X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru nas zmotywowała i uświadomiła, że to nie żarty i trzeba się spakować żeby nie było problemu.

Ja torbę w połowie mam spakowaną. Teraz to tylko ja muszę się dopakować...

Jak już wszystko skompletuję, to pokaże mężowi co gdzie jak i po co. O kurczę! Jeszcze ręczniki muszę wyprać bo mam nowe... Fuck... Zapomniałam że się nimi nie wytrę bo nie wchłaniają niewyprane!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo snow, jak zaczelyscie opowiadac co Wam dzis sie snilo to przypomnial mi sie moj sen. Na koszuli nocnej na lewej piersi pojawila sie mokra plama. Sen taki pewnie dlatego, ze wczoraj mocno debatowalysmy o laktacji, wiec przed chwila zaczelam ogladac cyce, a tam pelno takich malutkich nie wiem jak to opisac narosli skornych, takie dzynkle, zaczelam ogladac i nacisnelam suta lewego jak w tym snie, a tam poleciala kropelka bialo-zoltej wydzieliny, ale sie wystraszylam

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówienie apteczne zrobione i opłacone 177 zł :-/
    teraz czas na allegro i koszule bo staniki musze upolowac gdzies na miescie bez przymierzenia nie kupie

małaMyszka, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zestresowałam, że zmobilizowało mnie to do zakupów aptecznych, poszło właśnie zamówienie do gemini:)

kurde tak dużo rzeczy mi brakuje jeszcze, choby głupiego szlafroka i kapci nie mam - taka podstawa w razie W. Pora wziąc się do roboty:)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie: Lepiej wyprać ręczniki w 90 czy 60 stopniach?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam pieluchy i ręczniki w 90 stopniach. Ubranka w 60 będę prać.
    Swoją drogą, Gemini powinna nam dać rabaty,bo teraz to mają eldorado przez nasze zakupy:)

małaMyszka, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja prałam pieluchy i ręczniki w 90 stopniach. Ubranka w 60 będę prać.
    Swoją drogą, Gemini powinna nam dać rabaty,bo teraz to mają eldorado przez nasze zakupy:)

hehehe aż poszłam spojrzec na pralkę czy mam program 90 stopni
    piorę wszystko na max. 60st i nawet nie wiedziałam, że 90 istnieje :D

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niedługo Dzień Ojca. Chciałam zrobić mężowi taką niespodziankę i kupić jakieś fajne bodziaki czy śpiochy ze śmiesznym napisem, macie jakieś sprawdzone linki?
    I pytałam rano co z wózkiem? Będziecie prały czy samo wietrzenie wystarczy?

bl9ci09kql96ri27.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę wózek, fotelik i leżaczek tylko wietrzyc - chyba, że ktoś mnie uświadomi, że to za mało ;) całą resztę wypiorę.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bodziaki:

http://allegro.pl/body-z-twoim-napisem-duzo-wzorow-rozmiary-56-98-i5347545071.html

mamasia, małaMyszka, Y, kasiuleek lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    zamówienie apteczne zrobione i opłacone 177 zł :-/
    teraz czas na allegro i koszule bo staniki musze upolowac gdzies na miescie bez przymierzenia nie kupie

Moje wynioslo 370 zl :/ a nie uwazam, zebym jakos zaszalala

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie cieżaróweczki

od długiego weekendu czerwcowego mnie nie bylo i nie wiem czy uda mi sie was nadrobic, ale sie postaram bo jestem ciekawa co u was.
    mam nadzieje ze wszytsko ok u kazej z was :-)
    wdługi weekend spedzilismy w Bieszczadach, bylo fajnie, opaliłam sie, nacieszyłam wodą i piękna pogodą.
    w poniedziałek zaczał sie tradycyjny tydzień, czyli szkoła Julii, zakupy, pranie, gotowanie...jezdziłam dzis do hurtowni po kwaity wiszące na balkon - kupiał surfinie i fuksje, jutro jadę po doniczki scienne i czeka mnie sadzenie ;-)
    do tego jutro jestem umówiona z koleżanką na kawkę mrożoną u mnie :-)
    lece powiesic pranie i musze odkurzyc i umyc podłogi, potem jadę po Julę, po południu przychodzi korepetytorka z angielskiego do Julii na 2 godz. ja jeszcze mam szczytny cel na wieczór - prasowanie i zrobienie serniczka na zimno z truskawkami http://targsmaku.pl/przepis/48221/latwy-szybki-i-bez-pieczenia-sernik-z-truskawkami#fp=targ

zus mi juz przelał kasę za końcówkę kwietnia i cały maj, takze w tym tyg robię wszytskie zakupy apteczne plus łózeczko, materac, przescieradła, posciel do wózka itp :-)

lece, zajrze pewnie wieczorkiem ;-) bądźcie łaskawe i nie produkujcie tylu stron bo was nigdy nie dogonie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:15

psioszka11, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    hehehe aż poszłam spojrzec na pralkę czy mam program 90 stopni
    piorę wszystko na max. 60st i nawet nie wiedziałam, że 90 istnieje :D

Ja wszystko piore w 40

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My tylko na chwilę o nietypowej porze i to z porodówki .....

Ale po kolei. Od kilku dni miałam skurcze. No ale na IP nie zrobiono ktg bo wg lekarza 30 tc to nie trzeci ttrymestr. Poszłam do domu. Wczoraj równo tydzień po tej diagnozie i nasilone co skurczach do których doszły wymioty, biegunki i duszności pojechałam do swojej lekarki.na samym wejściu powiedziała ze brzuch mocno i opadniety. Objawy które mam to objawy zwiastuje poród. Bóle dołem brzucha są tak silne jak na mocny okres.
    Szyjka skrócona miękka.
    Usg. Mały ma bardzo nisko główkę praktycznie opierając ssię o ujście szyjki.
    Bez ktg skierowanie do szpitala. Skurcze brzucha przy każdym dotknięciu brzucha.

w szpitalu od razu na trakt porodowy. Wywiad i mierzenie miednicy.
    Pan dr zrobił usg i powiedział tak.
    wg usg długości uda i przekroju główki 33/34 tc
    wg wagi dziecka 32 tc nie całe 2000 g
    wg mojej lekarki i danych z karty ciąży 31 z hakiem
    doktor powiedział ze tragedii nie ma duży chlopak- w sensie że waga ok i podał sterydy na plucka oraz kroplowke z ampułka leku powstrzymujacego skurcze. Prosił grzecznie Młodego żeby jeszcze przybrał 500 gr i może robić co chce :)
    Trochę mnie to uspokoiło ze Wytrzymamy jeszcze to 2-3 tyg max 4 i ze juz jest w miarę bezpieczny.
    zrobił ktg ale o nim rano pogadamy.
    kroplowke musieli odłączyć po 4 h bo zaczęło mnie dusić. Leki w kroplowce nie podaje się chorym na serce. Mam sam magnez. Po którym jest mi niedobrze i boli zoladek. Ale dla niego wszystko. Mały uspokoił się trochę po zmianie bo przy tamtej K. Miałam takie akcje serca ze był strasznie nerwowy. Polezalam na poródowce. Urodziło się dziecko na szczęście jeszcze nie moje a teraz koczujemy do 5na badania.
    Tyle u nas. Aaa termin porodu realny 31.07. Tzn będzie 40 tc pan dr się śmiał i powiedział jak do 5-10.07 dotrwam to będzie szczęśliwy. Tak więc chyba będę pierwsza :)
    O raju! się dzieje! Chcicałaś Euforii zrobić konkurencję? :P trzymajcie się dzielnie w dwupaku jak najdłużej :)!

bzkxskf.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka! Karolina i kupiłaś tą kieckę z lidla?? bo mi cały czas chodzi ona po głowie,ale widzę w gazetce na ostatniej stronie zapowiedz na 20 czerwca, że będą też dość fajne za 33 zl

v40cu9h.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)

Miru trwaj dzielnie w dwupaku :)

Myszko, wrzuciłaś ostatnio linka do piersi z kurczaka w cieście francuskim, z czym to podawałaś? :)

lb17w98.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy temat w ddtvn, widziałyście?pierwszy spacer i Ala Janosz Jajecznica o karmieniu piersią:)

bl9ci09kql96ri27.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja wszystko piore w 40

właśnie ja też wszystko jak leci na 40, albo nawet 35. Ale czasem jak mnie coś olśni, że mega brudne, albo żeby wybic zarazki to włączę na 60. O 75 i 90 stopniach nawet nie wiedziałam... ot tak znam własną pralkę :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam właśnie z rynku i oczywiście jak głupek targałam dwie wielkie siaty bo kg czereśni, kg truskawek plus inne zakupy i się nazbierało :/ uświadomiłam sobie, że źle zrobiłam dopiero przed wejściem na osiedle jak już sił nie miałam
    a miałam się oszczędzac... jutro wizyta, ciekawe jak moja szyjka :/

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Kupiłam bodziaki:

http://allegro.pl/body-z-twoim-napisem-duzo-wzorow-rozmiary-56-98-i5347545071.html
    jaki wzór :D?

bzkxskf.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ