X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza fura już jest :-) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47afb146d153.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a442720944d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/132f06d84668.jpg

gianna88, aaaaga, niecierpliwa, ekropka, ainer85, mamasia, lys, Maniuś, Weridiana, Y, kasiuleek, Martucha86, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    wróciłam właśnie z rynku i oczywiście jak głupek targałam dwie wielkie siaty bo kg czereśni, kg truskawek plus inne zakupy i się nazbierało :/ uświadomiłam sobie, że źle zrobiłam dopiero przed wejściem na osiedle jak już sił nie miałam
    a miałam się oszczędzac... jutro wizyta, ciekawe jak moja szyjka :/

Ja poszlam tylko po bulki, a wrocilam z 3 siatami, arbuz, marchewa, cebula, nabial i jeszcze pare innych rzeczy. Sama na siebie jestem zla! Bo zawsze sobie powtarzam, ze nic nie dzwigam, a z takich dupereli sie nazbieralo

małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się prawie w południe :) Maja jak zwykle sobie urządziła fitnes o 5 do 7-8 no i matka pozniej nieprzytomna spała do 11! A teraz z głodu tak jem płatki z mlekiem że wszędzie porozlewane- jestem człowiekiem neandertalczykiem..Tyle rzeczy do zrobienia a tu takie spanie!

Miru jak czytałam Twoj wpis to przebudziłam się momentalnie. Bardzo fajnie że w Twoim szpitalu takie mają dobre podejście, że nikt Cię nie straszył a wręcz uspokajał :) Dzielna jesteś to wytrzymasz jeszcze te pare tygodni :)

Ja też piorę w 40 stopniach no i prasowanko prawie pod max temp.. Jakbym wstawiła ciuszki na więcej to założę się że zmieniłyby kształt :D Ale pieluchy i ręczniki prałam w 60 stopniach.

Niecierpliwa nie prałam poduch, teraz je tylko przewietrzę, zabieram je do mamy i przeprasuje je stacją parową (bo inaczej to chyba się nie da :D) Prać to je będę jak się ubrudzą. A poszewkę na kołdrę i poduszkę ręcznie upiorę.
    Ta bawełna wygląda na lepszą niż super mami- jest mega zmechacona, no i teraz poduszka nie jest C tylko S- tak ją sobie powyginałam hehe. Tania ta pościel nie była więc mam nadzieję że nie okaże się badziewiem-no ale to wyjdzie w praniu, teraz prezentuj się fajnie.

małaMyszka, mamasia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Dziewczyny! Ale sobie w ryj strzeliłam...

Wrzuciłam te ręczniki na 90 stopni, za oknem robi się skwar, złożyłam ten kosz i czuję, że za chwilę chyba się roztopię...

Aż prze zamknięte drzwi łazienki czuję tą temperaturę... hahahaahha a jeszcze osobno chcę poprać ciemne... i też w 90 st.!!!! o.O o.O

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja prałam pieluchy i ręczniki w 90 stopniach. Ubranka w 60 będę prać.

Ja dokładnie tak samo:)

Ale mi ten mój mały wlazł w płuca, ledwo oddycham. Mój mąż widząc jak się męczę stwierdził, że chyba zrobimy wcześniej cesarkę.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja poszlam tylko po bulki, a wrocilam z 3 siatami, arbuz, marchewa, cebula, nabial i jeszcze pare innych rzeczy. Sama na siebie jestem zla! Bo zawsze sobie powtarzam, ze nic nie dzwigam, a z takich dupereli sie nazbieralo

ja też zawsze obiecuje sobie, że nie będę dźwigac i mało kupię... w domu nic nie noszę ale z tego rynku to masakra... zawsze się uzbierają siaty :/
    jedyna rada dla nas to chyba kupic sobie te takie torby na kółkach jak babcie mają na zakupy hehehehe

małaMyszka, niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też dziś akcja pakowanie. Miru mnie zmobilizowała :P Nie zamierzam rodzić przed czasem, dlatego poki co pakuje rzeczy jedynie dla mnie. Dla bobaska najpierw muszę wyprać i wyprasować. No i do tej listy Miru dodałabym sztućce, papier toaletowy, ręczniki papierowe, staniki do karmienia (których swoją drogą nie mam jeszcze...). Macie jeszcze jakieś pomysły co trzeba zabrać?

małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość

Ewa123
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Miru zaciskaj uda ile sie "uda" ! :)

Ja dzis mialam dzien badan i wizyty u diabetologa - dostalam insuline i zaczelam sie kluc.... 6 razy dziennie palce + 2 razy dziennie w brzuch to troche duzo - no nic , juz blizej niz dalej . Maz wyjezdza na weekend do pracy a moi rodzice zaczynaja popadac w panike i karza mi do siebie przyjechac zebym nie zaczela rodzic .. troche mnie to bawi i przeraza jednoczesnie ;-)

milego dnia :)

małaMyszka, niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale ten czas leci, ciąża niby trwa tak długo,a jednak krótko :)

Dziewczyny, a jakie kosmetyki kupujecie ? Ja mysle nad oilatum, ale nie znam sie i nie wiem czy te kupowac?
    mediderm bo jest tanszy a tez emolient. Siora mi polecila.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowicie zzieleniałam, jak weszłam na stronę Brity, bo nie widziałam który dzbanek zamówić. Napisałam do obsługi klienta, odpisali mi. Może któraś z Was będzie zainteresowana.

Nasze dzbanki filtrujące to 4 modele i różne kolory: Elemaris, Fjord, Marella oraz Aluna. Modele różnią się komfortem użytkowania oraz wyglądem zewnętrznym.
    Wkład filtrujący jest jeden (Maxtra).

Najtańszym modelem jest Aluna. Posiada pokrywkę, którą trzeba zdejmować podczas każdego napełnienia dzbanka. Dzbanek Marella
    już w pokrywce posiada klapkę, którą możemy otworzyć jedną ręką trzymając dzbanek. Fjord oprócz tej cechy Marelli posiada również
    podgumowany spód oraz uchwyt. Trzy wymienione modele posiadają wskaźnik elektroniczny Memo, który mierzy czas do wymiany wkładu
    filtrującego.

Najbardziej zaawansowanym technologicznie dzbankiem jest Elemaris. Klapka w pokrywie otwiera się sama pod ciężarem wody.
    Dzbanek ma podgumowane stopki oraz uchwyt. Dodatkowo posiada dokładniejszy wskaźnik Meter, który mierzy również twardość wody
    i na tej podstawie określa odpowiednią wydajność wkładu Maxtra.

Modele Aluna, Marella oraz Elemaris występują w pojemnościach Cool 2,4l oraz XL 3,5l. Fjord jest dostępny tylko w pojemność Cool 2,4l.

Edit: w Rossmanie jest Lovela w promocji, jakby któraś jeszcze potrzebowała. http://www.rossnet.pl/Produkt/Lovela-hipoalergiczne-mleczko-do-prania-do-kolorow-1-5-l-wybrana-oferta,97699,promocja14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:23

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Całkowicie zzieleniałam, jak weszłam na stronę Brity, bo nie widziałam który dzbanek zamówić. Napisałam do obsługi klienta, odpisali mi. Może któraś z Was będzie zainteresowana.

Nasze dzbanki filtrujące to 4 modele i różne kolory: Elemaris, Fjord, Marella oraz Aluna. Modele różnią się komfortem użytkowania oraz wyglądem zewnętrznym.
    Wkład filtrujący jest jeden (Maxtra).

Najtańszym modelem jest Aluna. Posiada pokrywkę, którą trzeba zdejmować podczas każdego napełnienia dzbanka. Dzbanek Marella
    już w pokrywce posiada klapkę, którą możemy otworzyć jedną ręką trzymając dzbanek. Fjord oprócz tej cechy Marelli posiada również
    podgumowany spód oraz uchwyt. Trzy wymienione modele posiadają wskaźnik elektroniczny Memo, który mierzy czas do wymiany wkładu
    filtrującego.

Najbardziej zaawansowanym technologicznie dzbankiem jest Elemaris. Klapka w pokrywie otwiera się sama pod ciężarem wody.
    Dzbanek ma podgumowane stopki oraz uchwyt. Dodatkowo posiada dokładniejszy wskaźnik Meter, który mierzy również twardość wody
    i na tej podstawie określa odpowiednią wydajność wkładu Maxtra.

Modele Aluna, Marella oraz Elemaris występują w pojemnościach Cool 2,4l oraz XL 3,5l. Fjord jest dostępny tylko w pojemność Cool 2,4l.

Edit: w Rossmanie jest Lovela w promocji, jakby któraś jeszcze potrzebowała. http://www.rossnet.pl/Produkt/Lovela-hipoalergiczne-mleczko-do-prania-do-kolorow-1-5-l-wybrana-oferta,97699,promocja14
    i co nalewa sie wody z krany i mozna pic z tego dzbanka jak mineralke tak? Surową?

tb73i09k881y3sjt.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ciekawy temat w ddtvn, widziałyście?pierwszy spacer i Ala Janosz Jajecznica o karmieniu piersią:)

nie przepadam za tą karlicą- taka w dupę uprzejma :P

Wściekłyście się z tymi porodami??!!!!Apeluję u spokój!!! Jak już któraś zacznie to poleci łańcuchowo!:P Swoją drogą ja to nie wiem co to obniżanie brzucha i symptomy porodu i zazdroszczę Wam trochę, bo mam wrażenie, że jak już zaczyna się wcześniej coś dziać to sam poród szybciej idzie.

Nie wiem jak u Was w szpitalach, ale u nas trzeba mieć swoje sztućce, kubek itp. Tak tylko mówię, bo ja zawsze zapominam to spakować.
    Mała myszka co do czarnej koszuli do porodu( to ja wymyśliłam sobie i już jedna kupiłam) to kupuję sukienki na ramiączkach luźne, takie odcinane pod cycem, najlepiej na zakładkę,żeby cyca można było łatwo wyciągnąć. Bo koszuli całych czarnych nie mogłam nigdzie znaleźć. W h&m mama jest taka sukienka czarna, byłaby idealna, ale nie mogę trafić na mój rozmiar. Generalnie poluję na coś takiego http://galeria.cyfrowaciemnia.pl/albums/userpics/10002/_MG_0086.jpg

ja dzisiaj piorę pieluszki i kocyki, ładna pogoda to wyschnie migiem.
    Jeszcze miałam Wam podsunąć pomysł, bo będę kupowała wkładki laktacyjne wielokrotnego użytku. Przy blanie majątek wydawałam na te jednorazowe, a bratowa kupiła sobie wielorazowe, później siup do pralki i nie było problemu. Oczywiście kupie dopiero po porodzie, bo mimo że karmiłam córę to nie wiem jak teraz będzie. Mam jedną pakę jednorazowych a jak wszystko dobrze pójdzie to zamówię później te wielorazowe. Jest na allegro duży wybór.

A jeszcze się chciałam pochwalić swoim wyczynem, bo byłam na pobieraniu krwi w szpitalu ( zawsze pobieram u mnie w przychodni, ale dzisiaj musiałam w szpitalu) i patrze a tam tyle ludzi, że kolejka aż na korytarzu ( nie muszę mówić, ze same wapniaki) Długo się nie zastanawiając przepchałam się miedzy tymi wszystkimi próchniakami i wparowałam od razu do gabinetu. Już piguła chciała na mnie pyszczyć, że po co wchodzę jak już pacjent jest w środku, ale spojrzała na brzuch i nic nie powiedziała. Po wszystkim jak wyszłam z gabinetu myślałam, że te wszystkie dinozaury zabiją mnie swoim zaćmionym, zajaskrzonym wzrokiem. A ja z uśmieszkiem i miną "sajonara suckers"przeszłam obok .
    Wiem że to nic takiego, ale pierwszy raz tak zrobiłam, bo zawsze grzecznie czekam, a mało tego przepuszczam jeszcze małe dzieci. Ale dzisiaj myślę sobie "a takiego wała!!!"Taką miałam satysfakcje, że aż się pochwaliłam mężusiowi, u Wam się chwale :D

gianna88, aaaaga, Amberla, magda sz, Ewa123, małaMyszka, 0na88, lys, Weridiana, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi lubie to / nie lubie ? Jakas zmiana na forum

małaMyszka, 0na88, Neyla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    nie przepadam za tą karlicą- taka w dupę uprzejma :P

Wściekłyście się z tymi porodami??!!!!Apeluję u spokój!!! Jak już któraś zacznie to poleci łańcuchowo!:P Swoją drogą ja to nie wiem co to obniżanie brzucha i symptomy porodu i zazdroszczę Wam trochę, bo mam wrażenie, że jak już zaczyna się wcześniej coś dziać to sam poród szybciej idzie.

Nie wiem jak u Was w szpitalach, ale u nas trzeba mieć swoje sztućce, kubek itp. Tak tylko mówię, bo ja zawsze zapominam to spakować.
    Mała myszka co do czarnej koszuli do porodu( to ja wymyśliłam sobie i już jedna kupiłam) to kupuję sukienki na ramiączkach luźne, takie odcinane pod cycem, najlepiej na zakładkę,żeby cyca można było łatwo wyciągnąć. Bo koszuli całych czarnych nie mogłam nigdzie znaleźć. W h&m mama jest taka sukienka czarna, byłaby idealna, ale nie mogę trafić na mój rozmiar. Generalnie poluję na coś takiego http://galeria.cyfrowaciemnia.pl/albums/userpics/10002/_MG_0086.jpg

ja dzisiaj piorę pieluszki i kocyki, ładna pogoda to wyschnie migiem.
    Jeszcze miałam Wam podsunąć pomysł, bo będę kupowała wkładki laktacyjne wielokrotnego użytku. Przy blanie majątek wydawałam na te jednorazowe, a bratowa kupiła sobie wielorazowe, później siup do pralki i nie było problemu. Oczywiście kupie dopiero po porodzie, bo mimo że karmiłam córę to nie wiem jak teraz będzie. Mam jedną pakę jednorazowych a jak wszystko dobrze pójdzie to zamówię później te wielorazowe. Jest na allegro duży wybór.

A jeszcze się chciałam pochwalić swoim wyczynem, bo byłam na pobieraniu krwi w szpitalu ( zawsze pobieram u mnie w przychodni, ale dzisiaj musiałam w szpitalu) i patrze a tam tyle ludzi, że kolejka aż na korytarzu ( nie muszę mówić, ze same wapniaki) Długo się nie zastanawiając przepchałam się miedzy tymi wszystkimi próchniakami i wparowałam od razu do gabinetu. Już piguła chciała na mnie pyszczyć, że po co wchodzę jak już pacjent jest w środku, ale spojrzała na brzuch i nic nie powiedziała. Po wszystkim jak wyszłam z gabinetu myślałam, że te wszystkie dinozaury zabiją mnie swoim zaćmionym, zajaskrzonym wzrokiem. A ja z uśmieszkiem i miną "sajonara suckers"przeszłam obok .
    Wiem że to nic takiego, ale pierwszy raz tak zrobiłam, bo zawsze grzecznie czekam, a mało tego przepuszczam jeszcze małe dzieci. Ale dzisiaj myślę sobie "a takiego wała!!!"Taką miałam satysfakcje, że aż się pochwaliłam mężusiowi, u Wam się chwale :D

Podoba Mi się to Sajonara Suckers ;)

Kurde - widzieliście, zrobili nowy przycisk "Nie lubię" Ale mnie wkuryzli, bo nie wiem, czy gdzies tego nie dalam z rozpedu.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla to tak jak ja klikam i patrze ze juz tego nie lubisz ze co o co chodzi i dopiero teraz zauwazylam ze dodali nowy przycisk

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez sens... dalam nie lubie przy wpisie aaaaga i jednoczesnie moge zaznaczyc lubie...

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O a gdzie byłaś ? :) Ja jestem z podlasia :)

Byłam w okolicach między Białymstokiem a Hajnówką :) Ale przejeżdżałam przez Mońki i właśnie myślałam o Tobie i rozglądałam się po ulicy bo może bym Cię poznała :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheheheh no ja też dawałam najpierw wszystko nie lubię i zmieniałam na lubię...

ciekawe :D

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    bez sens... dalam nie lubie przy wpisie aaaaga i jednoczesnie moge zaznaczyc lubie...
    nieee... to się przełącza później na lubię... zaznacz nie lubię a potem lubię i będzie lubię...

ciekawe... to pewnie do weryfikacji czy ktoś nie jest upierdliwy czy niemiły itp... im więcej nie lubię, to może bana będą dawać...na jakiś czas

hahahahaah

lys, 0na88 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh jaka zabawa, teraz każda będzie sobie dla jaj i z ciekawości klikała nie lubię :P

małaMyszka, Neyla, kasiuleek lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ