SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dajcie spokój, ja wczoraj sie wystraszylam bo przyszedł list z zusu, myslałąm ze wezwanie na kontrole albo inne pierdoły,ale na szczescie to była informacja ze od 16.06 beda wypłacać kase na podany nr konta i w razie zmian dac znac.
U nie w Mońkach zusu nie ma,jest w Białymstoku, wiec w razie kontroli musiałabym jeszcze jechac 40km.
Kurwa wkurza mnie to bo przeciez w ciazy mozna czuc sie zle,mozna byc ospałym,nie ma sie juz takiego sprytu, no jest ciezko...
Kolezanka mi opowiadała ze w rodzinie ma chłopaka ktory stracil noge, no i dostał rente czy cos tam (dostaje kase z zusu) no i czaicie ze co rok musi stawic sie na tej kontroli? Ostatnio ponoć sie wkurzył i az tam krzyknął "no przeciez noga mi nie odrosnie" ..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Magda.Sz ja zaobserwowalam taka zaleznosc, ze jak jest upalnie na dworze to moja Julka tez o wiele mniej aktywna, od wczoraj tez tak mocno sie nie rzuca.
Migotka mysle, ze jak zamowilas wczoraj to dzis Ci wysle, ja zamawialam w sobote i w poniedzialek juz wyslalamagda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Karolina słyszałam właśnie o tych kontrolach u inwalidów którzy stracili kończyny. Albo u niewidomych... no to już nawet nie jest śmieszne tylko straszne jak ludzie z tej kontroli tak mogą.. Moja ciotka złamała kiedyś przy myciu okien dwie ręce...dziękować że tylko tak się to skończyło i nie wypadła przez okno tylko spadła na podłogę, no i kilka miesięcy zwolnienia, kontrole co miesiąc i jeszcze sprawdzali czy ten gips to nie nakładany
Edit: Paula Ty uważaj z tymi oknami jak będziesz myćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:56
Paula_071, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Laura ja przy pierwszym dziecku strasznie chciałam mieć wszystko idealne i piękne:) i zamówiłam pościel ze wszystkimi możliwymi dodatkami typu właśnie baldachim, falbanki pod prześcieradło, kieszenie na łóżeczko itp. co się później okazało "w praniu", baldachim to cholerny zbieracz kurzu, i co chwilę, trzeba było go prać. A po paru razach w pralce nie wyglądał już tak efektownie:). Tym razem z zakupem pościeli nie szalałam, kupiłam tylko to co było konieczne:)...ale powiem Ci, że łóżeczko wyglądało rewelacyjnie z baldachimem:) Wybór należny do Ciebie!
Magda sz powiem CI, ze coś w tym jest z tymi bezbolesnymi miesiączkami, bo ja po porodzie tez długo takie miałam. Niestety później wszystko wróciło do starej normy:/
Od wczoraj mam szał na przygotowywanie wszystkiego dla dziecka, masakra jakaś. dzisiaj ciąg dalszy. ach, te hormony:)
PozdrawiamManiuś, małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość
-
Magda, nasz znajomy też miał podobna sytuacje, miał coś z kolanem ze operacyjnie tam mu jakies blachy wkrecali itp. bardzo długo na zwolnieniu był, no i co miesiac tez musiał jezdzić a co gorsza, jego zona nie jezdzi samochodem, wiec jak nie bylo komu to tłukł się autobusem te 40km potem mpkiem do zusu i spowrotem to samo z nogą w gipsie.
Zus nie jest normalny..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Miru może przez ten zus wylądowałas w szpitalu?
Na pewno jest to stresujące, ale już jesteś na finiszu sprawy to lada dzień sprawa się zakończy. :-*
Kasę im plac w terminie bo jak nie to Ci l4 odrzuca ale jak oni maja dać to maja w dupie cze jestem w szpitalu ze potrzebuje na leki i nadal musze płacić składkę a przecież będąc na l4 nie dostając zasiłku skąd na to?
Ale już jest ok wiec się nie nakrecam
A niech każda korzysta. Ciaza to jedyny stan który można wykorzystać wszędzie bez wyrzutów sumienia.psioszka11, Pulpecja, magda sz, Weridiana, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
wybieram sie po materac, jaki kupowałyscie, ja myśle nad lateksowo kokosowym... ale tak naprawde nie znam sie na nich, poradzcie:)
wiekszość wyprawki jest, zamówiłam troche rzeczy w aptece gemini, brakuje wózka i rogala do karmienia, a tak to dla Szymusia wszystko juz chyba jest, noi kosmetyki do kąpania jeszcze:)
pozzostał szlafrok dla mnie, kapcie i jakies wieksze majtki do szpitala:D
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Rozmawiam wlasnie z koleżanką która urodzilą 2 córeczki naturalnie, no to mówi zeby koszule brać na ramiączkach bo jest bardzo ciepło, przeciagów nie mogą robic ze wzgledu na noworodki i jest duszno..tym bardziej w sierpniu (ona tez rodziła jedna w sierpniu). Ja mam narazie jedna koszule, z rękawkiem, wiec dokupie jeszcze jakąś na ramiączkach zeby sie nie ugotowac
-
lateks kokos jest ok, z 1 strony twardy dla noworodka a z drugiej taki dla rocznego maluszka.
Lecę na usg, trzymcie kciuki żebym nie zemdlała w podróży bo 1.20h jadę w 1 stronę...psioszka11, Paula_071, Maniuś, Weridiana, ainer85, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
http://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-250275100/?type=image&category=1432&return=ref
Chyba zamówie tą czarną, jest rozszerzana wiec nie bedzie opinać brzuszka i dekolt taki chyba ok ze łatwo bedzie cycka wyjąćAmberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:lateks kokos jest ok, z 1 strony twardy dla noworodka a z drugiej taki dla rocznego maluszka.
Lecę na usg, trzymcie kciuki żebym nie zemdlała w podróży bo 1.20h jadę w 1 stronę...
Wspolczuje i Tobie i sobie, bo teraz bylam na poczcie i ledwo sie dokulalam, zar sie leje po tylku, a o 13 ide do miasta, a potem o 15 wizyta, nie wiem jak sie dokulam do centrum, woda, woda i jeszcze raz wodamałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Tak wiec wychodzimy do domu. ZUS zadzwonił z informacja ze 23.06 otrzymam przelew za 3 mmiesiące. Fajna kasa wpadnie wiem resztę rzeczy kupimy no i czekamy na Nathana
ordynator powiedziała ze min 2 tyg ale myśli ze tak kolo 3-4 tyg urodze wiec odliczam dni
0na88, mamasia, psioszka11, niecierpliwa, Paula_071, Pulpecja, Maniuś, aaaaga, Martucha86, Weridiana, Y, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Tak wiec wychodzimy do domu. ZUS zadzwonił z informacja ze 23.06 otrzymam przelew za 3 mmiesiące. Fajna kasa wpadnie wiem resztę rzeczy kupimy no i czekamy na Nathana
ordynator powiedziała ze min 2 tyg ale myśli ze tak kolo 3-4 tyg urodze wiec odliczam dni
!
-
Miru wrote:Tak wiec wychodzimy do domu. ZUS zadzwonił z informacja ze 23.06 otrzymam przelew za 3 mmiesiące. Fajna kasa wpadnie wiem resztę rzeczy kupimy no i czekamy na Nathana
Akurat na dzien ojca Wam wyplacaMiru, Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Widzę prawie same dobre wieści od rana, gratuluję
Ja ledwo zipię, wczoraj chyba przesadziłam. Obudziłam się po 2 i nie mogłam spać, tak mnie bolały biodra i krzyż. Zasnęłam koło 5 i obudziłam się znowu po 6. Jestem ledwo żywa, nie wiem co mam zrobić, w każdej pozycji czuję się fatalnie. Ani stać, ani siedzieć, ani leżeć. Chyba wezmę paracetamol... Dziewczyny bądźcie mądrzejsze ode mnie i nie róbcie wszystkiego na raz.Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Heh brzuchatki. U mnie burza od rana i leje. Wczoraj upal a dzisiaj chyba z domu nie wyjde. Mialam jechac na wyniki to zapomnialam budzika nastawic i kubek na siuski nie kupiony bo tez zapomnialam. Szlag. Nie chce mi sie wstawac ale syn wola ze glodny... Jak mus to mus
Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Powiesilam pranko na suszarce-boski widok
Na termometr na zewnatrz pada slonce-pokazuje 46!!! stopnimamusiu jak dobrze ze nie musze nigdzie wychodzic
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty &&& ja mam w poniedzialek,ale dopiero o 19.30-osiwieje do tego czasu
Miru swietne wiadomosciniech Nathanek jeszcze posiedzi te 3 tygodnie
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, bosa, Laura, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja musze sie zebrac..
Musze zrobic zakupy na obiad (placki ziemniaczane) sucha karme klusce i zalece do sklepu tesciowej przejrzec ten katalog z baby ono, jej jak ciezko podniesc dupe ..:p
Na podworku chyba goraco..w domu chlodek,ale jak patrze przez okno na ludzi to widac ze cieplina..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość