X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, ja też w poniedziałek, ale o 18.30 :-) też się nie mogę doczekać

Maniuś, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam
    U nas gorac a podobno burze maja byc oby. Bo juz trawa wypalona :-( ja dalej chodze jak polamana jak zle wstane to mnie sciaga w pol i boli jak cholera ten krzyz :-(
    Ja dzisiaj robie na obiad naleśniki z twarogiem wczoraj tesciowa dala twarog nie wiem skad go ma ale jest taki prawdziwy wilgotny pycha taki jak kiedys u dziadkow na wsi za dzieciaka jadlam
    Milego dzionka kobitki

Weridiana, Y, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Śniło mi się dziś ze przez cc na świat przyszły moje dzieci...tak, tak bliźnięta i to parka:). Urodziły się wcześniej i były drobne ale było ok. Tylko ja ciągle ryczałam ze strachu o nie :). Sen był bardzo realistyczny!!

Ugotowalam rosół...pachnie pięknie. Liczę ze miska gorącej zupy pomoże mi zwalczyć ten okropny katar który meczy mnie juz 4 dni:/.
    U mnie za oknem szaro :/...i zaczyna padać :/.
    Na 12 mam wizytę u kosmetyczki:).
    Wieczorem spotkanie u znajomych.
    Wczoraj kilka osób powiedziało mi ze wyglądam super w ciąży...miło :) :)!

Miru ciesze się ze sytuacja opanowana i wiesz na czym stoisz :)!
    Co z Euforia? Przegapiłem jakiś wpis?
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 11:01

Weridiana, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też ostatnio codziennie mam sny z córeczka w roli głównej :) ze jest już z nami, opiekujemy się nią, chodzimy na spacery :) oj, nie mogę się doczekać :)

Y, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się. U nas dzis fajnie bo słoneczka nie ma i zbiera się na deszcze i burzę. Więc dziś jest znośnie.
    Zaraz biorę się za ogarniecie mieszkania.
    Miru super ze wiesz na czym stoisz i juz nie długo będziesz tuliła synusiu.
    Zazdroszczę wam tej ikei my mamy 120 km do Bydgoszczy,Poznania czy Szczecina taki trójkąt:)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ledwo co doczolgalam sie z warzywniaka , a moj pies ledwo zipie. Masakrajaki upal , a jutro ma byc u nas jeszcze gorzej...

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. ja dziś w stresie, bo kontroli ZUS ciąg dalszy, normalnie wykończą psychicznie :/ (zobaczymy jaką opinię wczoraj lekarka wydała) i co na to orzecznik.
    wiem, że nie powinnam się martwić, ale jest tyle absurdów w tym ZUSie, że wszystkiego się można niestety spodziewać. a ja nie mam na tyle silnego charakteru, żeby umieć o siebie zawalczyć :(

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :-) właśnie czekam pod gabinetem na wizytę. Chciałabym żeby lekarz zrobił nam USG ale to wątpliwe bo on jakiś leniwy jest a przy tych upał ach to na pewno nie będzie mu się chciało robić.

Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was miała do czynienia z foteliki em Romer Babysafe Plus? Albo może słyszeliście jakieś opinie od rodziny lub znajomych?

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po :) wracamy z tego wygwizdowa na obrzezach wawy.
    Niunia wazy 1980g i wyprzedza termin, glowka siedzi tuz przy kanale wiec pewnie i mi sie przesunie termin. Lobuziara na poczatku sie krecila i lekarzowi wyszedl ze glowka to 36 tydzien! Myslalam ze zawalu dostane. No ale pozniej kilka razy mierzyl i wyszlo 33tc ufff. W ogole sam lekarz sie zestresowal i zaczal liczyc czy ja napewno jestem w tym tyg a nie w 36 i lecial tygpdniami w kalendarzu, takze ladnie nas nastraszyla. W koncu moge odetchnac, lekarz byl bardzo mily, gratulowal mi i wszystko opowiadal,a w necie opinie ma straszne. Teraz wychodzi mi 32.6 srednia z pomiarow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 11:31

Aga89, 0na88, psioszka11, niecierpliwa, aaaaga, lys, mamasia, Maniuś, Weridiana, Y, Martucha86, bosa, Katarka, małaMyszka, Laura, Paula_071, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dzisiaj.Oby tak już zostało na forum:)
    Ja się powoli idę pakować .Wezmę te ubranka do mamy i tam upiorę i poprasujemy skoro nasza pralka może nam je zniszczyć.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mój maly tyle samo ważył w tym samym tyg co Twoja mama:) duza dziewczynka:)nam też wychodził 33 tydzień i dlatego szykujemy sie na szybszy poród:)

lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z leżaczka na świeżym powietrzu ☺ weekend u rodziców na wsi zapowiada się cudownie, pogoda super ale nie za upalnie i popołudniu pewnie będą burze. Ale mała znowu nie jest zbyt ruchliwa, mam nadzieję że to akurat się zmieni.
    Wszystkim gratuluję wizyt o dobrych wieści oby tak dalej!

Weridiana, małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czesc wam
    U nas gorac a podobno burze maja byc oby. Bo juz trawa wypalona :-( ja dalej chodze jak polamana jak zle wstane to mnie sciaga w pol i boli jak cholera ten krzyz :-(
    Ja dzisiaj robie na obiad naleśniki z twarogiem wczoraj tesciowa dala twarog nie wiem skad go ma ale jest taki prawdziwy wilgotny pycha taki jak kiedys u dziadkow na wsi za dzieciaka jadlam
    Milego dzionka kobitki
    kochana.on moze byc z mleka niepasteryzowanego, nie wiem czy unikasz takiego, ja tak bo nie mam przeciwcial na toxo...

aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam na SR mowili, że to, że dziecko jest większe nie znaczy, że szybciej się urodzi wiec się chyba nie ma co tym tak sugerować. Inaczej wszystkie dzieci wazylyby i mierzyly tyle samo w dniu porodu, a przecież w 40 tyg mogą być dzieci 3 kg jak i 4 kg :) akurat waga i wymiary na tym etapie ciąży nie mówią nic na temat tego kiedy dziecko się urodzi. Datę porodu na podstawie wymiarów malucha można oszacować jedynie na początku ciąży, w 2 i 3 trymestrze juz nie :) gratuluję udanych wizyt :)

lys, niecierpliwa, Weridiana, Y, Amberla, ainer85, małaMyszka, bosa, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleczarnia strzalkowo wiec chyba pasteryzowany :-) u mnie w sklepie takiego nie ma same klimki piatnice ktore jak kroisz to sie sypia i krusza a tesciowa zamawia u siebie i podobno tylko 2 razy w tygodniu maja dostawę
    Ja mam przeciw ciala na toxo podobno kiedys ja przechodzilam nawet nie wiem kiedy

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Chcebycmama nie wiem jak z bólem podczas porodu ale słyszałam ze po urodzeniu dziecka pozniej miesiączki tak nie bolą, moja babcia i ciotka tak miały ale czy to jakieś placebo czy medycznie uzasadnione to nie wiem :)

Magda podobno kobiety które mają mocne bóle miesiaczkowe cierpią na tyłozgiecie macicy (czy coś w tym stylu) i podczas porodu ciężar ciała dzidziusia trochę lub bardziej to koryguje poprzez nacisk. Dlatego część kobiet po porodzie nie ma już takich okropnych boleści.

magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam dwa razy mam tyłozgięcie i uwierzcie ze jak miałam bolesne miesiączki tak bolalo dalej...jedyne to pomogła mi troche spirala ale szybko ja wyciągnęłam bo z mężem chcieliśmy miec dzidziusia.

Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy macie też uczucie takiego drżenia, wibrowania w szyjce macicy?
    Nie mam pojęcia co to jest. Pierwszy raz jak poczułam to myślałam że mi coś leci (troszkę przypominało uczucie przy sikaniu), ale to są jakieś dziwne drgania o.O

Drga przestaje, znów drga i tak w kółko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 12:43

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzik dlatego napisałam "część kobiet" bo również słyszałam że nie wszystkim- czego jesteś przykładem.
    Swoją drogą współczuję, miałam koleżankę na studiach która nie była w stanie wstać z łóżka przy bólach miesiaczkowych (lykala silne środki przeciwbólowe, a recepty miała od lekarza, niestety cierpiała dalej. Wiem że urodziła, czy jednak bóle ustąpiły nie wiem.

Ja natomiast nic nie czułam, a właśnie po porodzie pojawiły się nieprzyjemne objawy miesiaczkowe :-( może nie tak strasznie ale nie da się nie zauważyć ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Czy Wy macie też uczucie takiego drżenia, wibrowania w szyjce macicy?
    Nie mam pojęcia co to jest. Pierwszy raz jak poczułam to myślałam że mi coś leci (troszkę przypominało uczucie przy sikaniu), ale to są jakieś dziwne drgania o.O

Drga przestaje, znów drga i tak w kółko.

Ja mam od czasu do czasu cos takiego - takie regularne wibracje ... nie wiem od czego to

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ