była jakaś kobieta z 2 letnim dzieckiem- Mają i mówiła że w życiu bardziej rozbrykanego dziecka nie widziała hehehe jak nam się taka trafi to będzie wesoło :)

Paula mi się też czasem ciężko oddycha, wtedy też bardzo bolą mnie żebra- chyba dzidzia mnie tam kolankami "wypycha". Teraz podobno tak będzie że będzie nam się ciężko oddychać i właśnie jak zacznie nam się oddychać lekko to znak że brzuch opada i godzina "W" nadchodzi.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola mamy takie same smoczki :D

v40cu9h.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    "Jestem skazana na laske męża" - sorka, ale rozwaliło mnie totalnie :-P
    Tak go jest jak sie pisze z telefonu i bez polskich znakow:p

mamasia, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys my dwa razy dokręcaliśmy po wymianie, jak jechaliśmy ekspresówką to było słychać takie buczenie. Także lepiej niech Ci sprawdzą/dokręcą, przezorny zawsze ubezpieczony.

Jezu nie wiem ile pralek dziś było. Właśnie uprasowałam kolejną partię pieluch. A i polecam prasować pieluchy jak jeszcze nie są do końca suche tylko takie wilgotne, sto razy lepiej się prasuje. Jutro piorę pościel i ręcznie białe czapeczki i będzie wszystko uprane. No są jeszcze kocyki minky i z mikrofibry to chyba też jakoś ręcznie. Po porodzie jak będzie dwie godziny skóra do skóry to przykryje małą grubym ręcznikiem kąpielowym zamiast kocyka, jest bawełniany więc przyjemniejszy dla skóry dziecka.

No to jutro jak już wszyystko będzie wyprasowane pakujemy z mężem torbę do szpitala i biorę się za pracę mgr.

Myszka niezle sobie ułożyłaś ten plan dnia z dietą :) podziwiam.
    Pierzesz raz?

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie te lovi day&night ? mi nie świeci :( hmm być może dlatego że wygotowałam te smoczki.. :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia drugi raz prałam, ale prasowałam 1 raz i ostatni... mogłam podzielić ciuszki na 56 i 62 ale uprałam wszystko i ilości do prasowania porażające. 68 i 74 upiorę jak już dzidzia będzie na świecie.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ