SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:niecierpliwa bardzo ładnie się prezentuje ten komplecik, ciekawa jestem czy gdzieś na allegro sprzedają same zawieszki jak na pierwszym zdjęciu
Tak tu mozesz kupic same
http://allegro.pl/dekoracja-przywieszka-3d-girlanda-nowosc-hit-i5402562229.htmllys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Malagosia wrote:Niecierpliwa mam takiego samego boćka maskotke. Dostalismy na ślubie
My tez dostalismy go na slubie od chrzestnej meza4 lata czekal w foli w piwnicy, zeby wyfrunac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:10
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja tez ta duza hehe ale no to chyba nie bedzie przeszkadzac. I tak dzidzia nie bedzie na poczatku pod tym spala tylko na tym
No jak sie zlozy na pol to bedzie git, ale prawie ja sie pod nia zmiescilammałaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Cześć Wam!
Mam dietkę i glukometr.
Nie mogę przekroczyć 120 po godzinnym posiłku.
Będzie ciężko na początku.....ale jakoś będzie.
Laura poczatki zawsze sa trudne potem jakos pojdzie
Ale to dosc rygorystyczna norma jak po godzinie od posilkuLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Laura poczatki zawsze sa trudne potem jakos pojdzie
Ale to dosc rygorystyczna norma jak po godzinie od posilku
I wątpie żebym cokolwiek przytyła....małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Dzien dobry,
Bede do Was rzadko zagladac, bo jakims cudem wykorzystalam caly limit internetu i teraz jestem skazana na laske mezaMartucha - nadmanganian potasu jest czerwony i uzywa sie do kapieli.
Do pielegnacji pepka zamierzam kupic octanisept, tak mowily moje polozne i wszystkie nowe dziecoaczki w rodzinie tez byly tym traktowane.
Psioszka musimy sie umowic na jutro. Ja przyjade do Wro pociagiem i pewnie bede wczesniej. Moze wysle Ci zaproszenie do przyjaciolek i wymienimy sie numerami telefonow, bedzie sie latwiej zgracBez neta w telefonie moze byc kiepskawo.
Ide szykowac obiadek, mezu cos mi sie nie za bardzo czuje i padl na kanapie. Mialam go obudzic z pol godz. temu., szkoda mi, ale musze. Ma pilna robote, wiec nie ma rady
No nic milego dnia dziewczynki
Edit. Mialam Wam jeszcze napisac, ze mnie przestrzegano przed tymi jednorazowymi gaciami z fizeliny. Ponoc po porodzie, to potencjalne siedlisko bakterii, zatrzymuje wilgoc, w polaczeniu z cieplota, namnazaja sie i dluzej to wszystko sie goi. Do mnie to przemowilo, wiec zamierzam korzystac z tych siateczkowych.małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:No to dopiero skończyłam prasowanie... już nawet nie liczę ile godzin mi to zajęło... jutro będzie to samo bo cała suszarka ubranek kolorowych się suszy. Najgorzej prasuje się te pieluchy tetrowe...aż tak się nie staram jak przy koszulach męża tylko bardziej żeby wyparzyć a i tak się zeszło- 15 tetrowych i 5 flanelek. Ubranka jakoś szybciej idzie prasować. Umyłam też Froschem szuflady i łóżeczko teraz się wietrzą i powkładam te moje wypociny.
Lys u mnie to samo wali fabryką i wózek i komoda (choć ma już z 2 miesiące) teraz ją wymyłam, otworzyłam okno, pootwierałam szuflady i się wietrzy. Wózek się wietrzy przy balkonie codziennie- mam wrażanie że mniej śmierdzi fabryką albo się przyzwyczaiłam. Schodzi się z tym wietrzeniem naprawdęDobrze że łóżeczko szybko wywietrzało. Jeszcze materac jest w folii, planowałam go rozpakować z miesiąc przed terminem ale chyba zrobię to szybciej.
Chcebycmama- dziękujepięknie się pokazała, gin uchwyciła moment bo tak ładnie się pokazała na kilka sekund. Ginekolog musi być też dobrym fotografem
Trzymam kciuki żeby u Ciebie maleństwo się nie skrywało
Niecierpliwa ja też miałam problem z zakupem, koleżanki się ze mnie śmiały bo im nie raz wysyłałam że kupuje pościel i tak z miesiąc- dzień w którym zamówiłam pościel jedna się zapytała- to Ty jeeeszcze nie kupiłaś? jak to? no to mnie zmotywowała. Kolor no róż bo nic innego nie pasuje a wzór wybrałam szybko bo kochamy z mężem słonie. Najchętniej to byśmy przygarnęli do domuJak zwiedzaliśmy Azję to codziennie je karmiliśmy, bawiliśmy się no to są cudne stworzenia i takie wielkie jak z kosmosu
Nasza słonica Pimtaka wielka a jak zobaczyła w dżungli pająka to jak uciekała
-
Mamasia lateks-kokos 13 cm gruby na allegro ze sklepu etygrysek. Wyjęłam go dziś z foli nie śmierdzi mocno
ale wietrzenie się przyda i tak
Mama do mnie dzwoniła że była w biedronie i była jakaś kobieta z 2 letnim dzieckiem- Mają i mówiła że w życiu bardziej rozbrykanego dziecka nie widziała hehehe jak nam się taka trafi to będzie wesoło
Paula mi się też czasem ciężko oddycha, wtedy też bardzo bolą mnie żebra- chyba dzidzia mnie tam kolankami "wypycha". Teraz podobno tak będzie że będzie nam się ciężko oddychać i właśnie jak zacznie nam się oddychać lekko to znak że brzuch opada i godzina "W" nadchodzi.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lys my dwa razy dokręcaliśmy po wymianie, jak jechaliśmy ekspresówką to było słychać takie buczenie. Także lepiej niech Ci sprawdzą/dokręcą, przezorny zawsze ubezpieczony.
Jezu nie wiem ile pralek dziś było. Właśnie uprasowałam kolejną partię pieluch. A i polecam prasować pieluchy jak jeszcze nie są do końca suche tylko takie wilgotne, sto razy lepiej się prasuje. Jutro piorę pościel i ręcznie białe czapeczki i będzie wszystko uprane. No są jeszcze kocyki minky i z mikrofibry to chyba też jakoś ręcznie. Po porodzie jak będzie dwie godziny skóra do skóry to przykryje małą grubym ręcznikiem kąpielowym zamiast kocyka, jest bawełniany więc przyjemniejszy dla skóry dziecka.
No to jutro jak już wszyystko będzie wyprasowane pakujemy z mężem torbę do szpitala i biorę się za pracę mgr.
Myszka niezle sobie ułożyłaś ten plan dnia z dietąpodziwiam.