X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tez dzisiaj pobuszowalam w ogrodku, ogolocilam pomidory z lisci ;), w zeszlym tygodniu mama wyplewila mi caly ogrodek, wiec jest slicznie. A moja mikroszklarnia zajmuje sie kochany maz i doglada te swoja papryke - ciekawe czy beda dorodne papryczki?
    Wczoraj umylam okno tarasowe, bo juz nie moglam na nie patrzec. Co prawda tylko szyby, ale i tak jestem zachwycona ;) Pokrzepiona tym cudownym widokiem, dziskaj zabralam sie za okno kuchenne, a potem jeszcze jedno oblecialam w salonie. Troche sie balam, ale poszlo raz dwa. A teraz co? Zaciaga sie na burze. Juz dwa razy sciagalam pranie z tarasu, trudno bedzie musialo doschnac w domu.
    Jak maz wroci z pracy, to kaze posciagac mu firanki, wypiore i oblecimy raz dwa domek, bedzie czysciutko i pachnaco ;) Dzisiaj wstapila we mnie nowa energia :)

Weridiana, magda sz, bosa, małaMyszka, Pati Belgia, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz ja jeszcze czekam pod gabinetem ;)
    A co Ci lekarz powiedzial odnosnie ruchow??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:30

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez cos grzmi:) niech pada to nie będę musiała podlewać ogródka.

Niecierpliwa czekamy na wieści z wizyty.

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzik ja też się denerwuje jak mam iść do dentysty ale u mnie to uraz z dzieciństwa. Za moich czasów w szkołach podstawowych były dentystki i niestety strasznie mnie ta pani zrazila do tego typu wizyt.
    Teraz bez znieczulenia nie dam się dotknąć. Usunięcie zęba odbyło się bezboleśnie i szybko, nie warto było go leczyć. Był to mój pierwszy i jak na razie ostatni wyrwany ząb. Miejmy nadzieję że tak zostanie :-) dość regularnie chodzę na konsultacje

Po ciąży radzę zrobić porządek z zabkami bo od tego można się nabawić zakażeń i innych chorób

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    U mnie na osiedlu prawie każdy ma yorka a nawet po 3. Rok temu trawniki to była jakaś masakra, ale wzieli się za to, poleciały kary, każdy chodzi z woreczkami, ostatnio nawet widziałam jak babka łopatką psią biegunkę sprzątała także pewnie już kiedyś musiała zapłacić karę :D

Nie ze względu na wagę ale ze względu na położenie główki i dorosłości łożyska powiedział że może być tydzien-dwa wcześniej. A wymiary to swoją drogą. Ja się na tym nie znam ale jak powiedział że może być trochę wcześniej to się ucieszyłam bo te upały dają w kość :)

Spakowana jestem, jadę do męża pracy i jedziemy do rodziców a jutro nad jeziorko :) Miłego weekendu kochane :)

Niecierpliwa a jak u Ciebie USG ?

O no to w takim razie to fajnie :D Też bym chciala urodzic wczesniej... tzn.w 38tc. U mnie donoszona 5 sierpnia, takze za niecałe 2 miesiace,a wtedy nie bede sie oszczedzac, oj nieee...podłogi na kolanach wysprzatam, bede spacerowac,kochac sie z mezem i wszystko co tylko mozliwe zeby wywołać poród ;p niby wedlug pierwszych usg i odczuwania ruchów poród powinien byc 38-39tc.

Zresztą mówią że najzdrowiej jest rodzic w 38tc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:12

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czy dobrze pamiętam, że któraś dziewczyna robiła takie rzeczy?

http://cottonovelove.pl/PASTELOVE,p,31

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa lekarz powiedzial ze nie ma sie czego przyczepic bo usg jest dobre, tetno w normie, dodal na koniec ze jestem zbyt wymagajaca dla dziecka i ono tez ma prawo poleniuchowac. Wazne ze czuje ruchy a jak sa troche deliktniejsze to nie szkodzi, no i ze za 3-4 tyg beda prawie niewyczuwalne bo miejsca nie bedzie.

bosa, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Powiedzcie mi, czy dobrze pamiętam, że któraś dziewczyna robiła takie rzeczy?

http://cottonovelove.pl/PASTELOVE,p,31

chyba 5ylwia :)

Amberla, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa lekarz powiedzial ze nie ma sie czego przyczepic bo usg jest dobre, tetno w normie, dodal na koniec ze jestem zbyt wymagajaca dla dziecka i ono tez ma prawo poleniuchowac. Wazne ze czuje ruchy a jak sa troche deliktniejsze to nie szkodzi, no i ze za 3-4 tyg beda prawie niewyczuwalne bo miejsca nie bedzie.
    Chcialabym zeby to byla prawda z tymi ruchami na koniec ciazy, ja wlasnie z tego powodu bralam relanium bo nie moglam spac pare tygodni a maly akrobacje odstawial 24h/d. Pozniej to my dopiero bedziemy czuly rozciaganie i rozpychanie ja teraz czuje bardzo czesto w pachwinach i pod zebrami rownoczesnie:-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz. Masz stacje parowa? Napisz cos wiecej, ja nienawidze prasowac moze to jest wyjscie?

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa dziewczyny , zdjelam pranie malej- wypralam same rozowe rzeczy i dopiero teraz skonczylam to prasowac -jestem wykonczona :/ dobrze ze nie wstawilam drugiego bo bym i tak nie dala rady.

Dokladnie za miesiac , tj. 12 lipca bede miala ciaze donoszona - ulala :)

niecierpliwa daj znac jak po wizycie.

bosa, niecierpliwa, Martucha86, małaMyszka, Ewa123, Paula_071, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja nie mam ale kupilam mamie na urodziny i mama bardzo zadowolona, szyciej sie prasuje ubrania, nie trzeba ciagle wody dolewac bo mozna do generatora 2.5 l i prasujesz kilka pran. Nie ma ryzyka przypalenia. Firanki czy obrusy mozna w pionie. Jedyny minus to ze ciche to nie jest jak bucha sie para. Dla dwoch osob to mozna sobie poradzic zwyklym zelazkiem ale przy wiekszej ilosci osob i czestszym praniu to jest dobre rozwiazanie. Nie wiem jak sie inne sprawuja ale moge polecic philipsa takiego fioletowego.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na alert od belly ze ciaza donoszona i bierzemy sie za ostre porzadki, chociaz wydaje mi sie ze z wielkim brzuchem to nawet mycie naczyn to bedzie wyczyn hehe.

Rybka ja po kolezankach zaobserwowalam ze one po 36 tyg non stop na ktg jezdzily bo nie czuly ruchow. To u kazdego inaczej dziala.

bosa, 0na88, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza i leje, zbieralo sie pol dnia. ja pospalam dwie godzinki :-) ostatnio zniw spie popoludnuami jak w pierwszym trymestrze. Powiem wam, ze pilam ten sok, ktory Cassie polecala, co drugi dzień szelazo sr (28mg żelaza) i w ciagu czterech tygodni hemoglobina z 11,4 skoczyla do 11,9. Cieszę się :-)

bosa, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    O rany, ale mnie wkurzył sąsiad.. Trzyma w kawalerce ogromne psisko (owczarek niemiecki) i właśnie byłam świadkiem jak ten pies narobił na trawnik zaraz pod blokiem. Oczywiście debil nie poczuje się, żeby sprzątać te gowna. Czy to aż taki problem? No i nie wytrzymałam i zwróciłam uwagę. A ten jeszcze się wykloca za mną.. Noz kurde, dlaczego ludzie to takie świnie? Przecież za parę miesięcy po tym trawniku będzie biegać moja Córcia i co, po gownach ma biegać? Masz zwierzaka to po nim sprzątaj.. Brak słów na brudasow :(
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr w ogóle mi nie pisz tu takich rzeczy! Nie wyobrażam sobie nie posprzątać po psie!
    Mało tego ... płacę nawet podatek za nią - najwyższy w woj. pomorskim... 75 zł !!!! Gdzie taki Sopot ma chyba 60 zł - SOPOT! a nie taka dziura w jakim mieszkam...

bosa, Ewa123, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zelazko z generatorem pary tefala i jestem mega zadowolona (bialo-niebieskie,co zelazko stoi jakby w pionie na tej stacji,nie na rowno) dzisiaj prasowalam ciuszki Poli,mam tego sporo ale w ogole sie nie zmachalam ani nie czulam zmeczenia bo tym zelazkiem to mega szybko idzie:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym polega ten generator?... bo ja mam zelazko co mu para leci z plyty jak kazde..a ten generator to jak? Sory nie trybie kochane.

tb73i09k881y3sjt.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

Niecierpliwa- moja Alicja też w upały jest mniej aktywna.

Mamasia- zazdroszczę wyjazdu i trzymam kciuki za szybką i bezstresową drogą :)

Psioszka ja też przy każdym kichnięciu mam mokrą wkładkę, ale to jest wkurzające wrrr

Miru- super,że już wyszliście :)

Griszanka - ale mi narobiłaś apetytu na to ciacho :) w niedzielę ur córki więc może się zmobilizuję i je zrobię, nie wygląda na zbyt skomplikowane ;)

Magda super,że wizyta udana :)

Karolinka- ja też chciałabym urodzić w 38 tc, wg pierwszych ruchów wychodzi 36 ;)

A powiem Wam niezłą akcję.Tydzien temu kuzynka m. urodziła , miała cc, ale termin na 15.07. Wczoraj wyszli ze szpitala i dali nam znać ale nawet nie wiem ile dziecko waży bo wszyscy jeszcze są w szoku... tylko wiem ,że wszystko ok z nimi :)
    A dziś byłam u bratowej w szpitalu- jest w 33 tc, w środę była u lekarza a ten jej pow,że ma bakterie w moczu i dal skierowanie do szpitala. W szpitalu okazało się,że ma już skurcze porodowe- ale ich nie czuje.Dostała antybiotyk na bakterie, luteinę 2x2 i zostala na obserwacji.Kazali jej sie wstrzymać jeszcze 3-4 tyg. Mam nadzieję,że da radę.
    Mam nadzieję,że wszystkie damy radę :)

Weridiana lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazko jest polaczone z takim pudlem gdzie wlewa sie wode. I czerpie z niego wode, zamienia w pare i strzela ta para pod takim cisnieniem ze prostuje zagiecia, nie prasuje goraca plyta tylko ta para. Zwykle zelazko to prasuje plyta a ta woda co sie wlewa to tylko zeby zwilzyc ubranie a nie rozprasowac. To tak na moj babski rozum hehe

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacz ba youtubie jakoe cuda ten generator potrafi :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ