SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No nawet przykładem jest kobieta która niedawno urodziła chłopca 4950kg
miała cesarke w 39tc ze wzgledu na wage ale mały nawet sie nie wybierał na świat.. Takze niestety ale waga nie swiadczy o szybszym porodzie..
Ciekawe jak moja pyza, ile wazy, na początku wyprzedzala termin o 5dni, a od ok 20tc przystopowała i byla idealnie w terminie, teraz sie okaze bo prawie 2 miesiace temu mialam usgza 1,5tyg sie dowiem co tam mi sie chowa
Ewa123, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:kochana.on moze byc z mleka niepasteryzowanego, nie wiem czy unikasz takiego, ja tak bo nie mam przeciwcial na toxo...
No to sie popisalam "wsiowo - gospodarska" wiedza0na88, aaaaga, Y, Weridiana, Maniuś, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:magda sz wrote:Chcebycmama nie wiem jak z bólem podczas porodu ale słyszałam ze po urodzeniu dziecka pozniej miesiączki tak nie bolą, moja babcia i ciotka tak miały ale czy to jakieś placebo czy medycznie uzasadnione to nie wiem
Magda podobno kobiety które mają mocne bóle miesiaczkowe cierpią na tyłozgiecie macicy (czy coś w tym stylu) i podczas porodu ciężar ciała dzidziusia trochę lub bardziej to koryguje poprzez nacisk. Dlatego część kobiet po porodzie nie ma już takich okropnych boleści.
Weridianko ja nie mam tyłozgięcia, macica idealnych wymiarów, nawet szyjke macicy ginekolog prosił żebym sobie w lusterku obejrzała, bo taka rozowiutka i pięknatakże nie tylko dziewczyny z tyłozgieciem macicy mają problem z bolesnymi miesiaczkami.
Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
O rany, ale mnie wkurzył sąsiad.. Trzyma w kawalerce ogromne psisko (owczarek niemiecki) i właśnie byłam świadkiem jak ten pies narobił na trawnik zaraz pod blokiem. Oczywiście debil nie poczuje się, żeby sprzątać te gowna. Czy to aż taki problem? No i nie wytrzymałam i zwróciłam uwagę. A ten jeszcze się wykloca za mną.. Noz kurde, dlaczego ludzie to takie świnie? Przecież za parę miesięcy po tym trawniku będzie biegać moja Córcia i co, po gownach ma biegać? Masz zwierzaka to po nim sprzątaj.. Brak słów na brudasow
Weridiana, magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ja mam tylozgiecie macicy a nigdy bolesnych miesiaczek nie mialam - ba ! nigdy mnie brzuch okresowo nie bolal , jedynie nabrzmiale i bolace piersi dawaly sygnal ze do miesiaczki tuz tuz.. dlatego sie zastanawiam czy rozpoznam bole okresowe jako sygnal ze czas do szpitala.
-
Chcebycmama, ona88
No to już nie mam teorii na te bóle... ale przynajmniej pocieszajacym jest fakt ze szyjka różowa i pięknahaha
Ewa 123 masz rację mnie też strasznie wkurza jak właściciele nie sprzątają po swoich pupilach. Ja tez mam psa i nie wyobrażam sobie po nim nie posprzątać. Nawet córkę szkole żeby sprzatala , robi miny przy tym ale sprząta
Tu jest też "motywacja mandatowa"ale myślę że to kwestia kultury, nauki i nawyków
Ewa123, 0na88, magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://margarytka.blogspot.com/2014/06/ciasto-z-musem-truskawkowym-i-bita.html?m=1
W koncu znalazlam ciacho, ktore bede robila na weekend. Wyglada zacnie i jest przepyszne. Spodziewam sie bardzo milego goscia, trzeba zrobic wszystko co najlepszeKiedys juz je robilam i szukalam przepisu dla potwierdzenia jak postapic z galaretka, zeby przez roztargnienie czegos nie spieprzyc. No i tyle, ze wierzchnia warstwe pojdzie masa z torebki na mleku bedzie mniej kalorii. Do przystrojenia truskaweczki i mieta z ogrodka
-
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/37664,od_zanizonego_zasilku_zus_wyplaci_odsetki.html
Któraś z Was pisała, że zus naliczyl jej za niski zasilek chorobowy, przeczytajcie artykuł.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Weridiana wrote:Chcebycmama, ona88
No to już nie mam teorii na te bóle... ale przynajmniej pocieszajacym jest fakt ze szyjka różowa i pięknahaha
Masakra, przyłożył mi lusterko i kazał oglądać piękna szyjke... normalnie czekałam, aż zapyta czy zdjęcie może sobie zrobić.
Kiedyś wyrwałam osemke i chirurg szczękowy błagal mnie, czy nie oddam mu wyrwanego zęba, bo jest taki piękny! Nie oddałam i mam go gdzieś w szkatułceWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:02
0na88, Weridiana, magda sz, bosa, małaMyszka, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
aaaaga wrote:Mleczarnia strzalkowo wiec chyba pasteryzowany
u mnie w sklepie takiego nie ma same klimki piatnice ktore jak kroisz to sie sypia i krusza a tesciowa zamawia u siebie i podobno tylko 2 razy w tygodniu maja dostawę
Ja mam przeciw ciala na toxo podobno kiedys ja przechodzilam nawet nie wiem kiedy
bosa, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Ja kiedys mialam przyjemnosc robic wlasnorecznie bialy ser, aczkolwiek pod doswiadczonym okiem taty i chyba nie ma mozliwosci, zeby ostatecznie nie byl pasteryzowany. A robi sie go nijak inaczej jak przez podgrzewanie zsiadlego mleka (czyt. pasteryzacje) na skutek podgrzewania wytraca sie ser i serwatka. Potem trzeba go odcisnac i ostudzic. A to czy jest dobry czy nie w duzej mierze zalezy od jakosci mleka i stopnia odcisniecia serwatki.
No to sie popisalam "wsiowo - gospodarska" wiedza
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Psioszka, Magda sz dziekuje dziewczyny za wsparcie... jestescie kochane... juz mi lepiej... porobilam troche w ogrodku I dobrze mi to zrobilo... fakt, wiecej sie nasapalam niz narobilam ale zawsze to cos
jutro mama przyjezdza na caly dzien porobic mi w ggrodku I szklarni
Aga 89 ja dla Marcela mialam ten fotelik I bylam bardzo zadowolona. Sprawdzil sie w 100%. Polecam z czystym sumieniem
U nas dzis skwar... 32 stopnie...magda sz, Weridiana, bosa, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
U mnie na osiedlu prawie każdy ma yorka a nawet po 3. Rok temu trawniki to była jakaś masakra, ale wzieli się za to, poleciały kary, każdy chodzi z woreczkami, ostatnio nawet widziałam jak babka łopatką psią biegunkę sprzątała także pewnie już kiedyś musiała zapłacić karę
Nie ze względu na wagę ale ze względu na położenie główki i dorosłości łożyska powiedział że może być tydzien-dwa wcześniej. A wymiary to swoją drogą. Ja się na tym nie znam ale jak powiedział że może być trochę wcześniej to się ucieszyłam bo te upały dają w kość
Spakowana jestem, jadę do męża pracy i jedziemy do rodziców a jutro nad jeziorkoMiłego weekendu kochane
Niecierpliwa a jak u Ciebie USG ?Ewa123, Weridiana, mamasia, bosa, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość