X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys w takim razie niech maleństwo się nie spieszy i siedzi w brzuszku do terminu :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karetki, to czy czasem nie jest tak, że jak się wezwie karetkę to oni wiozą do ich szpitala? Czy do najbliższego? Czy jak to działa? Bo na pewno nie wiozą tam gdzie ktoś ma "widzi mi się".

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 2 miesiące ale ten czas leci :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Weridiana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura to była mała terrorystka i nawet pod prysznic z nią wedrowalam (ona w leżaczku,)
    W nocy spala z nami więc nie potrzebowałam monitoringu ;-)
    Jak będzie tym razem...zobaczymy

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała myyyyyyszka daj adres pliiiiizzzzzzzzzz

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Witamy po kilku dniach nieobecności.. Oj dzieję się u Was! Na szczęście czytałam na bieżąco bo inaczej nie idzie nadrobić ;-)
    Wesele brata trwało od soboty do poniedziałku stąd moja nieobecność :) trochę przesadziłam z aktywnością bo w nocy z poniedziałku na wtorek odczuwałam bóle brzucha.. Cały wtorek przeleżałam nic nie robiąc i na szczęście już jest ok! Bóle zmobilizowały mnie do prania i prasowania zwłaszcza, że w poniedziałek wyjeżdżamy więc do końca tygodnia chcę przynajmniej ciuszki ogarnąć żeby mieć komfort psychiczny. Jak wrócimy zamówię wózek i łóżeczko..

Dzisiaj mieliśmy usg 3D :) z małym wszystko ok :) Oto moje największe szczęście z pięknymi usteczkami:

6b6b6866054b60damed.png

A jaki słodziuśny nosek <3

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Sylwia ale piękne zdjęcie! :) a ile już waży Oliwierek?
    Właśnie na zdjęciu wygląda na małego pączuszka ale waga taka średnia 1536 :) troszkę mnie pępowina martwi bo ma zarzuconą jak ksiądz stułę (taki mi akurat przykład przyszedł do głowy).. Lekarz kazał się tym nie przejmować ale jednak sama świadomość, że pępowina jest tak blisko szyjki mnie trochę przeraża :(

• mamasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Gianna wiem ze nie miałaś niczego złego na myśli :-)
    Mi też się tak kojarzyły, zwłaszcza ze szału w wyborze nie było. Teraz to już co innego :-)
    Iys tego wózka z pani Gadżet niestety nie widziałam haha
    tu jest:

http://rtvagd.wp.pl/kat,1032149,title,Pani-Gadzet-radzi-z-czym-najlepiej-zrobic-zakupy,wid,17245813,wiadomosc.html?ticaid=115057

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Właśnie na zdjęciu wygląda na małego pączuszka ale waga taka średnia 1536 :) troszkę mnie pępowina martwi bo ma zarzuconą jak ksiądz stułę (taki mi akurat przykład przyszedł do głowy).. Lekarz kazał się tym nie przejmować ale jednak sama świadomość, że pępowina jest tak blisko szyjki mnie trochę przeraża :(

no właśnie wygląda na pączusia a kruszynka :) słodki jest, ustka piękne :)
    może sobie zdejmie z szyi tę pępowinę za chwilę, nie wiadomo co on tam cwiczy w brzuchu, nie martw się na zapas :)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzień ojca dorwałam w osiedlowym sklepie kubek za 4,99 :) Co prawda na dzień mamy nic nie dostałam ale mój mąż nigdy nie był wyrywny ;-) a ja nie jestem mściwa, niech zna moje dobre serce ;-)
    868afe0339681448m.jpg

mamasia, gianna88, lys, Weridiana, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, niecierpliwa, Martucha86, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja na dzień ojca dorwałam w osiedlowym sklepie kubek za 4,99 :) Co prawda na dzień mamy nic nie dostałam ale mój mąż nigdy nie był wyrywny ;-) a ja nie jestem mściwa, niech zna moje dobre serce ;-)
    868afe0339681448m.jpg
    ale fajny :)

bzkxskf.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Co do migdałków to ja kiedyś miałam infekcje, angina za angina jak byłam dzieckiem i teraz mam takie gabczaste kulki, gdzie zbiera się pokarm i jest to nieestetyczne. Opinie są podzielone, jedni mówią żeby wyciąć bo te migdalki nie spełniają juz swojej funkcji, inni zostawić bo i tak pokarm będzie się zbierał w końcach. Sama nie wiem. Po porodzie jeszcze raz skonsultuje to ze specjalistami.

Miałam to samo co TY takie "dołeczki" migdałkach, często zbierał się tam pokarm, czasami to podchodziło ropą i wtedy puchłam od tego paskudztwa. U mnie było ciężko bo nie było miesiąca żebym nie była chora, do tego w wymazie z migdałków wyszedł jakiś gronkowiec czy coś takiego. Wkońcu się odważyłam, usunęłam te cholerne migdałki i mam święty spokój :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    no właśnie wygląda na pączusia a kruszynka :) słodki jest, ustka piękne :)
    może sobie zdejmie z szyi tę pępowinę za chwilę, nie wiadomo co on tam cwiczy w brzuchu, nie martw się na zapas :)
    Masz rację :) Najważniejsze, że serduszko i inne narządy są w porządku. Położenie główkowe, stan wód i przepływy prawidłowe także trzeba się tylko cieszyć :)

gianna88, Weridiana, małaMyszka, niecierpliwa, kasiuleek lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, Griszanka jak wrażenia po zwiedzaniu Borowskiej? :)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, Ambrela i Rybka trzymam mocno kciuki żeby dzieciaczki zostały u Was w brzuszkach jak najdłużej!!! :)

Ambrela ja nie mam doświadczenia z monitorami oddechu ale kupiłam taki "mobilny" (dopinany do pieluszki). Nazywa się on: Respisense ditto .
    Kupiłam używany ale jeszcze na gwarancji przez rok :)

Co do niani elektronicznej to też planuję kupić i chyba też kupię używaną. My mamy mieszkanie piętrowe więc na pewno mi się przyda.

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem... wyczaiłam na Mango takie same ciuchy dla mamy i córki... i myślę czy nie kupić ;P Mam 40% kupon zniżkowy...:P

małaMyszka, mamasia, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01f84e7b7393.jpg

pokazałam młodemu zdjęcie do brzucha i mówię " może tego nie widzisz ale Cię uprzedzam. Mama chciała jeszcze w weekend zrobić w makach i chabrach sesje wiec bądź tak miły i daj mi prezent na urodziny i powiedz tam :)"
    Na co mój Mały tak podskoczyl kilka razy jakby zrobił "ju huuuu"" :)

gianna88, Weridiana, Aga89, małaMyszka, lys, Ewa123, psioszka11, mamasia, Maniuś, Paula_071, magda sz, niecierpliwa, Martucha86, Y, Neyla, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia no nie powiem woreczki fajne, zwłaszcza ten drugi ma fajną propozycję "wspinania" się po schodach. Ceny jak na wózek trochę powalające (no chyba że to wózki na brylanty ;-)
    Moja mama ma coś w stylu tego drugiego ale na dwóch białych "sportowych" kółkach i myślę że sam worek jest taki bardziej nowoczesny , żywa zieleń i oczywiście cena znacznie niższa :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak na szybko, do dziewczyn które zamawiały w gemini, nie ma tam możliwości płacenia zwykłym przelewem tylko przez Payou? czy jak to sie pisze

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A co do karetki, to czy czasem nie jest tak, że jak się wezwie karetkę to oni wiozą do ich szpitala? Czy do najbliższego? Czy jak to działa? Bo na pewno nie wiozą tam gdzie ktoś ma "widzi mi się".
    wiozą do najbliższego. U mnie jest tylko jeden szpital i tylko do niego wiozą z całego małego trójmiasta - czyli Rumia, Reda i Wejherowo z powiatem oczywiście... W dużych miastach np. Gdańsk może być tak, że przyjedzie wolny zespół. Warto się zapytać jak to wygląda. W niektórych szpitalach mogą nie jeździć do ciężarnych, tylko np. istnieje takie coś jak opieka domowa. Dlatego mówię u mnie zdarzają się wyjazdy do porodu, głównie z zagrożeniem...

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ