X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój, ja wczoraj sie wystraszylam bo przyszedł list z zusu, myslałąm ze wezwanie na kontrole albo inne pierdoły,ale na szczescie to była informacja ze od 16.06 beda wypłacać kase na podany nr konta i w razie zmian dac znac.
    U nie w Mońkach zusu nie ma,jest w Białymstoku, wiec w razie kontroli musiałabym jeszcze jechac 40km.

Kurwa wkurza mnie to bo przeciez w ciazy mozna czuc sie zle,mozna byc ospałym,nie ma sie juz takiego sprytu, no jest ciezko...

Kolezanka mi opowiadała ze w rodzinie ma chłopaka ktory stracil noge, no i dostał rente czy cos tam (dostaje kase z zusu) no i czaicie ze co rok musi stawic sie na tej kontroli? Ostatnio ponoć sie wkurzył i az tam krzyknął "no przeciez noga mi nie odrosnie" ..

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.Sz ja zaobserwowalam taka zaleznosc, ze jak jest upalnie na dworze to moja Julka tez o wiele mniej aktywna, od wczoraj tez tak mocno sie nie rzuca.

Migotka mysle, ze jak zamowilas wczoraj to dzis Ci wysle, ja zamawialam w sobote i w poniedzialek juz wyslala

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina słyszałam właśnie o tych kontrolach u inwalidów którzy stracili kończyny. Albo u niewidomych... no to już nawet nie jest śmieszne tylko straszne jak ludzie z tej kontroli tak mogą.. Moja ciotka złamała kiedyś przy myciu okien dwie ręce...dziękować że tylko tak się to skończyło i nie wypadła przez okno tylko spadła na podłogę, no i kilka miesięcy zwolnienia, kontrole co miesiąc i jeszcze sprawdzali czy ten gips to nie nakładany :D

Edit: Paula Ty uważaj z tymi oknami jak będziesz myć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:56

Paula_071, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laura ja przy pierwszym dziecku strasznie chciałam mieć wszystko idealne i piękne:) i zamówiłam pościel ze wszystkimi możliwymi dodatkami typu właśnie baldachim, falbanki pod prześcieradło, kieszenie na łóżeczko itp. co się później okazało "w praniu", baldachim to cholerny zbieracz kurzu, i co chwilę, trzeba było go prać. A po paru razach w pralce nie wyglądał już tak efektownie:). Tym razem z zakupem pościeli nie szalałam, kupiłam tylko to co było konieczne:)...ale powiem Ci, że łóżeczko wyglądało rewelacyjnie z baldachimem:) Wybór należny do Ciebie!

Magda sz powiem CI, ze coś w tym jest z tymi bezbolesnymi miesiączkami, bo ja po porodzie tez długo takie miałam. Niestety później wszystko wróciło do starej normy:/

Od wczoraj mam szał na przygotowywanie wszystkiego dla dziecka, masakra jakaś. dzisiaj ciąg dalszy. ach, te hormony:)
    Pozdrawiam

Maniuś, małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nasz znajomy też miał podobna sytuacje, miał coś z kolanem ze operacyjnie tam mu jakies blachy wkrecali itp. bardzo długo na zwolnieniu był, no i co miesiac tez musiał jezdzić a co gorsza, jego zona nie jezdzi samochodem, wiec jak nie bylo komu to tłukł się autobusem te 40km potem mpkiem do zusu i spowrotem to samo z nogą w gipsie.
    Zus nie jest normalny..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Miru może przez ten zus wylądowałas w szpitalu?
    Na pewno jest to stresujące, ale już jesteś na finiszu sprawy to lada dzień sprawa się zakończy. :-*
    To na pewno. Ja to w ogóle w stresie żyje. Dla dziecka tobie wszystko żeby zniwelować stres do minimum ale przy takich przebojach nawet świętego z równowagi można wyprowadzić.
    Kasę im plac w terminie bo jak nie to Ci l4 odrzuca ale jak oni maja dać to maja w dupie cze jestem w szpitalu ze potrzebuje na leki i nadal musze płacić składkę a przecież będąc na l4 nie dostając zasiłku skąd na to?
    Ale już jest ok wiec się nie nakrecam :)
    A niech każda korzysta. Ciaza to jedyny stan który można wykorzystać wszędzie bez wyrzutów sumienia.

psioszka11, Pulpecja, magda sz, Weridiana, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybieram sie po materac, jaki kupowałyscie, ja myśle nad lateksowo kokosowym... ale tak naprawde nie znam sie na nich, poradzcie:)

wiekszość wyprawki jest, zamówiłam troche rzeczy w aptece gemini, brakuje wózka i rogala do karmienia, a tak to dla Szymusia wszystko juz chyba jest, noi kosmetyki do kąpania jeszcze:)

pozzostał szlafrok dla mnie, kapcie i jakies wieksze majtki do szpitala:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiam wlasnie z koleżanką która urodzilą 2 córeczki naturalnie, no to mówi zeby koszule brać na ramiączkach bo jest bardzo ciepło, przeciagów nie mogą robic ze wzgledu na noworodki i jest duszno..tym bardziej w sierpniu (ona tez rodziła jedna w sierpniu). Ja mam narazie jedna koszule, z rękawkiem, wiec dokupie jeszcze jakąś na ramiączkach zeby sie nie ugotowac :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie kupilam z krotkim rekawem dwie sztuki - ale jakies dlugie kuzwa sa.... ale nie wiem czy oplaca sie skracac , pewnie uzyje je tylko w szpitalu.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lateks kokos jest ok, z 1 strony twardy dla noworodka a z drugiej taki dla rocznego maluszka.

Lecę na usg, trzymcie kciuki żebym nie zemdlała w podróży bo 1.20h jadę w 1 stronę... :)

psioszka11, Paula_071, Maniuś, Weridiana, ainer85, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-250275100/?type=image&category=1432&return=ref

Chyba zamówie tą czarną, jest rozszerzana wiec nie bedzie opinać brzuszka i dekolt taki chyba ok ze łatwo bedzie cycka wyjąć:P

Amberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też położona doradziła lateks-kokos, szczególnie jak są skłonności do alergii.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    lateks kokos jest ok, z 1 strony twardy dla noworodka a z drugiej taki dla rocznego maluszka.

Lecę na usg, trzymcie kciuki żebym nie zemdlała w podróży bo 1.20h jadę w 1 stronę... :)

Wspolczuje i Tobie i sobie, bo teraz bylam na poczcie i ledwo sie dokulalam, zar sie leje po tylku, a o 13 ide do miasta, a potem o 15 wizyta, nie wiem jak sie dokulam do centrum, woda, woda i jeszcze raz woda

• Miru Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiec wychodzimy do domu. ZUS zadzwonił z informacja ze 23.06 otrzymam przelew za 3 mmiesiące. Fajna kasa wpadnie wiem resztę rzeczy kupimy no i czekamy na Nathana :) ordynator powiedziała ze min 2 tyg ale myśli ze tak kolo 3-4 tyg urodze wiec odliczam dni ;)

0na88, mamasia, psioszka11, niecierpliwa, Paula_071, Pulpecja, Maniuś, aaaaga, Martucha86, Weridiana, Y, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Tak wiec wychodzimy do domu. ZUS zadzwonił z informacja ze 23.06 otrzymam przelew za 3 mmiesiące. Fajna kasa wpadnie wiem resztę rzeczy kupimy no i czekamy na Nathana :) ordynator powiedziała ze min 2 tyg ale myśli ze tak kolo 3-4 tyg urodze wiec odliczam dni ;)
    Same dobre wieści, super :-)!

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:

Akurat na dzien ojca Wam wyplaca ;)

Miru, Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę prawie same dobre wieści od rana, gratuluję :)

Ja ledwo zipię, wczoraj chyba przesadziłam. Obudziłam się po 2 i nie mogłam spać, tak mnie bolały biodra i krzyż. Zasnęłam koło 5 i obudziłam się znowu po 6. Jestem ledwo żywa, nie wiem co mam zrobić, w każdej pozycji czuję się fatalnie. Ani stać, ani siedzieć, ani leżeć. Chyba wezmę paracetamol... Dziewczyny bądźcie mądrzejsze ode mnie i nie róbcie wszystkiego na raz.

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh brzuchatki. U mnie burza od rana i leje. Wczoraj upal a dzisiaj chyba z domu nie wyjde. Mialam jechac na wyniki to zapomnialam budzika nastawic i kubek na siuski nie kupiony bo tez zapomnialam. Szlag. Nie chce mi sie wstawac ale syn wola ze glodny... Jak mus to mus

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiesilam pranko na suszarce-boski widok :)

Na termometr na zewnatrz pada slonce-pokazuje 46!!! stopni :P mamusiu jak dobrze ze nie musze nigdzie wychodzic :P

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty &&& ja mam w poniedzialek,ale dopiero o 19.30-osiwieje do tego czasu :/

Miru swietne wiadomosci :) niech Nathanek jeszcze posiedzi te 3 tygodnie <3

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, bosa, Laura, Paula_071 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze sie zebrac..
    Musze zrobic zakupy na obiad (placki ziemniaczane) sucha karme klusce i zalece do sklepu tesciowej przejrzec ten katalog z baby ono, jej jak ciezko podniesc dupe ..:p

Na podworku chyba goraco..w domu chlodek,ale jak patrze przez okno na ludzi to widac ze cieplina..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ