SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Hej
A to zus wie w ktorym tygodniu jestesmy w ciazy? To jest w zwolnieniu?
No to dzisiaj bede prasowac ciuszki;)małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
A tak w ogole to witam sie z wami, powoli koncze 30 tydzień. W niedziele zaczne kolejny
hydraulicy w łazience tez juz swoje zrobili, teraz pora na sciany, kafle i inne takie. Nie wiem czy wam pisalam, że córka mi sie z domu wyprowadzila?
małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki,
Tak mnie ta moja córa dziś denerwuje! Zawsze nad ranem szaleństwo w brzuchu a mamy godzine 8 i moze z 5 razy sie ruszyła, delikatnie! Właśnie jem płatki z mlekiem i biorę się za nią, nie ma takiego lenistwa i stresowania mamy. O 11 USG to może lekarz mnie uspokoi a jak nie to na ktg jedziemy.
Karolina nie ma który tydzień ale jak się ciągnie ileś L4 pod rząd to oni na tej podstawie chyba... Kurde jest ustawa która wprowadziła 100% na l4 B i to jeszcze można iść od początku ciąży więc mamy takie prawo z którego korzystamy a oni to jeszcze weryfikująZgadzam się z Pulpecją- to są nasze pieniądze i nosimy w sobie przyszłych podatników więc powinni chuchać i dmuchać na nas a nie stresować. Chcą sprawdzić to niech na początku sprawdzą czy rzeczywiście jesteśmy w ciąży (niech zrobią usg) i tyle. Wiem że zdarzają się przypadki gdzie kobiety udają ciąże żeby mieć 100% na L4 a pozniej mówią że poroniły jak jest kontrola. Więc niech tylko zweryfikują ciążę a nie będą sprawdzać jak ktoś się czuje itp.
Pati ja Cię podziwiam, masz na głowie baardzo dużo, mąż powinien to rozumieć jak mało kto i wspierać Cię żeby ten cały stres nie odbił się na córeczce, także nie miej wyrzutów sumienia, nie masz humorów od tak sobie :*
małaMyszka, Amberla, Paula_071, Pati Belgia, bosa lubią tę wiadomość
-
Witam w 32 tyg.
Wczoraj miałam taki dzień, że ledwo wróciłam do domu - o własnych siłach...
Ogarnę trochę chałupkę to coś popiszę
Trzymam kciuku dziewczyny! Będzie dobrze...0na88, Maniuś, Martucha86, Laura, Amberla, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej babeczki ,
Z ta praca to wszystko zalezy chyba od pracodawcy , moi byli dla mnie bardzo w porzadku wiec tez chcialam popracowac jak najdluzej ( oczywiscie nie kosztem zdrowia) a skoro czulam sie ok to wlasciwie czemu nie ,ale z drugiej strony jezeli przyszla mama pracuje w stresujacych warunkach , czy po prostu nie znosi swojej pracy to nie widze przeszkod zeby uciec na L4 - ZUS robi nas na prawo i lewo i bedzie robil , czemu raz czy dwa razy w zyciu nie mozna zrobic i jego ?
W ogole to jestem calym sercem za wszystkimi kobietami ktora pozakladaly swoje dzialalnosci przed ciaza i chca wyrolowac ZUS na zasilek macierzynski- oj , trzymam za nie kciuki zeby im sie udalo.
Ja zjadlam sniadanko i biore sie za pranie ubranek malej.
temperature prania dobieracie z metek ? czy i tak wszystko np na 40 stopniach?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
A nam położna na SR mówiła, że pierwsze w 60 stopniach i od razu do prasowania po wyschnięciu. Ja właśnie odkryłam,że w mojej pralce szarzeją ubrania-mama zaproponowała,żebym wzięła wszystkie ciuszki dziś to mi wypierze i wyprasuje. Chyba,że macie jakiś sposób na pralkę i szarzenie ubrań?
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Witajcie,
No właśnie co z ta wyprowadzka Pulecja? Na czas remontu?
Dzisiaj piękna pogoda.
Jestem po śniadaniu, myje włosy i idę na kawę z koleżanka i jej półrocznym synkiem!
A propos remontu Pulpecja to my mamy wszystko przygotowane do położenia płytek tylko na fachowca czekamy 1,5 miesiąca, czyli ma przyjść przelomem czerwca i lipca. Wrzuć zdjęcie jak lazienka będzie gotowa, z chęcią zobaczę.
No nic miłego piątku!
A co do zusu to uwazam, ze każdy ma prawo iść w ciazy na L4, w organizmie kobiety zachodzi tak wiele zmian, że należy jej się spokój na każdym etapie ciazy. Nie powinno to być sprawdzane, bo przecież samopoczucia nie da się zmierzyć!
Ja zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki, na prawdę w pracy przez 8 godzin nie potrafiłam wytrzymać, wiele razy brałam urlop, bo mi było słabo i ketonal nawet nie pomagał, a potem tylko żołądek miałam zniszczony. A powinnam iść do lekarza i poprosić L4, ale co miesiąc jeden dzień L4 to szef by mnie z pracy wyrzucił... no i różnie to wygląda, miałam takie koleżanki, że włozyly tampon i zapominaly, że w ogóle okres mają, a ja takie meczarnie...
Swoją drogą, może będzie mnie mniej boleć przy porodzie, co myślicie? Podczas okresu uważałam, że nie ma większego bólu od bólu miesiaczkowego...Maniuś, Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Dzien dobry
Widze ze w tym tygodniu wiekszosc pralek pierze dzieciece ciuszki
i ja wlasnie wlaczylam poscielki i przescieradelka
juz niedlugo...coraz blizej
Laura ja nie kupowalam baldachimu...wedlug mnie to tylko zbieracz kurzu,ale to tylko moje zdanie...
Pogoda przepiekna
Apropo zusu-jutro ide po zwolnieniemi zostalo jeszcze 3 tygodnie,bo od 2.07 juz mam macierzynski
Milego dzionnka ciezaroweczkiLaura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej babeczki ,
Z ta praca to wszystko zalezy chyba od pracodawcy , moi byli dla mnie bardzo w porzadku wiec tez chcialam popracowac jak najdluzej ( oczywiscie nie kosztem zdrowia) a skoro czulam sie ok to wlasciwie czemu nie ,ale z drugiej strony jezeli przyszla mama pracuje w stresujacych warunkach , czy po prostu nie znosi swojej pracy to nie widze przeszkod zeby uciec na L4 - ZUS robi nas na prawo i lewo i bedzie robil , czemu raz czy dwa razy w zyciu nie mozna zrobic i jego ?
W ogole to jestem calym sercem za wszystkimi kobietami ktora pozakladaly swoje dzialalnosci przed ciaza i chca wyrolowac ZUS na zasilek macierzynski- oj , trzymam za nie kciuki zeby im sie udalo.
Ja zjadlam sniadanko i biore sie za pranie ubranek malej.
temperature prania dobieracie z metek ? czy i tak wszystko np na 40 stopniach?
Ja założyłam zanim dowiedziałam się o ciąży. Płaciłem do maja składki a i tak kasy nue widzę bo postępowanie było czy firma nie jest fikcyjna.
dzisiaj mam dzwonić kiedy mam wypłatę w końcu. Ale ile to stres. Jeszcze gdyby faktycznie było tak ze chciałam oszukać to ok ale kurde place uczciwie a oni mnie kontrolują czemu nie mam wizytówek i skąd mam klientów. No śmiech na sali.
0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Pulpecja gdzie Ci się córka wyprowadziła?
nie muszę jej odprowadzać i przyprowadzać ze szkoły, mam luz nie z tej ziemi. A wieczorami się widzimy, bo i tak jeździmy do dziadków się kąpać.
psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama nie wiem jak z bólem podczas porodu ale słyszałam ze po urodzeniu dziecka pozniej miesiączki tak nie bolą, moja babcia i ciotka tak miały ale czy to jakieś placebo czy medycznie uzasadnione to nie wiem
Ja sobie nie wyobrażam pracować w tej ciąży, zazdroszczę dziewczynom które mają siłę, koncentrację i siedzą z ludzmi, bo ja już poł roku w domu i można czasem zwariować. W 2 trym mogłabym w sumie na pół etatu pracować ale teraz w 3 to męczy mnie wszystko. Dzięki Bogu jest to forum bo bym zdziczała do resztyPaula_071, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Myszko kurcze pomyliłam się i dałam nie lubię zamiast lubię, ale już poprawiłam
Dziwne z tym nie lubię teraz jest....
Jadę do teściów zaraz pooddychać świeżym powietrzemmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama, mam wlaśnie nadzieję, ze u nas nie będzie tak zwlekał. W sumie to mąż koleżanki, juzż jej zapowiedziałam, ze jak nie będzie łazienka skończona, to ze szpitala z dzieckiem wprowadzam się do nich
chcebycmama, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
O jaaaa.... właśnie się dowiedziałam, że dziś jedziemy na weekend nad morze. Pierw Szczecin i The Tall Ships Races, a póżniej to nie wiem, bo nie chcą powiedzieć. Jedziemy z mężem, szwagrem, szwagrową i ich dzieciakami. Mam nadzieję, że dam radę
choć mam mieszane uczucia, bo trochę się cieszę ze zmiany klimatu, ale i trochę obawiam by mały dobrze zniósł podróż
no nic... zaraz muszę coś na szybko spakować
miłego dnia :*
niecierpliwa, magda sz, Pulpecja, Martucha86, psioszka11, Amberla, chcebycmama, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość