X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod naszymi awatarkami jest tez ile dostałyśmy nie lubie :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja spakowana ;) Podkładów muszę dokupić tych 60x90. Jakby było do 3 tygodni poród to jeszcze P wyślę do np. H&M żeby kupił też pajace na 50 a do tego pewnie pampersy najmniejsze 2-5 - bo mam niestety tylko od 3 kg :/ Do tego pewnie laktator. No i jak dzisiaj się dowiem, czy to bliżej czy dalej to muszę przemyśleć zakup monitora oddechu. Z pierwszą córą nie używałam, ale myślę, ze przy wcześniaku może się sprawdzić. Tylko nie wiem jaki :/ Stacjonarny, przenośny, jakiej firmy... Ma któraś doświadczenie?

Ja kupiłam przenośny monitor skuza hero, ale nie mam żadnego doświadczenia. A z kolei koleżanka używała jakiegoś z płytkami i sobie zachwalała.
    Czytałam kilka opinii, że jak dzidzia jest mała to monitor przenośny może się zsuwać i wtedy mogą być fałszywe alarmy, z kolei inni twierdzili że jak się dobrze przymocuje pod śpioszkami to jest to na prawdę rzadka sytuacja. A na pewno, jak dzidzia podrośnie to z monitorem przenośnym jest wygodniej, bo nie trzeba go włączać i wyłączać za każdym razem jak podnosi się dziecko z łóżeczka (tak jak płytkowy) no i można używać wszędzie - łóżeczko, kołyska, wózek. W sumie najbardziej zadowoleni to byli Ci co mieli oba i pierwsze 2-3 miesiące używali płytkowego a potem przerzucili się na przenośny.

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Byłam w okolicach między Białymstokiem a Hajnówką :) Ale przejeżdżałam przez Mońki i właśnie myślałam o Tobie i rozglądałam się po ulicy bo może bym Cię poznała :)

O :) ciekawe czy gdzies sie nie toczyłam :D

Ainer- tak, kupiłam sukienke z lidla :) długą, tą białą z niebieskim wzorkiem odcinaną pod biustem, świetna jest, materiał super, brzuszek w ładnie wygląda :) Ale dałam ja do krawcowej bo troche za szeroka jest, wiec ją zwęzi po bokach:)

Myszko- wypas furka ! :D

Ja niedlugo lece na wizyte, potem zabieram mame i bedziemy ogarniać ciuszki iiii..wózek !! bo do 14 powinien przyjść :D

małaMyszka, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina widzę że tak jak ja wyczekujesz na wózek :D Jak mi kurier powiedział że będzie o 9 i była 9:05 to już włączył mi się nerwowy tik machanie stopą :D

Wiecie że Dominiś - Magdy z Czerwcówek ten wcześniaczek 870g dziś najprawdopodobniej wyjdzie do domku :)

Miru, gianna88, małaMyszka, mamasia, Paula_071, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze sie niecierpliwie ze wszystkim :D ale bede musiała nauczyc sie tej cierpliwosci przy Poli :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a8de18ccc93.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a41ef9da6a5.jpg

Tak Julke wystroje na sesje zdjeciowa :D

witaminkab, gianna88, małaMyszka, lys, Ewa123, 0na88, Katarka, Maniuś, Aga89, Weridiana, magda sz, mamasia, Neyla, psioszka11, kasiuleek, Y, Martucha86, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam Euforii ze wszystkie ja wyprzedzimy. Mój młody chciał dodać otuchy i pewnie dlatego tak fisiuje :)
    Dokładnie sztućce kubek i papier :)

Co do straszenia to ja też nie we wszystko wierze. Gdyby mi ktoś teraz chciał wmówić ze mlody rozwojowi na etapie 33/34 tc po sterydach z taką waga nie ma szans to bym go wymiana i pojechała do innego szpitala.
    Teraz moja gin powiedziała ze do 35 tc musi posiedzieć bo tu od 35 przyjmują porody. Z uśmiechem powiedziała ze nawet jak za tydzień się urodzi to nic mu nie grozi ;) jestem mega spokojna ♥

niecierpliwa, gianna88, małaMyszka, Ewa123, magda sz, Y, kasiuleek lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny jak Was czytam to jestem przerażona i widzę, że okropnie nieprzygotowana. ja mam termin na koniec sierpnia, ale np. kosmetyków i innych aptecznych rzeczy nawet jeszcze nie zamówiłam, ale widzę, że muszę się za to zabrać w najbliższym czasie.
    Miru trzymaj się w dwupaku, najważniejsze, że jesteś spokojna i masz racjonalne podejście. Zazdroszczę takiej postawy ja jestem niestety panikarą :)
    Maniuś ja byłam kilka razy u dr Iwaszko, ale ciąży u niej nie prowadziłam. Słyszałam co się stało.
    A z tym nie lubię może chodzi o to jak ktoś dzieli się smutną wiadomością, a nie że nie lubimy jego wypowiedzi? Bo głupio tak dać lubię pod czymś smutnym.
    Za pranie i prasowanie też mi się koszmarnie nie chce zabrać, ale w końcu będę musiała. w ogóle mi się nic nie chce ostatnio, ale jak tak Was czytam to mnie mobilizujecie i przypominacie, że to już wcale nie tak dużo czasu!

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Wiecie że Dominiś - Magdy z Czerwcówek ten wcześniaczek 870g dziś najprawdopodobniej wyjdzie do domku :)

Czytam jej pamietnik i z każdym wspiera jestem taka szczęśliwa. Wspaniałe ze tak to się potoczyło :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dalam nie lubie przez pomylke odruchowo, bo tam byl klawisz lubie to! :/

A gdybys teraz zaczela rodzic (pytam czysto teoretycznie) to odbieraja porod i dziecko karetka na Godule czy w trakcie porodu transport Ciebie?

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukam niani z monitorem oddechu...

Po rozmowie z mężem, kupimy monitor z nianią bezprzewodową, ale myślę nas używanym...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

też czytam jej pamiętnik i cały czas trzymam kciuki za tego dzielnego maluszka

ale się poryczałam! czytając, że pewnie dziś wyjdzie do domku... super wieści, niech rośnie dalej zdrowo:)

edit: ja poluję na używany monitor płytkowy Angelcare

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:43

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój syn to jest agent!!! Zaczął tak fikać, że wzięłam tel. żeby go nagrać, a ten co? cisza spokój, odłożyłam tel. i co? dyskoteka hahahahaha cwaniaczek mały mi rośnie hahahahaah

Neyla lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra pranie się skończyło, wstawiam drugie, ciekawe jak będą wyglądały ręczniki po gotowaniu ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahahahaha

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z mężem rozmawialiśmy, że raczej mała nie będzie siedzieć w brzuszku aż do jego powrotu i jakoś tak nas to zasmuciło. Oczywiście ja powtarzam, że spoko będzie dobrze, ale na samą myśl że jednak będę sama to mi się słabo robi. A potem jeszcze w nocy przeczytałam post Miru i się trochę zestresowałam. Nadal nie kupiłam torby do szpitala, jeszcze dużo rzeczy muszę zrobić i jakby mi się coś takiego przytrafiło, że muszę jednak pędem na IP to jestem w czarnej dupie, przecież nawet nie będzie nikogo kto by mi coś mógł dowieść. Muszę się sprężyć ze wszystkim, żeby jednak już czekało gotowe.

małaMyszka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ponawiam pytanie :) Z czym podawałaś tego kurczaka w cieście francuskim? Samego czy z czymś? To jedno pytanie, a drugie - zawinęłaś w tym cieście surowe mięso? Upiekło się? Było miękkie wystarczająco? :)

lb17w98.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru dalam nie lubie przez pomylke odruchowo, bo tam byl klawisz lubie to! :/

A gdybys teraz zaczela rodzic (pytam czysto teoretycznie) to odbieraja porod i dziecko karetka na Godule czy w trakcie porodu transport Ciebie?

Ma sterydy juz i wagę wiec nie byliby problemu bo jest juz bezpieczny. Ale gdyby widzieli zagrożenie a czas by pozwolił to do innego szpitala na poród.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, Miru- trzymajcie się dzielnie!
    Niech Wasze maluszki zechcą jeszcze troszkę posiedzieć w brzuszkach. Jak przeczytałam co napisałyscie to od razu poszłam się położyć.
    Wiem ze ja też muszę leżeć jak najwięcej a ja głupia dobrze się teraz czuję i co chwilę kusi mnie aby coś porobić:/

Te ostatnie tygodnie musimy dać wszystkie radę! ;-)

A tak w ogóle witamy się w 31tc :)

niecierpliwa, małaMyszka, Amberla, Martucha86 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Myszka, ponawiam pytanie :) Z czym podawałaś tego kurczaka w cieście francuskim? Samego czy z czymś? To jedno pytanie, a drugie - zawinęłaś w tym cieście surowe mięso? Upiekło się? Było miękkie wystarczająco? :)
    podawałam z ogórasem kiszonym, ale można też zjeść samego warkocza. W środku był cienki kawał piersi, bo właśnie bałam się, że się nie dopiecze. Na to dałam pieczarki z cebulką, a pod i na mięcho starty ser.

Jeśli będziesz piekła to w 180 st. piekarnik góra i dół na ok. 20-25 min max.
    Ja swojego wrzuciłam na termoobieg i się troszkę zjarał, ale tylko ciasto sie mocniej przyrumieniło... no troszkę spaliło...

Przepraszam, wiedziałam, że miałam coś komuś odpisać ahahahah

Katarka lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Wczoraj z mężem rozmawialiśmy, że raczej mała nie będzie siedzieć w brzuszku aż do jego powrotu i jakoś tak nas to zasmuciło. Oczywiście ja powtarzam, że spoko będzie dobrze, ale na samą myśl że jednak będę sama to mi się słabo robi. A potem jeszcze w nocy przeczytałam post Miru i się trochę zestresowałam. Nadal nie kupiłam torby do szpitala, jeszcze dużo rzeczy muszę zrobić i jakby mi się coś takiego przytrafiło, że muszę jednak pędem na IP to jestem w czarnej dupie, przecież nawet nie będzie nikogo kto by mi coś mógł dowieść. Muszę się sprężyć ze wszystkim, żeby jednak już czekało gotowe.
    w razie czego dzwonisz na 999 (nie na 112) mówisz że nie masz możliwości dojazdu, a czujesz, że to już i kareta podjeżdża pod drzwi...

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ