SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Amberla wrote:Ja spakowana
Podkładów muszę dokupić tych 60x90. Jakby było do 3 tygodni poród to jeszcze P wyślę do np. H&M żeby kupił też pajace na 50 a do tego pewnie pampersy najmniejsze 2-5 - bo mam niestety tylko od 3 kg
Do tego pewnie laktator. No i jak dzisiaj się dowiem, czy to bliżej czy dalej to muszę przemyśleć zakup monitora oddechu. Z pierwszą córą nie używałam, ale myślę, ze przy wcześniaku może się sprawdzić. Tylko nie wiem jaki
Stacjonarny, przenośny, jakiej firmy... Ma któraś doświadczenie?
Ja kupiłam przenośny monitor skuza hero, ale nie mam żadnego doświadczenia. A z kolei koleżanka używała jakiegoś z płytkami i sobie zachwalała.
Czytałam kilka opinii, że jak dzidzia jest mała to monitor przenośny może się zsuwać i wtedy mogą być fałszywe alarmy, z kolei inni twierdzili że jak się dobrze przymocuje pod śpioszkami to jest to na prawdę rzadka sytuacja. A na pewno, jak dzidzia podrośnie to z monitorem przenośnym jest wygodniej, bo nie trzeba go włączać i wyłączać za każdym razem jak podnosi się dziecko z łóżeczka (tak jak płytkowy) no i można używać wszędzie - łóżeczko, kołyska, wózek. W sumie najbardziej zadowoleni to byli Ci co mieli oba i pierwsze 2-3 miesiące używali płytkowego a potem przerzucili się na przenośny.małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Byłam w okolicach między Białymstokiem a Hajnówką
Ale przejeżdżałam przez Mońki i właśnie myślałam o Tobie i rozglądałam się po ulicy bo może bym Cię poznała
Ociekawe czy gdzies sie nie toczyłam
Ainer- tak, kupiłam sukienke z lidladługą, tą białą z niebieskim wzorkiem odcinaną pod biustem, świetna jest, materiał super, brzuszek w ładnie wygląda
Ale dałam ja do krawcowej bo troche za szeroka jest, wiec ją zwęzi po bokach:)
Myszko- wypas furka !
Ja niedlugo lece na wizyte, potem zabieram mame i bedziemy ogarniać ciuszki iiii..wózek !! bo do 14 powinien przyjśćmałaMyszka, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość
-
Karolina widzę że tak jak ja wyczekujesz na wózek
Jak mi kurier powiedział że będzie o 9 i była 9:05 to już włączył mi się nerwowy tik machanie stopą
Wiecie że Dominiś - Magdy z Czerwcówek ten wcześniaczek 870g dziś najprawdopodobniej wyjdzie do domkuMiru, gianna88, małaMyszka, mamasia, Paula_071, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a8de18ccc93.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a41ef9da6a5.jpg
Tak Julke wystroje na sesje zdjeciowawitaminkab, gianna88, małaMyszka, lys, Ewa123, 0na88, Katarka, Maniuś, Aga89, Weridiana, magda sz, mamasia, Neyla, psioszka11, kasiuleek, Y, Martucha86, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Mówiłam Euforii ze wszystkie ja wyprzedzimy. Mój młody chciał dodać otuchy i pewnie dlatego tak fisiuje
Dokładnie sztućce kubek i papier
Co do straszenia to ja też nie we wszystko wierze. Gdyby mi ktoś teraz chciał wmówić ze mlody rozwojowi na etapie 33/34 tc po sterydach z taką waga nie ma szans to bym go wymiana i pojechała do innego szpitala.
Teraz moja gin powiedziała ze do 35 tc musi posiedzieć bo tu od 35 przyjmują porody. Z uśmiechem powiedziała ze nawet jak za tydzień się urodzi to nic mu nie grozijestem mega spokojna ♥
niecierpliwa, gianna88, małaMyszka, Ewa123, magda sz, Y, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
jeju dziewczyny jak Was czytam to jestem przerażona i widzę, że okropnie nieprzygotowana. ja mam termin na koniec sierpnia, ale np. kosmetyków i innych aptecznych rzeczy nawet jeszcze nie zamówiłam, ale widzę, że muszę się za to zabrać w najbliższym czasie.
Miru trzymaj się w dwupaku, najważniejsze, że jesteś spokojna i masz racjonalne podejście. Zazdroszczę takiej postawy ja jestem niestety panikarą
Maniuś ja byłam kilka razy u dr Iwaszko, ale ciąży u niej nie prowadziłam. Słyszałam co się stało.
A z tym nie lubię może chodzi o to jak ktoś dzieli się smutną wiadomością, a nie że nie lubimy jego wypowiedzi? Bo głupio tak dać lubię pod czymś smutnym.
Za pranie i prasowanie też mi się koszmarnie nie chce zabrać, ale w końcu będę musiała. w ogóle mi się nic nie chce ostatnio, ale jak tak Was czytam to mnie mobilizujecie i przypominacie, że to już wcale nie tak dużo czasu!małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:
Wiecie że Dominiś - Magdy z Czerwcówek ten wcześniaczek 870g dziś najprawdopodobniej wyjdzie do domku
Czytam jej pamietnik i z każdym wspiera jestem taka szczęśliwa. Wspaniałe ze tak to się potoczyłomałaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Miru dalam nie lubie przez pomylke odruchowo, bo tam byl klawisz lubie to!
A gdybys teraz zaczela rodzic (pytam czysto teoretycznie) to odbieraja porod i dziecko karetka na Godule czy w trakcie porodu transport Ciebie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Właśnie szukam niani z monitorem oddechu...
Po rozmowie z mężem, kupimy monitor z nianią bezprzewodową, ale myślę nas używanym...niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Wiecie że Dominiś - Magdy z Czerwcówek ten wcześniaczek 870g dziś najprawdopodobniej wyjdzie do domku
też czytam jej pamiętnik i cały czas trzymam kciuki za tego dzielnego maluszka
ale się poryczałam! czytając, że pewnie dziś wyjdzie do domku... super wieści, niech rośnie dalej zdrowo:)
edit: ja poluję na używany monitor płytkowy AngelcareWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:43
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mój syn to jest agent!!! Zaczął tak fikać, że wzięłam tel. żeby go nagrać, a ten co? cisza spokój, odłożyłam tel. i co? dyskoteka hahahahaha cwaniaczek mały mi rośnie hahahahaah
Neyla lubi tę wiadomość
-
Wczoraj z mężem rozmawialiśmy, że raczej mała nie będzie siedzieć w brzuszku aż do jego powrotu i jakoś tak nas to zasmuciło. Oczywiście ja powtarzam, że spoko będzie dobrze, ale na samą myśl że jednak będę sama to mi się słabo robi. A potem jeszcze w nocy przeczytałam post Miru i się trochę zestresowałam. Nadal nie kupiłam torby do szpitala, jeszcze dużo rzeczy muszę zrobić i jakby mi się coś takiego przytrafiło, że muszę jednak pędem na IP to jestem w czarnej dupie, przecież nawet nie będzie nikogo kto by mi coś mógł dowieść. Muszę się sprężyć ze wszystkim, żeby jednak już czekało gotowe.
małaMyszka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Miru dalam nie lubie przez pomylke odruchowo, bo tam byl klawisz lubie to!
A gdybys teraz zaczela rodzic (pytam czysto teoretycznie) to odbieraja porod i dziecko karetka na Godule czy w trakcie porodu transport Ciebie?
Ma sterydy juz i wagę wiec nie byliby problemu bo jest juz bezpieczny. Ale gdyby widzieli zagrożenie a czas by pozwolił to do innego szpitala na poród.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla, Miru- trzymajcie się dzielnie!
Niech Wasze maluszki zechcą jeszcze troszkę posiedzieć w brzuszkach. Jak przeczytałam co napisałyscie to od razu poszłam się położyć.
Wiem ze ja też muszę leżeć jak najwięcej a ja głupia dobrze się teraz czuję i co chwilę kusi mnie aby coś porobić
Te ostatnie tygodnie musimy dać wszystkie radę!
A tak w ogóle witamy się w 31tcniecierpliwa, małaMyszka, Amberla, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Myszka, ponawiam pytanie
Z czym podawałaś tego kurczaka w cieście francuskim? Samego czy z czymś? To jedno pytanie, a drugie - zawinęłaś w tym cieście surowe mięso? Upiekło się? Było miękkie wystarczająco?
Jeśli będziesz piekła to w 180 st. piekarnik góra i dół na ok. 20-25 min max.
Ja swojego wrzuciłam na termoobieg i się troszkę zjarał, ale tylko ciasto sie mocniej przyrumieniło... no troszkę spaliło...
Przepraszam, wiedziałam, że miałam coś komuś odpisać ahahahahKatarka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Wczoraj z mężem rozmawialiśmy, że raczej mała nie będzie siedzieć w brzuszku aż do jego powrotu i jakoś tak nas to zasmuciło. Oczywiście ja powtarzam, że spoko będzie dobrze, ale na samą myśl że jednak będę sama to mi się słabo robi. A potem jeszcze w nocy przeczytałam post Miru i się trochę zestresowałam. Nadal nie kupiłam torby do szpitala, jeszcze dużo rzeczy muszę zrobić i jakby mi się coś takiego przytrafiło, że muszę jednak pędem na IP to jestem w czarnej dupie, przecież nawet nie będzie nikogo kto by mi coś mógł dowieść. Muszę się sprężyć ze wszystkim, żeby jednak już czekało gotowe.
lys lubi tę wiadomość