SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati ja tez dzisiaj pobuszowalam w ogrodku, ogolocilam pomidory z lisci
, w zeszlym tygodniu mama wyplewila mi caly ogrodek, wiec jest slicznie. A moja mikroszklarnia zajmuje sie kochany maz i doglada te swoja papryke - ciekawe czy beda dorodne papryczki?
Wczoraj umylam okno tarasowe, bo juz nie moglam na nie patrzec. Co prawda tylko szyby, ale i tak jestem zachwyconaPokrzepiona tym cudownym widokiem, dziskaj zabralam sie za okno kuchenne, a potem jeszcze jedno oblecialam w salonie. Troche sie balam, ale poszlo raz dwa. A teraz co? Zaciaga sie na burze. Juz dwa razy sciagalam pranie z tarasu, trudno bedzie musialo doschnac w domu.
Jak maz wroci z pracy, to kaze posciagac mu firanki, wypiore i oblecimy raz dwa domek, bedzie czysciutko i pachnacoDzisiaj wstapila we mnie nowa energia
Weridiana, magda sz, bosa, małaMyszka, Pati Belgia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Maadzik ja też się denerwuje jak mam iść do dentysty ale u mnie to uraz z dzieciństwa. Za moich czasów w szkołach podstawowych były dentystki i niestety strasznie mnie ta pani zrazila do tego typu wizyt.
Teraz bez znieczulenia nie dam się dotknąć. Usunięcie zęba odbyło się bezboleśnie i szybko, nie warto było go leczyć. Był to mój pierwszy i jak na razie ostatni wyrwany ząb. Miejmy nadzieję że tak zostaniedość regularnie chodzę na konsultacje
Po ciąży radzę zrobić porządek z zabkami bo od tego można się nabawić zakażeń i innych choróbbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:U mnie na osiedlu prawie każdy ma yorka a nawet po 3. Rok temu trawniki to była jakaś masakra, ale wzieli się za to, poleciały kary, każdy chodzi z woreczkami, ostatnio nawet widziałam jak babka łopatką psią biegunkę sprzątała także pewnie już kiedyś musiała zapłacić karę
Nie ze względu na wagę ale ze względu na położenie główki i dorosłości łożyska powiedział że może być tydzien-dwa wcześniej. A wymiary to swoją drogą. Ja się na tym nie znam ale jak powiedział że może być trochę wcześniej to się ucieszyłam bo te upały dają w kość
Spakowana jestem, jadę do męża pracy i jedziemy do rodziców a jutro nad jeziorkoMiłego weekendu kochane
Niecierpliwa a jak u Ciebie USG ?
O no to w takim razie to fajnieTeż bym chciala urodzic wczesniej... tzn.w 38tc. U mnie donoszona 5 sierpnia, takze za niecałe 2 miesiace,a wtedy nie bede sie oszczedzac, oj nieee...podłogi na kolanach wysprzatam, bede spacerowac,kochac sie z mezem i wszystko co tylko mozliwe zeby wywołać poród ;p niby wedlug pierwszych usg i odczuwania ruchów poród powinien byc 38-39tc.
Zresztą mówią że najzdrowiej jest rodzic w 38tc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:12
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa lekarz powiedzial ze nie ma sie czego przyczepic bo usg jest dobre, tetno w normie, dodal na koniec ze jestem zbyt wymagajaca dla dziecka i ono tez ma prawo poleniuchowac. Wazne ze czuje ruchy a jak sa troche deliktniejsze to nie szkodzi, no i ze za 3-4 tyg beda prawie niewyczuwalne bo miejsca nie bedzie.
bosa, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Niecierpliwa lekarz powiedzial ze nie ma sie czego przyczepic bo usg jest dobre, tetno w normie, dodal na koniec ze jestem zbyt wymagajaca dla dziecka i ono tez ma prawo poleniuchowac. Wazne ze czuje ruchy a jak sa troche deliktniejsze to nie szkodzi, no i ze za 3-4 tyg beda prawie niewyczuwalne bo miejsca nie bedzie.
-
kuzwa dziewczyny , zdjelam pranie malej- wypralam same rozowe rzeczy i dopiero teraz skonczylam to prasowac -jestem wykonczona
dobrze ze nie wstawilam drugiego bo bym i tak nie dala rady.
Dokladnie za miesiac , tj. 12 lipca bede miala ciaze donoszona - ulala
niecierpliwa daj znac jak po wizycie.bosa, niecierpliwa, Martucha86, małaMyszka, Ewa123, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ofka ja nie mam ale kupilam mamie na urodziny i mama bardzo zadowolona, szyciej sie prasuje ubrania, nie trzeba ciagle wody dolewac bo mozna do generatora 2.5 l i prasujesz kilka pran. Nie ma ryzyka przypalenia. Firanki czy obrusy mozna w pionie. Jedyny minus to ze ciche to nie jest jak bucha sie para. Dla dwoch osob to mozna sobie poradzic zwyklym zelazkiem ale przy wiekszej ilosci osob i czestszym praniu to jest dobre rozwiazanie. Nie wiem jak sie inne sprawuja ale moge polecic philipsa takiego fioletowego.
-
Dziewczyny czekamy na alert od belly ze ciaza donoszona i bierzemy sie za ostre porzadki, chociaz wydaje mi sie ze z wielkim brzuchem to nawet mycie naczyn to bedzie wyczyn hehe.
Rybka ja po kolezankach zaobserwowalam ze one po 36 tyg non stop na ktg jezdzily bo nie czuly ruchow. To u kazdego inaczej dziala.bosa, 0na88, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
U nas burza i leje, zbieralo sie pol dnia. ja pospalam dwie godzinki
ostatnio zniw spie popoludnuami jak w pierwszym trymestrze. Powiem wam, ze pilam ten sok, ktory Cassie polecala, co drugi dzień szelazo sr (28mg żelaza) i w ciagu czterech tygodni hemoglobina z 11,4 skoczyla do 11,9. Cieszę się
bosa, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:O rany, ale mnie wkurzył sąsiad.. Trzyma w kawalerce ogromne psisko (owczarek niemiecki) i właśnie byłam świadkiem jak ten pies narobił na trawnik zaraz pod blokiem. Oczywiście debil nie poczuje się, żeby sprzątać te gowna. Czy to aż taki problem? No i nie wytrzymałam i zwróciłam uwagę. A ten jeszcze się wykloca za mną.. Noz kurde, dlaczego ludzie to takie świnie? Przecież za parę miesięcy po tym trawniku będzie biegać moja Córcia i co, po gownach ma biegać? Masz zwierzaka to po nim sprzątaj.. Brak słów na brudasow
Mało tego ... płacę nawet podatek za nią - najwyższy w woj. pomorskim... 75 zł !!!! Gdzie taki Sopot ma chyba 60 zł - SOPOT! a nie taka dziura w jakim mieszkam...bosa, Ewa123, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja mam zelazko z generatorem pary tefala i jestem mega zadowolona (bialo-niebieskie,co zelazko stoi jakby w pionie na tej stacji,nie na rowno) dzisiaj prasowalam ciuszki Poli,mam tego sporo ale w ogole sie nie zmachalam ani nie czulam zmeczenia bo tym zelazkiem to mega szybko idzie:)
-
Hej Mamuśki
Niecierpliwa- moja Alicja też w upały jest mniej aktywna.
Mamasia- zazdroszczę wyjazdu i trzymam kciuki za szybką i bezstresową drogą
Psioszka ja też przy każdym kichnięciu mam mokrą wkładkę, ale to jest wkurzające wrrr
Miru- super,że już wyszliście
Griszanka - ale mi narobiłaś apetytu na to ciachow niedzielę ur córki więc może się zmobilizuję i je zrobię, nie wygląda na zbyt skomplikowane
Magda super,że wizyta udana
Karolinka- ja też chciałabym urodzić w 38 tc, wg pierwszych ruchów wychodzi 36
A powiem Wam niezłą akcję.Tydzien temu kuzynka m. urodziła , miała cc, ale termin na 15.07. Wczoraj wyszli ze szpitala i dali nam znać ale nawet nie wiem ile dziecko waży bo wszyscy jeszcze są w szoku... tylko wiem ,że wszystko ok z nimi
A dziś byłam u bratowej w szpitalu- jest w 33 tc, w środę była u lekarza a ten jej pow,że ma bakterie w moczu i dal skierowanie do szpitala. W szpitalu okazało się,że ma już skurcze porodowe- ale ich nie czuje.Dostała antybiotyk na bakterie, luteinę 2x2 i zostala na obserwacji.Kazali jej sie wstrzymać jeszcze 3-4 tyg. Mam nadzieję,że da radę.
Mam nadzieję,że wszystkie damy radę
Weridiana lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Zelazko jest polaczone z takim pudlem gdzie wlewa sie wode. I czerpie z niego wode, zamienia w pare i strzela ta para pod takim cisnieniem ze prostuje zagiecia, nie prasuje goraca plyta tylko ta para. Zwykle zelazko to prasuje plyta a ta woda co sie wlewa to tylko zeby zwilzyc ubranie a nie rozprasowac. To tak na moj babski rozum hehe
małaMyszka lubi tę wiadomość