SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru wrote:niecierpliwa spakuj ja wczoraj połowę rzeczy zapomniałam Haha
Będzie dobrze. Wszystko wpływa na akcje serca. Mój Mały wczoraj jak usłyszał z ktg serce koleżanki z obok łóżka to rąk wagi owal ze puls ze 130 do 180 skoczył. Wariat mały
Ja spakowanaPodkładów muszę dokupić tych 60x90. Jakby było do 3 tygodni poród to jeszcze P wyślę do np. H&M żeby kupił też pajace na 50 a do tego pewnie pampersy najmniejsze 2-5 - bo mam niestety tylko od 3 kg
Do tego pewnie laktator. No i jak dzisiaj się dowiem, czy to bliżej czy dalej to muszę przemyśleć zakup monitora oddechu. Z pierwszą córą nie używałam, ale myślę, ze przy wcześniaku może się sprawdzić. Tylko nie wiem jaki
Stacjonarny, przenośny, jakiej firmy... Ma któraś doświadczenie?
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Dziewczyny dziękuję bardzo. Jestem spokojna - nadzwyczaj. Wczoraj dwóch lekarzy powiedziało ze nawet gdyby teraz się urodził jest duży. A jak udać się wyciszyć i z 2 tyg posiedzi to będzie na pewno ważył 2500 g i da sobie radę.
Niecierpliwa jestem w Pyskowicach bo mimo że ciąża wg prenatalnych to 31 nie całe 32 tc to wg kości udowej 33/34 i waga jest zadowalająca lekarzy wiec jestem tu bo może jeszcze te 3 tc wytrzymam i urodzi się bez problemu. Nikt nie daje nam szansy do porodu w terminie. Lekarka mnie wczoraj uświadomiła ze mam 6 z 7 oznak porodu które występują na 3-4 t przed porodem.
Ale wiem ze jest silny. Jeszcze wczoraj mi powiedzieli ze mogę witaminy odłożyć aby nie był za duży do porodua ja nic nie biorę. Ale na szczęście długi jest więc jest średniakiem.
Będzie dobrze przetrwała 5 poronien bez depresji to teraz na finiszu ciąży bez stresu bo wiem ze teraz musi być dobrze.
Ambrela coś czuje ze i Ty niedługo usłyszysz to co ja. Z resztą przechodziłam to.
ale wczoraj jak wstałam to mówię wam płakałam bez powodu a w sumie powód był jeden " czułam poród w kosciach" ze to juz niedługo. Ale takiego zachwiania cemcjonalnego to nigdy nie przeszłam.
Byle do minimum 5.07
Miru, jakbyś miała chwilę, to napisz proszę jakie są te objawy porodu za 3 - 4 tygodni. Bo ja od kilku dni się zupełnie inaczej czuję i boje się , że moja malutka coś już zaczyna kombinować.. a do terminu jeszcze 2 miesiące. od kilku dni czuję brzuch dużo niżej niż wcześniej i do tego od tego samego czasu czuję ciągnięcie w pachwinach i na dole brzucha przy chodzeniu. Wizyta za kilka dni, już nie mogę się doczekać.
Pozdrawiasy poranne:)małaMyszka, Miru, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Haj
Ofka- hehe dziekujeale ja powiem szczerze ze nie lubie swojego tyłka..
Miru- duzy chlopak, nie ma co sie martwic
Ja na 13 mam wizyte, pewnie jeszcze w tym tyg,albo na poczatku następnego usg, ostatnio widziałam Poleńke 21kwietnia :o juz nie moge sie doczekac..
Ciekawe jak u mnie wyglada sytuacja z wagą.
Znowu mi z cycka dzisiaj pociekło w nocy, w dzień nie ma takich incydentów, musze kupic miekki stanik i wkładki laktacyjne, bede spała w staniku..chyba najlepsze rozwiązanie. Zaraz lece po zakupy to zajade do sklepu z bielizną.
Dzisij na obiadek skrzydełka w miodzie+ziemniaczki+surówka z pora i marchewkiMniam
EDIT:
Noo! I własnie ! 30tc!! W końcu 3 z przodu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:51
małaMyszka, mamasia, Weridiana, kasiuleek, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Ja spakowana
Podkładów muszę dokupić tych 60x90. Jakby było do 3 tygodni poród to jeszcze P wyślę do np. H&M żeby kupił też pajace na 50 a do tego pewnie pampersy najmniejsze 2-5 - bo mam niestety tylko od 3 kg
Do tego pewnie laktator. No i jak dzisiaj się dowiem, czy to bliżej czy dalej to muszę przemyśleć zakup monitora oddechu. Z pierwszą córą nie używałam, ale myślę, ze przy wcześniaku może się sprawdzić. Tylko nie wiem jaki
Stacjonarny, przenośny, jakiej firmy... Ma któraś doświadczenie?
Ja kupilam angelcare dwuplytkowy AC300.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
Miru 3maj sie jeszcze te 3-4 tygodnie
obstawiam ze pierwsze z nas rozpakują się już na początku lipca skoro niektóre maja już sygnały zbliżającego sie porodu ooooo matulu
w trójmieście słonecznie chyba dzisiaj zrobie zmaowienie w aptece od tygodnia sie za to zabieram
milego dzionkamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ekropka.:
1. Opadniecie dna macicy
2. Wymioty lub biegunka albo to i to.
3. Niepokój, rozdrażnienie bbądź przechodzenie se stanu niepokoju do euforii.
4. Chęć posiadania czegoś na juz. W moim przypadku pampersy aż płakałam ze musze jeszcze dokupić. Mimo że to taka bzdura.
5. Częste skurcze, stawiając się brzuch.
6. Napieranie dziecka głową w szyjkę uczucie jakby ktoś miał Ci go wycinać.
7. Odejście wód, więcej wydzieliny z pochwy.
Niecierpliwa ja mam tak:
3 koszule w tym jedna czarna do porodu - ty masz cc wiec nie musisz.
ręczniki
kosmetyki żeby nie straszyć mężów innych rodzacych
płyn do higieny intymnej, krem łagodzący podrażnienia i tantum rosa do przemywania
podkłady
podpaski
sexi majty z firanki :p
krem na brodawki
dla młodego
pampersy
nakładki na datki gdyby nie chciał cyca łapać
butelkę
mleko gdybym nie miała pokarmu a chciałabym aby był od początku na jednym
krem do pupki
krem do twarzy na wyjście
jeden cienki kocyk do fotelika
pieluszek flanelowa
5 tetrowych
smoczek
butelkę i nakładki warto mieć swoje i smoczek oraz tej samej firmy bo wiem ze czasem są problemy jak w szpitalu dokarmiaja jakaś zwykła butla z której leci jak z kranu a nagle z twojej jest lipa bo trzeba ciagnac.
To tyle no i coś na wyjście
Aaa najważniejsze MĘŻA ale jego spakuj na koniec i nie zapomnij o jego ubraniach.
No i dokumenty wszystkie wypisy i oryginał grupy krwi.małaMyszka, niecierpliwa, Paula_071, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Miru, póki co mam 3 objawy z 7, więc chyba jeszcze nie jest źle:) Wczoraj wrzeszczałam na męża, że mi jeszcze łóżeczka nie skręcił, a ja chce żeby już stało:P Nigdy wcześniej nie miałam na to takiego parcie:)
małaMyszka, Miru, Weridiana lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Poważnie to wszystko brzmi. Powiedziałam właśnie mężowi o Was- kazał mi dzisiaj wszystko przygotować i będziemy się razem pakować! Bosz...przeraża mnie to wszystko!
Mnie tez, to pakowanie to tak odkladam jak te zakupy aptecznemałaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ale ten czas leci, ciąża niby trwa tak długo,a jednak krótko
Dziewczyny, a jakie kosmetyki kupujecie ? Ja mysle nad oilatum, ale nie znam sie i nie wiem czy te kupowac?
Dzisiaj matki boskiej pieniężnej i w planach mam zakupy. Kupię w końcu koszule i ew.szlafrok... Chociaż nadal nie wiem czy mi się przyda...
-
małaMyszka wrote:Miru kurde czarna ciążową znalazłaś???
Ja mam taki problem z wyborem koszuli, że płakać mi się chce...
Rozmiar chyba wezmę XL albo XXL
Za chiny nie powiem jak nazywa się sklep ale chyba jeden z podobnych do triumfu.
60 zł ale to taka jak sukienka bombka. Ciemny granat w paski jak marynarska.
Ale mam też z pepco taka zwykla żeby nie zniszczyć czarna bez guzików w jakieś napisy za 19 złmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Właśnie zadzwonił kurier...
Kosz już jedzie!!!! Będzie za godzinę - 1,5 !!!! Szaleństwo! Wstawię go do pokoju i będę się gapić!Maniuś, niecierpliwa, Paula_071, Laura, lys, Neyla, Y lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Czy u was tez pojawiło się lubię / nie lubię?????
Tak. Bezsensu to
Lecę z Fado. Poprasowałam -10 sztuk tetry a upociłam się jakbym 100 miała prasować. Jak te kobiety kiedyś sobie radziły?!
Ja tak odkładam segregację i pranie ciuszków i pakowanie,ale dziś już mąż mnie zmusi...małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Właśnie zadzwonił kurier...
Kosz już jedzie!!!! Będzie za godzinę - 1,5 !!!! Szaleństwo! Wstawię go do pokoju i będę się gapić!
To oznacza, że muszę jednak wstać, ubrać się i idę z małą...