X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, my tylko na chwilke, zbieram sie i ide do lumka bo dzis nie grzeje;)

Miru, trzymaj się ! bedzie dobrze, i nóz wytrzymasz do terminu porodu;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru trzymaj się tam, zaciskaj nogi, trzymam mocno kciuki!

Ewa123
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - dużo jedzenia nie jest. Jak utrzymasz ilości i godziny posiłków to myślę, że dasz radę.

Jak powiedziałam mojej gin że jem idealnie jak na słodkich mamach a przytyłam 4 kg, to powiedziała, że albo jem jeszcze za dużo albo nieodpowiednio.

Powiedziała, że przy zastosowaniu tej diety można przytyć 200-400 g albo wcale... A gdzie moje 4 kg.

Tego samego dnia zmieniłam pieczywo i drugie śniadanie zjadłam już z przykładowego menu.

Owszem ta dieta jest na 1800 kcal dziennie, ale wydaje mi się, że dostarczam małemu tyle ile potrzebuje. Jeśli jest w propozycjach 2 łyżki serka homo, do tego kromka chleba, to jem jeden serek homo i np. 2 biszkopty.

Wczoraj na kolację zaszalałam i zjadłam sałatkę z ryżem i tuńczykiem - specjał mojej teściówki no i przed samym snem szamaliśmy chipsy. Na wadze 400 g więcej od wyjściowej - czyli tej z poprzedniej wizyty.
    Wiadomo majonez na noc kiepsko się przyswaja hehwehehee zobaczę jak będzie na wieczór.

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ,też czytałam z zapartym tchem ale z innego powodu. Wszystkie objawy które opisujesz znam i wiem ze zwiastuja poród. Najgorsze że mam to samo. Oczyszcza mnie od paru dni. Ważę mniej niż tydzień temu mimo że jem tak samo. Wcześniej wilczy apetyt. Od dwóch dni żadnego. Jak miałam po żelazne problem się wyróżnić to teraz kilka razy dziennie. A Wczoraj mnie mdłości chwyciły pierwszy raz od 1 trymestru. Brzuch obniżony od czwartku. Klucia w dole jakby szyjki i bóle okresowe... No nic, dziś wizyta o 18 30. Zobaczymy... Mimo wszystko mam nadzieje ze nie mam racji. Wczoraj P dzwoni do mnie ze Smyka ze kupił body na 50. Bo skoro mówiłam ze jak Paula się urodziła i była standardowym noworodkiem i 56 było luźne to jak Laura urodzi się wcześniej to będzie pływać w 56 wiec on kupuje 50. A jak się pomyli to ma 30 dni na zwrot na bon podarunkowy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:13

małaMyszka, Paula_071, mamasia, kasiuleek, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru aż się zestresowałam... Mój syn dostał czkawkę z wrażenia i mi czka już chwilę...
    Kobieto trzymajcie się! Dacie radę. Chociaż 2 kg to już sporo. Kawał ciałka hehehehe ale niech jeszcze posiedzi w ciepełku...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to się witam z rana.

Śnił mi się poród... Cały poród!!! Włącznie z rejestracją u mnie w biurze w pracy, przez SOR poł/gin, wejście do windy, siedzenie na fotelu, łzach, śmiechu, radości, troski, skurczach, łożysku... Pierwszym karmieniu. Jak wróciłam po prysznicu to koleżanka położna złączyła dwa łóżka na sali, opiekowała się małym, dała mi go do karmienia, a patrząc na zegarek, żeby wiedzieć o której następne karmienie, jeden z trzech zegarów na ścianie się cofał a nie szedł do przodu. Z każdym tyknięciem była minuta do tyłu... Ciekawe co to znaczy...

No to można powiedzieć, że jak będę na porodówce i coś się powtórzy to będzie deja vu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:03

Aska87, Weridiana, Hermiona lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru spokojnie odpoczywaj, leż grzecznie, Synek na pewno jeszcze trochę posiedzi w brzuchu :) Ważne, że w porę zareagowaliście i jesteś w szpitalu.

Ale mnie ten post zestresował, czytałam z zapartym tchem... a już niedługo coraz więcej takich z porodówki będzie...

Niecierpliwa, Magda mam pytanie do tych pościeli i ochraniaczy które zamówiłyście: czy to jest z takiego samego materiału jak poszewka na tą poduszkę rogal SuperMama bo te chyba też macie ? wiem, że niby 100% bawełna ale bawełna bawełnie nierówna i mnie np. dobija prasowanie tej poszewki i mięciutka to ona nie jest:/

atdcpx9izbdly3tt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miru przeczytałam wszystko jednym tchem. Oby małemu się juz tak nie spieszyło i posiedział troche w brzuszku u mamusi.

Dziś nocka do dupy,czuwałam nad synkiem by się nie drapał i wszystko mnie boli... Jak nigdy z rana dostałam piękne kopniaczki ze brzuch szalał :)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Miru spokojnie odpoczywaj, leż grzecznie, Synek na pewno jeszcze trochę posiedzi w brzuchu :) Ważne, że w porę zareagowaliście i jesteś w szpitalu.

Ale mnie ten post zestresował, czytałam z zapartym tchem... a już niedługo coraz więcej takich z porodówki będzie...

Niecierpliwa, Magda mam pytanie do tych pościeli i ochraniaczy które zamówiłyście: czy to jest z takiego samego materiału jak poszewka na tą poduszkę rogal SuperMama bo te chyba też macie ? wiem, że niby 100% bawełna ale bawełna bawełnie nierówna i mnie np. dobija prasowanie tej poszewki i mięciutka to ona nie jest:/

Tego sie obawialam, poszewka na rogala jest beznadziejna, po paru miesiacach spania na niej mam cale ucho otarte od tego materialu, na oko ta bawelna z poscieli jest lepszego gatunku, nie jest tak sztywna, ale tak na prawe to wszystko wyjdzie w praniu. Wiem jedno, gorszej jakosci poszewki niz ta supermami nie mialam

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córeczka spokojna ostatnio. Kręci się kilka razy dziennie, ale nie należy do szczegolnie rozbrykanych bobasow. Ciekawe czy po porodzie tez tak jej zostanie. No i gdzie te Wasze dzieciaczki tak się spieszą? :) Amberla, Miru, musicie im przemówić do rozsądku, gdzie im będzie tak dobrze jak u mamy w brzuszku? Ale patrzcie na Euforię. Maluch tez napedzil stracha, a jak grzecznie siedzi od kilku tygodni. Mam nadzieje, ze wytrzymacie w dwupaku jak najdłużej! :)

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Tak w ogóle to się witam z rana.

Śnił mi się poród... Cały poród!!! Włącznie z rejestracją u mnie w biurze w pracy, przez SOR poł/gin, wejście do windy, siedzenie na fotelu, łzach, śmiechu, radości, troski, skurczach, łożysku... Pierwszym karmieniu. Jak wróciłam po prysznicu to koleżanka położna złączyła dwa łóżka na sali, opiekowała się małym, dała mi go do karmienia, a patrząc na zegarek, żeby wiedzieć o której następne karmienie, jeden z trzech zegarów na ścianie się cofał a nie szedł do przodu. Z każdym tyknięciem była minuta do tyłu... Ciekawe co to znaczy...

No to można powiedzieć, że jak będę na porodówce i coś się powtórzy to będzie deja vu

Właśnie! Zapomniałam- mi też.Ale to chyba przez te wczorajsze zajęcia. Cesarka, ale mnie usypiali. A później dali mi naszego synka w rożku-miał duże niebieskie oczy i białe wręcz włosy- ja i mąż brązowe oczy i ciemne włosy:) Potem była u mnie siostra i ja zaczęłam karmić i dziwiłam się ,że nie boli i ,że mleko jest żółte. Ulał trochę i położyłam go spać. Wstałam mokra i przerażona, jakby był to jakiś koszmar...To już niedługo! Brrr...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję bardzo. Jestem spokojna - nadzwyczaj. Wczoraj dwóch lekarzy powiedziało ze nawet gdyby teraz się urodził jest duży. A jak udać się wyciszyć i z 2 tyg posiedzi to będzie na pewno ważył 2500 g i da sobie radę.

Niecierpliwa jestem w Pyskowicach bo mimo że ciąża wg prenatalnych to 31 nie całe 32 tc to wg kości udowej 33/34 i waga jest zadowalająca lekarzy wiec jestem tu bo może jeszcze te 3 tc wytrzymam i urodzi się bez problemu. Nikt nie daje nam szansy do porodu w terminie. Lekarka mnie wczoraj uświadomiła ze mam 6 z 7 oznak porodu które występują na 3-4 t przed porodem.
    Ale wiem ze jest silny. Jeszcze wczoraj mi powiedzieli ze mogę witaminy odłożyć aby nie był za duży do porodu :) a ja nic nie biorę. Ale na szczęście długi jest więc jest średniakiem.
    Będzie dobrze przetrwała 5 poronien bez depresji to teraz na finiszu ciąży bez stresu bo wiem ze teraz musi być dobrze.

Ambrela coś czuje ze i Ty niedługo usłyszysz to co ja. Z resztą przechodziłam to.
    ale wczoraj jak wstałam to mówię wam płakałam bez powodu a w sumie powód był jeden " czułam poród w kosciach" ze to juz niedługo. Ale takiego zachwiania cemcjonalnego to nigdy nie przeszłam. :)
    Byle do minimum 5.07 :)

niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, magda sz, lys, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, ale upał od rana.:-( Miru trzymam kciuki za was,skurcze przejda, plucka się rozwina i dopiero wtedy dzidzia na swiat przyjdzie. :-) u mnie wczoraj dziwna sytuacja, od rana polatalam bo trzeba bylo mieszkanie ogarnac i od dwoch dni dziwny niepokoj. Brzuch jak nie moj bolal na dole mala dziwnie kopala i wczoraj okolo poludnia zorientowalam sie ze moge gleboko oddychac. Spodnie spadaja a nie schudlam. I wiecie co to bedzie juz ta pora ze nam brzuszki opadaja. Jak ide po schodach to udami uderzam o brzuszek. Do tego dnia dodac 4 tyg i teoretycznie mamy termin:-) milego dnia

Miru, małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • gianna88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tego sie obawialam, poszewka na rogala jest beznadziejna, po paru miesiacach spania na niej mam cale ucho otarte od tego materialu, na oko ta bawelna z poscieli jest lepszego gatunku, nie jest tak sztywna, ale tak na prawe to wszystko wyjdzie w praniu. Wiem jedno, gorszej jakosci poszewki niz ta supermami nie mialam

no właśnie, to mamy te same odczucia... ja przestałam na niej spac bo mnie ten materiał denerwował... i dlatego boje się, że jakby te poduszki ochraniacze też z tego były to po paniu by wyglądały jak psu z gardła bo jak je wyprasowac jak poszewki się nie zdejmują.
    Ale skoro wyglądają na lepszej jakości to spoko:) a nie będziesz prała przypadkiem niedługo?:D

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    no właśnie, to mamy te same odczucia... ja przestałam na niej spac bo mnie ten materiał denerwował... i dlatego boje się, że jakby te poduszki ochraniacze też z tego były to po paniu by wyglądały jak psu z gardła bo jak je wyprasowac jak poszewki się nie zdejmują.
    Ale skoro wyglądają na lepszej jakości to spoko:) a nie będziesz prała przypadkiem niedługo?:D

Bede, bede, ale pierw czekam az lozeczko przyjdzie (moze jutro), niech sie z 2 tygodnie powietrzy, a dopiero potem bede prala, ale nie wiem czy Magda juz ich przypadkiem nie prala.

Miru jak powiedzialam mezowi skad ta moja mina rano, to na mnie naskoczyl, ze mam torbe do szpitala pakowac, bo on potem sie glowil nie bedzie, co gdzie jest i co ma zabrac.

Dziewczyny prosze dzis o kciuki bo na 14.45 jade na powtorne ktg i mam nadzieje, ze moje male serduszko bedzie ladnie bilo, choc wiem, ze moj stres ma wplyw na tetno malej to jak ja mam dzis byc spokojna...

Miru w najgorszym wypadku bede Ci dotrzymywac towarzystwa na oddziale, choc mocno wierze, ze bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:39

małaMyszka, Paula_071, mamasia, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Witam sie, ale upał od rana.:-( Miru trzymam kciuki za was,skurcze przejda, plucka się rozwina i dopiero wtedy dzidzia na swiat przyjdzie. :-) u mnie wczoraj dziwna sytuacja, od rana polatalam bo trzeba bylo mieszkanie ogarnac i od dwoch dni dziwny niepokoj. Brzuch jak nie moj bolal na dole mala dziwnie kopala i wczoraj okolo poludnia zorientowalam sie ze moge gleboko oddychac. Spodnie spadaja a nie schudlam. I wiecie co to bedzie juz ta pora ze nam brzuszki opadaja. Jak ide po schodach to udami uderzam o brzuszek. Do tego dnia dodac 4 tyg i teoretycznie mamy termin:-) milego dnia

Nie chce żeby źle zabrzmiało ale witaj w klubie. Powiem Wam ze zastanawiałam się czy rozpoznać to ze poród się zbliża itd. Ale to czuć każda częścią ciała oczywiście jeśli się obserwujesz, znasz...
    jak patrze na inne wątki to faktycznie te porody zaczynają się od 34 tc do 39 a później to już albo cc ustalone albo prowokacja porodu.
    no nic kochane dzieciaki chcą mieć o jeden miesiąc więcej wakacji.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Bede, bede, ale pierw czekam az lozeczko przyjdzie (moze jutro), niech sie z 2 tygodnie powietrzy, a dopiero potem bede prala, ale nie wiem czy Magda juz ich przypadkiem nie prala.

Miru jak powiedzialam mezowi skad ta moja mina rano, to na mnie naskoczyl, ze mam torbe do szpitala pakowac, bo on potem sie glowil nie bedzie, co gdzie jest i co ma zabrac.

Dziewczyny prosze dzis o kciuki bo na 14.45 jade na powtorne ktg i mam nadzieje, ze moje male serduszko bedzie ladnie bilo, choc wiem, ze moj stres ma wplyw na tetno malej to jak ja mam dzis byc spokojna...

Miru w najgorszym wypadku bede Ci dotrzymywac towarzystwa na oddziale, choc mocno wierze, ze bedzie dobrze

niecierpliwa spakuj ja wczoraj połowę rzeczy zapomniałam Haha :)
    Będzie dobrze. Wszystko wpływa na akcje serca. Mój Mały wczoraj jak usłyszał z ktg serce koleżanki z obok łóżka to rąk wagi owal ze puls ze 130 do 180 skoczył. Wariat mały :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    niecierpliwa spakuj ja wczoraj połowę rzeczy zapomniałam Haha :)
    Będzie dobrze. Wszystko wpływa na akcje serca. Mój Mały wczoraj jak usłyszał z ktg serce koleżanki z obok łóżka to rąk wagi owal ze puls ze 130 do 180 skoczył. Wariat mały :)

Co ja mam tam spakowac oprocz koszul, szlafroka, kapci i kosmetykow? Pojecia nie mam

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Co ja mam tam spakowac oprocz koszul, szlafroka, kapci i kosmetykow? Pojecia nie mam
    Gacie i podpaski/podkłady ręczniki bo po porodzie pod prysznic trzeba będzie się wtoczyć

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze te skurcze zastanawiaja bo na pewno czuje dwa rodzaje. Pierwdze to te braxtona przez minutke twarda cala macica i przechodzi. Te drugie od niedawna twardnieje dol brzucha, boli w dole brzucha dosc mocno i bol oplata jakby brzuch i plecy. Jutro wizyta to bede rozmawiac

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ