X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po wizycie :) Chociaz to wizyta w przychodni czuje sie dopieszczona o wiele bardziej niz na prywatnej, gdzie place niemale pieniadze, no ale po porodzie to ta lekarka z przychodni bedzie moim ginekologiem ;) W gabinecie siedzialam 45 minut i jak wychodzilam to baby w poczekalni chcialy mnie zjesc, ale w nosie to mam skoro lekarka nie widziala w tym problemu to ja tym bardziej ;) Szyjka ok, Julka wazy 1984g i zdaniem lekarki wszystko w najlepszym porzadku. Ladnie sobie spala podczas usg ;) Zobaczylam dzis w niej swoja kopie jako noworodek, wielka puciata buzia, duzy nosek jakbym swoje zdjecie widziala :)
    Lekarka powiedziala sama z siebie zanim zdazylam zapytac, ze w takie upalne dni dzieci moga byc mniej aktywne.
    Lekarka zasiala we mnie ziarko niepewnosci, bo dzis duzo rozmawialysmy o porodzie i jej zdaniem ta wada macicy, ktora mam nie kwalifikuje mnie bezwzglednie do ciecia i powiedziala, ze gdyby ona byla lekarzem prowadzacym to sugerowalaby pord rn. Po dlugiej rozmowie zaproponowala, zebym nie polemizowala z decyzja prowadzacej i zrobila cc planowe, chyba ze wczesniej zacznie sie akcja skurczowa i lekarz w szpitalu uzna, zeby sprobowac naturalnie to nie upierac sie na cc, tylko starac sie urodzic naturalnie, a jak tez uzna ze cc to tak tez zrobic. Mysle jednak, ze jakby cos sie zaczelo dziac wczesniej jak moja lekarka bedzie na urlopie, to i tak zaden lekarz w szpitalu nie podwazy jej decyzji o cc.
    Najgorsze jednak jest to, ze obie lekarki maja w tym samym czasie urlop i na ostatniej prostej zostaje bez lekarza :/

Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt! Ale sie rozpisalam ;)

magda sz, małaMyszka, Martucha86, lys, Ewa123, Laura, 0na88, mamasia, Paula_071, Aga89, Weridiana, ainer85, Maniuś, Pati Belgia, Katarka, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nasze dzidzie tak samo waza :) super wiadomosci dzis :)

Ja pierdole 2 godz wyjezdzam z tego miasta...skad tych ludzi tyle??

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa nasze dzidzie tak samo waza :) super wiadomosci dzis :)

Ja pierdole 2 godz wyjezdzam z tego miasta...skad tych ludzi tyle??

Tez sie z tego smialam jak mi lekarka powiedziala ;)

Powiem Wam, ze wyszlam z domu o 13 i szlam do lumpka 40 minut, gdzie zawsze z 20 i nawet pani w lumpku zauwazyla, ze cos nie jestem w formie, bo tylko 10 minut sznupalam, ale ten upal tak mi dal w tylek, ze nawet sily nie mialam, ale i tak udalo sie pare fajnych rzeczy wygrzebac ;)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ...

o rany... już never ever nie odpuszczę ani pół dnia...

teraz siedzę i myślę, co chciałam napisać...

Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr w ogóle mi nie pisz tu takich rzeczy! Nie wyobrażam sobie nie posprzątać po psie!
    Mało tego ... płacę nawet podatek za nią - najwyższy w woj. pomorskim... 75 zł !!!! Gdzie taki Sopot ma chyba 60 zł - SOPOT! a nie taka dziura w jakim mieszkam...

za pieska trzeba płacić podatek? dlaczego?
    pojebało ich wszystkich? może za oddychanie powietrzem będą niedługo naliczać podatki

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    U nas burza i leje, zbieralo sie pol dnia. ja pospalam dwie godzinki :-) ostatnio zniw spie popoludnuami jak w pierwszym trymestrze. Powiem wam, ze pilam ten sok, ktory Cassie polecala, co drugi dzień szelazo sr (28mg żelaza) i w ciagu czterech tygodni hemoglobina z 11,4 skoczyla do 11,9. Cieszę się :-)

Mi ostatnio na wizycie gin mówiła, że teraz już na tym etapie parametry powinny powoli wracać do normy.
    Tam jakoś jest w teorii, że maksymalny fizjologiczny spadek Hb, Hct jest około 30tc i potem rośnie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    chyba 5ylwia :)
    Tak, ja robiłam ale jeszcze nie skończyłam.. Nie po drodze mi do pasmanteri, a tym bardziej w taki upał:( w dodatku cały ten tydzień poświęciłam na pranie, prasowanie i przygotowanie pokoju dla małego :) dobrze, że jest forum :) to dzięki Wam wzięłam się za robotę! strasznie mnie mobilizujecie! Dzisiaj zaczynam 32 tydzień!!! Do donoszonej ciąży już tak blisko! Nawet mój mąż dzisiaj zrobił WIELKI krok :) odłączył stacjonarny komputer i oznajmił, że wywiezie biurko! Jestem w szoku :)

niecierpliwa, małaMyszka, Martucha86, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys w niektorych miejscach naszego cudownego kraju placisz za oddychanie powietrzem, to sie nazywa "oplata klimatyczna". Wyjezdazajac w gory lub nad morze masz ja przewaznie wliczona w cene noclegu ;)

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole jestem w szoku bo w 2 tygodnie mloda przybrala 600 gram! Szok

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeszla taka piekna burza z gradobiciem. Normalnie lodzio miodzio. Mam tylko nadzieje, ze ten grad nie zniszczyl moich roslinek w ogrodku ;)
    Powietrze zrobilo sie cudownie rzeskie. Pootwieralam okna i wietrze chalupke:)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Iys w niektorych miejscach naszego cudownego kraju placisz za oddychanie powietrzem, to sie nazywa "oplata klimatyczna". Wyjezdazajac w gory lub nad morze masz ja przewaznie wliczona w cene noclegu ;)

to dla turystów, jeszcze jako tako jestem w stanie zrozumieć, bo ludzie którzy na stałe mieszkają na np. morzem tej opłaty przecież nie płacą, prawda?
    Ale żeby za posiadanie psiaka płacić nie jestem w stanie tego pojąć. Może ja też powinnam za kota płacić, a nie wiem?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.e-lecznica.pl/artykul/podatek-od-posiadania-psa

Lys dla Ciebie artykuł. :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle te drgania w szyjce są takie dziwne, że mam wrażenie że sikam, no nie umiem przejść nad tym do porządku dziennego. Dobrze, że w przyszłym tygodniu wizyta to może się dowiem o co z tym chodzi.

Byłam na zakupach i gumowe klapki pod prysznic, kapcie i torba z kółkami do szpitala kupione. Oczywiście przepłaciłam za tą torbę, ale cóż było kupować wcześniej kiedy byłam bardziej mobilna i zwinna.

Weszłam też do Smyka popatrzeć co tam mają fajnego i w sklepie stacjonarnym wszystko jest dwa razy droższe niż na ich stronie w necie. Myślałam, że może znajdę gdzieś przewijak 50x80 (na łóżeczko 140x70) ale niestety wszędzie tylko standardowe. Będzie trzeba zamówić z netu.

Chciałam też sobie kupić kilka t-shirtów, ale zmęczenie wzięło górę. Po przymierzeniu pary spodni stwierdziłam, że nie mam siły na takie akrobacje ;)

W ogóle widzę, że wszystkie tutaj chcecie dotrwać do ciąży donoszonej i rodzić :), tylko ja na odwrót - wcześniej niż 40tc nie chcę rodzić :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W ogole jestem w szoku bo w 2 tygodnie mloda przybrala 600 gram! Szok
    Tak się ciesze ze wszystsko ok :)

Co do wagi myślę że ten aparat od naszej lekarki zaniza.
    2 tygodnie temu byłam na nfz i mody ważył 1660 gr.
    we wtorek byłam u niej po dokładnie 14 dniach i ważył 1600 gr.a godzinę później w szpitalu 1850 gr.

leżałam z pacjentka która była 2 h po mnie u niej i mała ważyła 2100 w 37 tc a w szpitalu przy przyjęciu2700 .

Mi u niej zawsze ciaza wychodzi młodsza. Albo stoi w miejscu.
    może to zbieg okoliczności. Ale myślę że nasze dzieciaki dobrze przybierają ns wadze i równomiernie a nie tak skokowo.

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa Ofka DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!

Myślę, że wykorzystam coś w książeczki...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mi ostatnio na wizycie gin mówiła, że teraz już na tym etapie parametry powinny powoli wracać do normy.
    Tam jakoś jest w teorii, że maksymalny fizjologiczny spadek Hb, Hct jest około 30tc i potem rośnie.
    No ja wlasnie jestem w 30 :-)

lys, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No ja wlasnie jestem w 30 :-)

Ja mam nadal Hb 10,8, więc czekam na ten wzrost :)

małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja też bym chciała dotrwać do 40 t.c. zobaczymy jak to się u mnie potoczy.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na badanie krwi w poniedziałek, ciekawa jestem jak tam moja HB :) tez bym chciała rodzic od razu jak będzie donoszona ciąża. Moja kumpela rodziła w 42 tc i to była męczarnia. Miała już zielone wody, a rodziła w lipcu wiec w te upały ledwo dawała rade. Niech wybija 38tc i na porodowce! :) ciekawe czy jest to jakoś uwarunkowane genetycznie. Jeśli tak to jest dla mnie nadzieja, bo moja mama i mnie i brata urodziła w 38 tc właśnie :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Tak się ciesze ze wszystsko ok :)

Co do wagi myślę że ten aparat od naszej lekarki zaniza.
    2 tygodnie temu byłam na nfz i mody ważył 1660 gr.
    we wtorek byłam u niej po dokładnie 14 dniach i ważył 1600 gr.a godzinę później w szpitalu 1850 gr.

leżałam z pacjentka która była 2 h po mnie u niej i mała ważyła 2100 w 37 tc a w szpitalu przy przyjęciu2700 .

Mi u niej zawsze ciaza wychodzi młodsza. Albo stoi w miejscu.
    może to zbieg okoliczności. Ale myślę że nasze dzieciaki dobrze przybierają ns wadze i równomiernie a nie tak skokowo.

Ja u naszej rzadko robie usg, na prenatalnych w Katowicach 2 tyg temu w czawartek mialam taka wage 1380g, ale na pewno na roznym sprzecie pewnie to roznie wychodzi ;) Na tym aparacie co dzis mialam usg to 4 tyg temu mala wazyla 1080 gram, wiec 900 gram w miesiac na tym samym sprzecie.

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ